ester4597 ester4597 komentáře u knih

☰ menu

Purpurová síť Purpurová síť Carmen Mola

Další pokračování neuvěřitelně napínavého thrilleru mě nesmělo minout a hned, co jsem dostala knihu do rukou, nedokázala jsem se od ní odtrhnout.

Elena Blancová v prvním díle vyšetřovala brutální vraždu mladé ženy, která byla zavražděna rituálem, avšak v celém vyšetřování ji stál v cestě její syn, který se pohřešuje přes osm let. Co když vrah něco ví o něm nebo za jeho zmizením stojí samotný vrah ? V druhém díle se Elena rozhodla vypátrat syna za každou cenu, ale dozví se, že Lukas není jediný, který se znenadání ztratil, ale je jeden z tisíce.

Řešíme tu více vztahy mezi hlavními vyšetřovateli a jejich životní situace. Elena mi místy přišla až moc protivná a zabedněná ženská.

V celé knize je nespočet akcí a napětí, tudíž vám můžu říct, že se rozhodně nebudete nudit. Velmi se mi tu líbila ta spojitost všech podezřelých, kteří Elenu nakonec dovedli k samotnému “otci purpurové sítě.

Ale ani tahle kniha se neobešla bez jediné výtky. Docela dost věcí mi tu přišlo o náhodě a nebylo to jen jednou, co jsem si toho všimla. Všimla jsem si toho několikrát. Ještě mi tu krapet vadily ty španělské názvy míst, ale to není nic, co by ubralo na hodnocení .

03.03.2024 4 z 5


Obřad Obřad Carmen Mola

Tak tohle bylo teda něco

Dokonalý thriller, který vás naprosto pohltí a než se nadějete budete ho mít přečtený.
Příběh byl tajemný, pochmurný a při takové atmosféře budete mít neustále husí kůži.

Inspektorka Elena Blancová vyšetřuje vraždu mladé dívky, která měla těsně před svatbou. Ale ukázalo se, že téměř stejná vražda byla před sedmi lety. Sedí teda ve vazbě skutečný vrah nebo je nevinný ? Tuhle otázku si budete pokládat celou knihu a při rozuzlení zápletky se na to budete koukat s otevřenou pusou.

Inspektorka Elena je přesně ten typ ženy, které se budete raději vyhýbat a do příběhu se hodila dokonale, nic si nenechala líbit a do všeho se vrhala po hlavě. Elena tu řeší nejen vraždu, ale každý den se musí potýkat se ztrátou syna.

Konec knihy mě naprosto ohromil a nemůžu se dočkat až se pustím do druhého dílu .

03.03.2024 5 z 5


Tvůj příběh Tvůj příběh Ruta Sepetys

Chcete začít psát a nevíte kde začít nebo už píšete, ale není to ono ? Tak tahle kniha je stvořená přímo pro vás.

Autorčinu tvorbu mám moc ráda, tudíž i tahle kniha mě nesměla minout. Představovala jsem si knihu, kde budou samé tipy, jak něco napsat a žádné užitečné věci, ale tak skvěle motivovanou a inspirativní knihu jsem fakt nečekala.

Budete mít úplně jiný pohled na psaní, než který jste dosud měli. Budete se na vše dívat z různých úhlů. Říkat si “a co kdyby hlavní postava zemřela,? “co kdyby se stalo tohle ? jak bych pokračovala ?

Ruta do knihy vložila i spoustu vlastních životních zkušeností a příběhů, které pro vás budou inspirativní. Také dost často poukazovala, že i když se může daná situace zdát hrozná, která vám nepřináší nic dobrého, tak přeci jen vás může zavést na jinou a lepší cestu.
Autorka vám ukáže různé možnosti, s kterými můžete pracovat.

Rozhodně knihu mohu jen doporučit. Je skvěle napsaná. Přečtenou ji budete mít raz dva a hlavu mít plnou nápadů.

