Hlas poznání

Hlas poznání https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/12117/hlas-poznani-12117.jpg 4 121 22

Než se naučíme mluvit, naší přirozeností je milovat a být šťastní, poznávat a radovat se ze života. Jako malé děti jsme naprosto autentičtí. Naše činnost je řízena instinktem a emocemi nasloucháme tichému hlasu svého pravého já. Jakmile se naučíme jazyk, lidé kolem nás upoutají naši pozornost a naprogramují nás vědomostmi. Ruiz nám ukazuje, jak se skrze tyto nepravdivé a nesprávné vědomosti dostat k autentickému tichému hlasu pravého já a integrity, a najít tak vnitřní klid.... celý text

Žánr:
Osobní rozvoj a styl

Vydáno: , Pragma
Originální název:

Voice of knowledge


více info...

Přidat komentář

DYRKA98
24.02.2023 5 z 5

Skvělá kniha.

Niu
01.04.2021 4 z 5

Už jsem přečetla pár autorových knížek a informace zde se hodně opakují. První kniha, kterou jsem přečetla, byly Čtyři dohody. To bylo už hodně dávno a při prvním čtení mě celkem chytla. To už se nekonalo při čtení druhém. Za mne se mi více líbila kniha Láska, vztahy a přátelství a hodně informací bylo použito i z tého knížky. Suma sumárum - tady autor myšlenky zopakoval. Jednou za čas je fajn si přečíst tento typ literatury, ale v poslední době zaznamenávám jistou komercializaci tohoto způsobu seberozvoje. Mne se vždy dotknou informace ohledně mezilidských vztahů žena-muž. Jenže ... buďme k sobě upřímní - aby se něco opravdu stalo a my prozřeli, museli by si všichni přečít tyto knihy ve stejný okamžik a pak by se lusknutním prstu možná docílilo toho, co by si všichni tak moc přáli.


pablito
26.03.2021 4 z 5

Nic nového (po čtyřech dohodách), ale pohodově napsané, neurazí.

mirka0586
11.02.2021

Líbila se mi...

painthers
05.12.2020 4 z 5

Hodně oddechová a čtivá kniha. Když bych chtěla něco seberozvojového, pozitivního, a nechtěla si u toho moc namáhat mozek, vyberu si tohle. :-) Což myslím ale pozitivně, myšlenky má kniha hezké.

LivieBorova
17.10.2020 2 z 5

Tohle už je o něco slabší text než Čtyři dohody, ale fanoušci autora a jeho mouder si jistě přijdu na své.

mythos91
27.09.2020 5 z 5

Pro mne první setkání s tímto autorem dle odkazů z knihy Jaroslava Duška TVARYTMY. Tahle kniha se mi četla dobře a slovní rozbory a popis autora mi vyhovoval. Rozšířil jsem si obzory, takže Hlas poznání splnil plně účel za kterým jsem si ho pořídil.

Hanka941
20.09.2020 4 z 5

Tato knížka se mi četla lépe, než dohoda pátá. Zdálo se mi vše srozumitelnější a vše lépe vysvětlené. Ale je to možná jen můj názor... Všem doporučuji

Wasylka79
02.07.2020 2 z 5

Kniha mě nějak extra ničím nezaujala,Určitě jsem četla lepší na téma osobní rozvoj.

lucy.sankova
03.05.2020 odpad!

Tak nevím. Hodnocení má kniha sice vysoké, ale mě to absolutně nechytlo...

666Jitka
26.03.2020 3 z 5

Tato kniha se v podstatě podrobněji zaobírá Čtyřmi dohodami. Místy mi to už přijde jako mlácení prázdné slámy a někde jsem dokonce narazila na názory, se kterými nemohu souhlasit ...

