farao14 farao14 komentáře u knih

☰ menu

A přece nezemřeš A přece nezemřeš Lee Child

Nezklamala. Jako vše od Lee Child.

15.01.2019 5 z 5


Zpověď inkvizitora Zpověď inkvizitora Michael Weber

Do nebe volající !!!!!!!!

24.11.2018 3 z 5


Děti, které přežily Děti, které přežily Richard Dean Rosen

Začátek byl hodně zajímavý a smutný, Ale konec jsem nedočetl. Strašně nezajímavý a zdlouhavý.
Myslím si že knize hodně ubližuje.

24.11.2018


Vítězný oblouk Vítězný oblouk Erich Maria Remarque (p)

Nedočetl jsem. Bez příběhu, bez akce a jen zdlouhavé myšlenkové pochody.
Jsem hodně rozčarován.

Omlouvám se všem fanouškům E.M.Remarqua, ale nuda, nuda, nuda.

16.03.2018 1 z 5


Motýlek Motýlek Henri Charrière

Na tuto knihu jsem byl hodně zvědavý. Začátek byl takový pozvolný, ale pak se to rozjelo. Měl jsem rozečtené dvě knihy, jednu v kuchyni a druhou v ložnici (abych nemusel přenášet), ale nakonec jsem zůstal jen u Motýlka.

Kniha mě úplně pohltila. Ale všeho dočasně. Jak děj pokračoval a při stále se opakujícím omlouvání svého zločinu, tvrzením že pan Motýlek je nevinen, že hromada trestných činů je zaviněna dobou, státem a systémem, omlouváním a vychvalováním ostatních vrahů, pirátů, zlodějů a stále se opakujícím že jsou to vesměs slušní lide jsem se začal při čtení nudit, zlobit a ptát se jak je možné že Motýlek neustále nacházel mezi dozorci, indiány a lidmi kudy prchal tak hodné a vše omlouvající občany, kteří mu byli ochotni v takové míře jak popisuje pomoci a vynaložit na to nemalé prostředky a důvěry.

Příběh by to byl hodně zajímavý a krásný, ale ne podle skutečné události. Jestli je v příběhu něco pravdivého tak je to určitě touha po svobodě, kruté povahy a vlastnosti lidí a že člověk vydrží hodně.
Osobně po prvotním nadšení a po postupném chladnutí jsem zklamaný.

Původně jsem byl rozhodnutý že, si přečtu i pokračování knihu „BANCO“, ale po téhle zkušenosti NE!!

16.03.2018 2 z 5


Šifra mistra Leonarda Šifra mistra Leonarda Dan Brown

Film jsem vyděl už dávno, ale kniha je něco zcela jiného a film několikrát předčí.

25.06.2017 5 z 5


Tajemství mrtvých Tajemství mrtvých Edwin Thomas

Kniha je velmi zajímavá, ale to střídání časových dob je hodně chaotické. Hlavně ze začátku než si člověk zvykne.

06.01.2017 4 z 5


Jedenáctá morová rána Jedenáctá morová rána John Baldwin

Zajímavé čtení a výborný děj.
Ale na druhou stranu pro nás laiky je v ní hodně moc odborných výrazů z toxikologie, biologie a jiných věd, až se vtom člověk ztrácí a má v hlavě jen chaos. Hodně moc nic neříkajících popisů.
Konec mě velmi zklamal, strašně moc rychle ukončené, jako kdyby autor už nevěděl o čem psát.

22.12.2016 3 z 5


Nabarvené ptáče Nabarvené ptáče Jerzy Kosiński

Přečteno jedním dechem. Brutální, smutné, hrozné a neuvěřitelné. Člověk je horší a brutálnější než zvíře. Pokud je tohle autobiografie (což si nemyslím ), tak lituji autora.

13.10.2016 5 z 5


Washingtonský dekret Washingtonský dekret Jussi Adler-Olsen

Ze začátku, když jsem se dozvěděl, že je to politický román, jsem moc chuti do čtení neměl. Ale od prvních stran jsem byl přímo vtažen do děje a později zcela pohlcen. Nepamatuji si že bych byl někdy tak nedočkaví kdy zas budu číst. Pokaždé jsem se těšil až vezmu knihu do ruky.
Super čtení a mistrovsky napsané.

27.09.2016 5 z 5


Slunce na útěku Slunce na útěku František Niedl

Moje první kniha od tohoto autora, a musím říct že přečtená s největším zaujetím. Velice jednoduše a stručně napsaná a přitom strhující od úplného začátku. Kniha nemá snad ani jednu stránku zbytečných, zdlouhavých a nudných popisů okolí, lidí a situací. Za styl a jednoduchost psaní bych udělil ještě jednu hvězdičku navíc! (*)

02.09.2016 3 z 5


Silmarillion Silmarillion J. R. R. Tolkien

Hodně, ale opravdu hodně jmen a zeměpisných pojmů, až se v tom nedalo vyznat. Hodně matoucí a chvílemi jsem v to měl guláš. Plus vidím v tom, že se čtenář dočte něco o minulosti a historii Strědozemě.

