hanka0630 hanka0630 komentáře u knih

☰ menu

Zapomeňte na neděli Zapomeňte na neděli Valérie Perrin

Měla jsem obavy, že když jde o autorčinu prvotinu, budu po Třech a Vyměnit vodu květinám zklamaná. Ale zbytečně, bylo to opět nádherné čtení. Moc se mi líbí autorčin styl a už teď se těším na její další knihu. Snad nás Valérie Perrin nenechá dlouho čekat!

25.04.2024 5 z 5


Kde zpívají raci Kde zpívají raci Delia Owens

Čtivý příběh, který mě na pár večerů přenesl do jiného světa. Měla jsem před očima krásnou přírodu, kde holka z bažiny vyrůstala a prala se s osudem, zapomněla jsem na všechno kolem a nechala se vtáhnout do jejího příběhu. A přesně to od četby očekávám, takže za mě spokojenost. Teď si jdu pustit pro srovnání i film.

11.04.2024 5 z 5


Hory zpívají Hory zpívají Nguyen Phan Que Mai

Drsný příběh ze země s drsnou historií. I přesto je v něm spousta lásky, naděje a moudrosti. Určitě doporučuji.

21.03.2024 5 z 5


Hotel Atlantic Hotel Atlantic Barbora Šťastná

Zajímavý a hezky odvyprávěný příběh, navíc podložený skutečnými událostmi. Trochu jsem zpočátku měla problém se začíst, proto jednu hvězdičku ubírám, ale celkově rozhodně doporučuji!

15.03.2024 4 z 5


Emilka Emilka Ivana Fajnorová

(SPOILER) Posloucháno jako audio. Hezký příběh, obzvlášť v době Emilčina dětství. Co mi ale vadilo, byl jazyk, kterým je kniha napsaná. Spousta zvláštních přirovnání a obrazů, které mi občas přišly až nesmyslné. (Vajíčka čekající ve vaječnících na jedinou spermii? Matka, která najde v troskách svou mrtvou dceru, se obdivuje uměleckému dílu na jejím krvavém obličeji?) Věty plné záporů mi daly dost práce, abych je pochopila. Nicméně můj zájem o příběhy ze života obyčejných lidí byl uspokojen, takže hodnotím spíš kladně.

06.03.2024 2 z 5


Buď jako řeka Buď jako řeka Shelley Read

Krásná kniha, která je sice plná bolesti a smutku, ale také vnitřní síly, naděje a moudrosti. Nejlepší kniha, jakou jsem četla za hodně dlouhou dobu a které za mě není co vytknout. Navíc oceňuji i skvělý překlad. Rozhodně si ji přečtěte!

20.10.2023 5 z 5


Sedm manželů Evelyn Hugo Sedm manželů Evelyn Hugo Taylor Jenkins Reid

Asi je to tím, že jsem jako dítě nikdy nesnila o tom stát se slavnou herečkou, nebo že mi vždycky vadily intriky a nedorozumění, ale pro tuhle knihu prostě nejsem cílová skupina. Neříkám, že mě autorčin styl psaní nezaujal. Oceňuji vykreslení postav a jejich pocitů, spoustu pravd o mezilidských vztazích a jejich různých podobách. Ale teď se těším, až sáhnu po nějaké knize o životě obyčejných lidí v prostředí, které je mi bližší.

20.09.2023 2 z 5


Neviditelné kořeny Neviditelné kořeny Hynek Čapka

Hned po přečtení jsem ubrala jednu hvězdičku za místy slabší uvěřitelnost příběhu, hlavně na konci, ale jak ve mně s odstupem pár dnů kniha doznívá a jak mi pořád zůstává v hlavě, možná by si ten plný počet zasloužila. Rozhodně doporučuji k přečtení!

11.08.2023 4 z 5


Svatojánské ořechy Svatojánské ořechy Lenka Chalupová

Skvělá kniha, za mě ještě o něco lepší než Páté jablko.

