Ivetaa Ivetaa komentáře u knih

Poslední restaurace v Paříži Poslední restaurace v Paříži Lily Graham

Čtivý román, přesto tomu něco chybělo. Možná za mě těžko uvěřitelný příběh?

09.09.2024 3 z 5

Pařížská knihovna Pařížská knihovna Janet Skeslien Charles

Není co napsat - anotace knihy podává vše, co bych napsala - skvělé čtení.

09.09.2024 5 z 5

Měli štěstí Měli štěstí Catherine Hokin

Nehodnotím, nemohla jsem se začíst, hodně smutné čtení.

07.09.2024

Esterčini otcové Esterčini otcové Hana Radulić

Náročné a hlavně smutné čtení.

07.09.2024 5 z 5

Emilka Emilka Ivana Fajnorová

Nádherné čtení - pro mě kniha roku. Nejvíc se mi líbila věta - poplatná i dnes v politice: " Ale podívej se na ně. Kdo by to mohl dělat? Vždyť někteří jsou rádi, že vůbec udrží moč, a ti mladší zase myšlenku"...

03.09.2024 5 z 5

Láska a sňatky v Harpers Láska a sňatky v Harpers Rosie Clarke

Druhý díl dočten - teď zase čekat na pokračování. Ach jo. Příjemné čtení o dívkách a ženách, které spojuje povolání, ale hlavně přátelství. Je krásné mít někoho, kdo s vámi sdílí nejen hezké chvilky, ale v nouzi pomůže.

03.09.2024 5 z 5

Morový ostrov Morový ostrov Marie Hermanson

Hodně povedená detektivka z konce dvacátých let dvacátého století. Sympatické postavy mě udrželi v napětí až do konce. Určitě stojí za přečtení.

26.08.2024 5 z 5

Toskánské dědictví Toskánské dědictví Julianne MacLean

Taková letní jednohubka. Jen těch lží tam bylo na třicet let dopředu. Nevím, jak ti lidé dokázali "žít" normálním životem. Nechápu - matka, milenec, pak otec i dcera - všichni lháři. Do toho nevlastní sourozenci a dědictví ve hře - dokonalý propletenec - jednou stačilo.

24.08.2024 2 z 5

Ostrov tajemství Ostrov tajemství Patricia Wilson

Prolínání dvou příběhů - ze současnosti byl takový pro mě podřadnější, ale starší příběh z 2.sv.války mě tentokrát bavil více. Zase jsem o něco "chytřejší" a masakr - kampaň masového vyhlazování civilistů, který nacisté spustili v asi dvaceti vesnicích na ostrově Kréta, mi hodně připomíná vyhlazení našich Lidic, Ležáků... Na tyto a další hrůzy by se němělo nikdy a nikde zapomínat. Hned jsem si přečetla něco o historii Kréty. Doporučuji přečíst - nejedná se jen o román pro ženy.

24.08.2024 5 z 5

Jsem hvězda: Dítě holokaustu Jsem hvězda: Dítě holokaustu Inge Auerbacher

Těch vzpomínek je tu ale opravdu hodně málo. Pár vlastních veršů, rodinných fotek a terezínských dobových fotek rozhodně za napsání této rádoby biografie nestálo. Jsou tu uváděna jen fakta, která si najdu kdekoliv jinde a lépe zpracovaná. Nezpochybňuji čím si celá rodina prošla, ale o jejich životě před válkou a po válce se nic nedozvíte. Snad ještě věta na závěr: "Německo - jedna z největších, nejcivilizovanějších, nejvzdělanějších a vědecky nejpokročilejších zemí na světě - se stalo nejbarbarštějším národem v dějinách."

24.08.2024 1 z 5

Osvobození Osvobození Imogen Kealey

Zajímavý a čtivý román nejen o odboji ve Francii - něco podle skutečnosti a skutečných postav, něco fikce.

17.08.2024 4 z 5

Stín olivovníku Stín olivovníku Jo Thomas

Oddychové čtení na dovolenou. Moje první a poslední kniha od autorky. Trochu jednoduchá a hloupoučká Ruthie, která se snaží konečně ve svém životě něco dokázat - přes nákup téměř ruiny (kterou předem neviděla) - až po vztah k mužům, mi k srdci fakt nepřirostla. Přečtu hodně knih, ale s tak primitivním dějem a fakt primitivní hlavní postavou už jsem se dlouho nesetkala. V podstatě je to výsměch všem pěstitelům oliv. Přišla, viděla, nestarala se o olivovníky, a přesto sklidila. Jo, vlastně byla nadaná malířka a usmířila desítky let znepřátelenou rodinu.

17.08.2024 2 z 5

Kočičí kavárna Kočičí kavárna Charlie Jonas

Pohodový příběh o třech ženách a samozřejmě o kočkách.

13.08.2024 3 z 5

Krajina roztavených zvonů Krajina roztavených zvonů Jan Štifter

Nebavilo, odkládám.

13.08.2024

Hedina válka Hedina válka Jenny Lecoat

Mám ráda příběhy podle skutečných událostí a postav.

05.08.2024 5 z 5

Osiřelé sestry Osiřelé sestry Shirley Dickson

Čím vším si musely sestry projít... Život nebude stále tak těžký. Jednou se na tebe usměje štěstí.

03.08.2024 5 z 5

Tajemství Kosí kavárny Tajemství Kosí kavárny Heather Webber

Asi půjdu proti proudu, ale mě kniha ani po přečtení cca 50 stran vůbec nebavila. Hodně "složitých" postav a na mě až moc překombinovaný děj v malém - možná pro někoho - půvabném městečku. Oddychové čtení to rozhodně není. Nehodnotím hvězdičkami, nedočteno - na to je můj čas drahý a čeká moře dalších knížek.

31.07.2024

Bouře nad statkem Falkensee Bouře nad statkem Falkensee Luisa von Kamecke

Přečteny všechny tři díly a tento poslední se mi líbil nejvíc. Nucené stěhování rodin do neznámých končin bylo pro mě nejemotivnější. Co jeden malý ošklivý člověk rozpoutal po celém světě, mělo tragické následky pro všechny - bez rozdílu, zda přítel nebo nepřítel, zda civilista, nebo voják. Bohužel situace se dnes opakuje a jsme nepoučitelní.

30.07.2024 5 z 5

Hvězdy nad statkem Falkensee Hvězdy nad statkem Falkensee Luisa von Kamecke

Celý příběh se točí kolem Isabelly, ale okrajově je zmínka o dalších osudech Charlotty. Alice, která je matkou Isabelly, zde má také trochu prostoru. Těším se na třetí díl...

29.07.2024 5 z 5

Ženy ze statku Falkensee Ženy ze statku Falkensee Luisa von Kamecke

Příběh tří sourozenců na pozadí světových událostí, nenaplněné lásce, ale i naději.

26.07.2024 5 z 5