Drnkla Drnkla komentáře u knih

☰ menu

Les v domě Les v domě Alena Mornštajnová

Přemýšlím, jestli dát 3 nebo 4 hvězdy... Ano, téma kruté a smutné, přesto jsem čekala ještě trochu více. To, že paní Mornštajnová skvěle píše je známé, čtivost knize rozhodně nechybí. Závěr knihy mi moc neseděl.
Celou knihu mi byla nepříjemná velikost a font písma (a číslování).

28.04.2024 3 z 5


Hypotéza lásky Hypotéza lásky Ali Hazelwood

Velmi mi to připomínalo Fifty shades, ona nesmělá, nezkušená, naivní (až mě to štvalo!) a on vlivný, úspěšný, dokonalý.... Děj byl velmi předvídatelný a průhledný, ale velmi čtivě napsané a jako oddechovka z červené knihovny proč ne...
Asi už jsem mimo cílovou skupinu, je to spíše pro mladší ročníky.

21.04.2024 3 z 5


Epidemie Epidemie Robin Cook

Ce Cookovi se i po letech stále ráda vracím. Vždy čtivá detektivka z lékařského prostředí. Patologie byla super. Závěr trochu zběsilý, ale to jsem u cookovek zvyklá.

07.04.2024 3 z 5


Agnes Agnes Hannah Kent

Drsný a surový příběh a skvěle vyobrazená islandská krajina. Krutý a mrazivý děj, založený na skutečných událostech, psaný velmi napínavě.
Zanechalo to ve mně docela depresivní stopu.

20.03.2024 4 z 5


Hlas kukačky Hlas kukačky Hana Marie Körnerová (p)

Krásný příběh, krutý, ale velmi něžně napsaný. Dojemný epilog, Irma byla moc krásnou postavou.

08.03.2024 5 z 5


Nové vyhlídky Nové vyhlídky Lilly Lucas

Jelikož má kniha podobnou dějovou linii jako předchozí díly, nečekala jsem, že román č.4 mě bude bavit stejně jako ty předchozí.
Pořád je to hrozně milá romantická oddychovka a jsem ráda, že popisuje opět zimní zasněžené Green Valley. Opravdu povedená čtivá série.

01.03.2024 4 z 5


Kde zpívají raci Kde zpívají raci Delia Owens

Neobyčejná kniha z jedinečného prostředí, rozhodně originální. Bažinu jsem cítila všemi smysly.
Kniha se mi líbila, zaujala, ale až tak mě neuchvátila, čekala jsem stále trochu více. Konec byl příliš uspěchaný, ale mám ráda ty konce s otazníkem.

26.02.2024 3 z 5


Vrány Vrány Petra Dvořáková

Jednodenní jednohubka, která mi bude nějakou dobu ležet v žaludku...

12.02.2024 4 z 5


Gazely Gazely Patrik Hartl

Za mě neurazí, nenadchne... klasický Hartl, popis "běžného" života, i když něco bylo trochu přitažané. Bohužel to pro mě byl opravdu jen popis, chybělo nějaké koření, které vtáhne do děje a nepustí nebo lépe vykreslená psychologie postav.
Váhám mezi 2 - 3 hvězdami, ale fandím české tvorbě, takže 3.

08.02.2024 3 z 5


Pohádka Pohádka Stephen King

Opravdu pohádka pro dospělé, probouzející všechny zákoutí lidské představivosti a fantazie.
Musím zmínit malé zklamání (a zajímalo by mě, jestli někdo viděl stejnou paralelu?), kdy mi hlavní část příběhu připomínala Hunger Games.
Děkuji za epilog, skoro jsem se lekla že tam nebude.
Dokážu si představit pěkné filmové zpracování, na které bych se moc těšila.

14.01.2024 4 z 5


Hana Hana Alena Mornštajnová

Pět hvězd, jinak to ani nejde. Dneska jen tak neusnu... Famózní kniha.

13.11.2023 5 z 5


Slepá mapa Slepá mapa Alena Mornštajnová

Moc hezké čtení z jiného soudku, než jsem zvyklá. A jsem za to moc ráda, v dnešní době by si takovou literaturu čas od času měl přečíst každý. Velmi pěkně napsané.

07.11.2023 4 z 5


Kosti v srdci Kosti v srdci Colleen Hoover

Za mě špatný výběr knihy, nevšimla jsem, že je to teen literatura. Před 15 lety bych knihu asi hodně žrala. Nicméně příběh hezký, dojemný, velmi čtivě napsané.

25.10.2023 3 z 5


Balíček Balíček Sebastian Fitzek

Řekla bych klasický Fitzek. A že mě jeho styl zaujal, ale tato kniha až tolik ne. Pro něj typický od začátku promyšlený překombinovaný příběh, kde si čtenář několikrát domyslí závěr a několikrát se zmýlí a zapadne to všechno až na konci v překvapivém závěru celé knihy.
Je to třetí kniha, kterou jsem od Fitzeka četla, a bohužel mě už trochu nudí honičky a schovávačky v kůlnách a sklepech... snad to není v každém jeho díle. S odstupem času si ráda přečtu něco dalšího.

10.10.2023 3 z 5


100 dní štěstí 100 dní štěstí Fausto Brizzi

Na začátku jsem se nemohla začíst a na konci ukápla slza. Příběh o lásce, osudu, přátelství, o životě.... čte se velmi lehce, obsahuje vtip, ironii, sarkasmus a vážné téma v jednom. Dojemné a inspirující.

24.09.2023 4 z 5


Pravda, nebo lež Pravda, nebo lež Colleen Hoover

Napínavý příběh, promyšlená zápletka, velmi čtivě napsané. Mám ráda ty dozvuky po přečtení - jak to tedy vlastně bylo, co je pravda a co ne...? Přesto jsem čekala nějaký více strhující závěr.
Líbí se mi více originální příhodný název knihy "Verity".

27.08.2023 3 z 5


Lovec očí Lovec očí Sebastian Fitzek

Morbidní, zvrhlé, napínavé... pěkně promyšlený thriller. Zpětně vidím, jak můj komentář u prvního dílu (opravdu doporučuji přečíst nejdřív jedničku) ukazuje nevědomost toho, co se dočtete v druhé knize. A to beru jako čtenářské plus. Zapadlo to všechno až na konci.
Těším se na trojku.

28.05.2023 4 z 5


Sběratel očí Sběratel očí Sebastian Fitzek

Téma, myšlenka, obrácené číslování a odpočítávání se mi velice líbilo. Mělo to spád, nutilo to přemýšlet a snažit se pochopit o co vlastně jde... Ale už v půlce mě napadlo to, co se potvrdilo na konci. Trochu zklamání jakým způsobem a jak obyčejně se na konci odhalila identita sběratele. (Vlastně jsem doufala, že se odhalí třeba až v další knize.) Nicméně těším se na další díl, už se na mě třese v knihovně.

19.05.2023 4 z 5


Utajená dcera Utajená dcera Kelly Rimmer

Mně se to moc líbilo.

14.05.2023 4 z 5


Kam se poděl můj sexuální život? Kam se poděl můj sexuální život? Kristen Bailey

Kniha je přesně taková jak napovídá její název i obálka. Ale vlastně proč ne.

14.05.2023 3 z 5