Převážně neškodná přehled

Douglas Adams

Obálka knihy Převážně neškodná

Pátá a závěrečná část slavné trilogie, v níž Arthur Dent hledá tichou, nenápadnou planetu, kde by mohl v klidu strávit zbytek života. Jeho přání se splní – dostane se na poklidnou, mírumilovnou planetu, kde život plyne bez větších vzruchů a problémů. Její sympatičtí obyvatelé žijí na technické úrovni odpovídající zhruba pozemskému osmnáctému století, a tak se Arthur horlivě snaží přijít na to, které výdobytky své rodné civilizace by mohl novým spoluobčanům zprostředkovat. Odpověď je překvapivě jednoduchá. Idylický poklid však naruší mimořádná událost: ztroskotání kosmické lodi.... celý text

Literatura světová Humor Sci-fi
Vydáno: 2002 , Argo
Originální název: Mostly Harmless, 1992

Co říkají o knize uživatelé?

Poslední díl Stopařova průvodce Galaxií přináší rozuzlení, které mnozí čtenáři očekávali. Příběh se soustředí na Arthura a jeho dobrodružství na nové planetě, kde se snaží nalézt klid. I když se objevují pasáže, které mohou působit zdlouhavě, autor opět dokáže překvapit vtipem a nečekanými zvraty. Nové postavy, jako robot Kolina, dodávají příběhu šarm a humor. Kniha je plná absurdních situací a skvělých ilustrací, které doplňují celkový zážitek z četby. Závěr série je emotivní a mnozí čtenáři si ho budou dlouho pamatovat. Více v komentářích.

Komu by se kniha Převážně neškodná mohla líbit?

• Fanoušci sci-fi a humoru
  • Čtenáři, kteří mají rádi absurdní příběhy
  • Milovníci originálních postav a situací
  • Ti, kdo ocení vtipný styl psaní

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Převážně neškodná. Přidejte ho na této stránce. Přihlašte se a napište ho.

Nový komentář

morienhithwen
29.01.2025

Tak tenhle příspěvek do série mi připadal hodně zbytečný. Sice to na konci všechno hezky zabalil, ale to, jak se autor zachoval ke svým postavám, mi přijde hrozné. Zvlášť Trillian, její přístup k mateřství, dcera... nějak mi to v tom absurdním kontextu zbytku vesmíru přišlo příliš chladné a kruté. A to ani nemluvím o tom, jak byla z příběhu odstraněna Fenchurch a tím byla celá předchozí kniha o Arthurově vnitřní proměně úplně znesmylněná a zezbytečněná. (Anglicky.)

všech 84 komentářů

Související novinky - Převážně neškodná (1)

Knižní novinky (9. týden)

24.02.2019

Kniha Převážně neškodná v seznamech

(aktualizováno 1x za hodinu)

v Přečtených1 829x
v Mé knihovně683x

Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:

Zavřít

Vypněte si reklamy na Databázi