Svět hry Cyberpunk 2077

Svět hry Cyberpunk 2077 https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/454508/bmid_svet-hry-cyberpunk-2077-16i-454508.jpg 4 48 15

Nahlédni do temné budoucnosti, kde násilí, útlak a kyber implantáty nejsou jen běžnými nástroji – jsou doslova nezbytné k tomu, aby ses dostal dopředu. Prozkoumej různé čtvrti, gangy a historii Night City. Zjisti všechno možné o technologiích zítřka a prostuduj kybernetiku, zbraně a vozidla ze hry Cyberpunk 2077. Dark Horse Books a CD Projekt Red představují rozsáhlý průzkum bohatého prostředí hry Cyberpunk 2077. Tato perfektně sestavená kniha obsahuje všechno, co potřebuješ vědět o historii, postavách a světě dlouho očekávaného RPG od tvůrců videoherní série Zaklínač.... celý text

Literatura světová PC literatura
Vydáno: , Fantom Print , Crew
Originální název:

The World of Cyberpunk 2077 , 2020


více info...

Přidat komentář

Metuje
11.12.2023 3 z 5

Graficky úplně super, hezky se na ty obrázky kouká, nicméně občas je text opravdu nudný a zbytečně popisný. Místo toho, aby se kniha více věnovala historii/politickému pozadí Night City, dlouhosáhle popisuje jeho jednotlivé čtvrti, a to navíc ne stylem průvodce, ale jakési chabé charakteristiky. V překladu jsem našel jen pár chyb, ale je pravda, že jsem druhou polovinu jen prolétl.

Radesan
16.10.2023 3 z 5

Od knihy jsem očekával, že mne do třetího průchodu hrou po nových aktualizacích obohatí o nové poznatky a objasnění pár temných zákoutí Night City. To se stalo cca z poloviny. Někde mám pocit, že jsou pasáže jen na umělé natažení do počtu stran (když máte celou dvoustránku popsanou informací, která se v normálním fondu vleze na jeden odstavec...).

Na druhou stranu lepší informace o fungování některých gangů nebo psychovizí jsem jednoznačně vítal. Problém vidím v dostupnosti informací v dnešní době. Není prakticky nic co by jste si nemohli najít v různých fan videích a možná i víc.

Pro fanoušky Cyberpunku 2077 se to hodí a koupě nelituji, český překlad je fajn, ale pokud bych měl knihu porovnat s jinými podobného ražení (Mass effect art booky, Warcraft sbírky...) je to o něco slabší.


HonzaBohm
30.11.2021 2 z 5

Skvělé rozšíření do hry Cyberpunk 2077. Grafické zpracování je bez sebemenších problémů, s psaným textem je to trochu horší - popisy jednotlivých čtvrtí ve NightCity, která společenské vrstvy tam žijí a další části jsou spíš nudné.

Ta knížka je spíš na prolistování obrázků přečtení si určitých oblastí, které vás zajímají, ale jinak je to průměr, který potěší, ale vyloženě nenadchne.

petaSk
09.09.2021 4 z 5

Pěkné doplnění ke hře. Jedná se o popis světa, vznik Night city, jeho politiku a průřez sociálními vrstvami. Pro nehráče asi nemá moc smysl, stejně jako pro ty, kteří by se rádi dozvěděli něco dalšího o postavách, ty zde byly pouze okrajově zmíněny.
Za mě povedená publikace.

DeedeezMarsu
12.07.2021 3 z 5

Krásně se na ni kouká, docela dobře se i čte. Vysvětlí pozadí i reálie, atd. Překládal to bohužel někdo, kdo hru nehrál, takže je tam bohužel spousta konin.

QEDS
23.05.2021 5 z 5

Pokud se chystáte hrát Cyberpunk 2077 a nebo již máte odehráno, pak určitě doporučuji přečíst. Pro ty kteří hrát nechtějí tato kniha moc nemá smysl. Kniha neobsahuje žádné příběhové spoilery, což je fajn. Kniha pomůže se základy orientací ve hře a vysvětluje svět Cyberpunk 2077. Jak vznikl, co je v něm důležité, na co si dát pozor... Pokud máte již odehráno a patříte mezi ty kteří si pročítají vše co jim hra předloží, pak pro vás kniha moc nemá smysl, jelikož se ze hry v průběhu vše dozvíte. Pokud ale nečtěte všechen text, pak kniha skvělé poslouží jako doplněk znalostí a zajímavostí.

Candide
06.03.2021

(SPOILER) Skvělá práce, která každému fanouškovi rozšíří obzory a příběhy ze hry zasadí do kontextu. Jen bacha na zklamání, Keanu tam není ani na jednom obrázku :)).

