hol58186 hol58186 komentáře u knih

☰ menu

37 vteřin: Pomoc shůry v okamžiku smrti – návrat matky k životu 37 vteřin: Pomoc shůry v okamžiku smrti – návrat matky k životu Stephanie Arnold

Je to dobrá kniha mě nejvíc zajímalo na co si sáhne při regresi a nebyl jsem zklamán ,silné velmi silné... :-)

03.11.2021 5 z 5


Panoptikon Panoptikon Jenni Fagan

Kniha mne oslovila kvůli námětu, po kterém vždy nevědomky sáhnu. Moc se mi líbil styl, i když v začátcích jsem trošku měla rezervy a bylo mi trapné knihu otevřít na veřejných místech, aby si někdo nevšiml "co to vlastně čtu". Na druhou stranu je z ní opravdu cítit realita. Román se mi krásně četl a byla jsem až překvapena, jak bylo snadné se "prokousat" až na samotný konec. Někdo říká, že kniha měla předvídatelný konec... já si dovolím nesouhlasit. Děj ubíhal takovým způsobem, že jsem nebyla schopna v průběhu říct, jak to celé vlastně skončí. Za sebe mohu doporučit všem, co mají rádi tuto problematiku.

03.11.2021 5 z 5


Ďábel lásky Ďábel lásky Eduard Martin (p)

Autor mě překvapil, povídky mě moc bavily. Asi se budu muset víc podívat na jeho dílka. Tenhle styl mi sedí.

03.11.2021 5 z 5


Můj kámoš Ježíš Můj kámoš Ježíš Lars Husum

Tuhle knížku jsem původně nechtěla číst, neměla jsem náladu na náboženskou knížku. Ale našla jsem si na netu ukázku a první dvě stránky z knížky mě přesvědčily, že to určitě není náboženský příběh. Jasný, Ježíš tam má svojí roli, ale nikomu se nevnucuje. Nikolaj je sympatický mladík, který měl akorát svojí sestru, jí miluje, nechce se o ní dělit. Knížka mě pobavila ale i rozplakala, jednou jsem brečela štěstím a jednou smutkem, ale celkově ve mě zanechala příjemný pocit, že vlastně bychom se měli všichni mít rádi, naučit se odpouštět (to je možná tím Ježíšem). Je to spíše psychologický humorný román, ale zatraceně dobrej! Tuhle knížku budu doporučovat a opravdu jí můžu doporučit, a to jsem odběhla od svého oblíbeného žánru - brutalit a vražd.

03.11.2021 5 z 5


Za objektivem Za objektivem Laura Magni

O focení se zajímám už nějakou dobu. Proto jsem si tuhle knižku nemohla nechat ujít. Bylo vám představeno asi dvacet fotoreportérů a jejich příběh. Poté jejich nejznámější fotografie a jejich krátký popis. Pokud se o fotografování zajímáte moc doporučuju. Už dlouho jsem si žádnou knížku neužila tolik jako právě knihu Za objektivem. Doporučuji ji všemi dvaceti prsty, které mám. Za mě rozhodně skvěle utracené peníze.

03.11.2021 5 z 5


Záblesk svetla Záblesk svetla Garth Stein

Obvykle sice duchařské příběhy moc nečtu, ale jednou sem si řekla proč ne, a půjčila jsem si Záblesk světla. Autor píše se sympatickou lehkostí, a slova na papíře působí silně naléhavým dojmem, až to ve vás vyvolá tíživý dojem. Postavy autor vykreslil mistrně, a neméně dobře s nimi zacházel. Během čtení jsem byla v nestálém napětí, a prostě jsem potřebovala vědět, jak to dopadne. Je to skvělá rodinná sága.

