izinkaVENDULKA izinkaVENDULKA komentáře u knih

☰ menu

Hvězda Severu Hvězda Severu David B. John

Parádní knížka, plná napětí. 3 dějové linky. Nejlepší byla paní Mun.

04.12.2023 5 z 5


Osvícení Osvícení Stephen King

Mám nějaké záblesky, že jsem kdysi viděla film. Nicméně knihu jsem přečetla za pár večeru. Neskutečně napínavé čtení, kdy jsem se večer sama doma fakt bála. Těším se na volné pokračování.

03.10.2023 5 z 5


Duchové rodiny Folcroftů Duchové rodiny Folcroftů Darcy Coates

Kniha opět bezvadná. Nepřišlo mi, že bych se bála, tak jak u prvního a u přízraků, ale za to byla hruzostrasna. Jak na oko milá babi May byla děsivá psychopatka. Kniha za dva dny přečtená a že byla napínavá ;)

03.09.2023 5 z 5


Kosti v srdci Kosti v srdci Colleen Hoover

Moc krásná kniha. Smutné téma, jak dvě děti propadly systémem. Na začátku ona chudá a on zbohatlik. A končí není vše jak vypadalo. Moje druhá kniha od autorky a za mě obě perfektně a poutavě napsané.

27.08.2023 5 z 5


Snídaně v posteli Snídaně v posteli Sandra Brown

Sandru mam ráda, ale toto bylo sladký jak cumel. Mám ráda její knihy s detektivni zápletkou, ale tuto preslazenou červenou knihovnu už ne.

23.08.2023 2 z 5


Nebezpečná láska Nebezpečná láska Kateřina Petrusová

Pro mě obrovské wau. Nejsem fanynka českých spisovatelek, tato objevena až díky stafete a musím říct, že naprostá pecka... Knížka mě neskutečně bavila četla se takovou rychlosti, že mě až mrzí, že mám už dotčeno. A ke konci? No já se lekla, že to takto fakt skončí. Nechybí napětí ale i úžasný humor, který mi seděl.

21.08.2023 5 z 5


Malý princ Malý princ Antoine de Saint-Exupéry

Kniha, kterou jsem jsem si díky výzvě přečetla již podruhé... Jen trochu nechápu, že je kniha řazena mezi pohadky. Děti tuto knihu dostatečně nepochopí ...
V knize se mi líbí spoustu citátů.

Víš..., když je člověku moc smutno, má rád západy slunce...
*
,,Řeč je pramenem nedorozumění."
*
,,Správně vidíme jen srdcem."
*
,,Co je důležité, je očím neviditelné."
*
,,Stáváš se navždy zodpovědným za to, cos k sobě připoutal."

10.08.2023 4 z 5


Katarze Katarze Yrsa Sigurðardóttir

Yrsa opět nezklamala. Stále si rikam kam furt na ty super zápletky chodí. První díl se mi zatím líbil nejvíc, ale to nic na tom, že byla kniha perfektní. A ten konec. Bylo mi nakonec Asti líto, spíš te její dcerky. Skončilo to tak trochu otevřené tou maskou Laufy. Za knihu dávám 5/5*

09.08.2023 5 z 5


Srdcová královna Srdcová královna Kimmery Martin

Za mě příjemná oddechové. Velmi mám ráda ráda příběhy z lékařského prostředí, ve kterém sama pracuji. A že ho tu není málo. Obě hlavní postavy Zadie a Emmy mi byly sympatické až do rozuzlení zápletky. Tam mě Emma zklamala, i když jsem to čekala. Co může způsobit lidská zavist. Zadie se nakonec zachovala lépe než by dokázal kdokoliv z nás. Nick ačkoliv to byl sebestredny blbec se na konci zachoval pěkně i když to bylo na žádost Zadie... Kniha se četla rychle i kapitoly byly kratší, což mi vyhovovalo. Jsem ráda že se ke mě formou štafety dostala.

25.06.2023 4 z 5


Co jsi to za matku? Co jsi to za matku? Paula Daly

(SPOILER) Při hodnocení knih si připadám jako Karel Gott a jeho hláška při přebírání slavíka: ,,Tohle jsem opravdu nečekal. " No ani já to nečekala. Až teď plně chápu název knihy. Nemůžu, ale říct, že jsem knihu úplně hltala. Postavy mi přišly divné všechny. Normální na mě bylo ale takové nudné, co se týkalo první a třetí dívenky. Čekala jsem nějaký wau objev nacapani při akci a to, že normálně přišla manželka a rekla: Je to můj manžel pojeďte ho zatknout tady máte důkaz, mi přišlo takové nudnejsi završení. Ale jo 3,5/5 *