02.09.2016 2 z 5


Chladnokrevně Chladnokrevně Truman Capote

Začátek kmihy nezáživný, popis rodiny Clutterovích a vrahů. Následně na několika stránkách se odehrává děj a kniha má trochu záživnější nádech. Konec dokumentární popis ukončení vyšetřování a procesu. Kniha mě ani jednou nestrhla a nezaujala tak, abych zapomněl na okolí.
Nejzajímavější a zároveň nejstrašnější na knize je téma a hlavně skutečnost, že je kniha psaná podle skutečné události.

25.08.2016 3 z 5


Se znakem OST Se znakem OST Vitalij Sjomin

Od téhle knihy jsem čekal daleko víc. Kniha je velmi náročná na čtení. Autor vzpomíná na nepříjemné chvíle v lágru, kde byl odvlečen jako patnáctiletý dobře situovaný hoch fašisty.
Autor (dle mého názoru) píše jak mu vzpomínky vyplouvají na mysl a hodně často přeskakuje
v myšlenkách do dřívější doby, což čtenáře hodně mate. Hodně se prolínají vzpomínky různých časových období s myšlenkami a pocitama autora až je to někdy nepřehledné a chvílemi jsem měl chuť knihu odložit spět do knihovny.
Tuhle knihu by si měli přečíst všichni, aby viděli jaké to bylo těžké, co všechno člověk musel protrpět a co vše dokáže vydržet. Ukazuje že člověk na pokraji fyzických i psychických sil se změní v pochodující, nemyslící bytost, která už nemá vůli přemýšlet a jen se soustředí na určitý úkon který musí udělat aby přežil.
I přesto, že se kniha čte velmi složitě ji doporučuji ke čtení. Prostě nejsou všechny knihy strhující dějově, které se dají přečíst na jeden zátah, ale jsou i náročnější knihy, které se čtou složitěji.

25.07.2016 3 z 5


Vyhnání Gerty Schnirch Vyhnání Gerty Schnirch Kateřina Tučková

Začátek knihy byl zajímaví, i když místy hodně zmatený. V druhé půlce kniha ubírá na zajímavosti a konec je chaos a nuda.
Na druhou stranu kniha pojednává o věcech, které málo kdo zná a poukazuje, jak jsou lidé zapomětlivý (Němci vyhánění ze svých domovů a divíce se proč oni, vždyť oni nic neudělali a nepamatujíce si že to samé se dělo i Slovanům), pomstychtivý (zbrojováci, Brňané), závistivý, lakotní a podlí (přistěhovalci do pohraničí). Když to tedy schrnu, tak kniha je hodně poučná jak historicky tak ukázkou lidských povah. Z toho jak si lidé dokážou ubližovat až mrazí.

17.07.2016 3 z 5


Hustej nářez Hustej nářez František Kotleta (p)

Dost velká magořina. Ze začátku jsem byl trochu konsternován ze stylu a hlavně z mluvy hrdinů, ale nějak jsem to překonal. Ale i když je to taková sci-fi békovina, tak jsem se nedokázal od toho odtrhnout. Docela jsem se u toho uvolnil a odpočinul si.

07.07.2016 3 z 5


Havran (14 básní) Havran (14 básní) Edgar Allan Poe

Jsem trošičku zmaten. Četl jsem třikrát, ale jen abych byl trochu v obraze. Po prvním přečtení jsem přemýšlel co jsem vlastně četl. Čím častěji to čtu tak se v tom víc orientuii a musím uznat že je to bravurně napsané. Asi si to přečtu ještě jednou (minimálně).

20.06.2016 4 z 5


Ranhojič Ranhojič Noah Gordon

Pěkná kniha. Daleko lepší než film. Nevím čím se inspiroval režisér filmu, ale konec filmu a knihy se jaksi neshoduje.

02.06.2016 5 z 5


Nebezpečný Nebezpečný Colin Falconer (p)

Velmi zajímavá kniha.

02.06.2016 4 z 5


Na západní frontě klid Na západní frontě klid Erich Maria Remarque (p)

Kniha o přátelství i v takových podmínkách jako je bojiště první světové války. Ukazuje a popisuje hrůzy které člověk musel protrpět jestli chtěl nebo nechtěl. Chvílemi je kniha při čtení myšlenkových pochodů nepřehledná až zmatečná, pak ale skok a čte se s bušícím srdcem. Tuhle knihu by měl číst každý válečný fanoušek a každý válkychtivý šílenec, aby aspoň takto vyděl ty hrůzy a zničené mladé(dětské) životy.

20.03.2016 5 z 5