iveta0254 iveta0254 komentáře u knih

☰ menu

Sama sebou Sama sebou Jojo Moyes

(SPOILER) Vždycky, když dočtu knihu od Jojo, nemůžu se smířit s tím, že je konec. Prostě letím na databázi knih, abych se alespoň chvíli ještě mohla protloukat v příběhu a poslechnout si, jaký otisk zanechal v ostatních.

Na těch knihách miluju jednu věc - dobré konce. Nesnesla bych, kdyby se Sam neobjevil. Hrozně by mě to mrzelo a trhalo zevnitř. Příběhy od Jojo jsou tak živé, plné lásky, naděje a člověka prostě donutí zamyslet se nad životem. Nikdy mě nezklamou. Snesla bych víc pasáží o vztahou Lou a Sama, musela jsem přeskakovat celé bloky stránek, abych se dozvěděla jak to bylo dál. A pak se vracet :D

No.. prostě čtení od kterého se nemůžete odtrhnout.

23.08.2021 5 z 5


Za zavřenými dveřmi Za zavřenými dveřmi B. A. Paris (p)

(SPOILER) Spousta lidí tu kritizuje Graceiinu naivitu - ale třeba si někteří vzpomenou, jaké to je, být zamilovaný až po uši. A ruku na srdce. Když něčemu chceme věřit, tak je to pro nás snadné. Nechceme přece věřit tomu, že náš bezchybný partner je psychopat?
A proč se Grace nedařilo utéct? Já nevím jak vy, ale já tomu věřím. Když máte proti sobě vlivného soupeře, lidi vás prostě odepíšou. Na světě se děje tolik zvráceností.
Na druhou stranu, kdyby jste to brali takhle... už nikdy nemůžete nikomu věřit. Lidi vás prodají za kousek žvance.
Zpátky ke knize. Četla se opravdu dobře, ale pokud jste slabší povahy, možná budete mít trochu neklidné spaní. Mě kupodivu nejvíce šokovala smrt Molly. Pokud je něco, co nepřenesu přes srdce, tak bezpráví na nebohých němých tvářích.
Suma sumárum - knihu určitě doporučuji. Ale pokud jste zahořklý ke světu, možná vás jenom utvrdí ve vší té špatnosti. Potom doporučuji raději něco svěžejšího - třeba něco od Jojo Moyes O:-)

14.09.2020 5 z 5


Poslední Poslední Alexandra Oliva

Po přečtení titulku jsem čekala bůhví co, asi to byla chyba :) Čtení je příjemné, zajímavé, nicméně chybělo mi tam jakékoliv napětí. Šlo spíš o takovou knihu "přežití v přírodě" s apokalypsou někde v pozadí. Jelikož přes polovinu knihy tu apokalypsu sama hrdinka neregistruje, tak ani jako čtenáře mě to nijak neschízuje. Nevím no, v porovnání třeba s Hunger Games je to nuda. Rozdělání ohně, najdi jídlo, vodu, cesta "někam". Ale asi byla chyba i u mě, čekala jsem thriller.

Co mě ale oslovilo - styl psaní. Ten byl pro mě příjemným osvěžením, netradiční. A čtivé to bylo ;)

23.08.2020 4 z 5


Krasojezdkyně Krasojezdkyně Jojo Moyes

Čekala jsem úplně jiný příběh, ale Jojo je zárukou kvalitní četby. Příběh byl strhující a dojemný. I když jsem zvyklá na dobré konce, stále mě uvnitř cosi bodá v souvislosti s celým tím příběhem, je mi hrozně líto dědečka, jeho nesplněných snů a osudu.
Člověk se při čtení neubrání pláči a koňské prostředí, Londýn, Francie... neskutečná atmosféra.

26.05.2019 5 z 5


Maestra Maestra L.S. Hilton

Moc jsem to nepochopila. Asi jsem dřevo :-) Bohužel neumím moc francouzsky ani italsky takže něco jsem ani nepochytila nicméně jsem jela dál. Utopila jsem se v čachrech s obrazy, což jsem taky neřešila. Čekala jsem, co se z toho vyvrbí. No žádná sláva. Judith jsem odpustila téměř všechny vraždy, až na vraždu na konci. Dobrý, člověk by čekal trochu víc citu, nebo já nevím. No asi je hlavní postava psychopat, to beru. Nemá mantinely. Číst se to dalo, ale z trenek mě to nevystřelilo :-)

14.05.2019


Tulák Tulák Nick Petrie

Nesnáším knihy se špatným koncem, tohle naštěstí není jedna z nich. Autor mě svým vyvrcholením příběhu mile překvapil. Kniha sice nebyla nabitá adrenalinem, spíše postupně plynula, nicméně čtení bylo příjemné a rychle ubíhalo. Konec o poznání akčnější, už to šlo ráz na ráz. Minguse jsem si zamilovala, charaktery v knize jsou osobité.

