Percy Jackson - Zloděj blesku (Grafický román)

Percy Jackson - Zloděj blesku (Grafický román) https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/519248/bmid_percy-jackson-zlodej-blesku-grafick-64ad0d77df57f.jpg 4 12 7

Komiksové zpracování slavného bestselleru, který dobyl svět! Percy Jackson dosud vídal mytologické příšery a olympské bohy jen na stránkách učebnic, teď mu však bez varování vstoupili do života. A co hůř, některé z nich se Percymu povedlo pořádně naštvat. Navíc se stal hlavním podezřelým z krádeže blesku vládce bohů Dia. Nyní má pouhých deset dnů na to, aby jeho ukradený majetek našel, vrátil zpět a při tom – jen tak mimochodem – nastolil mír na válčícím Olympu. Dokáže Percy s pomocí svých přátel tento nadlidský úkol zvládnout?... celý text

Literatura světová Komiksy Pro děti a mládež
Vydáno: , Fragment (ČR)
Originální název:

The Lightning Thief: The Graphic Novel , 2010


více info...

Přidat komentář

Knihotyna
16.01.2024 4 z 5

Knižní série Percyho Jacksona mě nějak minula. O knihách vím, ale zřejmě se mi do nich už nechce pouštět. Proto jsem byla nadšená, když jsem se dozvěděla, že bude vycházet grafický román!
Antika - Olymp a Bohové - to je téma, které je mi vždy blízké a uvítám ho v jakémkoliv kabátu.
Jakožto někdo, kdo nečetl původní sérii, hodnotím pouze grafický román :) - příběh je ucelený, místy možná zrychlený a sem tam má člověk problém se zorientovat, co se vlastně stalo - výsledek však vytvoří ucelený celek, kdy má člověk příběh srovnaný :).
Na druhou stranu se dle mého názoru jedná o klasický komiks - výjevy nejsou ničím výjimečné a nepřekvapí - podobný styl je ve většině dnešních komiksů :) - ovšem jedná se o akční komiks a tomu jsou scény přizpůsobené :).

Za sebe jsem spokojená :). Ve velmi rychlém sletu jsem poznala kdo Percy Jackson je a čemu se knižní série věnuje! Kdybych však do hloubky chtěla poznat charaktery hlavních postav, rozhodně zvolím knihu!

trudoš
21.12.2023 3 z 5

Adaptace románu Ricka Riordana nedopadla vůbec špatně, a kdyby v sérii pánové Robert Venditti a Attila Futaki pokračovali, možná bych se časem i dozvěděl, jak to celé s Percy Jacksonem vlastně dopadlo. Knihu jsem totiž před lety vzdal právě po prvním díle. Komiksové zpracování v tomhle ohledu zafungovalo lépe, to ale bohužel neznamená, že nemá chyby.
Kvůli rozsahu dělají tvůrci kompromisy mezi tím, co je třeba zobrazit a co ne, vinou čehož občas některé dialogy působí jak z inscenace Mrazíka v provedení amazonských domorodců. S tím souvisí i mizerná práce s pozadím celého vyprávění, včetně alespoň základního načrtnutí charakterů ústředních postav. Jasně, po nějaké době je nám vysvětleno, kdo jsou polokrevní a jak se to má s řeckými bohy v Americe, ale vztahy mezi postavami působí natolik uměle, že když dojde na finální zvraty, berete je jako záležitost předlohy, než jako logický vývoj událostí. To všechno je přitom důsledek nuceného krácení, aby se příběh vešel do určitého počtu stran.


fvalek
24.09.2023 1 z 5

Nechci být úplně zlý, protože svět Percyho Jacksona miluju a po komiksu jsem sáhl bez zaváhání jako po svatém grálu, ale bohužel výsledek mi přišel úplně příšerný.

Kresba není nic moc. Nejhorší je, že pro mě ani neměla nějaké kouzlo stylu, že by se nějak extra hodila nebo byla natolik jiná a zvláštní, že je něco extra. To fakt ne. Byla zcela průměrná, suchá a nijak nevyjadřovala krásu tohohle světa nebo snad jen odlesky emocí postav. No a samotný příběh... Ten byl oholený na kost. To mi mohlo dojít v podstatě už když jsem do ruky vzal miniaturní knížečku s viditelně malým počtem stran. Opravdu by je nezabilo pár stránek přidat a trošku více z toho děje vymáčknout. Nejenže některé zápletky chyběly nebo byly zúžené na pouhé nakouknutí, ale i ty rozhovory a vysvětlení reálií. Spousta věcí tam nebyla vůbec řečeno nebo vysvětlena. A třeba taková postava Annabeth tam je úplně o ničem, zbytečná a za celou dobu neřekne půl slova. Finální souboj nebo setkání s otcem naprosto trestuhodně primitivní...

Vážně nechci být zlý a úplně to strhat, mělo to v sobě tu esenci Percyho, ale nějak... jsem asi čekal víc. Když oznámili vydání komiksu, čekal jsem nějakou barevnost, zobrazení toho světa mýtů, zajímavé vyobrazení postav... A to bohužel dopadlo vyhozením příležitosti do koše.

lena.o.knihach
17.09.2023 3 z 5

Do prvního dílu komiksového zpracování Percyho Jacksona jsem šla z toho důvodu, že jsem si chtěla před seriálem připomenout příběh a také jsem se na návrat do tábora Polokrevných hodně těšila, protože tuto sérii už jsem kdysi dávno četla.

