inom inom komentáře u knih

☰ menu

Nezkrotná Nezkrotná Melanie Harlow

Tak tohle je asi první kniha, co jsem četla, kde jsem absolutně nesnášela hlavního hrdinu. Tak nesympaticky napsanou postavu jsem asi ještě neviděla. Oliver mi absolutně nesedl a tím mi zkazil celý dojem z příběhu. I když se musím přiznat, že ani ten nebyl o nic lepší. Strašně bylo vše urychleno, naivní (hlavně Chloe) a ani jednomu z dvojice jsem ten vztah nevěřila. No jsem velmi zklamaná. Kniha úplně postrádala emoce a i když jsem to přečetla za 3 dny, bylo to jen spíše z důvodu, že jsem to chtěla mít už za sebou. Toto za mě ne.

23.03.2024 2 z 5


Sladké pokušení Sladké pokušení Cora Reilly

Jsem nesmírně nadšená, že nám bylo konečně dopřáno a přeložili Corinu knihu do češtiny, a doufám, že se v tom bude pokračovat. Cora je výborná spisovatelka a celá její mafiánská série je skvělá. Přečetla jsem od ní všechny knihy a musím říci, že tato je jedna z mých nejoblíbenějších. A přestože jsem knihu četla už asi 10 krát nemám problém si ji dát znovu.

22.12.2023 5 z 5


Zrádná touha Zrádná touha Danielle Lori

Menší spoiler:

Za mě jedna z nejlepších dark romancí, co jsem četla. Užívala jsem si každou vteřinu čtení. Chemie mezi postavami byla brutální. Ronanův vnitřní zápas s city k Mile byl tak skvěle emotivně zpracován, že jsem si některé pasáže musela číst znovu a znovu dokola. Nemluvě o scéně, kdy ji zavřel do boudy ke psům (pro mě jedna z nejemotivnějších scén). Čím mě však kniha maximálně dostala - byla Mila. Už strašně dlouho se mi nestalo, že by mi hlavní hrdinka tak moc sedla. Moc se mi líbilo, že autorka z Mily udělala veganku a poukázala tak na kontrast mezi ní a Ronanem. Mila dokázala být neskutečně silná osoba v situacích, které to vyžadovaly a zase naopak se nebála ukázat svou zranitelnost. Po dlouhé době kniha, kterou jsem nemohla odložit.

09.11.2023 5 z 5


Sběratel očí Sběratel očí Sebastian Fitzek

To že Sebastianovy knihy zbožňuji, není žádná novinka. Vždy když beru do rukou jeho knihu, tak ji jdu číst s přesvědčením, že bude skvělá. Němu se stejně podaří mou jistotu výborné knihy posunout ještě na vyšší úroveň. Příběh Sběratele očí byl skvělý - možná i jedna z jeho nejlepších knih. Přiznávám, že někdy jsou jeho příběhy možná poněkud překombinované. Ale není to logika, co hledám v dobré knize. Mně jde o šok, ze kterého se nemohu vzpamatovat, o tu husí kůži, která mi pokryje celé tělo, když dočtu knihu, o ty myšlenky, které mi létají všemi směry a nechápou co se to proboha stalo - a toto se Sebastianovi vždy povede.

29.05.2023 5 z 5


Láska po španělsku Láska po španělsku Elena Armas

Příběh se mi líbil moc. Já mám ráda tyto scénáře,, pojďme předstírat, že jsme pár,,. Což se mi ale nelíbilo bylo to provedení. Vůbec mi nesedl styl autorčina psaní. Jak bylo řečeno již v předchozích komentářích, bylo tam hodně, ale že opravdu hodně vnitřního monologu. Stále si hlavní hrdinka prohrávala jednu a tutéž větu jen řečenu na 100 způsobů jinak. Tímto se stal pro mě příběh nekonečný až částmi nudný a zabilo to celé kouzlo ve střetu hlavních postav.

11.05.2023 2 z 5


Štěstí na přání Štěstí na přání Angela Marsons

Mně se to osobně líbilo. Nebylo to něco, co bych šla číst znovu, ale nebylo to špatné. Nejvíce se mi líbil příběh Cher a jsem ráda, že právě ní bylo věnováno nejvíc kapitol. Asi by mi ani nevadilo, kdyby celá kniha byla jen o ní. Občas mi trochu vadilo jak naivní je, ale řekněme si pravdu, většina hlavních ženských knižních postav je zčásti naivní. Knize dávám průměrné hodnocení - nenadchne ani neurazí. No a šup zpátky ke Kim, protože tam autorka opravdu vyniká.