GoodGames
15.02.2021 4 z 5

Svět hry Cyberpunk 2077 je kvalitným herným sprievodcom. Na 192 stranách sa dozviete množstvo zaujímavých vecí, ako napríklad vývoj sveta až po rok 2077, rozdelenie jednotlivých častí mesta Night City a ich opis, rozdelenie spoločnosti v meste, informácie o jednotlivých klanoch, zbraniach, kybernetických implantátoch a podobne. Kniha obsahuje veľké množstvo ilustrácií a konceptov a celkovo sa jedná o veľmi vhodný doplnok pre všetkých fanúšikov hry.

Mickhesh
21.01.2021 5 z 5

Jeden z nejlepších herních guidů co mám doma. Textově i graficky obsáhlé a dobře zpracované.

Pan_Skala
31.12.2020 4 z 5

Určitě ideální na přečtení před prvním hraním neboť pak hráč aspoň tolik netápe v určitých věcech. Jistě časem by je ve hře pochopil případně určité část textu i našel, ale určitě mi to hodně pomohlo pro pochopení při prvním hraní. A hlavně to splnilo ten účel, že mě to ještě více nalákalo i když jsem si myslel, že to není možné.

DennisMoore
26.12.2020 5 z 5

Klobouk dolů před autory. Herní svět Cyberpunku 2077 je propracovaný a uvěřitelný, no a tahle kniha to všechno dotahuje k maximální dokonalosti, když vám ukáže, jak velkou práci si tvůrci dali s jeho stavbou. Prostřednictvím fiktivních reportáží, článků, encyklopedie i rozhovoru, pomocí falešných reklam a úchvatných ilustrací (nevím, jestli to jsou concept arty ke hře, nebo vznikly speciálně pro knihu, a je mi to jedno) vás důkladně seznámí s historií zhruba od roku 2020 do roku 2077, vysvětlí vám, co se to s naším světem stalo, jaké korporace se dostaly k moci a jak, proč se válčilo a k čemu to vedlo... Propracovanou mytologii mají i značky dopravních prostředků nebo zbraní, gangy obývající Night City, psychovize je popsána tak, že byste se nedivili, kdyby vám ji začal zítra někdo nabízet... Je toho hodně a je to super. S klidným svědomím bych mohl napsat, že díky téhle knize nemusíte Cyberpunk 2077 snad ani hrát, abyste si ten svět užili... Ale byla by to škoda.

martin3683
21.12.2020 5 z 5

Jedna z nejlepších “lore” knih popisující univerzum nějaké hry. Hodně zajímavých textů a informací ale aniž by prozradilo něco z příběhu. Graficky také velmi povedená.

_Tess_
15.12.2020 5 z 5

Nejočekávanšjší hra roku 2020. Cyberpunk 2077. Není tedy divu, že společně s hrou přišel i průvodce světem. Vše máme krásně rozdělené do jednotlivých kapitol, takže se dozvíme jak o Night City, jejich gangzích, historii, ale také o technologiích, zbraních a autech. Všechno hezky seřazené, aby to do sebe zapadalo a čtenář pomalu, ale jistě prostupoval do tajemství Night City.
Vyvážení textu a ilustrací je za mě naprosto perfektní. Textu není moc, takže se z průvodce nestává popisná knížka a ilustrace jsou proloženy, aby text doplňovaly. Ilustrace samotné jsou famózní. Na všechno jsem se dlouze dívala a nemohla se dočkat, až to uvidím a prozkoumám i ve hře.
Nejvíc mě zaujala část o technologiích. Na ně jsem se do hry těšila nejvíc a celkově mě nejvíc zajímaly. Ať už šlo o kyberware, psychovize nebo hackování, tuhle kapitolu jsem hltala plnými doušky. Taky mě zaujala celá kapitola o Night City a to o jeho rozdělení a co se dá kde najít.
Celkově jsem s knížkou moc spokojená a nemám jí co vytknout. Podá informace a zajímavosti, které jsou potřeba a pokud kouzlu Night City podlehnete, tak je tahle knížka něco co by na vaší poličce nemělo chybět.

Koza3
10.12.2020 4 z 5

Miluju cross média. Průvodce k nejočekávanější hře dekády jsem si nemohl nechat ujít a na dovolené jsem ji slupl. Zítra si jdu pro svoji placku CP2077 a jsem připraven, nabit znalostmi bez spoilerů. Budu vědět která čtvrť je sídlem kterého klanu, jaké zbraně se dají koupit a co byla ta čtvrtá korporátní válka.

Krupkin
23.11.2020 5 z 5

Skvěle zpracovaná kniha a nádherný kresby

Štítky knihy

kyberpunk

Autoři knihy

Pat Mills
britská, 1949
Alex Boiret
francouzská

Kniha Svět hry Cyberpunk 2077 je v

Právě čtených2x
Přečtených67x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených1x
Knihotéce46x
Chystám se číst13x
Chci si koupit6x
dalších seznamech2x