Děkuji @humbook @humbook_blogeri #spoluprace

12.01.2024 5 z 5


Světlo v plameni Světlo v plameni Jennifer L. Armentrout

První díl ve stínu a popela mě bavil a tak jsem se rozhodla i pro druhý.

Už mi dělá problém se ve všem zorientovat a pamatovat si věci z předešlých dílů a tenhle díl nebyl výjimkou. Díl bych si užila mnohem víc, kdybych si jej přečetla hned po prvním, ale pokaždé, když nějaký vyjde, jsem příliš na něj zvědavá než abych počkala na další .

Abych pravdu řekla už mě moc nebaví ten svět. Všechno se vleče, vynořují se zde nová tajemství a nic se nevyřeší. Jak už jsem zmiňovala u posledního dílu z krve a popela, polovina knihy je jen o sexu a číst 600 stran o něčem, kde se ani jedna věc nevyřeší mě už nudí.

Tady naštěstí autorka vynechala hordu smutu, takže se mi to četlo poměrně dobře, ale pořád jsme u té hromady nevyřešených věcí.

Celkově ta série má fakt dobrý potenciál. První díl tedy z krve a popela byl fakt boží, ale každým dalším to šlo z kopce. Nejvíc mě štve, že autorka nabaluje každým dílem víc a víc nových věcí, ale nic nevyřeší a čtenář už nemá tucha, co se vlastně děje.

Abych řekla taky něco pozitivního, tak kniha se četla velmi rychle a svižně. Bavilo mě tu pozorovat vedlejší vztahy postav hlavně tedy u Nektase. A to je tak vše

Nejsem ještě pevně rozhodnuta, zda s touhle sérii skončím. Problém jsem měla už ve třetím díle a stále se to nezlepšilo, ba naopak.

Děkuji taky @albatrosmedia za poskytnutí knihy #spoluprace

15.12.2023 2 z 5


Dvojitý zásah Dvojitý zásah Mariana Zapata

Od Zapaty jsem četla Kulti a Malychin. Kulti jsem četla pár let dozadu, ale vím, že mě to hrozně bavilo. A Malychin byla taková romantická oddechovka, která je na rozdíl od všech knih krátká.

Na dvojitý zásah jsem byla zvědavá. Ani jsem nečetla recenze, takže jsem nebyla ničím ovlivněná.
Už začátek byl pro mě takový nic moc a čekala jsem až se to rozjede. Jedna slečna mi psala, že se to zlomí po dvousté straně, ale marně jsem čekala.

Kniha sama o sobě není špatná, ale něco mně tu chybělo, co by mě vtáhlo do děje a co by mě opravdu bavilo. V téhle knize jde hrozně vidět, jak autorka celý příběh natahovala. Některé pasáže byly opravdu nezajímavé a jednoduše zbytečné.

Vím, že autorka chtěla napsat slow burn a to taky napsala, ale bohužel se ji to tentokrát až tak moc nepovedlo.
Celkové chování Zaca a Bianci působilo jakoby byli děti, kteří neví, jak projevit lásku.

Tímhle rozhodně nedávám Zapatě košem, ba naopak se velmi těším na novinku, která by měla být příští rok. Slyšela jsem na ni chválu a někteří říkali, že je to její doposud nejlepší kniha, tak uvidíme .

15.12.2023 2 z 5


Harry Potter: Kouzelnický almanach Harry Potter: Kouzelnický almanach J. K. Rowling (p)

Přiznávám, že vášnivá fanynka HP nejsem, filmy jsme viděla jako malá, ale to je tak všechno.
Když jsem dostala do rukou tuhle nádheru byla jsem ohromně překvapená, jak je krásně ilustrovaná a zpracovaná. Kniha vás zavede do každého kouta v Bradavicích a budete velmi mile překvapeni.