03.04.2023 3 z 5


Pokud se ještě setkáme Pokud se ještě setkáme L. J. Shen

Já nevěřím, že toto napsala LJ. Shen, prostě nevěřím. Od LJ jsem přečetla asi každou její knihu, dokonce i ty, které u nás ještě nevyšly, ale ještě se mi nestalo, že by se mi její kniha nelíbila. Ale tato nejen že se mi nelíbila, já jsem měla problém ji dočíst jak byla špatná. Humor špatný, postavy špatné a ten děj ani nemluvím. Já vůbec nevím, co se tím snažila říct. Hrozně chaoticky napsané, názory se tam měnily ze vteřiny na vteřinu, úplně to postrádalo nějakou emoci. Ach jsem z toho vážně smutná, proto musím dát alespoň nějakou pozitivní věc nakonec. Má opravdu krásnou obálku – fakt krásná a originální, už jsem trochu unavená z toho jak na každé druhé knize je na obálce sexy chlap a proto mě moc potěšilo, že tady tomu tak nebylo.

13.01.2023 1 z 5


Balada o ptácích a hadech Balada o ptácích a hadech Suzanne Collins

POZOR SPOILER

Uf. Tak takhle smíšené pocity jsem z knihy dlouho neměla. První polovina knihy za mě trochu nuda - po celou dobu čtení si říkám že jde o taký slušný průměr až jemný podprůměr až nedošlo na poslední kapitolu, tedy alespoň na její začátek. Za mě výborný nápad a naprosto mě to probralo. Došlo to až do takového stádia, že jsem začínala být nadšená. Emoce, které mi během celé knihy chyběly se najednou objevili v plné kráse a už jsem netrpělivě čekala na peckový konec, ke kterému se to schylovalo. Dokud nedošlo k obrovskému zklamání. Konec jakým se autorka rozhodla ubírat mě zklamal. To, že se rozhodla nechat osud Lucy záhadou se mi vůbec nelíbilo. Úplně jsem očekávala, že dojde k velkému finále, kdy se Snow setká tváří v tvář Lucy a všichni dobře víme, kdo by z toho vyšel jako vítěz. Také bych očekávala na konci větší emoce od Snowa, přece jen byl celou knihu do Lucy zamilovaný. Čekala jsem nějakou vnitřní válku mezi láskou k Lucy a láskou ke Kapitolu. Prostě byla celá kniha nějaká bez emocí. Škoda, opravdu velká škoda, protože nápad to byl výborný. Přesto se těším na film, na něj mám velmi vysoká očekávání.

19.10.2022 3 z 5


Pro sebe jako stvořeni Pro sebe jako stvořeni Sarah Hogle

Tak dobrá myšlenka a tak špatné provedení. Když jsem četla anotaci, tak jsem si řekla, konečně zase něco jiného a aj přes ne moc dobré recenze jsem se na knihu těšila. Dostavilo se však zklamání. Absolutně mi nesedl autorčin styl psaní, neztotožnila jsem se s jejím humorem a postavy také nebyly podle mého gusta. Některé scény mi došly až jemně trapné a chování Naomi mi připomínalo 12 letou dívku a ne dospělou ženu. Jediné stránky, které jsem si užila byly ty, kde Naomi s Nicholasem spolu sdílely intimní chvíle, ale těch tam bohužel nebylo mnoho. Rozhodovala jsem se mezi 2 a 3 hvězdami. Mrzí mě to, ale musela jsem dát nakonec 2.

21.11.2021 2 z 5


Zachraň mě Zachraň mě Mona Kasten

Konečně !!! .... Po velmi dlouhé době konečně kniha od níž jsem se nemohla odtrhnout. Jsem nadšená. Ano, v podstatě jde o klišé a ano, příběh o chudé šprtce a bohatém bad boyi jsme četli v bezpočtu knih, ale to nemění nic na tem, že jsem se od této knihy nemohla odtrhnout. Když někdo umí napsat příběh stejně čtivě jak to ví Mona, tak tohle klišé budu moc ráda číst ještě 1000 krát. Velmi milým překvapením bylo i to, že kniha nespočívala z milionu erotických scén. To u mě jen zvýšilo napětí a způsobilo motýlky v bříšku, když už k takové scéně došlo. Nemohu se dočkat druhého dílu a doufám, že bude stejně hodný 5 hvězd jako první.