Zlatinka.Emilly
28.09.2019 1 z 5

Mě tato kniha nezaujala. Naopak si myslím, že místy byly i výpadky proti Bibli, ač se pisatel odkazuje na Boha. Já jsem jí tedy vůbec neporozuměla a abych ji četla znovu a víc o ní přemýšlela, tak to tedy už nechci. Ze strany 209 cituji: "Všichni se vrátí k Bohu. Bohu je lhostejné, zda jsme dost dobří". Tak s tím rozhodně nesouhlasím. V Bibli se píše: "Ne každý, kdo mi říká Pane, Pane, vejde do Božího království, ale ten, kdo činí vůli mého Otce v nebesích" (Mt 7,22).

eva3992
09.08.2019 4 z 5

Jednou za čas by si všichni měli vzít do ruky takovýto druh knihy. Chceme-li obnovit svou radost ze života, musíme přestat věřit lžím a to jak vlastním, tak i ostatních lidí.
Zbavte se domněnek, věřte emocím :-)

Georges1
03.02.2019 5 z 5

Ze svého úhlu pohledu bych rád tuto knihu doporučil k přečtení. Vše je napsáno a stylizováno pro širší okruh různých čtenářů a libí se mi, že každý si z této knihy může odnést, pokud bude chtít a hlavně zdali nejen tomuto tématu vnitřně věří, myšlenku či poznatek, který mu/jí může pomoci během putování po životní cestě. Párkrát jsem v komentářích zmínil, že na podobné téma, bylo již napsáno mnoho knih a také jich určitě ještě hodně napsáno bude, ale důležité je dle mého názoru věřit svému vnitřnímu hlasu, srdci, které pozná zdali kniha je přínosem.

Rád bych z knihy odcitoval část, která krásně shrnuje vše potřebné pro začátek změny.

Jednou se mě jistý žák zeptal: "Proč je tak obtížné změnit své názory?" Na to jsem mu odpověděl: "Chápeš, že nejsi tím, co si o sobě myslíš; to je jen příběh. To chápeš velice dobře, ale NEVĚŘÍŠ tomu. Až tomu budeš OPRAVDU věřit, budeš schopen se změnit."

Děkuji nejen za tuto knihu.

martin7848
07.11.2018 5 z 5

Již nějakou dobu se mi v hlavě honí velmi podobné myšlenky. Tedy myšlenky ohledně toho, že každý si jedeme svoji pravdu, svůj svět, své vzpomínky. A není boha, abych někoho přesvědčil, že je něco jinak, než jak on to má ve své hlavě. Hledám cestu mezi tím, jak druhé respektovat a uznávat jejich sen(program) a zároveň se do něj nenechat zatahovat - tím, že budu dávat na to co druzí říkají a co mi radí. Tato knížka dává, alespoň částečně na výše uvedené odpověď. Doporučuji.

apostol
14.01.2018

"""Myšlenky z knihy lze číst ve skoro každé duchovní, psychologické knize či knize o osobním rozvoji. To jen dokazuje, že na nich něco je, a je dobré si je stále připomínat z více zdrojů. """
To jen dokazuje, že každá ("duchovní" i "neduchovní") filozofie své myšlenky krade z jediného Zdroje, který by ráda přizpůspbila svému obrazu, místo aby sebe přizpůsobila Jeho obrazu. Stačilo by znát osobně autora Bible, kterému se stejně nikdo nevyhne a Jemu je zodpovědný za svlůj život. Ale to není tak atraktivní, jako jednotlivé okrášlené myšlenky, které se přejímají bez uvedení skutečného autora a ve snaze vyhnout se Mu.

Mi-šu-le
20.11.2017 4 z 5

Trochu zdlouhavé, ale pravdivé a skvělé. Na čtyři dohody to nemá, ale stojí za přečtení. :)

Lucif
07.09.2017 4 z 5

Moc pěkně napsaná kniha. Trochu jiný pohled na to co znám a používám. Líbila se mi. Četla se velmi dobře. 1 den. Doporučuji

Gabba99
21.08.2017 3 z 5

Pěkná kniha, ale vychází v podstatě ze čtyř dohod, které mě zaujaly více.

Jekysek
05.05.2016 2 z 5

Myšlenky by šly shrnout jen do těch krátkých odstavečků, které jsou na konci každé kapitoly, zdálo se mi, že Miguel jen potřeboval mít odpracovaných víc stran.
I když se spoustou názorů souhlasím a pokouším se jimi řídit.
Upřímně, Dohody se mi líbily o mnoho víc. Nebo jsem možná měla vysoká očekávání.

Autoři knihy

Don Miguel Ruiz (p)
mexická, 1952
Janet Mills
americká, 1953

Kniha Hlas poznání je v

Právě čtených6x
Přečtených191x
Čtenářské výzvě6x
Doporučených15x
Knihotéce107x
Chystám se číst78x
Chci si koupit30x
dalších seznamech3x