Tahle encyklopedie vás zavede až do nejmenších detailů ze světa Harryho Pottra. Musím říct, že i když nevlastním žádnou HP knihu, tak tahle bude mít v mé už tak přeplněné knihovničce čestné místo .
S přicházejícími Vánoci je tahle kniha skvělým dárkem pro každého milovníka HP a já jen mohu vřele doporučit :)

14.11.2023 5 z 5


Soumrak Edenu Soumrak Edenu Lucie Ortega (Navrátilová)

Knížka se mi hned zalíbila díky obálce, která je fakt moc pěkná a i anotace zněla dobře.

Vůbec jsem nevěděla co očekávat, knížku jsem otevřela hned jak mi přišla a hned se pustila do čtení.

Prvních 50 stran jsem se rozkoukávala. Hlavní hrdinka mi sedla a byla velmi dobře popsaná a charakterizována.
Prostředí, kde se postavy nacházely jste si dokázali velmi hezky představit a u ničeho jste se nemuseli zastavovat.

Byla tu taky romantická linka, kterou jsem naprosto žrala. Strašně mě mrzí, že jejich vztah nemohl dopadnout líp, ale rozumím autorce proč to tak udělala.

Celý příběh mě velmi bavil, nenastala žádná chvíle, která mě nebavila. Když už jsem knihu otevřela nemohla jsem se od ní odtrhnou. Nastávalo tu mnoho zvratů, které vám nedaly spát a museli jste pokračovat ve čtení.

Já nemám co vytknout. Příběh jsem si moc užila a doporučuji všemi deseti.

09.11.2023 5 z 5


Zaklínač – encyklopedie Zaklínač – encyklopedie Alain T. Puysségur

Jedná se o encyklopedii všech postav, charakterů a nestvůr ze světa zaklínače.
Jsou tu krásné ilustrace, mapy, které jsou přehledné a hezky popsané. Všichni tvorové jsou tu dokonale popsáni a vykresleni.

05.11.2023 5 z 5


Každé další léto Každé další léto Carley Fortune

Tohle bylo krásné čtení, plné emocí a lásky

Příběh je o Percy a Samovi. Percy jezdí na prázdniny k jezeru, kde potká Sama a hned se z nich stanou nejlepší kamarádi a postupem času jak jsou starší a starší začínají cítit i něco jiného než přátelství. Objevuje se tu láska mezi něma, ale ani jeden nechce zničit pevné přátelství, které mezi něma je.

Jsou tu dvě časové linie. Jedna je z budoucnosti a druhá z minulosti. Autorka nás uvádí do děje a postupem nám odekrývá, proč se přestali bavit a proč Percy přestane jezdit k jezeru.

Minulost se odehrává u jezera, kde Percy se Samem během letních prázdnin tráví všechen čas. Sam chce být doktorem a Percy je milovnice hovorových knih či filmů.
Tahle kombinace mně připadala úžasná .

Charlie je starší bracha Sama, ze začátku knihy jsem myslela, že on bude ten, do kterého se Percy zamiluje, ale nebylo to tak a kvůli tomu mi to přijde ještě zajímavější. Navíc Charlie není zlaticko, ba naopak škádlí jak Sama tak Percy a navíc je to on kdo si všimne, že mezi nima je něco víc než přátelství.

A jednoho dne se všechno pokazí a oba se od sebe odcizí. Potkají se znovu až za dvanáct let při nepříjemné události.

Sam a Chalie je každý jiný a oba jsem si hned zamilovala. Sam má klidnou povahu, kdežto Charlie chytá neustále nějaké roupy a oba škádlí. Ze začátku jsem si myslela, že se oba zamilují do Percy a vlastně částečně to tak i bylo, ale víc neřeknu .
To prostředí u jezera a u přírody mi přišlo strašně kouzelné a četlo se to perfektně.
Taky se mi strašně líbilo zpracování děje jak se po dvanácti letech znovu setkali. Autorka se s tím popasovala skvěle !
Jediné co bych vytkla bylo, že autorka shazovala celou vinu na Percy, ale ve skutečnosti to začalo Samem, a proto se stalo to co se stalo. Nicméně i přesto Sam nepřestal milovat Percy a nikdy se s tím nevyrovnal.