03.11.2021 5 z 5


Pršení je super, tati! Pršení je super, tati! Benjamin Brooks-Dutton

Na úvod musím říct, že vlastně ani nevím, jak takovou knihu ohodnotit. Jedná se totiž o skutečný příběh mladého vdovce, který se vyrovnává se žalem a vychovává svého dvouletého chlapce. Kniha je napsaná pěkně, ale bylo mi z ní tak smutno, že jsem ji četla skoro týden. Ale moc se mi líbilo, jak Ben k situaci, ve které se ocitl, přistupoval - hlavně co se jeho syna Jacksona týče. Nezakazoval mu mluvit o své mrtvé mamince Desreen (kterou jsem si z autorova popisu hned zamilovala, a mrzí mě, že musela odejít tak brzy), neskrýval před ním svůj žal. jsem také vděčná za seznam "pravidel", jak se chovat k lidem, kteří ztratili milovanou osobu, abychom se jich nechtěně nedotkli, nebo se jim neodcizili. A mohu jen souhlasit s komentářem, který Benovi napsal jeden z jeho čtenářů - pokud se mi něco stane, chtěla bych, aby si můj partner, má rodina a přátelé přečetli tuto knihu.
Asi to působí zmateně, ale zkrátka a dobře, je to nádherná kniha, která může spoustě lidí pomoct, což byl v podstatě autorův záměr.

03.11.2021 5 z 5


Rivalka Rivalka Charlotte Duckworth

Spíš než thriller, je to psychologický román o rivalitě mezi ženami. Super.

03.11.2021 5 z 5


Kacířka Kacířka Ayaan Hirsi Ali

Skvělé, moc doporučuji. Ayaan Hirsi je statečná žena. Běžní lidé o islámu moc nevědí a myslí si v dobré víře že jsou to lidé jako my, ale ono to tak není. Jedině když budeme vědět jací jsou to lidé, jedině tak si budeme moci uchránit svoji kultůru a demokraci, kterou oni vůbec nechápou. Dovolovat jim stavět mešity a nechat je praktikovat jejich právní systém "šaría" u nás, je cesta do pekel.

03.11.2021 5 z 5


Ďáblovo dílo Ďáblovo dílo Lotte Petri

Zajímavé a originální téma. Kniha má tísnivou atmosféru, to se autorce podařilo velice dobře vykreslit to prostředí přesouvání starého hřbitova. Detektivka je hodně zamotaná, ale konec je uzavřený a dostatečně vysvětlený, takže do sebe vše zapadlo. Tempo knížky je trochu pomalejší, ale to úplně nebylo na škodu. Nemusí být všechno rychlé a zběsilé. Za mě zajímavý čtenářský zážitek.

03.11.2021 5 z 5


Dospělí a ti druzí Dospělí a ti druzí Caroline Hulse

Je to vyprávění o rozvedeném páru, který už každý má nového partnera, ale spolu mají malou dceru. Chtějí, aby jejich dcera měla co nejnormálnější Vánoce, a tak se rozhodnou, že budou trávit Vánoce všichni spolu, tzn. dva páry a dítě. Asi to není úplně typické vánoční čtení... Řeší se zde spíše hlavně vztahy, krizové vztahy mezi lidmi a jejich chování v různých situacích.

03.11.2021 5 z 5


Moje nová svoboda Moje nová svoboda Zohre Esmaeli

Mám ráda příběhy, které se opravdu staly, tudíž mě zaujala hned obálka. Kniha je opravdu čtivá, čtenář prožívá napínavý příběh dívky Zohre se zatajeným dechem. Myslím, že je prospěšné se dozvědět více o osudu konkrétních uprchlíků - otevírá to lidem více oči. Příběh čtenáře určitě obohatí a nebude už na tuto tématiku nahlížet černobíle. Uprostřed knihy je spousta barevných fotografií hlavní hrdinky zejména z modelingového období. Podle mého názoru stojí určitě za přečtení!

