HonzaBohm HonzaBohm komentáře u knih

☰ menu

Svět hry Cyberpunk 2077 Svět hry Cyberpunk 2077 Pat Mills

Skvělé rozšíření do hry Cyberpunk 2077. Grafické zpracování je bez sebemenších problémů, s psaným textem je to trochu horší - popisy jednotlivých čtvrtí ve NightCity, která společenské vrstvy tam žijí a další části jsou spíš nudné.

Ta knížka je spíš na prolistování obrázků přečtení si určitých oblastí, které vás zajímají, ale jinak je to průměr, který potěší, ale vyloženě nenadchne.

30.11.2021 2 z 5


Sněhulák Sněhulák Jo Nesbø

Sněhulák je skvělé dílo pro vstup do této výborné detektivní série s Harrym Holem v hlavní roli. Kniha je plná zvratů, zápletek a do samého konce není jisté, kdo je ten "Sněhulák" a jak to celé dopadne.

Příběh je jako sněhová koule ;), která se valí z kopce a čím se blížíte ke konci je větší a větší - stejně i děj nabírá na obrátkách a stává se o to víc napínavý.

16.11.2020 5 z 5


Umění války Umění války Sun-c'

Umění války je souhrn vojenských strategií a návodů. Strategie a taktika se určitě nehodí pouze na bitevní pole, ale i do každodenního života. Poučení najdete na každém řádku a mezi řádky naleznete širší kontext.

17.10.2020 4 z 5


Převážně neškodná Převážně neškodná Douglas Adams

Poslední díl v sérii měl sestupný děj, který byl "vyvrcholený" na konci. Stejně jako v příběhu Hra o trůny, by si i série od Adamse zasloužila zajímavější a pestřejší konec.

Spousty nevysvětlených okolností v příběhu...Neříkám, že by vše mělo být vysvětlené, jen mít takové ty otázky a co se mohlo stát s tím a tím. Možná i přidat něco ve smyslu wowefektu a nebo i happyendu. Britský humor mám rád, ale v pátém dílu mi tam něco chybělo. Celkem bych očekával dopropojení všech kousků skládačky a následném vyvrcholení ukončit tuto super sérii.

Každopádně jsem velice rád, že jsem se dostal k této vesmírné sci-fi sérii, která je originální na každé stránce.

03.12.2019 2 z 5


Zaklínač a jeho svět Zaklínač a jeho svět Marcin Batylda

Zaklínač a jeho svět je pěkně doplňující knížkou pro ty, kteří mají rádi Geralda a jeho příběh.

Na posledních pár stránek se objevují spojlery a nedoporučil bych to číst nikomu, kdo má v plánu si přečíst všechny knížky od Sapkowskiho.

16.11.2019 4 z 5


Smrt a jiné vrcholy mého života Smrt a jiné vrcholy mého života Sebastian Niedlich

Oddychové čtení, pěkného příběhu. Knížce jsem dal sice 3* ale je to zajímavý koncept děje, který je svým způsobem osobitý a velice potěší.

16.11.2019 3 z 5


Jídlo na prvním místě Jídlo na prvním místě Dallas Hartwig

Výborně zpracovaná knížky, která se nedá nazvat kuchařkou.
Je to naučně zajímavé čtení, kdy se dozvíte co je dobré ve smyslu jídla. Určitě bych to doporučil, spoustu nových věcí se člověk dozví a ve velkém ho knížka namotivuje jíst zdravěji.

16.11.2019 5 z 5


Poslední přání Poslední přání Andrzej Sapkowski

Zaklínač od Sapkowskiho je jedna z mých nejoblíbenějších knížek co jsem kdy četl. Doporučil bych ho všem, kteří mají rádi skvělý příběh z fantasy světa.

Po přečtení a zahrání herního titulu jsem nečekal a hned jsem pokračoval ve čtení dalších knih v této báječné sérii.

16.11.2019 5 z 5


Pistolník Pistolník Stephen King

První díl mě tolik nepřesvědčil, těším na na další, ale musím uznat, že se jedná o velice zajímavé dílo a už se těším až si přečtu další ze série Temná věž.
Doporučil bych jí všem, které mají rádi romány od Stephena Kinga. :)

20.03.2018 3 z 5


Kdo bude plakat, až tady nebudeš? Kdo bude plakat, až tady nebudeš? Robin S. Sharma

Knížka obsahuje 100 životních lekcí, které jsou velice poutavé a určitě Vás donutí si některé vzít k srdci.
Doporučil bych jí všem, kteří mají rádi sebezdokonalování, popřípadě takový ten psychologický pohled na Život.

20.03.2018 4 z 5


Evangelium podle Satana Evangelium podle Satana Patrick Graham

Kniha bych doporučil všem, který mají v oblibě konspirační teorie z historického/církevního zaměření. Přirovnal bych jí trochu k Šifra Mistra Leonarda od Daniela Browna.
Knížka nabízí skvělí a nevyzpytatelný příběh, kde mrazení v zádech je zaručeno, toto se píše na obalu knížky a já s tím musím ze 100% souhlasit.

Knížku jsem četl déle něž je obvyklé, ale jen proto, že bych tuto knížku zařadil do těch knížek, kde příběh musíte vstřebat...na jeden dech bych to ani nedoporučoval spíš hezky dávkovat 2x denně jednou po ránu a navečer :D :D
a na závěr ten konec byl BOŽÍ.

20.03.2018 5 z 5


Obchodník se smrtí Obchodník se smrtí Hugh Laurie

Kniha, která se zpočátku tváří jako detektivka s humornými prvky, z pera H. Laurie (jeho první dílo), přešla do pro mě velice zajímavého příběhu, který je na dvě části, kde postupně vidíme jak se z hlavní postavy stává pro čtenáře charismatická morální a srandovní postava v situaci, která není pro něho někdy lehká, ať už se ženami nebo někým jiným.

Já osobně jsem si tuto knížku užil. Dokáže popsat humor z jiné strany "takové té nečekané", že například celý rozhovor obrátí stylem anglického humoru.
Dále co bych rád dodal je, že dokáže popsat a zajímavě vylíčit situace, kde se Vám opravdu zdá jako by jste v té chvíli byli vy sami.

Jediné mínus je, že se člověk občas ztrácí v různých postavách, ale to je jen kaňka na hezké knížce, kterou by si měl přečíst každý, který někdy sledoval seriál Dr. House.

20.03.2018 3 z 5


Stopařův průvodce Galaxií Stopařův průvodce Galaxií Douglas Adams

Kniha plná netradičního humoru, začátky, ale i další části knihy jsem opravdu umíral smíchy :-)
Tato kniha je plná sci-fi což nadšence toho žánru hodně potěší (typicky vesmír, jiné planety a mimozemšťani) :-) :-)
Určitě stojí za přečtení, než jsem si knihu přečetl, tak jsem četl podobné komentáře a někdo psal toto "co ten autor musel hulit když to psal" :-) :-) :-) :-) a opravdu to někdy sedí

09.01.2018 5 z 5