7 klíčů ke štěstí

7 klíčů ke štěstí https://www.databazeknih.cz/img/books/20_/208452/mid_7-klicu-ke-stesti-208452.jpg 4 21 10

Štěstí a radost je něco, co by si přál prožívat každý. Avšak způsob, jak štěstí najít nebo si ho zasloužit, zůstává záhadou. Ještě větší záhadou je pak princip trvalého štěstí, které nás může provázet celý život. Autor mnoha bestsellerů Deepak Chopra v knize 7 klíčů ke štěstí odhaluje sedm způsobů, jak docílit skutečného štěstí a radosti i v nejtěžších dobách. Chopra tvrdí, že získávání a šíření štěstí je náplní života. V kontextu dnešního světa se však tento cíl zdá jako velmi vzdálený a těžce dostupný. Ve společnosti panuje obecné řesvědčení, že štěstí přichází s dosaženým úspěchem, bohatstvím a dobrými vztahy. Autor knihy však říká opak: úspěch v životě je vedlejším produktem štěstí, nikoliv jeho příčinou. Kniha 7 klíčů ke štěstí sdílí duchovní principy života na základě uvědomování si pocitu svého pravého já. Jednoduché denní cvičení napomůže k odstranění příčin nespokojenosti a navodí vyšší úroveň blaženosti. Poté, co byly prozkoumány a vyčerpány všechny způsoby, jak dosáhnout skutečného štěstí a radosti, zbývá jediná možnost – cesta vlastního osvícení. Krok za krokem se bude s pomocí této knihy otevírat inspirativní cesta k našemu pravému já, jedinému místu nedotčenému každodenními problémy a nepříjemnostmi. Dozvíme se tajemství plně vědomého života, ve kterém štěstí není závislé na vnějších událostech, ale nosíme si ho stále s sebou. Deepak Chopra k tomu říká: „Všechno, čeho se na světě bojíme a co chceme změnit, lze transformovat díky štěstí. Nejen jednoduché touhy, ale také ty nejhlubší.“ (Kosmas.cz)... celý text

Žánr:
Duchovní literatura , Esoterika, astrologie, okultismus

Vydáno: ,
Originální název:

7 Keys to Joy and Enlightenment


více info...

Přidat komentář

vejnar
09.02.2022 3 z 5

Dárek k Vánocům od sestry a švagra. Kniha se mi celkem líbila a vypsal jsem si z ní pár postřehu:

Opravdové štěstí nemá žádnou příčinu. Často se mu říká blaženost. Je to štěstí, které vám nikdo nevezme (narozdíl od štěstí závislého na vnějších okolnostech - vztahy, hmotné statky). Blaženost nepotřebuje příčinu, dá se prožít jen v přítomném okamžiku.

Pokud nedokážete uspokojit sebe, nemůžete uspokojit ani druhého.

Každá emoce je ještě škodlivější, pokud ji potlačujete. Jakmile ji vyjádříte, uvolníte se a tím pročistíte tělo a mysl.

Když něco začíná být příliš komplikované, mohlo by to vést jen k dalším potížím. Cílem je zbavovat se zbytečných věcí, které nás zatěžují.

Lidé nejsou šťastní a vysílají své negativní pocity do okolí. A tím posilují stav chaosu zmatení a konflikty. Změňte sami sebe, protože vaše zloba a násilí jsou příčinami všech válek. K vyléčení této planety nejvíc přispěji, když budu šťastný. Jestliže šířím štěstí všude, kde jsem, vytvářím léčivé reakce.

Hanka941
21.05.2020 3 z 5

Pro mne celkem těžké čtení. Často jsem se vracela zpět a některé věty četla znovu, abych pochopila. Hledání cesty ke svému vnitřnímu já a celkové harmonii. Poučky a nasměrování vypadá celkem jednoduše, bohužel dodržovat je v dnešní době není a nebude vůbec jednoduché. Určitě se ke knížce budu vracet a nadále se z ní učit. A kdyby si každý z ní vzal k srdci jen toto, bude to stačit: A je pravda, že příjemné pocity a osobní spokojenost svět nevyléčí. Nicméně ze základního hlediska plati, ze šťastní lidé by nevymýšleli chemické zbraně, nezakládali by teroristická hnutí, nepáchali by násilné činy a nevyhlašovali by války. Moje štěstí může léčit nejen mne, ale kohokoli jiného.


Allla9
26.09.2019 4 z 5

Kniha, která nám ukazuje cestu k zdokonalení sebe sama.

HannyC
07.03.2018 5 z 5

Kniha je báječná. Každé slovo je naprosto přesné. Psáno prostě a čistě. Jako duše :) Není co dodat :)

regulax
25.06.2017 2 z 5

Čekala jsem více praktických rad a návodů. Pouhé teorie a rozbory jsou všude kolem nás. Přesto jsem tam našla pár pasáží, která by se dala tesat, např. že jedno ostré slovo může v těle způsobit z fyzického hlediska velkou pohromu a láskyplné slovo ji může změnit v harmonii.

OHložek
18.02.2017 4 z 5

Potřená self-coachová kniha pro ty, co si méně věří. Klid a mír a pokora...

Jednoduchej
25.09.2016

Rose vubec se neviňte. Lituju každeho, kdo tomuhle šarlatánovi skočil na udičku. Bohužel není sám, OSho, Mooji, i ten podnikatel Tolle, mají talent, bohužel na to jak z lidí vytahnout peníze bud za blaboly,nebo věci dávno známé.

Mondie
22.07.2015 5 z 5

Není potřeba něco hanit, ovšem jak jsem uvedla jinde, u Chopry je potřeba i přemýšlet, popř. se k nějaké pasáži vrátit. Knihu v závěru přirovnám ke 4., nebo rovnou 5. dohodě od kluků Ruitzů. Proto jsem se ke knize vrátila a tvořím stručné výpisky, jelikož mám knihu půjčenou. Dokonalé. Doporučuji. Samozřejmě Chopra tvoří spíš pro bytosti levo-hemisférově zaměřené, což plně nejsem. Zas na druhou stranu od něj čtu 3. knihu a nalézáme se. Ve finále je to jednoduché, stačí si zapamatovat 7 rad. Na návod si musí každý přijít sám, jen tak to nabyde skutečné účinosti. Na koho je to moc náročné, lze nahradit třeba K. Poláčkem "Bylo nás pět" nebo tak nějak :)

rose
21.09.2014 2 z 5

Poctivě jsem se snažila této knížce porozumět, ale nějak jsme se s autorem minuli. Jeho moudrá slova o cestě ke štěstí se mi nějak nepodařilo rozluštit do takové verze, ze které bych si mohla něco pro sebe použít. Uvědomuju si, že to je asi spíš moje chyba, že takovéto texty jsou pro mě asi příliš abstraktní. Prostě mi to nic neříkalo. Lituju.

Pawlisman
09.06.2014 3 z 5

Přečetl jsem již mnoho obdobné literatury, tato se u mě řadí k podprůměru. Příliš obecné, málo návodů, spíše pro pokročilé čtenáře a zkušené "seberozvojáře". Zmatené a někdy nudné. Ale číst se to dá. :) Jen bych doporučil jiné autory (například Sharma). 6/10