03.11.2021 5 z 5


Život na trampolíně Život na trampolíně Frances Whiting

Knihu doporučuji především těm čtenářům, kteří hledají na knize něco zábavné, ale zároveň i
ze života, kdy vše nebývá vždy růžové. Příběh jako takový je dobrý, chytlavý a chvílemi i napínavý. Dokonce mě i párkrát dokázala autorka překvapit, což je opravdu vzácnost u podobných knih. Chvíli čtete příběh ze současnosti a poté se najednou vrátíte o pět a více let zpátky. Tématem je přátelství mezi dvěma dívkami, které však postupem času zničí první láska jedné z nich a také o rozhodnutích, která nás utvářejí a je třeba dříve či později za ně vzít zodpovědnost a potýkat se s jejich následky.

03.11.2021 5 z 5


Fit za 15 minut denně Fit za 15 minut denně Zuzka Light

Dejte mi 15 minut, a já vám dám tělo jedna báseň.“ Zuzka Light, česká rodačka, která se proslavila po celém světě svými cvičebními videi na internetu a stala se fitness ikonou, přichází s první knihou. Představuje v ní ucelený cvičební a jídelní program na 30 dní, který obsahuje všechno, co její oddaní fanoušci očekávají. K tomu se jim dostane i spousty motivace, receptů a taky střípků ze Zuzčina života. A samozřejmě tvrdého tréninku!

03.11.2021 5 z 5


Snižte hladinu cukru v krvi za 8 týdnů - kuchařka Snižte hladinu cukru v krvi za 8 týdnů - kuchařka Sarah Schenker

Zajímavě pojatá kuchařská kniha se spoustu receptů, které by vám měly pomoci snížit či v optimální míře udržet hladinu cukru v krvi. Recepty jsou přehledně rozdělené podle příležitostí - snídaně, svačiny, rychlé obědy, hlavní chody, večeře, ale i občasné mlsání. Najdete zde i tipy, co čím nahradit a připravený jídelníček na zmíněných osm týdnů.

03.11.2021 5 z 5


Alzheimer je cukrovka Alzheimer je cukrovka Kurt Mosetter

Cukr je v mnoha potravinách a je zřejmé, že ho člověk konzumuje více než by musel. Knížka obsahuje i návody, jak dbát lépe na své zdraví (recepty + jednoduché cvičení), jak oddálit případné potíže. Začít můžete i ve 40. Základem je vhodná strava, pohyb a pozitivní duševní rozpoložení.

03.11.2021 5 z 5


Tajemství dobrého vývaru Tajemství dobrého vývaru Louise L. Hay

Skvělá kniha od Louise L. Hay a Heather Dane. Tajemství dobrého vývaru je kniha, rozdělená do dvou částí. V první části se dozvíme o účincích vývaru pro naše zdraví a krásu, návod, jak takový vývar připravit a co všechno k němu budete potřebovat. Ve druhé části najdete spoustu receptů. Nejsou to jenom recepty na vývary, ale na různé pokrmy ze zeleniny, chleba, lívance, pokrmy z masa - do těchto pokrmů budete vývar, o kterém kniha pojednává, přidávat.

03.11.2021 5 z 5


Jablečný koláč naděje Jablečný koláč naděje Sarah Moore Fitzgerald

Tuhle knihu miluju. Brilantní psaní.

03.11.2021 5 z 5


Anglické listí aneb Coolturní šok Anglické listí aneb Coolturní šok Alena Damijo

Volné odpoledne, Anglické listí a má sbírka Earl Greyů. Jako bývalá au-pair jsem si sama zavzpomínala na všechny ty ostrovní zvyklosti, tradice a srandy. Dobře a humorně napsaná knížka. Určitě si přečtu i pokračování.

03.11.2021 5 z 5


Kuchař, chmaták a realitní magnát Kuchař, chmaták a realitní magnát Liou Čen-jün

Liou Čen-jün je zdá se mi takový čínský Paasilinna. Zábavná krimi-groteska ze současné Číny...

03.11.2021 5 z 5