Percy se poprvé setkává s bytostmi, které doteď vídával jen v učebnicích. Zloděj blesku je vystihující název, protože právě hlavní hrdina je údajně zodpovědný za krádež Diova blesku. Nezbývá mu nic jiného, než blesk najít a vrátit zpět. To vše za pomoci svých starých i nových přátel.

Upřímně jsem z tohoto grafického románu celkem na rozpacích. Kdybych děj neznala dopředu, těžko bych se tady orientovala. Bylo to hodně uspěchané a než jsem se konečně našla, už jsme zas byli v jiné scéně, v jiném čase a na jiném místě.
Myslím si, že prostor pro větší detaily a dovysvětlení by se tu našel a bohužel té orientaci nedopomáhala ani kresba.

Určitě je to skvělý úvod do série pro fanoušky komiksů, který věřím, že čtenáře dokáže nakopnout, přečíst si celou knihu nebo se třeba podívat na film či na připravovaný seriál.

#spoluprace @albatrosmedia

ester4597
05.09.2023 3 z 5

Já se vám musím přiznat, že Percyho knihy jsem ještě nečetla , takže tohle byla pro mě menší premiéra.

Celý ten svět mě naladil abych si pustila alespoň film, protože ten komiks mi vůbec nestačil .

Za mě byl příliš urychlený a u některých částí mi trvalo než jsem se zorientovala.

Ty malůvky a celkový vzhled byl skvělý a četlo se to příjemně. U grafických románů mám problém jakou bublinu číst dřív a tady se mi ani jednou nestalo, že bych je četla ve špatném pořadí.

Strašně mě mrzí, že příběh tak odsýpal a za pár minut jsem ji měla dočtenou.
A tohle celé mě naladilo na to abych si přečetla celou sérii nebo minimálně koukla na film, protože Percy je proste klasika, kterou jednou za život musíte přečíst !.

Knihu hodnotím velmi pozitivně a děkuji @albatrosmedia za výtisk .
_________________________
4,75/5
_________________________

JitulHa
02.09.2023 5 z 5

Riordanovy knihy, zejména pak Percy Jackson, jsou pro mě něco jako svatý grál. Kdykoliv se tedy objeví na obzoru nějaká nová, či jakýkoliv jiný bonusový kousek z tohoto univerza, je jasné, že to musí být moje a nejlépe ihned přečteno! Proto není divu, že již mám přečtený i tento "komiksový přepis" Zloděje blesku. K samotnému provedení, po grafické stránce mi to na první pohled příliš nesedělo, ale po přečtení musím říci, že kresby byly osobité, výrazné i se tam svým zvláštním způsobem hodily, byť jsou hodně odlišné od těch, které naprosto skvěle vytvořil John Rocco pro ilustrované vydání stejné knihy. Po stránce textu je pochopitelné, že jde tzv. o sekanou verzi příběhu právě pro účely komiksu. Atmosféru tak sice z části nahrazují obrázky, avšak čtení běžné knižní verze se to samozřejmě nevyrovná. Nicméně jako doplněk do knihovny pro všechny znalce příběhu, nezbytná věc!

Áňa 998
28.08.2023 4 z 5

Je málo knih a příběhů, o kterých můžu říct, že mi zachránili kůži. Percy Jackson je jedním z těchto příběhů. Pamatuji si jeho objevení na střední škole. Totálně jsem mu propadla a zapamatovat si mytologii nebylo snadnější! O to líp, že jsme ji brali v hodinách dějepisu a já prostě věděla.
.
Hrozně dlouho už říkám, že si musím sérii přečíst znovu, potažmo další autorovo dílo. Rick Riordan prostě píše úžasně a pohltí vás svými příběhy. Zatím mi ten návrat mezi bohy a polobohy moc nevychází, ale malým krůčkem se blížím!
.
Tím malým krůčkem mám na mysli nový komiks, který ztvárňuje první díl Percyho Jacksona, Zloděj blesku. Pokud Vám to něco říká, tak je i film. Na ten mrkněte, samá hvězdná jména a mě se moc líbil!
.
Ve zkratce k příběhu: Z Olympu se ztratí Diův blesk. Podezření padne na zakázaného syna Poseidona Percyho, který ale vůbec neví o tom, že je polobohem. Společně s ním všechno zjišťujeme a seznamujeme se hravou formou s bohy, kteří se přesunuli do moderního světa.
.
Co se týká zpracování, kresba se mi moc líbí. Perfektně vykresluje hrdiny. Co se týká děje... Je to takový hrozně rychlý. Mám pocit, že do komiksu nebylo využito úplně všechno a pár stránek navíc by to klidně sneslo.
.
ALE! Myslím si, že nečtenář se zažere do příběhu hned a pustí se pak i do originálních knih. Na to dokopnutí to podle mě úplně stačí.
.
Jsem moc ráda, že se i Percy Jackson dostal dalšího zpracování. O to líp, že je to komiks a zpřístupňuje se tak dalším diváckým okruhům! Byl to moc milý návrat!
.

Autorovy další knížky

2019  65%Temný vesmír
2023  72%Percy Jackson - Zloděj blesku (Grafický román)

Kniha Percy Jackson - Zloděj blesku (Grafický román) je v

Přečtených13x
Knihotéce6x
Chci si koupit4x
dalších seznamech1x