12.02.2019


Pouto Pouto Pavla Melecká

Nevím no, podle "nástřelu" na obálce jsem čekala víc. Víc o vztahu člověk-kůň. Přišlo mi to chvílemi jak lovestory pro malé slečny, moc splácané, nedávající smysl. Ale jako jo.. číst se to dalo :-)

16.08.2018 2 z 5


Hra na smrt Hra na smrt Asa Avdic

Nic moc, když jsem četla "upoutávku" čekala jsem kdoví co :) Senzační odhalení a tak dál. Nakonec mě závěr knihy spíš zklamal.

05.07.2018 3 z 5


Kulička (3 povídky) Kulička (3 povídky) Guy de Maupassant

Klasika o lidských povahách

03.07.2018 4 z 5


Tisíc sluncí Tisíc sluncí Alex Scarrow

Chytlavý příběh, miluji příběhy o hrdinách. Knihu jsem přečetla jedním dechem. A hlavního hrdinu Maxe jsem si zamilovala.

03.07.2018 5 z 5


Stařec a moře Stařec a moře Ernest Hemingway

Zamyšlení nad životem a smrtí, tam na moři a oceánu přecijen život plyne jinak :) Zajímavé čtení k zamyšlení.

03.07.2018 4 z 5


Návrat domů Návrat domů Lauren Brooke (p)

Zajímavé prostřědí a dojemný příběh. Četba pro dospívající dívky

03.07.2018 4 z 5


Harry Potter a Kámen mudrců Harry Potter a Kámen mudrců J. K. Rowling (p)

No prostě klasika, řadím se mezi Potterovce :-) takže nemůžu jinak než plný počet hvězd

03.07.2018 5 z 5


Vesnický román Vesnický román Karolina Světlá (p)

Líbilo se mi prostředí, jinak příběh.. ze začátku táhlý a konec rup šup, moc jsem se nechytala :) Na mě docela zvláštní konec.

03.07.2018 3 z 5


Manželovo tajemství Manželovo tajemství Liane Moriarty

Po přečtení epilogu mi běhal mráz po zádech a to doslova.. Moc často se mi to nestává, ale uvědomění si všeho, co je tam napsáno.. No, zdaleka to převyšuje možnost běžného pochopení, je za tím něco víc.
Knížka rozhodně vede k zamyšlení.

28.08.2017 5 z 5


Muž, který se zřekl peněz a přežil Muž, který se zřekl peněz a přežil Mark Boyle

Inspirativní čtení, jsem ráda, že je na světě více "přemýšlivých" lidí. I malé krůčky stačí. (V tomto případě šlo spíše o skok :))

06.08.2017 5 z 5


Stříbrná zátoka Stříbrná zátoka Jojo Moyes

Moje první kniha od této autorky a já tedy vůbec nejsem zklamaná. Živě vylíčené prostředí, výborný styl vyprávění (a to rozčlenění vypravěčů a přitom děj nerušeně plyne, nikde se nesmyslně neskáče). Nadšení a rozhodně nadšení, konec knihy mě překvapil a opravdu mile potěšil. Chystám se na další, Jojo, víc takových jako Ty! :-)

06.08.2017 5 z 5


To by se zvěrolékaři stát nemělo To by se zvěrolékaři stát nemělo James Herriot (p)

Nádherná, vtipná kniha ze života. Autor má dar psát všechno tak živě. Nejlepší oddechovka, jakou můžete zvolit, pokud máte rádi kopce, vítr, pláně a zvířata :)

12.01.2017 5 z 5


Sen noci darwinovské Sen noci darwinovské Josef Lhotský

Nebojte se, není to jen o biologii. Vtipné, poutavé, trochu si zapřemýšlíte. Kniha je nabitá vsuvkami o životě i zážitky z autorova života, které nezklamou. A jako bonus se ještě dovíte spoustu faktů o Darwinovi. Nemohu jinak než doporučit :)

29.10.2016 5 z 5