hetty64 hetty64 komentáře u knih

☰ menu

Zvon Zvon Neal Shusterman

Výborné! Kolikrát mě kniha donutila zamyslet se nad tolika věcmi - důležitými věcmi - o světě, o mně samé, o lidstvu. Prožívala jsem příběh s hrdiny a to je to, co dělá z knihy KNIHU. Děkuji. Jsem nadšená.

13.09.2022 5 z 5


Prašina Prašina Vojtěch Matocha

Možná jsem si toho nevšímla ale chybělo mi tam jasně uvedené kolik let je hlavním hrdinům. Vydedukovala jsem že asi 7. třída, ale to mi nesedělo k tomu, co všechno zvládli.
Jinak skvělý příběh, který měl spád, momenty překvapení, tajuplné prostředí a poutavý děj. Je to takovy thriller pro děti ( i když teda i já jsem cítila tu jejich úzkost a strach po celou dobu čtení).

16.04.2022 4 z 5


Ó, ó, ó, vajíčko! Ó, ó, ó, vajíčko! Ester Stará

Moc milá a vtipná knížka ze světa hmyzu. Pro začínající čtenáře jako dělaná. CD jsem si zatím neposlechla, ale stačila mi krátká ukázka. V podání Marty Issové a s písničkami?Určitě to bude paráda! Ilustrace nádherné.

28.02.2022 5 z 5


Hádanky a hlavolamy Sherlocka Holmese – úniková hra Hádanky a hlavolamy Sherlocka Holmese – úniková hra James Hamer-Morton

Jsem právě v polovině knihy a jejího luštění. Přes hodinu jsem tu přemýšlela nad jedním úkolem z kapitoly Kostel. Všechny nápovědy přečteny 3x, avšak mé řešení nedávalo smysl. A tak jsem mrkla do řešení, které uvádí kniha... A ejhle, ono je ta šifra v knize špatně! A nestalo se mi to poprvé. Už v předešlých kapitolách jsem objevila drobné chybky, ale toto byla velká chyba, která vede k neřešitelnosti úlohy. Škoda.
Jinak je kniha velmi zajímavá a poutavá s originálními (ne vždy) úkoly,které potrápí mozkové závity.
NE pro děti - obtížná.

22.02.2022 3 z 5


Příběh služebnice Příběh služebnice Margaret Atwood

Styl vyprávění mě velmi bavil, ačkoli jsem byla chvílemi zmatená "kde" to vlastně jsem.
Děj už byl slabší, vlastně se tam toho moc nedělo, ale to temné prostředí přidávalo na napětí samo o sobě.
Konec byl rozhodně překvapivý a vlastně se mi líbil. Jsem spokojená, že nevím, co bylo dál.

11.09.2021 4 z 5


A Bůh pravil: Budiž Jonáš A Bůh pravil: Budiž Jonáš Sebastian Niedlich

Kniha nebyla špatná, ale rozhodně ne tak humorná jak jsem čekala. Zařadila bych ji do kategorie "Oddechové čtení". Konec mě bavil, myšlenka zaujala. Celkově mě kniha nenadchla ale potěšila.

03.08.2021 3 z 5


Inferno Inferno Dan Brown

(SPOILER) Myšlenka opravdu zajímavá, děj poutavý, ovšem to množství popisu různých staveb a uměleckých děl už na mě bylo příliš. Ano, některá fakta byla zajímavá, ale při čtení mě tyto pasáže spíše nudily. Čtvrtou hvězdu dávám za myšlenku řešení přelidnění a také za konec, kde mi konečně Brooksová přestala lézt na nervy a překážet.

19.06.2021 4 z 5


Cesta do středu Země Cesta do středu Země Jules Verne

Cesta do středu Země. Literární klasika na niž jsem z ničeho nic dostala náladu, která zajistila, že jsem ji zhltla během pár dnů. Ovšem jinak je kniha (na dnešní dobu) bez nějaké dynamičnosti, jistou dávku napětí udržuje převážně jen očekávání, kdy tedy konečně sestoupí do toho středu Země. Milé počtení, ale nečekejte nic na způsob filmové adaptace.

... a ten konec mě zklamal - tak nevyužitá možnost vyjádřit autorovu vlastní kreativitu a potěšit a uchvátit čtenáře!

25.02.2021 4 z 5


Hledá se Dory - Zlatá kniha Hledá se Dory - Zlatá kniha Walt Disney

Krásná kniha, úžasné ilustrace. Mám ale dva problémy:
1. nadpis - ta "Zlatá kniha" mě vyloženě rozčiluje
2. neobsahuje vtipy z filmu :( ... což ale chápu, i tak je dlouhá

21.01.2021 4 z 5


Cilčina cesta Cilčina cesta Heather Morris

Silný příběh o silné ženě. Nedokážu si představit kde Cilka stále brala tu touhu žít v takových podmínkách a s takovými vyhlídkami. Ovšem odvaha Jeleny nebyla o nic menší. A ten seznam by mohl pokračovat.

