Hanka941 Hanka941 komentáře u knih

☰ menu

Malá kniha meditací Malá kniha meditací Stephanie Brookes

Knížka je vhodná pro úplné začátečníky. Já se za ně považuji a bohužel se mi meditovat stále moc nedaří. Ale nevzdávám to. Jasné a srozumitelné návody, kde a jak lze meditovat. Určitě budu hledat další a další obsáhlejší knížky o meditacích. Tato je pro začátek určitě dobrá volba.

08.04.2021 4 z 5


Stojednaletý stařík, který se vrátil, aby zachránil svět Stojednaletý stařík, který se vrátil, aby zachránil svět Jonas Jonasson

První díl se mi četl lépe. Líbil se mi víc. Do první půlky druhého dílu jsem se nemohla začíst. Druhá půlka už mě chytla a a dobře jsem se u ní bavila.

28.03.2021 3 z 5


Dítě, které v noci našlo slunce Dítě, které v noci našlo slunce Luca Di Fulvio

První knížka od autora. Zavedla mě do nelehké doby 14.15.století. Napínavé čtení o víře, touze po svobodě, lásce a odhodlání. Místy drsné, ale to prostě k této době patří.
Knížka se mi líbila a nakonec jsem těch 600 stran přečetla jedním dechem.

18.03.2021 4 z 5


Kultura rozumu a vůle - duševědné výzkumy a objevy Kultura rozumu a vůle - duševědné výzkumy a objevy Břetislav Kafka

Knížka se mi četla dost těžko. Nemám odborné vzdělání v oboru psychologie,které by mi určitě pomohlo knížku lépe pochopit. Je v ní spousta myšlenek tzv. nadčasových. Knížka mě přinutila přemýšlet o lidském chování, důležitosti správně vedené výchovy a životních zásadách každého z nás.

27.02.2021 3 z 5


Tiché roky Tiché roky Alena Mornštajnová

Opět jsem nadšená. Krásná knížka. Jak málo stačí, aby se náš život odvíjel úplně jinak, než si přejeme. Chyba v komunikaci, nedorozumění, chvilka nepozornosti, špatná souhra náhod. Kéž by jsme vždy uměli naslouchat a mluvit o svých pocitech. Někteří tu kritizují příliš otevřený závěr. Na mě působí právě naopak. Kruh se uzavřel. Moc se těším na další knížky od této autorky.

03.12.2020 5 z 5


Doktorka Samantha Doktorka Samantha Barbara Wood

Přiznám se, že mi knížka delší dobu ležela na nočním stolku. Trochu mě odrazovalo těch 600 stran. Jakmile jsem začala číst, už jsem se od ní nemohla odtrhnout. Psaná moc pěkně. Doba, kdy byly operace a lékařství ještě v "plenkách" a žen doktorek pomálu. Romantika v knížce je taky, ale mě nejvíce zaujalo právě popisování lékařského prostředí, operací v této nelehké době a ženského odhodlání prosadit se mezi muži.

01.10.2020 5 z 5


Hlas poznání Hlas poznání Don Miguel Ruiz (p)

Tato knížka se mi četla lépe, než dohoda pátá. Zdálo se mi vše srozumitelnější a vše lépe vysvětlené. Ale je to možná jen můj názor... Všem doporučuji

20.09.2020 4 z 5


Manuál zralé ženy Manuál zralé ženy Halina Pawlowská

Opravdu oddechové čtení. Na léto ideální. Já přečteno za dva večery.

25.07.2020 3 z 5


Jóga, očista a rituály Jóga, očista a rituály Václav Krejčík

Knížka mě zase více přiblížila k józe. Ta mě zajímá stále víc a víc. Zajímavé čtení o cestě do Indie, další tipy a návody na očistu nejen těla. Budu se ke knížce určitě ještě vracet.

22.07.2020 4 z 5


Odvrácená strana matky Odvrácená strana matky Monika Valentová

Oddechové nenáročné čtení. Překvapily mě i povedené ilustrace pana Veselovského. Knížka psaná vtipně, s nadhledem a lidsky. Mateřství a výchova dětí, tak krásné a zároveň tak neskutečně těžké... :-)

15.07.2020 3 z 5


Čtyři dohody – Kniha moudrosti starých Toltéků Čtyři dohody – Kniha moudrosti starých Toltéků Don Miguel Ruiz (p)

Četla se dobře. Jednoduché rady, ale někdy se těžko dodržují. Je dobré si je stále připomínat...Určitě si přečtu ještě dohodu pátou

20.06.2020 4 z 5


Uzdrav své tělo Uzdrav své tělo Louise L. Hay

První knížka od této autorky a asi si ještě přečtu Miluj svůj život. Byla mi doporučena a věřím, že některé příčiny nemocí a bolestí tkví v "hlavě". Takže není na škodu se více "zaposlouchat", co se mi snaží mé tělo říci. Tato knížka může pomoci nasměrovat myšlenky...

10.06.2020 4 z 5


Jmenuji se Lucy Bartonová Jmenuji se Lucy Bartonová Elizabeth Strout

Knížka se četla lehce. Psané vlastně v náznacích a čtenář si domýšlel a utvářel představu o nelehkém dětství a komplikovaném vztahu hlavní postavy s rodiči. Zajímavá knížka, ale čekala jsem něco jiného a mě osobně moc neoslovila.

10.06.2020 2 z 5


Země odpoledního slunce Země odpoledního slunce Barbara Wood

Knížka se mi líbila, četla se moc pěkně. Konec knížky jsem bohužel odhadla dost brzo. Mám raději, když až do konce nevím, jak se bude děj ubírat. A více než dějová linka se mi líbilo posazení děje do zajímavého místa a doby. Pěkně vylíčené a zajímavé.

03.06.2020 4 z 5


7 klíčů ke štěstí 7 klíčů ke štěstí Deepak Chopra

Pro mne celkem těžké čtení. Často jsem se vracela zpět a některé věty četla znovu, abych pochopila. Hledání cesty ke svému vnitřnímu já a celkové harmonii. Poučky a nasměrování vypadá celkem jednoduše, bohužel dodržovat je v dnešní době není a nebude vůbec jednoduché. Určitě se ke knížce budu vracet a nadále se z ní učit. A kdyby si každý z ní vzal k srdci jen toto, bude to stačit: A je pravda, že příjemné pocity a osobní spokojenost svět nevyléčí. Nicméně ze základního hlediska plati, ze šťastní lidé by nevymýšleli chemické zbraně, nezakládali by teroristická hnutí, nepáchali by násilné činy a nevyhlašovali by války. Moje štěstí může léčit nejen mne, ale kohokoli jiného.

21.05.2020 3 z 5


Temná dcéra Temná dcéra Elena Ferrante

Přečtená jedním dechem. Vylíčit slovy emoce, myšlenkové pochody, pocity umí tato autorka prostě dokonale.

17.05.2020 5 z 5