Hedina válka

Hedina válka https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/495508/bmid_hedina-valka-rbp-495508.jpg 4 38 10

Neuvěřitelný příběh odvahy, naděje a přátelství. Hedy, mladá Židovka, jež utekla z Vídně na malinký ostrov Jersey nedaleko francouzského pobřeží, opět čelí nacistickému útlaku. Rozhodne se zatajit svůj původ a z nouze přijme místo překladatelky v německém vojenském táboře, kde si vymyslí svou vlastní formu odboje proti okupantům. Navzdory všemu se zamiluje do německého důstojníka a z pouhého románku se záhy vyvine vážný vztah, na němž začne záviset její život. Hedy a jejího milého však podezřívá tajná policie, a tak jsou oba nuceni podnikat čím dál zoufalejší kroky, aby unikli zajetí a přežili válku.... celý text

Literatura světová Válečné Historické romány
Vydáno: , MOBA (Moravská bastei)
Originální název:

Hedy's War , 2020


více info...

Přidat komentář

Ludmila91
02.03.2024 5 z 5

Krásný příběh

Veromika
10.09.2023 5 z 5

Příběh popisuje život ostrovanu za druhé světové války, který obsadila německá vojska. Je to o síle přátelství, o odvaze a lásce. Za mě se kniha četla sama.


Katy003
29.08.2023

Knihy s podobným tématem přímo zbožňuji. Po přečtení obsahu jsem se nadchla...bohužel předčasně. Kniha vůbec nesplnila mé očekávání. Četla jsem ji na etapy, s dlouhými odmlkami... Příběh není špatný, ale není to ani nic převratného...

zimolka
14.07.2023 5 z 5

Krásně napsaný příběh.

maluck
02.04.2023 5 z 5

Krásný příběh lásky a přátelství na pozadí 2. světové války. Židovka Hedy se na ostrově Jersey nechá zaměstnat jako překladatelka v tamním německém vojenském táboře. Zde se setkává s německým důstojníkem Kurtem, který ji zachrání před trestem za krádež. Postupně se sbližují a vznikne mezi nimi vážný vztah. I přes řadu nebezpečných situací, kde hrozí prozrazení a také za pomocí přátel, se dočkají konce války.

helca31
01.04.2023 5 z 5

Hedy, mladá Židovka z Vídně, uprchla před nacisty na ostrov Jersey nedaleko francouzského pobřeží. zamiluje se do německého důstojníka a spolu překonávají útrapy války a bojují o vlastní přežití. Příběh o zakázané lásce podle skutečného příběhu.

bábuška
08.02.2023 4 z 5

Hedina válka je kniha, kterou mohu zařadit mezi další s podobnou tématikou, které mám už přečtené a mohu jen doporučit.

nada3314
06.02.2023 4 z 5

Nevím, proč mě příběhy z II. světové války tak přitahují, a když je k tomu všemu ještě krásná obálka kniha putuje zaručeně semnou domů. Nebylo tomu jinak ani u Hediny války, tohle byla láska na první pohled. Věděla jsem, že si ji budu chtít přečíst.

Navíc nakladatelství Moba je zárukou kvality. Tyto knihy jsou pečlivě vybírány a ještě se mi nestalo, aby se mi nějaká nelíbila. V knize nenajdete žádný překlep nebo nějakou chybu, je to až neskutečné, v této době, kdy některé nakladatelství na to kašlou. Za toto Mobu moc chválím a děkuji, že jsou takto poctiví. Čtenářský zážitek je o to potom silnější.

Hedina válka se zakládá na skutečném příběhu Hedy (Hedwig Bercu Goldenberg). Heda je židovka, která utekla z Rakouska a začala nový život na ostrově Jersey, tento ostrov se nachází mezi Británií a Francií. Heda měla za to, že tady se válka nedostane, ale mýlila se. I tady nacisté bohužel okupují a ona se rozhodne proti nim bojovat. Nebude to mít vůbec lehké, ale je silná a navíc šikovná tlumočnice/ překladatelka, takže bude mít malou možnost aspoň trochu to nacistům znepříjemnit.

Jedná se o válečný historický román, ale aby to nebylo jen o hrůzách této doby, autorka do příběhu vnesla romantiku, kde máme možnost pozorovat lásku mezi židovkou a německým vojákem. Hedu i další postavy jsem si moc oblíbila a příběh se mi četl krásně a celou dobu Hedě i jejím přátelům jsem moc fandila a vše s nimi prožívala.

Něco málo tomu chybělo, ale určitě hodnotím velmi pozitivně. S knihou jsem strávila víkend a nelituji ani minuty. Jenny Lecoat píše krásně, pokud u nás od ní nějaký další historický román vyjde, moc ráda si jej zase přečtu. Můžu doporučit všem, kdo mají takovou literaturu rádi. Určitě budete spokojené a zážitek je 100% zaručen. :-)

zdehan
01.01.2023 5 z 5

Silný příběh o lasce během valky.

hrosulik
09.12.2022 5 z 5

Kniha se mi moc líbila. Další do mé sbírky knih, ke které se určitě ještě vrátím.
Doporučuji. Určitě stojí za přečtení.

Autorovy knížky

2022  84%Hedina válka

Kniha Hedina válka je v

Přečtených51x
Čtenářské výzvě6x
Doporučených4x
Knihotéce80x
Chystám se číst69x
Chci si koupit14x
dalších seznamech2x