Druhá šance

Druhá šance https://www.databazeknih.cz/img/books/13_/136168/bmid_druha-sance-w0t-136168.jpg 4 266 29

Jedenáctý díl série Upířích deníků. Elena a její přátelé zachránili své město Fell's Church před zlými silami. Zaplatili za to ale vysokou cenu: Damon je mrtvý. Jeho smrt všechno změnila, Elena a Stefan mohou být totiž konečně spolu. Bude však Elena schopná na Damona zapomenout? V jejích snech k ní Damon promlouvá a varuje ji, že se blíží další nebezpečí. Temné síly, které napadají přímo lidská srdce. Dokáže se jim Elena a její blízcí ubránit?... celý text

Fantasy Pro děti a mládež Dívčí romány
Vydáno: , Fragment (ČR)
Originální název:

Hunters: Phantom - Part I , 2011


více info...

Přidat komentář

kaiax
18.07.2020 5 z 5

Za mě skoro nejlepší z celé série (tedy ještě nemám dočteno). Mnoha lidem by mohla kniha připadat nezazivna ale já si užila hlavně psychický vývoj postav. Celý podton předcházející situace to zahrnul do pěkně knížky pro líné odpoledne :)

Charmedka
28.06.2020 2 z 5

Trochu nechápu, proč L. J. Smith nezakončila sérii desátým dílem, kdy se v podstatě vše vyřešilo. Série neni tak čtivá, abych žádala další a další díly. Teď můžu jen doufat, že se protentokrát vyhne nějakým liškodlakům a dětem, kteří si žerou vlastní maso.

Navíc tenhle díl byl absolutně o ničem, ona se ta čtivost a kvalita střídá obdíl. Předchozí byl poměrně fajn, tak zde zase kvalita klesá. Nejvíce si přečtete o tom, jak Eleně chybí Damon, Elena se prostě nezmění, furt to bude ufňukaná holka, která neví, co chce.

Objevují se tu i další postavy, do Fell`s Church se vrací Alaric spolu se svojí kolegyní, která je trnem v oku Meredith, vzájemně na sebe žárlí. Novou postavou je i Caleb Smallwood, bratranec Tylera.


h.belaiova
01.02.2020 5 z 5

Mohu doporučit těm co si chtějí u knížky odpočinout.

Hoshi
09.03.2018 3 z 5

Tohle je prostě jen vycpávkový díl. Nic nového jsme se nedozvěděli, nic zajímavého se nedělo a dát nakonec to, co je na konci... Tahle kniha vůbec nemusela být.

petra3242
23.08.2017 5 z 5

Tenhle díl se mi moc líbil. Podle komentářů, co jsem si tu přečetla jsem moc neočekávala, ale nakonec mě kniha mile překvapila. Je to takový díl u kterého si říkáte Co? Proč? Jak? a to mě na tom baví.

Mruskulka
22.02.2017 1 z 5

Po knize z téhle série stále sahám, jelikož nemám ráda nedokončené věci. Celkem nudný díl.

Martina_R
02.07.2016 2 z 5

Už to není, co to bývalo :)

Always a reader
09.07.2015 5 z 5

Všechny díly Upířích deníků se mi líbí. A tento není vyjímkou ;)

Nagadir
23.01.2015 3 z 5

Po dlouhé době staré dobré Upíří deníky, i přes nějaké ty chybky mě to rozhodně bavilo víc než předcházející knihy...

Scarycrowie
06.12.2014 2 z 5

Sama už ani nevím proč si vždycky v knihovně půjčím díl další a další, když mě ve skutečnosti to neustálé natahování děje vůbec nebaví... Jak už tady bylo psáno, autorkou není ani L.J.Smith, podobnost se seriálem je minimální a je na první pohled zřejmé, že další díly jsou vydávány jen aby z lidí tahaly peníze za tenhle dávný světový bestseller.
Zjevně už nevěděli kudy kam se zápletkou, a tak dali celému Fell's Church druhou šanci. Asi 3/4 knihy je absolutně o ničem. Kapitoly jsou stavěné na bezvýznamném tlachání a ještě k tomu má každá postava, z mého pohledu, alespoň jednu nesnesitelnou vlastnost, nejčastěji žárlivost, dalo by se říct, že snad každý na někoho žárlí- Bonnie na Elenu, Matt na Stefana, Stefan na svého mrtvého (!) bratra, atd. atd...
Přijde mi, že vztahy mezi postavami se neustále opakují a celé je to takový jeden velký zamotaný kruh. Jediné co se opravdu mění je podoba onoho zla a prostředí, kde se děj odehrává.