Velké díky spisovatelce, která nechala vzniknout této knize. Zavedla bych ji do povinné četby.
Oproti Tatérovi z Osvětimi mi přišla Cilčina cesta mnohem silnější i děsivější, ale nelze porovnávat takové osudy.

11.10.2020 5 z 5


Poslední lež Poslední lež Riley Sager (p)

Ten konec... to naprosto překvapivé a neuvěřitelné vysvětlení, tleskám.

Také mě neskutečně těšilo i rozčilovalo postupné vysvětlování již naznačených situací. Zkrátka úžasné.

24.07.2020 5 z 5


Detektivní hry 2 (Černá káva, A pak už tam nezbyl ani jeden, Poslední víkend) Detektivní hry 2 (Černá káva, A pak už tam nezbyl ani jeden, Poslední víkend) Agatha Christie

Hry se mi líbily, ale u každé to chtělo přelouskat poněkud vleklé začátky (zvlášť u poslední). Co se Už tam nezbyl ani jeden týká, četla jsem nedávno nedivadelní verzi (=souvislý text Deset malých černoušků) a ta se mi líbila víc, navíc obsahovala delší závěr, který mi v v obou koncích hry chyběl.
Shrnutí: A. Christie opět nezklamala, příjemné oddechové čtení.

17.05.2020 4 z 5


Nimbus Nimbus Neal Shusterman

Úžasné.
... a ten konec? Nemám slov... škoda, že ještě nevlastním další díl.

27.03.2020 5 z 5


Čeština je i můj jazyk - Sborník literární a tvůrčí soutěže Čeština je i můj jazyk - Sborník literární a tvůrčí soutěže Duong Nguyen Jirásková

Díla žáků jsou zajímavá zvláště v jejich pohledu na věc. Je zajímavé číst jak komunikační problém a obecně celé začlenění se do jiné kultury vnímají sami cizinci, ale i jaký je pohled místních.

02.03.2020 5 z 5


Záludné léto Záludné léto Ben Aaronovitch

Možná byla chyba v tom, že jsem nečetla díly předešlé (jelikož kniha mi byla darovaná), ale příběh mne začal zajímat asi až tak od poloviny. První část mi přišla vleklá a nic moc se v ní nedělo. Autorův styl psaní je čtivý, zřejmě se však nestanu jeho pravidelnou čtenářkou.

24.02.2020 3 z 5


Tatér z Osvětimi Tatér z Osvětimi Heather Morris

Pro mně byla kniha částečně zklamáním. Děj se točí hlavně kolem zamilovanosti páru a závěrečná část mi přišla poněkud odbytá. Každopádně, to že je příběh podle skutečné události, dodává knize na zajímavosti.

05.11.2019


Slepá mapa Slepá mapa Alena Mornštajnová

Zajímavá kniha. Měla jsem pocit, že příběh nemá žádný děj, žádnou pointu, žádnou hlavní zápletku, a přitom jsem se nedokázala od čtení odtrhnout.
Neočekávaný závěr mě velmi potěšil.
Jediné mínus pro mě byla matoucí jména a přeskakování z osoby na osobu.

26.09.2019 5 z 5


Pěšky mezi buddhisty a komunisty Pěšky mezi buddhisty a komunisty Ladislav Zibura

Zibura umožňuje nahlédnout do prostředí jiných kultur nám, nedobrodruhům, a upravit si tak již vytvořenou představu o těchto zemích a lidech zde žijících. Také nutí k zamyšlení: Jak by to fungovalo obráceně? Podle kterého charakteru z knihy bych se zachoval já?
Pátá * za velmi pěkný epilog.

17.09.2019 5 z 5


Továrna na Absolutno Továrna na Absolutno Karel Čapek

Tato kniha mne opravdu nebavila. Téma bylo zajímavé, avšak vypravování tak rozvleklé, že jsem se do čtení musela nutit. Za zajímavé a mnohdy myslím i nadčasové myšlenky však dávám 3 hvězdičky.

26.06.2019 3 z 5


Věc Makropulos Věc Makropulos Karel Čapek

Kniha mě zaujala především svým tématem, ovšem zpracování se mi příliš nelíbilo. Je ale zajímavé se zamyslet nad vlastním názorem na dlouhověkost a porovnat je s myšlenkami v knize.

01.06.2019 2 z 5