Purpurová síť

Purpurová síť https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/521816/bmid_purpurova-sit-64ee05ec1b496.jpg 4 64 17

Případy Eleny Blancové série

< 2. díl

Zabij, nebo budeš zabit. Druhý případ Eleny Blancové. Oddělení analýzy případů v čele s Elenou Blancovou se pokouší rozkrýt tajnou organizaci Purpurová síť, která šíří nahrávky s mučením lidí. Pro Elenu je případ velice osobní, protože se spolkem se zapletl i její ztracený syn Lucas. Z oběti se ale proměnil v mučitele a teď si násilí zvráceně užívá. Elena je pevně odhodlaná Lucase najít a učinit přítrž šílenství, kterému propadl. Nechá si od matky pomoct, anebo už jeho duši nezvratně pohltila temnota?... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: , Kniha Zlín
Originální název:

La Red Púrpura , 2019


více info...

Přidat komentář

jaroiva
28.03.2024 4 z 5

Sice nakonec hodnotím kladně, ale ze začátku jsem myslela, že to vypnu a nedoposlechnu.
Opravdu je nutné do každého thrilleru cpát naturalistické brutální scény? Tohle dnešní čtenář požaduje?
Kvůli tomu knihu nemůžu doporučit.

ArwenAragorn
22.03.2024 2 z 5

40%

Nemůžu si pomoct, ale knížka mě tentokrát nenadchla. Je nezáživná, zbytečně mnoho děje se věnuje soukromému životu vyšetřovatelů, který mě taky nezaujal, k žádné postavě jsem si nevytvořila pouto. A samotné vyšetřování oplývá mnoha nelogičnostmi.
Možná jsem knížku četla v nesprávné době, časem se k ní vrátím a budu hodnotit jinak. Teď si ale autora do oblíbených nezařadím.


ester4597
03.03.2024 4 z 5

Další pokračování neuvěřitelně napínavého thrilleru mě nesmělo minout a hned, co jsem dostala knihu do rukou, nedokázala jsem se od ní odtrhnout.

Elena Blancová v prvním díle vyšetřovala brutální vraždu mladé ženy, která byla zavražděna rituálem, avšak v celém vyšetřování ji stál v cestě její syn, který se pohřešuje přes osm let. Co když vrah něco ví o něm nebo za jeho zmizením stojí samotný vrah ? V druhém díle se Elena rozhodla vypátrat syna za každou cenu, ale dozví se, že Lukas není jediný, který se znenadání ztratil, ale je jeden z tisíce.

Řešíme tu více vztahy mezi hlavními vyšetřovateli a jejich životní situace. Elena mi místy přišla až moc protivná a zabedněná ženská.

V celé knize je nespočet akcí a napětí, tudíž vám můžu říct, že se rozhodně nebudete nudit. Velmi se mi tu líbila ta spojitost všech podezřelých, kteří Elenu nakonec dovedli k samotnému “otci purpurové sítě.

Ale ani tahle kniha se neobešla bez jediné výtky. Docela dost věcí mi tu přišlo o náhodě a nebylo to jen jednou, co jsem si toho všimla. Všimla jsem si toho několikrát. Ještě mi tu krapet vadily ty španělské názvy míst, ale to není nic, co by ubralo na hodnocení .

evilunicorn
01.03.2024 3 z 5

Nemůžu si pomoct, ale tohle byl promarněný potenciál.Určitě se z tohohle tématu dalo vytěžit mnohem víc (a teď nemluvím o množství násilí, ale spíš o celkové atmosféře). To co mi vadilo na prvním díle, totiž povrchní práce policie, je tady ještě horší.. Podezřelí spolupracují, stopy padají vyšetřovatelům do cesty úplně náhodně,postavy se chovají iracionálně (obzvlášť inspektorka). Je to pořád čtivé, ale prostě tomu chybí šťáva.. Akce s náramkem před koncem mluví za vše..

alzbeta4340
01.03.2024 4 z 5

Purpurová síť obsahuje několik dosti drsných scén, jednu hned ze začátku - a těžko říct, jestli čtenáře ke čtení navnadí nebo spíš odradí. Jako detektivka příběh ale funguje dobře. Má spád, vnitřní logiku a smysluplný konec.
Takže nakonec dávám poctivé 4 *.