Pokud máte rádi romantické knížky, které se odehrávají u jezera v létě a mají lehce tragickou událost, tak tohle je pro vás!

Doporučuji všemi deseti a jednou bych si knihu přečetla klidně znovu.

Děkuji @knihydobrovsky a @kate_valter za možnost si knihu přečíst s předstihem.

21.09.2023


Sucho Sucho Neal Shusterman

skvělá kniha

21.09.2023 5 z 5


Runy osudu Runy osudu Christina Courtenay

Pane bože tohle bylo tak úžasné čtení !
Strašně jsem si to užila a nejradši bych si to přečetla znova.

Celý příběh je o Linneai, která se omylem ocitne ve středověku.
Přišlo mi strašně vtipné jak si Linnea nedokázala přiznat, že se ocitla ve středověku a pořád v různých situacích hledala důvody proč si ti lidi hrají na Vikingy .
No a samozřejmě co by to byl za román, kde by se neobjevil záhadný a pohledný muž. Tady to je Hrafn, který jen tak mimochodem není její typ, ale i přesto ji to k němu táhne.
Hrafn má v plánu Linneau prodat jako otrokyni a proto se vydají na nebezpečnou plavbu spolu s jeho bratrem, (který jen tak mimochodem je úplný kretén) a s dalšími otrokyněmi.
Linnea tu poznává další ženy a vytváří si vztahy. No a nějak často tráví svůj čas na palubě s Hrafnem. Jednou se stane, že ji někdo unese a pokusí se ji znásilnit, tady jsem nedokázala pochopit jak Linnea dokázala být tak klidná .

V celé knize je hned několik zvratů, takže se tu neřeší jen vztah mezi Linneaou a Hrafnem.

A pomalu se dostáváme ke konci, takže já už vám nic nebudu vykládat nebo bych vám tu vyspoilerovala celou knihu.

Na závěr bych chtěla říct, že se mi kniha četla skvěle ! Dokonce jsem se i zasmála a nad celým příběhem se culila jako malá holka.

Vřele vám knihu doporučuji. Hlavně těm, kteří koukají na cizinku a jsou tím naprosto posedlí, protože tahle kniha má neskutečný vibe cizinky.

Děkuji @knihydobrovsky a @kate_valter za výtisk #spoluprace

06.09.2023 4 z 5


Mladokrevní Mladokrevní Sasha Laurens

Děkuji @humbook za poskytnutí výtisku. #spoluprace

Tahle recenze bude o něco kratší, protože vůbec nevím o čem psát a co bych měla zmínit.

Začnu tím jak se mi kniha četla.
S autorkou jsem se setkala poprvé a musím říct, že kniha se mi četla velmi dobře.

Řekla bych, že celá kniha je jedna taková velká zápletka, která se postupem času odekrývá.

Byly tu hodně zapletené vztahy a nikdy jste nedokázali říct, u kterého hlavní hrdinka skončí .

Celkově mi kniha nepřišla ničím extra originální, ale za její čtivost dávám i tak 4/5.

05.09.2023 3 z 5


Šepot kouzel Šepot kouzel Elise Kova

Vůbec jsem netušila co mám od knihy čekat. Ani jsem si nečetla zahraniční recenze.

Nicméně bych řekla, že je to jen dobře. Kniha není ničím originální, ale i přesto se mi četla velmi příjemně a děj byl napínavý. Zkratka i přesto, že mě kniha nějak extra neohromila dokázala udržet mnou pozornost do poslední stránky.

Postavy mi někdy přišly hloupé a měla jsem chuť nad nimi kroutit hlavou, ale řekneme si v které knize se vám to nestalo ?
Mně případá, že tenhle pocit mám u každé knihy .

Koukala jsem na autorčin instagram a všimla jsem si, že napsala deal with the elf king, takže se už těším na další překlad .

