Návrat z podzemí

Návrat z podzemí https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/46803/mid_navrat-z-podzemi-iHZ-46803.jpg 4 377 43

Podzemí série

< 4. díl >

Dobrodružství Willa Burrowse pokračuje! V centru Země - ve světě, o jehož existenci nemá na Povrchu nikdo ani tušení, jde Willovi o život. Pronásledují ho nebezpeční Styxové. Jsou odhodláni jít za ním až na konec světa, jen aby získali zpět smrtící virus! Dokáže jim Will uniknout? Jeho přítel Drake se chystá zaútočit na Styxe na povrchu. Povede však jaho odvážný plán k vítězství, nebo k jisté smrti? Jestli se domníváte, že jste na Povrchu v bezpečí, raději se znovu zamyslete!... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , Fragment (ČR)
Originální název:

Closer , 2010


více info...

Přidat komentář

Elliott
26.05.2022 5 z 5

Zatím nejlepší díl z celé série. Poprvé jsem měla pocit, že se tam POŘÁD něco děje. A nová postava Styxe Eddieho...wow konečně ne čistě černobílá postava :D

Hanncha
23.05.2022 5 z 5

Povedené, čtivé. Doporučuji.


Haloon
01.03.2022 2 z 5

Toto už bych neviděl moc slavně. Celé se to nějak zašmodrchalo a předimenzovalo, až mi není jasné, co to vlastně je.
Měl svět ve světě a jeho původní obyvatelé nějaký smysl? Proč ta vzteklá a afektovaná dvojčata bere vůbec někdo vážně? Není celý plán záporáků jedna totální kravina?
Proč? Jak? Proč?
Otázky se kupí a začínají překrývat zájem o to, jak to bude pokračovat. To prostě není dobře…

Artemis886
20.06.2021 5 z 5

Čtvrtý díl velice povedené série je za mě zatím nejlepší. Mám velice ráda když se fantasy opírá o historii nebo prostě o fakta, vypadá mnohem živěji a tady se to opravdu povedlo (zvláště Eddiho záliba v bitvě u Waterloo). kniha má pěkné scény u kterých si říkáte že to lepší být nemůže ale potom také ty horší. Avšak co by to byla kniha bez napětí a nebezpečí...

KurečkaFilip
11.06.2021 3 z 5

Za mě nejslabší díl série se zvláštním přehnaným koncem. Ale není se čemu divit. Napsat tři díly musí být těžké, natož psát šestidílnou sérii :)

DominaCZ
11.01.2021 odpad!

Po delší době čteno znovu a čím dál horší. Tady pár postřehů, SPOILERY:
Proč o záchranu Burrowsové Důstojník tolik, tolik stojí??? Vždyť je pro ně špína!

Jak to, že Burrowsová "upřela oči na špendlík", když nevidí a nerozezná nic víc, než světlo a tmu a tím pádem ho nemohla vidět??? Se hoši nějak sekli tady.

Jak to, že po použití tolika černých světel se z toho otřepe tak snadno, v poho si poslepu chodí s kočkou po boku (která ji mimochodem taky v poho na slovo poslouchá) a je ještě bystřejší než celý okolí? Ona, která se dřív jen utlumeně válela u televize, je teď najednou úžasně vnímavej stroj?!! Proč se ze všeho zrovna ONA tak snadno dostane a vše jí, ta drzost vůči všem, projde?? Vždyť je odporná, nesnášela jsem ji.

Vážně by Germáni byli připos*aní z jedné dvanáctileté slepice, která vleze do JEJICH města, a její bandičky vojáčků? Oni, kterým stačí vypálit a bylo by po nich? Ji by na slovo poslechli??

S Němcama k obědu PLOUTEV Z PLESIOSAURA? Hodně trapný.

Marta krmí svázanýho Chestera ulovenýma lidma?...hodně, hodně trapný a ujetý.
KONEC.

Takže to jen tak troška. To se prostě už nedá.

Lionis
15.11.2020 4 z 5

Celá série má rozhodně zajímavý příběh, který i když se místy lehce vleče(rozhodně ne často), mě nikdy nenechal, dát si od něj pauzu.
První díl byl za mě jako u většiny sérií, člověk se do něj musí prostě dostat. Pokud se tak neděje, tak za mě příběh nemá hloubku, tady jsem se vžívat musel, a tak to mám rád.
Druhý díl začíná nabírat na obrátkách a děj se prohlubuje, zvětšuje a stává se z toho pravý fantasy román.
Třetí díl je na tom za mě velmi podobně jak druhý.
V posledním díle se však nestalo nikdy, že by se příběh vlekl. Spíše naopak, někdy toho bylo tak hodně, že to člověk při prvním čtení plně "nepojmul", čemuž přispěla na mě až moc scifi atmosféra a "vrchní děj" , musel jsem se párkrát vrátit, abych pojmul i vše, co se skrývalo pod ním, což mě však rozhodně nevadilo.
Za mě doporučuji a jako u většiny sérií které jsem přečetl a které mě bavili, mě nejvíc naštvalo to, že to nemá další pokračování. Tak to za mě má být, chtít víc a to se v případě této série stalo.
Dávám tedy 4/5, kdyb šlo čtyři a půl, tak dám čtyři a půl, kdyby čtyři a třičtvrtě, dám čtyři a třičtvrtě, prakticky nic nemůže mít za mě 100%, ale rozhodně hodnotím kladně.

