erga erga komentáře u knih

☰ menu

Život bez hormonální antikoncepce Život bez hormonální antikoncepce Adéla Nováková

Kniha je skvělá. Příběhy žen o tom, o čem víme, že způsobuje HA.
Nicméně můžeme s knihou ovlivnit osoby nám blízké.
Kdybych se o toto téma nezačala zajímat, pravděpodobně by ke mně vůbec nedorazilo. U gynekologa beze zmínky. Letáčky v čekárně... beze zmínky. Doma? Beze zmínky... Tak co je na té HA vlastně špatně?

Děkuji všem ženám, které se snaží na naše těla nahlížet jinak, snaží se jít přírodní cestou a snaží se o tom dostat do povědomí i lidem, které by to třeba samotné nenapadlo. Jsem totiž jedním z nich.

17.04.2022 4 z 5


Aby dítě bylo šťastné Aby dítě bylo šťastné Galina Šeremetěvа

Moc pěkně popsané. Líbí se mi tento karmický pohled a s 90% knihy se ztotožňuji.
U prenatálního vývoje mám pouze výhradu k tomu, že autorka říká, že se dítěti škodí sexem v těhotenství. Což si nemyslím. Kdyby to mělo ditěti škodit, nenajdou se ženy, které mají v tu dobu vyšší libido. Myslím si, že tělo ví nejlépe, jak dítě ochránit.
Nenechte se tedy některými věcmi vystrašit a mějte i svůj pohled na skutečnost.

10.02.2021 4 z 5


Život ve dvou Život ve dvou Nicholas Sparks

Jedna z nejkrásnějších knih, co jsem četla. Skvělý styl Nicolase Sparkse. Krásný popis vztahu otce a dcery. Pohled na to, jak se upřednostňuje kariéra před rodinou a to, že nejen muži jsou ti špatní, i když každý udělal nějaké chyby.

23.07.2018 5 z 5


Dcera Dcera Kiera Cass

I na to, že je to už čtvrtý díl má stále poutavý příběh. Z povahy budoucí královny jsem tedy nebyla vůbec nadšená, ale během četby se to zlepšilo.
Avšak předchozí díly, celá éra Madsona a Americy byla o dost poutavější, zajímavější...

07.02.2017 5 z 5


Poslední dopis od tvé lásky Poslední dopis od tvé lásky Jojo Moyes

Úžasné. Vášeň, láska, chtíč. To vše ke mně skrz tuto knihu proudilo a nejednou mi při čtení zvlhly tváře. Krásně vykreslené prostředí tehdejší doby, svázanost žen a dominance mužů, kteří toho mohli o tolik víc. Tajná a odsuzovaná láska, která překonávala hranice. A nakonec vzpomínky staré dámy, nevrlý pán z archivu a nejkrásnější shledání plné vášně a něhy... Velice doporučuji. Skvělý román.

25.01.2017 5 z 5


Grey Grey E. L. James (p)

Těšila jsem se, až si přečtu nějakou oddechovku a pustila jsem se do tohohle. Asi jsem to číst neměla. Ztratila jsem své vlastní představy o tom, co si tak mohl myslet a co se v něm odehrávalo z četby klasického prvního dílu. Ale stejně jsem zamilovaná do toho vývoje. Chlapa, který se nechtěl vázat na beznadějně zamilovaného.

22.12.2016 5 z 5


Smrt je mým řemeslem Smrt je mým řemeslem Robert Merle

Konečně kniha, která je napsaná i z druhého pohledu. Úžasná, skvělá ukázka. Celé utajení před vlastní rodinou, zrod z obyčejného člověka na jednoho z hlavních vůdců. Stojí za to si ji přečíst. U mě se rozhodně řadí mezi nejoblíbenější z tohoto žánru.

22.12.2016 5 z 5


První První Kiera Cass

Jako oddechovka je to skvělé. Příběh je lehký, ale chytlavý. Jsem spokojená.

18.12.2016 5 z 5


Než jsem tě poznala Než jsem tě poznala Jojo Moyes

Ano, i pro mě to měla být oddechovka, ale opak se stal skutečností. Nemálo se vídám v některých knihách a nejednou jsem si u téhle pobrečela. Ve skrytu duše jsem samozřejmě doufala v jiný konec, ale přesto se mi tahle kniha moc líbila.