SelenaDemi428
25.08.2014 4 z 5

Kniha se mi líbila, ale podle mě to mělo skončit desítkou, akorát je to zbytečně protahovaný. Ale děj se mi líbil, výjimečně tam nebyla ani jedna část, u které bych vrtěla hlavou nebo chtěla vytrhnout stránky. Zápletka se mi líbila, jsem zvědavá, jaké bude rozuzlení zrovna tohoto.

Betnka81
18.08.2014 3 z 5

Tato kniha se mi líbila opět o něco méně , ale ušlo to :)

trynitrix
31.07.2014 3 z 5

O trochu mín zajímavé tady opět začíná jiný příběh. Takže parta se vrátila s " čistým štítem" a zlo začíná od znova jen nevědí odkud přichází, Temné Sily jsou tu znova. Mno uvidíme jak se to rozvine v dalším díle.

ivzu77
30.07.2014 4 z 5

Mám tyto knihy docela ráda, zároveň sleduji i seriál s výborným hereckým obsazením, ale nemohu tyto dvě věci porovnávat, jelikož jsou knihy brané jako předlohy, ale každá verze ( kniha / serál ) si jdou svou cestou. A proto mne baví oba směry.
Přečetla jsem všechny její knihy a u žádné jsem se nenudila.

Jahoda197
10.02.2014 3 z 5

Vidím podobnost se seriálem...Damon umřel a zase obživl...v seriálu je to to samé...někdo umře, je mrtvý tak díl nebo dva a pak ho zase nějak přivedou zpátky...

Vendulik
21.01.2014 2 z 5

Velice nudná kniha. K tomu nemám co bych více řekla.

TessDragon
18.11.2013 3 z 5

Hmm tento díl byl opravdu odlišný od předešlých. Trošku mi připomněl ty první díly i když nebyl tak skvělý. Stýskalo se mi po Damonovi, ale zase mi bylo líto Stefana a Bonnie. Tomuto dílu bych snad dala i méně, kdyby se to pořádně nerozjelo na tom nádraží. Pak už to začalo být dost napínavé. Jen mě pořád štve to ''rozsekávání'' dílů, než vyjdou všechny knížky v ČR tak snad bude už v televizích 10 série TVD. ;D

hradilovi.mk
06.11.2013 5 z 5

Kniha super:-) mohu jen doporučit.

erga
09.08.2013 3 z 5

I když jsem chtěla, aby se Damon vrátil, protože mi moc chyběl, tento díl už byl takový moc o ničem. Celkově mi ten děj přišel natažený i na tak tenkou knihu. Nebylo to nejhorší, nakonec jsem se přesvědčila, že se mi i trošku líbil, ale už to nebylo to pravé, jako ty díly předtím.

VeverQa
24.07.2013

Sice jsem tenhle díl ještě nečetla, ale jsem strašně naštvaná! Protože tuhle knížku vůbec L.J.SMITH údajně nepsala! Ale stejně je její jméno na obálce... Více se dozvíte tady http://freckles-books.blogspot.cz/2012/08/co-napsala-co-nenapsala-lj-smith.html (česky), a nebo rovnou slovy L.J.Smith tady: http://www.fanpop.com/spots/stefan-and-elena/articles/94267/title/lj-smith-fired-from-writing-own-novels. Knihu si chci přečíst, protože mě zajímá, jak Upíří Deníky budou pokračovat a jak dopadnou (chci přečíst celou sérii), ale jsem strašně smutná, protože bych moc ráda četla verzi původní autorky, ne něco, co psal někdo jiný! ):-(