07.10.2021 5 z 5


To nejlepší v nás To nejlepší v nás Colleen Hoover

Knihu jsem už jednou četla, ale protože jde o knihu, při níž jednou nestačí dostala jsem chuť si ji dát znovu. Ani nevím proč jsem předtím nenapsala komentář, neboť tento příběh si ho určitě zaslouží. Šlo o nejkrásnější příběh, jaký jsem kdy četla. Byla to dokonalost sama. Dojemné, syrové, reálné. Postavy byly podle mého názoru velmi dobře zpracované a i když jsem z velké části měla Quinn chuť zabít za to jak se ke Grahamovi chovala oblíbila jsem si i ji. Konec byl nádherný - přesto, že mě jen tak něco nerozpláče, tak tento příběh mě dostal a proplakala jsem téměř polovinu knihy. Vím, že mnoho z autorčiných čtenářek má nejvíce v oblibě její dílo Námi to končí a souhlasím, že jde o opravdu krásnou knihu, ale za mě je To nejlepší v nás na prvním místě.

13.06.2021 5 z 5


53 dopisů pro mou lásku 53 dopisů pro mou lásku Leylah Attar

Pozor může obsahovat spoiler
Tak tohle bylo obrovské zklamání. A hlavně obrovská škoda. To mělo takový potenciál - líbila se mi celá ta myšlenka toho příběhu - bohužel za mě zůstal nevyužitý. Hlavní postavy mi byly nesympatické - hlavně Shayda, která mi tedy absolutně nesedla. No co mě nejvíc zklamalo bylo, že se autorka soustředila více na sexuální scény jako na vážnější témata, která se v příběhu rýsovaly. Přesně jako psal někdo v předešlých komentářích, chtěla jsem se dozvědět něco více o Hafezovej minulosti, o Shaydinej minulosti, o jejím bratrovi, rodině a ne jen číst o tom jak si to Troy se Shaydou rozdávají. Scény, ve kterých se řešila Shaydina rakovina nebo Hafezova nehoda byly napsány na tři strany. Dokonce i celá nevěra, která byla pointou celé knihy se vyřešila během dvou vět. Autorka plavala jen po povrchu, čímž ztratil příběh na významu. Papírová labuť byla úžasná. Možná proto je u mě to zklamání o to větší. Jednoduše nemohu uvěřit, že tyto dvě knihy napsala tatáž autorka.

12.01.2021 2 z 5


PS: Je to výzva PS: Je to výzva Winter Renshaw

Tak tohle se nepovedlo. Mám pocit, že to Winter ani nenapsala a muselo dojít k nějaké chybě. Předešlým dvěma knihám série jsem dala 5 hvězdiček a čtení si neskutečně užila, ale při tomhle dílu nemohu dát vyšší než 2. Já nevím, celé to na mě působilo strašně chaotické. Jednoduše vývoj jejich vztahu neměl hlavu ani patu. Ani jsem nepostřehla a Calder už byl do Aerin zamilovaný. Dokonce ani ty dialogy mezi nimi neměli hlavu a patu. Asi se ani nebudu rozepisovat o všech chybách, které tento díl podle mě měl, protože by mé hodnocení bylo na celou stranu. Mělo to potenciál a dokonce začátek byl velmi nadějný. Ale to jak se to vyvinulo - pro mě jednoznačně zklamání.

26.08.2020 2 z 5


Bennett Mafia: Zakázaná láska Bennett Mafia: Zakázaná láska Tijan (p)

Ohodnotit tuto knihu mi dalo docela zabrat. Byly tam části, které mě neskutečně bavili a pretáčala jsem stránku za stránkou, ale bylo tam i mnoho takových, které mě skoro až nudili. Nakonec hodnotím 3 hvězdičkami. Na můj vkus bylo v knize strašně málo přímé řeči a velmi mnoho popisu. Riley dokázala popsat asi všechno. Také mě neskutečně vytáčelo jak si Riley s Kaiem dokázali doslova až číst myšlenky. Setkali se jen pár krát, ale vždy dokázali říct na hlas to, na co ten druhý myslel. Další mínus bylo také málo akce. Na to, že mělo jít o knihu o mafiánech se tam v podstatě nic nedělo - což je velká škoda (možná by to chtělo i kapitoly z pohledu Kaia). Přesto kniha jako celek nebyla špatná a v budoucnu bych si určitě přečetla další autorčiny knihy.