Knihu hodnotím velmi dobře i přes některé výhrady a pokud váháte nad knihou mužů vám zaručit, že má více pozitivních věcí, i když po mé recenzi vám to tak nemusí připadat

Děkuji @albatrosmedia za RC #spoluprace #humbooktip

05.09.2023 3 z 5


Percy Jackson - Zloděj blesku (Grafický román) Percy Jackson - Zloděj blesku (Grafický román) Robert Venditti

Já se vám musím přiznat, že Percyho knihy jsem ještě nečetla , takže tohle byla pro mě menší premiéra.

Celý ten svět mě naladil abych si pustila alespoň film, protože ten komiks mi vůbec nestačil .

Za mě byl příliš urychlený a u některých částí mi trvalo než jsem se zorientovala.

Ty malůvky a celkový vzhled byl skvělý a četlo se to příjemně. U grafických románů mám problém jakou bublinu číst dřív a tady se mi ani jednou nestalo, že bych je četla ve špatném pořadí.

Strašně mě mrzí, že příběh tak odsýpal a za pár minut jsem ji měla dočtenou.
A tohle celé mě naladilo na to abych si přečetla celou sérii nebo minimálně koukla na film, protože Percy je proste klasika, kterou jednou za život musíte přečíst !.

Knihu hodnotím velmi pozitivně a děkuji @albatrosmedia za výtisk .
_________________________
4,75/5
_________________________

05.09.2023 3 z 5


Solitaire Solitaire Alice Oseman

Recenze
_________________________
Solitaire
Alice Oseman
296
YA
_______________________
Anotace

Tori Springová by byla nejradši, kdyby ji všichni nechali na pokoji. Jenže svět, do kterého se narodila, je hlasitý a extrovertní: vypadá to, že každý po ní chce, aby se změnila a popřela sama sebe. Až na Michaela Holdena. Tenhle zvláštní kluk ji snad jako jediný bere takovou, jaká je. Když jejich střední školu šokuje anonymní skupina Solitaire, pokusí se Tori a Michael odhalit její tajemství. A možná během pátrání zjistí, že ve společnosti plné předsudků může jedno přátelství změnit úplně všechno
_________________________
Recenze

Od Alice jsem četla pouze srdcerváče a jelikož se mi to vážně líbilo rozhodla jsem se i pro Solitaire.

Bohužel i když je mi to vážně líto musím říct, že kniha mi vůbec nesedla a za mě je to menší propadák.

Knihu jsem četla snad víc jak týden a to je co říct, protože většinou tří set stránkovou knihu mám do dvou dnů přečtenou.
Tady se ten děj nesmírně táhl a vůbec se mi tu nelíbil Solitaire nápad.

Celá kniha na mě působila strašně negativně.
Rada si přečtu příběh, kde hrdina bojuje s psychickými problémy, ale tady se mi to zpracování vůbec nelíbilo.

I hrdinka byla sama o sobě protivná a pořád si vše dávala za vinu a o nic se nesnažila. Všechno všem zazlívala a celkově hrdinku vůbec nemám ráda.
Tohle se mi stalo snad poprvé, kdy mi hlavní hrdinka vůbec nesedla.

Nicméně pokud budu mít možnost si přečíst další autorčinu knihu, tak ji ráda dám ještě šanci.

Děkuji @albatrosmedia za možnost knihu zrecenzovat. #spoluprace
_________________________
2,5/5
_________________________

05.09.2023 1 z 5


Čepeľ tajomstiev Čepeľ tajomstiev Tricia Levenseller

Při čtení anotace jsem si říkala, že tohle musím zkusit a diky @albatrosmedia mi byla poskytnuta kniha v rámci #spoluprace. Děkuji

Fakt jsem byla mile překvapena dějem. Kniha se četla svižně a stránky mi ubíhaly před očima.

Do poloviny knihy jsem si to vážně užívala potom už ta nadšenost krapet opadla.