21.10.2016 5 z 5


Pečovatel Pečovatel Mo Hayder

Kniha s velmi působivým, zajímavým, ale na druhou stranu i velmi děsivým tématem. Postava detektiva je velmi zajímavá, jeho myšlenky, názory je opravdu radost pozorovat. Kniha o tom, jak je důležité si jít za vlastním cílem a jak se ho člověk nehodlá vzdát.
Závěr byl velmi zajímavý, ačkoli já sama jsem si ho představovala jinak. Čekala jsem úplné rozzuzlení, které nakonec nepřišlo.
Napínavá kniha, působivé čtení, od kterého se nejde jen tak odtrhnout.

15.10.2016 4 z 5


Zlatá lilie Zlatá lilie Richelle Mead

Tenhle díl se mi líbil více než první. Sydney mě hodně oslovila a jsme si v mnoha ohledech strašně podobné. Strašně se mi líbí ona a Adrian. To napětí mezi nimi a na to, co se stalo na konci knihy jsem čekala celou dobu a ona pak odejde...

06.07.2014 5 z 5


Padesát odstínů šedi Padesát odstínů šedi E. L. James (p)

Tuhle knihu jsem začala číst s tím, že to musí být něco skvělého, když o tom všichni mluví, všude se o ní píše a je vychvalovaná do nebes. A v tu chvíli, co jsem jí četla tomu tak opravdu bylo. Týden potom super. ale ted, při zpětném pohledu na ni si pomalu ani nepamatuji, o čem je. Je to důkaz toho, že ji bud musíte milovat nebo nenávidět. Já ji v tu chvíli milovala, ale ted už z ní nic nemám. Byl to skvělý oddech, dobré odreagování.

02.07.2014 4 z 5


Dlouhý pochod Dlouhý pochod Richard Bachman (p)

Strašně se mi líbil námět této knihy. Už jen kvůli němu jsem jí celou přečetla. Ale styl a celkově málo rozvedené příběhy mě moc nezaujali a zkazili celkový pohled na knihu.

28.05.2014 2 z 5


Lola a kluk od vedle Lola a kluk od vedle Stephanie Perkins

Jeden z dalších hezkých románů od této spisovatelky. Avšak ani zdaleka nepředčil mé očekávání. Četla jsem ho jako druhou knihu hned po Polibku pro Annu. Čekala jsem od něj víc. Ale i tak hezky propracovaný příběh, který určitě vtáhne.

01.09.2013 4 z 5


Druhá šance Druhá šance Lisa Jane Smith

I když jsem chtěla, aby se Damon vrátil, protože mi moc chyběl, tento díl už byl takový moc o ničem. Celkově mi ten děj přišel natažený i na tak tenkou knihu. Nebylo to nejhorší, nakonec jsem se přesvědčila, že se mi i trošku líbil, ale už to nebylo to pravé, jako ty díly předtím.

09.08.2013 3 z 5


Polibek pro Annu Polibek pro Annu Stephanie Perkins

Nejhezčí román, který jsem kdy četla. Nádherný vývoj vztahu. Kniha, u které mi bylo opravdu líto, že už jsem ji dočetla a nikdy už nebudu mít ten čtenářský zážitek z prvního čtení. Velice doporučuji.

03.08.2013 5 z 5


Zoufalství Zoufalství Lisa Jane Smith

Tenhle díl byl skvělý! Pasáž s Damonem se mi moc nelíbila a od té doby, co zemřel jsem v duchu doufala, že se jakkoliv vrátí, i když by to bylo už přitažené za vlasy ... Prostě mi tam tato postava začala chybět už kvůli napětí, které mezi Elenou, Stefanem a Damonem probíhalo ...

27.07.2013 5 z 5


Postel plná růží Postel plná růží Lenka Lanczová

Tato kniha se dostala mezi mé nejoblíbenější romány od Lenky Lanczové. Měla něco do sebe a neustále mě překvapovala a měla jsem ji strašně rychle přečtenou. Doporučuji :)

04.06.2013 5 z 5


Hořká chuť lásky Hořká chuť lásky Lenka Lanczová

Tenhle román se zařadil mezi nejlepší, které jsem kdy četla. Rozhodování hlavní hrdinky mi přišlo kolikrát logické a jakoby z mé vlastní mysli. Doporučuji...

20.04.2013 4 z 5


Před půlnocí Před půlnocí Lisa Jane Smith

Tento díl se mi velmi líbil... U předchozích jsem vážně přemýšlela, že s Deníky skončím, ale nakonec jsem se přinutila přečíst tento díl a opět se mi začínají líbit. Doporučuji :)

10.04.2013 4 z 5