07.08.2023 5 z 5


Návrat nežádoucí Návrat nežádoucí Lenka Potůčková

Dočteno dnes v půl druhé ráno, jinak to prostě nešlo:-). Příběh má spád, postavy nejsou černobílé a vy se nemůžete odtrhnout. Autorka připomíná události z poválečné historie, které jsou dobře známé. Dělá to i z pohledu lidí, kteří se o politiku nezajímali a kteří tím byli i přesto silně ovlivněni. Je dobré si občas připomenout, že i když dnešní doba není ideální, byly doby daleko horší. Moc hezké čtení, určitě doporučuji!

02.07.2023 5 z 5


Láska ve světě lichých ponožek Láska ve světě lichých ponožek Marie Vareille

Děkuji Mandlevest, díky ní jsem si knížku půjčila z knihovny a dobře jsem udělala. Autorce se podařilo vykouzlit mi úsměv na tváři, i když jsem četla o smutných chvílích v životě dvou sestřiček. I přesto, že se s nimi život nemazlil, je to příběh plný optimismu a lásky. Doporučuji!

23.05.2023 5 z 5


Vyměnit vodu květinám Vyměnit vodu květinám Valérie Perrin

Sice smutná, ale přesto nádherná kniha. Přesně jak je psáno v anotaci, svět v ní je plný poezie a lidskosti. Po přečtení knihy Tři jsem byla nadšená, po přečtení této už se Valérie Perrin zařadila mezi moje oblíbené autory.

08.05.2023 5 z 5


Země Země Marek Epstein

Čtivý a zajímavý příběh. Větší počet postav a přeskakování v čase mi vůbec nevadilo. Určitě se tím nenechte odradit ani vy a pusťte se do čtení, stojí to za to.

13.04.2023 5 z 5


Houpačky Houpačky Lucie Konečná

Milá a vtipná oddechovka. Sice se mi Vířivka líbila víc, ale i tuhle knížku jsem si užila.

26.03.2023 3 z 5


Tři Tři Valérie Perrin

Nádherná kniha. Škoda toho překladu, trochu snižuje dojem, ale i tak skvělý čtenářský zážitek.

25.02.2023 5 z 5


Pravda, nebo lež Pravda, nebo lež Colleen Hoover

Temný thriller si občas přečtu ráda, ale tenhle mi nesedl. Sice mu objektivně vzato nechybělo nic, co v dobrém thrilleru má být, ale přesto to u mě nezafungovalo.

30.01.2023 2 z 5


Sestřičky pod jmelím Sestřičky pod jmelím Donna Douglas

Přečetla jsem tento a ještě dva následující díly v angličtině, protože se mi nechtělo čekat, až vyjdou česky. A těšte se, ani další díly vás rozhodně nezklamou.

21.01.2023 5 z 5


Lekce chemie Lekce chemie Bonnie Garmus

Tak to byla paráda. Děkuju Šánce za tip, díky jejímu komentáři jsem se ke knížce dostala a jsem nadšená. Je to čtivý příběh, vážný, ale i nenápadně vtipný, dojemný a přitom naprosto uvěřitelný. Všem hlavním postavám čtenář nemůže nefandit, ale Šest-třicet, toho budete přímo milovat. Doporučuji!

06.01.2023 5 z 5


Tsunami Tsunami Karin Krajčo Babinská

Čtivý a dobře promyšlený příběh. Pro mě velké překvapení, doporučuji!

27.12.2022 5 z 5


Esterčini otcové Esterčini otcové Hana Radulić

Krásně odvyprávěný příběh. Zpočátku mi trochu trvalo, než jsem se zaposlouchala (do audioknihy načtené Lucií Vondráčkovou), ale pak mě kniha vtáhla a nepustila. Skvělá psychologie postav, to oceňuji nejvíc. Ano, je znát, že o české historii píše chorvatská autorka a zjevně nejen pro české čtenáře, ale to vůbec nevadilo. Moc jsem si příběh užila.

21.11.2022 5 z 5