Autorčino podání, že Ziva žádnou lásku nepotřebuje mi trošku vadilo, dokonce to na mě působilo, že k mužům má odpor, ale jakmile se ji zjevil nejhezčí chlap přede dveřma rázem si ničím nebyla jistá.
Jako jasně tohle by udělal každý, jen mi to tady bilo do očí, že Ziva byla přesvědčena, že nikoho nepotřebuje a jakmile se objevil nejhezčí chlap rázem hned změnila názor
To je jedniné co mi v knize uplně nepasovalo.

Postavy tu byly skvěle charakterizovány a popsané, takže jsem si je dokázala dokonale představit.
Taky tu byl skvělý zvrat, kdy jsme se poradně dozvěděli kdo je Petrik, ale to vám říkat nebudu.

Knihu hodnotím pozitivně a ráda vám ji doporučuji.

05.09.2023 3 z 5


Miluju tě. Já vím Miluju tě. Já vím Nofreeusernames (p)

@muj_dousek_knihy
Děkuji @albatrosmedia za zaslání téhle knihy k recenzi. #spoluprace .
Tenhle díl jsem si užila více než první.
Knihy na sebe nenavazují jen jsou tu stejné postavy jako v prvním dílu.
Dost mě tu bavil humor hlavní postavy, který byl dost vtipný a cely příběh se četl perfektně.
A ještě bych zmínila, že jsem nikde nečetla nic o cosplayich a tady byl dej tím hezky zpestřený.
Napište mi do komentářů, jestli jste už něco od @nofreeusernames četli .

16.07.2023 3 z 5


Vězeňkyně Vězeňkyně B. A. Paris (p)

@muj_dousek_knihy
Od Paris jsem četla snad všechny knihy, takže když jsem dostala nabídku zrecenzovat tuhle její novinku neváhala jsem a pustila se do ní.
Četlo se to velmi dobře a taky svižně.
Kniha je dobře napsaná a četla se sama.
Příběh vás dokáže zaujmout až do poslední stránky.
Někdy jsem hlavní hrdinku chtěla praštit za její neomalnost, ale nejspíš kdyby taková nebyla, tak by se nestala zápletka.
Za mě autorka nezklamala a do další nové knihy se ráda pustím.
Četli jste něco od Paris ?
Děkuji @albatrosmedia za poskytnutí knihy #spoluprace

16.07.2023 3 z 5


Vzdálenost mezi námi Vzdálenost mezi námi Kasie West

(SPOILER) @muj_dousek_knihy
Od Kasie jsem četla pouze kluk odvedle a bylo to bezva.
Od knihy jsem nic neočekávaná, bylo mi jasné, že to nebude nic extra a spíše slow burn romance a tak.
No a měla jsem pravdu, pokud očekáváte něco ohromného, tak přibrzděte. Jde poznat, že je to první autorčina kniha, ale co mě fakt hrozně bavilo, byl dokonalý sarkastický humor Caymen. To bylo prostě skvělé !!
Celkem mě bavil vztah mezi Xanderem a Caymen jak se postupně vyvíjel.
Konec byl urychlený a připadalo mně to nepřirozené a nereálné.
Nicméně čtení bylo fajn
Jaká kniha od Kasie vás naposledy nadchla ?
Děkuji @albatrosmedia #spoluprace

16.07.2023


Černá smrt Černá smrt Franck Thilliez

@muj_dousek_knihy
Setkání s tímhle autorem bylo pro mě první setkání a zároveň bylo příjemné.
Thriller mi přišel opravdu originální a zatím jsem se s tímhle zpracováním a myšlenkou příběhu nesetkala.
Občas jsem se ztrácela. Například jsem nevěděla kdo mluví, ale po nějaké době jsem se zorientovala. Kniha se mi četla pomaleji, ale příběh byl fakt super.
Dlouho jsem nečetla něco tak promyšleného do posledního puntíku.
Děkuji @albatrosmedia za poskytnutí knihy

16.07.2023 3 z 5