Elfinka_ Elfinka_ komentáře u knih

☰ menu

Šest vran Šest vran Leigh Bardugo

Pro mě úplně první kniha této kategorie, bavila mě od začátku do konce, nevšimla jsem si, že by na začátku bylo něco zamotaného nebo těžkého k prokousání. Luxusní - děj, akce, postavy, překvapení, proziravost. Ráda se vrhnu do dalších dílů i do Griši.

21.07.2021 5 z 5


Panství zášti a lásky Panství zášti a lásky Sara Holland

Oba díly mi připadají stejně silné. Nesouhlasím, že by druhý byl o tolik horší. Zhltla jsem je oba a moc mě potěšilo nevšední téma, originální příběh. Hned jsem hledala jiné knihy od této autorky, ale asi si budu muset ještě počkat :-)

25.02.2021 4 z 5


Panství krve a kovu Panství krve a kovu Sara Holland

Originální a velmi příjemné čtení, velmi potěšilo ????

02.01.2020 5 z 5


Mapa dní Mapa dní Ransom Riggs

Předchozí díl nepřekonala. Což je asi dobře, abychom si trochu odpočali. Jinak paráda.

07.10.2019 3 z 5


Knihovna duší Knihovna duší Ransom Riggs

Tuhle jsem slupla... a poslední část mi nedovolila si ani odskočit na wc... Skvělý zážitek...

07.09.2019 5 z 5


Podivné město Podivné město Ransom Riggs

Tento díl mě bavil od začátku do konce. Skvěle vygradovaný závěr byl jasnou vstupenkou pro třetí díl.

25.08.2019 4 z 5


Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti Ransom Riggs

Nejdřív bavilo, pak trochu zklamání z přílišné pohádkovosti. Nakonec jsem ale dala šanci druhému dílu a dobře jsem udělala :-)

25.08.2019 3 z 5


Lovec draků Lovec draků Khaled Hosseini

Kniha mě do života neskutečně obohatila, nenacházím další vhodná slova.

08.07.2019 5 z 5


Žítkovské bohyně Žítkovské bohyně Kateřina Tučková

O existenci Žítkovských bohyní jsem netušila. Takže mi to z tohoto ohledu rozšířilo pohled na naši kulturu. Zvyky venkovanů také nemám zrovna vžité, tak mi bylo příjemné se s nimi seznámit. Jinak mi to ale šlo číst dost špatně, trvalo mi to asi tři měsíce. Pořád jsem čekala na nějaký šokující závěr, ale v podstatě celý příběh byl lineární a najednou skončil. Asi to není můj šálek kávy.

07.04.2019 2 z 5


Sanctum Sanctum Markus Heitz

Bavila mě o dost víc, než první díl, ačkoli první jsem také slupla relativně rychle. Více dějových linií, propletených vztahů, postav. Osudy některých hlavních postav posilují kvalitu díla. Konec mi přišel trochu rychle naservírovaný, na všech frontách najednou a náhle konec. Ale možná to bylo tím, že jsem do té doby byla strhnutá příběhem. A je fakt, že jeden příběh nemůže vymýtit všechny vlkodlaky ze světa :-)

17.07.2018 4 z 5


Cesta králů Cesta králů Brandon Sanderson

Všechny kladné komentáře mě navnadily, fantasy mám ráda, ale potom to čtení, nějak mi to nešlo... Hodně jsem se nutila. Asi už jsem na to stará. Strašně moc otázek, které strašně dlouho nejsou zodpovězeny. Je ale jasné, že půjde o hodně propracovanou sérii. Hodně by mě zajímalo, jak se co vyvine a dopadne, ale budu si to muset nechat do svých představ. Skončila jsem někde před půlkou.