04.05.2023 3 z 5


Únikovka Únikovka Marc Meller

Jedním slovem pecka. Tento styl knih miluji. Navic úniková hra mě dlouho láká. No i když ted teda nevím :D.Když už jsem si myslela že vím, tak přišlo něco úplně jiného. Čekala jsem, že přežije ještě někdo jiný. Skvělé napsaná kniha. Doufám, že od autora ještě nějakou uvidíme. :) Plný počet *

17.04.2023 5 z 5


Kořeny zla Kořeny zla Antoine Renand

Kniha za mě super, rychle se četla. Byla tak jiná oproti klasickým thrillerům. Hlavní příběh byl v první polovině knihy, poté byl prolozen popisem životních příběhů Hrušky, Alfy, Antonyho matky atd. a na závěr se příběh uzavřel. Kolik zla si Anthony, ale i Alfa prošel a kolik krutosti oni způsobili mi tolikrát nahanelo strach. Kolikrát jsem Anthonym opovrhovala, ale přála mu aby vše dobre dopadlo. A taky že jo.

10.04.2023 5 z 5


Říkejte mi Win Říkejte mi Win Harlan Coben

S touto knihou jsem se hodně prala. Nemít ji doma formou štafety asi bych ji odložila. To nutkání jsem měla asi 3x... Hlavní hrdina děsně nesympaticky, arogantní zbohatlik, který to každému dává najevo. Tema nebylo spatne, ale vše mi přišlo zdlouhave a tudíž pro mě nezaživné... Postrádal jsem to napětí, které vám nedovolí knihu odložit. Posledních 5 kapitol bylo fajn, rozuzlení a dokonce i 2 celkem hodně nečekané události mě přesvědčily dát 2,5/5 *
Byla to moje prvotina od autora, byť mám doma další asi 4 knihy. Jen teď nevím, jestli jsou takto psané i ty ostatni jestli najdu chuť si je přečíst.

27.03.2023 3 z 5


V šachu V šachu Sandra Brown

Já mám prostě knizky od Sandry ráda. Tato napětím neplýtvala. Četla se svižně.

21.03.2023 5 z 5


Než jsem tě poznala Než jsem tě poznala Jojo Moyes

Krásná knížka. Volila jsem oddechové čtení, které jsem potřebovala do čtenářské výzvy. S Jojo jsem měla pouze jednu zkušenost, tak nastal čas na další. Moc pěkný příběh, i když jsem stále doufala v nějaký zázrak a konec dopadne jinak. Když ne, že by Will začal chodit, tak že si aspoň rozmysli tak radikální konec. No smutné, ale pěkně čtení.

14.03.2023 5 z 5


Šťastný Lucky Šťastný Lucky Sandra Brown

Sandra je super spisovatelka, kterou mám ráda, ale mnohem raději mám knizky s detektivní zápletkou. Tyto romantiky jsou hodně předvídatelné. Nicméně ke konci se smrtí jedné z postav jsem nepočítala.

12.03.2023 4 z 5


Tajnůstkáři Tajnůstkáři Sandra Brown

Autorku mám moc ráda. Patří mezi mé oblíbené. Popravdě znám od ní ale lepší knihy. Arden i Ledge oba mi byli sympatičtí. Ke konci, kdy se v domě objevila Lisa, nabral příběh úplně jiný směr, než jsem čekala. A za mě super rozuzlení.

07.03.2023 4 z 5


Nepatřím ti Nepatřím ti Mary Higgins Clark

(SPOILER) Příběh byl zábavy a napínavý. Celou dobu jsem věřila a tušila, že Kendra je nevinná, ale kdo je vrah jsem neměla tušení. Navíc jsem si celou dobu ke konci myslela, že ten vyděrač detektiv je i ten, který sleduje Laurie. Taky omyl. Kniha pěkná ale 4*. Nějak mi tam něco chybělo aby to bylo úplně wau

02.03.2023 4 z 5


Prohřešek Prohřešek Brandi Reeds

Super knížka. Nešlo se odložit. Vytáhla do děje a já málem zapomněla chodit spát. Něco jsem tušila, někde se trefila a někde jsem byla úplně mimo :D Občas jsem byla i dost šokovaná. Takhle si predstavuju PSYCHOLOGICKÝ THRILLER

22.02.2023 5 z 5


Rivali Rivali Vi Keeland

Knížka byla pěkná, taková za mě moderní červená knihovna. Nápad a děj byl dobrý, hlavní hrdinové mi byli sympatičtí... Nejvíc mě zvedal ze židle Sofiin otec, ten měl jednu slíznout. Kdo ma tento žánr rád, si myslím nebude zklamaný.

16.02.2023 4 z 5