13.07.2020 3 z 5


Pravda, nebo lež Pravda, nebo lež Colleen Hoover

Po zkouškovém ve škole, množství práce na brigádě nebo kolem domu byla tohle první kniha po níž jsem sáhla po skoro dvouměsíční knižní pauze. A nemohla jsem si vybrat lépe. Kniha byla naprosto boží. Většinou čtu romantiku, krimi nebo nějaký temnější psychotriller - a tato kniha mi poskytla vše co mám ráda v jednom balíčku. Colleen zase znovu dokázala, že jde o skvělou autorku a nezávisle na tem, zda jde nebo nejde o její typický styl, ví co dělá. Za mě určitě více takovýchle příběhů.

25.06.2020 5 z 5


Možná jednou Možná jednou Colleen Hoover

Tak tohle bylo krásný. Všechny příběhy od Colleen jsou krásné ale tenhle - bože. Nejraději bych si nafackovala, že jsem po této knize sáhla až teď. Knihu jsem sfoukla během 24 hodin. Po přečtení anotace jsem vůbec nečekala, že se to bude ubírat tímto směrem, ale jsem neskutečně mile překvapená. Doporučují. Všichni, kteří děláte tu chybu jako já, že jste ještě doposud tuto knihu nečetli - jděte to rychle napravit.

04.05.2020 5 z 5


Dvojitý kříž Dvojitý kříž Chris Carter

Tuhle knihu mám v hledáčku už asi rok. Kvůli vysokým hodnocením a množství pozitivních recenzí mě příběh lákal stále více a více a absolutně nechápu, co mi trvalo tak dlouho, než jsem po knize sáhla - protože jsem absolutně nadšená. Přestože jsem si jméno vraha tipla již v první polovině knihy, tak mě vysvětlení okolností celého případu opravdu dostalo. Bylo překvapivé a propracované vážně do nejmenších detailů. Možná byl příběh trochu brutálnější, ale to mi vůbec nevadilo. Zbožňuji, když mě spisovatel dokáže překvapit, znechutit, vystrašit a tohle všechno se Carterovi podařilo.

03.04.2020 5 z 5


Skryté karty Skryté karty Angela Marsons

Za mě rozhodně nejlepší díl série. Užila jsem si každý jednotlivý díl, který o Kim vyšel, ale tenhle jsem si užila ještě o stupeň více. Líbilo se mi prostředí, ve kterém se děj odehrával, líbilo se mi propojení hříchů minulosti s přítomností a naprosto jsem zbožňovala všechny zvrácené tajemství kolem tajných spolků, které postupně vyplavovaly na povrch. No a ten konec ??? Proplakala jsem v kuse celé poslední 3 kapitoly, a to si o sobě troufám říci, že nejsem žádná citlivka. Chápu proč to Angela udělala, to však nemění nic na tom, že jí to nikdy neodpustím. Jsem zvědavá na další díle, zda i po této ztrátě příběhu zůstane ta jeho jiskra.

26.03.2020 5 z 5


Ruckus: Šílená láska Ruckus: Šílená láska L. J. Shen

Tak z tohohle mám opravdu smíšené pocity. Absolutně nevím co si mám o tomhle myslet. Za to, že jsem nakonec po těžké úvaze dala 3 hvězdičky může hlavně druhá polovina knihy, která byla výborná. Ani ona ale nedokáže zahnat pocit zklamání, který mám z té první poloviny. Ani nevím kde mám začít. Asi jsem nepochopila už ten začátek. Nechápu proč Dean nemohl být s Rosie hned když měli osmnáct. Celkově to proč musel být Dean s Millie, když očividně chtěl Rosie a Rosie něj, nechápu dosud. Také se mi nelíbilo, že na jedné straně Rosie Deana doslova strkala k Millie a potom později to vypadalo, jako by mu to vyčítala. Co vlastně tedy chce?
SPOILER
A co mě dostalo asi nejvíce byla scéna, kde se Dean změnil na ,, divocha''. Mám ráda psycho, ale to jak shodil Rosie na zem, kde bylo rozbité sklo a doslova ji táhl do ložnice, tak to už bylo na mě příliš.
.......
Četla jsem od L.J Shen tři knihy, které jsem si neskutečně užila a věřím, že psát umí, jen tohle prostě nebylo pro mě. Přesto se nedávám odradit a těším se na další díl s Trentem.

21.03.2020 3 z 5


Cítit znovu Cítit znovu Mona Kasten

Po všech těch knihách konečně přišla vítaná změna, kde se role hlavních postav vyměnili. I když jsem si podle anotace děj představovala trochu jinak vůbec mě to nezklamalo. Kniha byla výborná a mám chuť začít číst od ZNOVU. Mona jednoduše ví jak na mě.

13.03.2020 5 z 5