Elmont Elmont komentáře u knih

☰ menu

Návrat z podzemí Návrat z podzemí Roderick Gordon

Předchozí díly byly excelentní, nemohla jsem přestat číst, ale koncem "Volného pádu" už jsem začínala být k sérii poněkud skeptická.. Už mi to prostě přijde trochu moc a zdá se mi, že se někde v Matrixu ocitla chyba. Byla to plánovaná trilogie. A trilogií to také mělo zůstat. Mám ráda fantasy, ale tohle je už hodně, hodně překombinované. Jako když vařil Pejsek s Kočičkou jejich dort. "Takže, hodíme tam něco z Cesty do středu Země, pak by byla dobrá nějaká potrhlá úchylná baba, kapka filozofie, obří pavouky z Harryho Pottera, ulítlýho profesora, co každýmu poleze na nervy, taky do toho šoupnem Maye, Aztéky, nebo co to bylo, už teď nevim, ale oukej, prostě ty jejich hranatý pyramidy, druhý slunce a jo, stav beztíže,... Už mě nic nenapadá, Briane, navrhni něco!" Roderick se zamyslí a kývne. "Co takhle špetka Nácků?"... Už chápete? To je ta chyba, neměli to pořád natahovat a vymyslet nějaké srozumitelné rozuzlení. Nevím, co to ti týpci brali za matroš, ale celkem se mi ta knížka znelíbila... Odložila jsem ji a nedočetla. Časem se k ní možná vrátím, ale teď na to nemám po tom všem chuť.

20.09.2015


Záhada pavoučího domu Záhada pavoučího domu Enid Blyton

Je to strašně dlouho, kdy jsem tu knížku četla, ale naprosto jsem ji milovala!

11.08.2015 5 z 5


Hledání Aljašky Hledání Aljašky John Green

Knížka ve mně nechala takový zvláštní pocit. Hledání Aljašky je zvláštní, trochu smutná, filozofická kniha, ale zároveň je tam spoustu vtipných scén a vy se budete smát a smát.. A to jí (řekla bych) dělá tak krásnou.

04.08.2015 5 z 5


Hledání Aljašky Hledání Aljašky John Green

Knížka ve mně nechala takový zvláštní pocit. Hledání Aljašky je zvláštní, trochu smutná, filozofická kniha, ale zároveň je tam spoustu vtipných scén a vy se budete smát a smát.. A to jí (řekla bych) dělá tak krásnou.

04.08.2015 5 z 5


Velký ilustrovany atlas zvířat Velký ilustrovany atlas zvířat Weldon Owen

Geniální, nádherné, poutavé zpracování, zajímavé dodatky, obrázky,... Kniha zaujme na první pohled a rozhodně se z ní dozvíte hodně nového. Ať jste mladí nebo staří. :)

04.08.2015 5 z 5


Ztracený svět v podzemí Ztracený svět v podzemí Roderick Gordon

Kniha mě zcela uchvátila! Znáte to, když se od ní nemůžete odlepit a musíte číst dál a dál? Ano, přesně tohle se vám stane. Toto neuvěřitelné, krásné dobrodružství vás vtáhne do děje a zcela vás pohltí. Představa podzemního světa je zajímavá a myslím, že se vyrovná Harrymu Potterovi.

31.07.2015 5 z 5


Divočina Divočina Cheryl Strayed

Americká slátanina, upřímně, nedočetla jsem to. Hlavní hrdinka je tak otravná, že to prostě nejde.

20.06.2015 odpad!


Papírová města Papírová města John Green

Margo byla nesnesitelná, avšak Greenovský styl vyprávění to vyrovnal. Ovšem konec mě zklamal. Od Johna Greena jsem četla všechny knihy a tato byla zatím asi jedna z těch slabších.

20.06.2015 3 z 5


Moje "super" rodinka Moje "super" rodinka Tim Collins

Upírománie mě kdysi taky zasáhla, už je to nějaká doba, ale tahle knížka mi přišla opravdu vtipná.

06.05.2015 3 z 5


Vzdušné zámky Vzdušné zámky Jacqueline Wilson

Když jsem ji četla, byla jsem o něco mladší, ale naprosto jsem se do ní zamilovala :).

06.05.2015 5 z 5


Ďáblova kolonie Ďáblova kolonie James Rollins (p)

Nevím proč, ale naprosto mě to nebavilo... Připomíná mi to Dana Browna, ten mě ovšem zatím nezklamal.

06.05.2015 1 z 5


Zlodějka knih Zlodějka knih Markus Zusak

Naprosto GE-NI-ÁL-NÍ. Téma 2. světové války a židů mě opravdu zajímá a tahle kniha nemá chybu. Budete se smát, hořet napětím i plakat. Doporučuji!

06.05.2015 5 z 5


Čas mezi námi Čas mezi námi Tamara Ireland Stone

Hezká knížka, ale překvapilo mě to množství chyb v překladu... Za to autorka ovšem nemůže a ubírání hvězdiček by nebylo vůči ní fér.

06.05.2015 4 z 5


Dveře do prázdnoty Dveře do prázdnoty Victoria Schwab

Po Archivu mi Dveře do prázdnoty přišly o něco nudnější, začátek pomalejší, pak děj však začínal nabírat na obrátkách a já se nemohla odtrhnou.

06.05.2015 4 z 5


Kostičas Kostičas Samantha Shannon

No, upřímně, po přečtení dvou stránek jsem vůbec nechápala, o co tam jde, ale po postupném průběhu mě vše opravdu překvapilo. Nelze než doporučit všem milovníkům fantasy.

06.05.2015 5 z 5


Příliš mnoho Kateřin Příliš mnoho Kateřin John Green

Naprostý výbuch smíchu v pasáži, kde si hráli na Francouze... :D

06.05.2015 4 z 5