Luigi1
20.05.2020 5 z 5

Tento díl je zatím nejlepší

StarPopcorn
29.04.2020 5 z 5

Nejlepší ze série, snad kromě jedničky. Tímto dílem to mělo skončit. Bohužel neskončilo a tak jsme dostali pětku a šestku. Škoda skvělé série

Shinju
28.11.2019 5 z 5

"Řeknu ti ale tohle: Svět, který jste si vytvořili, je odsouzený k záhubě. Takhle se nedá pokračovat. Snažíte se o růst za každou cenu. Chcete víc technologií, víc lidí i víc svobody, a celou dobu přitom škrtíte planetu, na které veškerý život stojí." Eddie (Styx).

A teď k hodnocení. Pokračování super. Kniha působí dojmem natahovaní děje, ale i přesto v každé kapitole dokáže překvapit.

frantisek8863
10.08.2019 3 z 5

I když je to poutavé, mám pocit, že se z dětské knihy vytrácí fantastická "reálnost" a je nahrazována násilím. Téma kanibalismu, dvě děti vedou obří armádu Styxů a nacistů, vnitřní slunce a pyramidy je asi zajímavé téma, ale na můj osobní vkus je to překombinované. A jako minule paní Burrowsová opět překvapuje. Knižní série mohla zde klidně skončit, ale v závěru knihy zásadní dějový zvrat vede k dalšímu dílu. Vlastně ne, ještě by to nešlo ukončit, dvojčata, ještě nebyla potrestána.

nikikostadinova
29.07.2019 4 z 5

Před pár roky jsem četla první tři díly a když jsem měla z knihovny půjčený tento tak jsem zjistila, že se nechytám. Tak jsem předchozí díly četla znova a po delší odmlce najela na pokračování. Četlo se mi moc dobře, protože už vím, které věci jsou pro mě důležité, abych pochopila příběh. Jela jsem společně s postavami a nejlepší je podle mě Drake. Prostě teď když je příběh rozjetý jela kniha od začátku do konce ve skvělém tempu. Jsme zvědavá na další 2 díly.

DominaCZ
30.10.2018 odpad!

Báječně to vystihl/a Elmont.
Kdesi se psalo, že po nabídnutí spisu vydavatel chtěl ze třech dílů udělat víc, tak se to roztáhlo, a tohle je výsledek. Natahované vaření z vody.

Ponorky,slunce uvnitř, které šíleně spaluje, přesto pod ním ale albín obstojí. Stav beztíže, pyramidy, vnitřní národy z pralesa a to vše obalené do nacistických praktik, jež jsou zcela patrné, jen skryté za styxskými brýlemi, jsou prostě už moc a nedává to smysl.

Je mi jasný, že jen naháněli vodu a stránky, aby dodrželi smlouvu a aby se jim to teda vydalo.
Takže závěrečné resumé: ALE FUJ CHLAPI.
UŽ JE TOHO MOC.

pavelvanura
14.03.2018 5 z 5

Podle mne, vrchol všech dílů co se kvality týče. Tento díl může být brán i jako konec série. U zbylých dvou dílů je už znatelně cítit umělé natahování příběhu.

JíraKrál
08.02.2018 4 z 5

Série hodně dobrá, ale zakončení bylo trošku mimo. Kral

petra3242
02.06.2017 3 z 5

Celkem dobrá kniha. Nevím, jestli budu číst ještě ty zbývající 2 díly. Ráda bych, aby to skončilo takhle...

PanTomina
01.04.2017 odpad!

A dost. Právě tady se láme chléb a z celkově nudného výletu do podzemí se stává doslova utrpení. Dál už nejdu. Ještě bych chtěl dodat, že za hmatatelnou slovní nudou stojí echt debilní práce překladatele. sbohem.

radusak9806-1
17.02.2017 2 z 5

Řekněme, že celkové nadšení z prvních 3 knih série, zde u mě nějak definitivně vyprchalo a další knihu jsem četla, už jen z toho důvodu zjistit jak to nakonec celé dopadne. Velký potenciál a takoví škoda :(

technolog
17.08.2016 3 z 5

Trosku se zacinam tesit na konec :)

kazecha
27.12.2015 3 z 5

Musím se přidat ke komentářům - takže první díl mi docela trval a musela jsem si udělat přestávku asi ve třetině knihy, druhý díl mě už chytl a musím říct že s každým dalším dílem je to lepší a lepší a začíná se to číst naprosto samo. Začíná mě děsit, že už jsou přede mnou jenom dva díly!

Štítky knihy

napětí podzemí dobrodružství

Autoři knihy

Roderick Gordon
britská, 1960
Brian Williams
anglická, 1974