JaneSour
27.02.2024 4 z 5

Kniha byla ctiva, napinava. Konec jsem cekala lehce jiny.
Prvni dil mi prisel o trosku zajimavejsi a mozna i napinavejsi.

BohyněKuchyně
07.02.2024

Už první případ Eleny Blancové z knihy Obřad, si mě získal. V druhém dílu Elena pokračuje v pátrání po svém synovi Lucasovi, který byl jako dítě unesený. Nikdy po něm nepřestala pátrat a na konci knihy Obřad jí někdo poslal video, ve kterém ji dospělý Lucas žádá o to, aby ho přestala hledat. No, tohle se asi matce vysvětluje těžko, že jo. Takže Elena ještě přidá. Postupně začne se svými kolegy rozkrývat organizaci, která má název Purpurová síť. Obchod s lidmi, lidské zápasy na život a na smrt, sázky o lidské životy. Nechutné a zvrhlé a přesně v tomhle prostředí žije Lucas. Jestli ho to změní, jestli ho Elena najde a pokud ano, tak jak proběhne setkání? Zachrání ho? Napínavé od začátku do konce. Tahle temná vyšetřovatelka mě opravdu baví.

JustWomen
22.01.2024 4 z 5

Tak toto bylo silné kafe, bylo to drsné, brutální, šílené psycho: únosy dětí, znásilňování, zneužívání, mučení, zabíjení, ale mělo to hlavu a patu a Eleny mi na konci bylo docela líto, to by žádná matka nechtěla zažít.

Šebestová3
22.01.2024 5 z 5

Dvojka lepší jedničky, řekla bych!

Mi--LADA
20.01.2024 1 z 5

Svět je nemocný násilím. Existují lidé závislí na násilí v jakékoli podobě. A nikdo se zatím neobtěžoval hledat na to lék.

Přečetla jsem už pár brutálních detektivek, tohle prostě není ono. Děj je inspirovaný jinou kriminálkou: Jeden za druhým, Carter, tomu jsem dala 5*. V téhle kriminálce taky lidi na internetu sledují mučení končící smrtí, rozhodují o tom, co se má oběti stát, zda a jak má umřít, akorát tomu schází jakákoli nadstavba, myšlenka k zamyšlení nad sebou i společností, chyběl tomu šmrnc a za mě i napětí. Do toho únosy, mučení, mrzačení, všemožné zneužívání, znásilňování a vraždění dětí. Lidské zápasy na život a na smrt. Zápasí děti mezi sebou, tak třeba i rodinní příslušníci, postaví mezi sebe klidně i rodiče a jeho potomka, jsou schopní poštvat na umírající nezletilou klidně psí smečku... Odporné skutky, bylo mi z toho zle. Největší hřích všech tří autorů - je to psáno z chladného odstupu, takže jsem se nedokázala s postavami ztotožnit a do děje se dostat. Žádná psychologie, vztahové peripetie nudné, bez uvěřitelných emocí, jen čistý hnus podaný nudně, uměle, banálně. Tahle detektivka nemá duši. I o odporném světě se dá napsat citlivě a tohle je studené a nezáživné jako psí čumák. Předvídatelné (Marina je od začátku co vstoupí do děje jasná). Nevím, co se na tom komu líbí, nyní 91%? Žádnou přidanou hodnotu kromě bezúčelné brutality jsem na tom neviděla. Polotovar o hnusných, odporných lidech a věcech.

LucyEcstasy
18.01.2024 2 z 5

(SPOILER) Purpurová síť - Carmen Mola (série Případy Eleny Blancové 2. díl)

První případ Eleny s názvem Obřad, měl zajímavý způsob vraždění a tím to končilo. Podobně je to i u Purpurové sítě.

Máme tu tajnou organizaci, která obchoduje s nahrávkami, kde se mučí lidé. A nejen s tím obchodují. OAP se snaží tuto síť rozkrýt a Elena tam chce najít svého ztraceného syna.

Celou knihu zachraňovaly linky z prostředí záporácké skupiny. A krátké kapitoly. Jinak tu máme opět spoustu grappy a vztahů. Proč? Nevadí, mi když se v thrilleru objeví lehký náznak vztahové či romantické linky, ale tady se vztahy, v podstatě celé OAP skupiny, řeší polovinu knihy. Jako by autorka nevěděla jak napínavou knihu psát.