05.09.2016 3 z 5


Dvojí kousnutí Dvojí kousnutí Chloe Neill

Tímto dílem se sérií končím. Bavilo mě to, ale že bych se nemohla odtrhnout, to ne. Navíc mi to připadalo už pořád stejné. Podobnost s Twilightem, resp. True Blood čistě náhodná. Zaujala mě mnohem víc jiná kniha, a od té se už neodtrhnu tak snadno, takže tímto se s Merit loučím :-)

05.09.2016 3 z 5


Přechod Přechod Justin Cronin

Je mi to moc líto, ale cca na 120. straně jsem to vzdala. Ačkoli by mě strašně zajímalo, co se z příběhu vyklube, je to pro mě absolutně nepoutavě napsáno. Vždy jsem se několik dní přemáhala knihu otevřít a po pár (desítkách) stránkách jsem ji zase zavřela.

07.02.2016 2 z 5


Kořist Kořist Andrew Fukuda

Myslím si, že zdejší mírný odklon od upířího masakrování a zastávka v dystopické krajině celou trilogii hodně osvěžili. Kdybych chtěla něco vytknout, byly by to drobnosti, takže to ani nebudu vytahovat :-) S chutí čtěte.

02.01.2016 5 z 5


Past Past Andrew Fukuda

Pestré dějství plné napínavých zvratů. Úžasně se to četlo, hodně se mi tento díl vpil pod kůži. Tomu konci doteď prostě nevěřím :-) Příliš věcí nedává smysl. Připadá mi to jako luxusně připravené pro pokračování...

02.01.2016 5 z 5


Hon Hon Andrew Fukuda

První díl občas překračoval mou hranici uvěřitelnosti ale vydržela jsem, protože jsem byla zvědavá, co na této trilogii ostatní tak uhranulo. A jsem ráda. První díl byla taková předehra pro nadcházející dramatické události. Hrozně dlouho jsem si zvykala na formu téměř neustálého přítomného času, naštěstí i to mi pak přestalo vadit. Taky jsem dlouho nemohla skousnout škrábání na zápěstí :-) Druhá polovina mě vtáhla do děje a začalo to být fajn.

02.01.2016 3 z 5


Městečko Pines Městečko Pines Blake Crouch

Po dlouhé době jsem narazila na knihu, od níž jsem nemohla odtrhnout zrak. Patří mezi ty knihy, kdy už vás únavou bolí oči, zavírají se víčka, večerní hodiny se mění v noční a noční v ranní, a pořád, ač chcete, nenechá vás se odtrhnout. Celou dobu jsem přemýšlela, v čem bude asi ten šokující závěr a napadalo mě průběžně pár scénářů, ale musím přiznat, že jak to skončilo doopravdy mě nenapadlo. Přesto mě závěr až tak nešokoval a zpětně mi ten příběh přijde vlastně docela obyčejný. Nicméně výborně vykreslené prostředí a atmosféra města, všechny události, které se hlavnímu hrdinovi dějí s ním prožíváte, jako by byly vlastní. Místy jsem s ním byla tak zoufalá a naštvaná, že jsem musela občas knihu zavřít a "rozdýchat to" :-) Úžasná studie pocitů, emocí a myšlenek jedince. A konečně zajímavý psychologický pohled na lidskou společnost. Dávám 4 hvězdy.

29.11.2015 4 z 5


Cena krve Cena krve Sue Tanya Huff

Knihu jsem dočetla, ale začala mě bavit až tak od poloviny. V první části jsem stále přemýšlela, jestli to vzdám nebo ne. Postavy mi byly nesympatické, trochu mi vadilo i málo okolních postav, které by vykreslovaly okolí běžného života. Příběh mi přišel zprvu potlačován detektivním způsobem psaní a pak jsem zjistila, že to je asi to, co mi vadí. Postava upíra byla přijata stylem "ty jo, fakt opravdovej upír existuje, dobrý, tak jo" a jede se dál. Přišlo mi to vcelku takové naivní až jalové. Možná že další díly by mi sedly více, jak autorka děj rozpracovává, nicméně v zástupu jiných knih, na které jsem natěšená, jsem se nakonec rozhodla s tímto nepokračovat. Dávám 2,5 hvězdy.

25.11.2015 3 z 5