Další věcí byla nelogičnost ve vyšetřování. Elena si skočí z pěti metrů z balkonu a po dopadu ihned dokáže sprintovat. Vyhození hlavního důkazu ve formě cizího oblečení na oběti. Jakože najdeš mladou slečnu v chlapské špinavé košili a jako kriminalista tě nenapadne nic lepšího než ji vyhodit do popelnice? Je jasný, že po pár dnech už tam žádné stopy nebudou. No a třetí věc k zamyšlení.. Jsi někde, kde to neznáš mezi nebezpečnými lidmi. Potřebuješ před nimi zdrhnout, hledají tě a najednou v lese uslyšíš cizí hlas. Slepě tomu hlasu důvěřuješ a následuješ ho. No bylo tam toho dost.

Knihu jsem četla ve společném čtení s .... a shodly jsme se, že do třetího dílu se už nepustíme.

Abych nehodnotila jen negativně, tak pochválím obálku, která se mi moc líbí.

A taky to, že pravděpodobně Elena zjistila, že alkohol a náhodné známosti nevyřeší žádný problém. Elena na konci totiž změní své dosavadní chování a rozvine některá přátelství.

Alena1957
17.01.2024 5 z 5

Napínavé, ale velmi brutální krimithriller.

čef
08.01.2024 5 z 5

Drsný boj policie ve Španělsku se sítí provozovatelů nelegálních zápasů, mučení, sázek a prostituce. Hlavní komisařka má problém se svým ztraceným synem, sexem i se svými podřízenými. Děj utěšeně spěchá od jedné hrůzné scény k další, začínají se objevovat stopy a rozuzlení není laciné. Velmi dobrý a poutavý román z divokého prostředí spodiny.

lexikon_tf
07.01.2024 5 z 5

Druhý případ Eleny Blancové mi nesměl uniknout. Už v prvním díle s názvem Obřad jsme se setkali s touto sympatickou vyšetřovatelkou, která holduje grappě a miluje karaoke, má však vlastní stíny na duši, protože její syn Lucas byl před lety unesen a nyní se objevil v tajné zločinecké organizaci Purpurová síť, po které Elena a její tým tvrdě jdou.

Purpurová síť funguje jako nějaký zvrácený klub předplatitelů a distribuuje přes internet otřesné nahrávky mučení lidí. Lucas je bohužel jedním z padouchů, proto je to pro Elenu velice citlivé, zároveň touží syna ze spárů organizace co nejdříve zachránit.

Opět velice napínavé, brutální a akční, konec byl pro mě dosti šokující. Tato thrillerová série mě chytla a jsem zvědavá, jestli se dočkáme dalšího pokračování. Za mě veliké doporučení!

KočkomilkaJana
06.11.2023 5 z 5

Pokud neznáte Obřad, nezoufejte. Purpurovou síť si užijete i bez něj. Celou recenzi přidám v průběhu týdne, ale už v komentáři bych knihu k přečtení doporučila. Mně se líbilo především morální a psychologické pozadí. Nechtěla jsem si připouštět skutečnost, že tohle se někde ve světě klidně dít může. Triu pánů se Purpurová síť povedla i díky členění textu, postupnému rozkrývání karet. Mouchy samozřejmě najít jdou, ale to na všem. Každopádně Mola teď patří k autorům lepších krimithrillerů.

SiskaE
31.10.2023 5 z 5

Obřad mě nepřesvědčil stoprocentně, ale Purpurová síť už mi sedla dokonale. Vím s jistotou, že tohle je série, kterou chci číst dál. Jen si asi budu muset koupit prášky na vysoký tlak, protože autoři tentokrát hodně sešlápli plyn...

Majuš333
30.10.2023 5 z 5

'Na některé záhady člověk sám nestačí. Život si plyne svým vlastním tempem a ne vždycky tak, jak bychom si přáli.'


'Purpurová síť' bola rovnako výborná ako 'Obřad'. A na Elenu Blancovú som sa veľmi tešila :)
Vrele doporučujem, páni scenáristi mi na záver neskutočne dokázali zdvihnúť tlak...!


"Moderní auto je pohodlnější než sovětská lada a je lepší zpívat v Eurovizi než v místním karaoke baru, ale já mám ráda starý a trapný věci."