diabolka3 diabolka3 komentáře u knih

☰ menu

Popel všechny zarovná Popel všechny zarovná Dominik Dán

Bez těch metafor by se to možná dalo číst.

29.10.2016 1 z 5


Platnéř Platnéř František Niedl

Opravdu nenáročné čtení, až možná moc snadné. Úrovni Posledního batalionu se ani zdaleka nepřiblíží. Velká škoda.

26.08.2015 2 z 5


Pavouk v síti Pavouk v síti Magda Váňová

To byl neskutečný blábol!

21.07.2014 odpad!


Pohled šelmy Pohled šelmy František Niedl

Pan Niedl má na víc. Nějak mi toto prostředí k němu nesedí, takový lepší Frýbort. Knihu Poslední batalion zatím žádná nepřekonala. Rozhodně to ale budu zkoušet dál.

14.07.2014 3 z 5


Století moudrosti Století moudrosti Caroline Stoessinger

Knihu jsem přečetla za dva dny, můj rekord. Ale to neznamená, že jsem se nemohla odtrhnout. Vše bylo tak nějak povšechně napsáno, že mě děj prostě nedokázal pohltit. Měla jsem spíš pocit, že čtu literaturu faktu. Už jsem to prostě chtěla mít za sebou.

V knihách patří téma holocaustu k mým nejoblíbenějším. Tentokrát ale musím říct, že tenhle příběh je opravdu slabý. Již před polovinou byl vlastně celý děj odvyprávěn a pak už se jen autorka vrací k významnějším událostem. jsem přesvědčená, že v rukou lepšího vypravěče by mohl vzniknout skvělý román. Takhle jsem měla pocit, že hlavní hrdinka v Terezíně jen hrála na klavír, zatímco ostatní prožívali peklo. Věřím, že ve skutečnosti bylo vše daleko horší. autorka prostě nedokázala vystihnout atmosféru tábora a pocity Židů. Takhle vznikla pouze kniha, která je vlastně seznamem známých osobností, které hrdinka za život potkala. Jakoby se tím stávala nějak vyjímečnou.

Škoda tak zahozené šance na dobrou knihu. Chtělo by to lepšího vypravěče.

18.05.2014 2 z 5


Čechy, země zaslíbená Čechy, země zaslíbená Petra Hůlová

Jediné, co bych knížce vytkla je přeskakování z jednoho osudu na ... klidně až čtvrtý. chce to opravdu soustředění. Ale celkový dojem je opět skvělý, Petra Hůlová zase nezklamala a už se těším na Macochu.

13.05.2014 4 z 5


Pražský hřbitov Pražský hřbitov Umberto Eco

Nic v životě není náhoda! Aneb o tom, jak si s námi obyčejnými dokážou pohrávat. Jak to doopravdy bylo s ekonomickou krizí, s hrozící válkou na Ukrajině atd? Už tehdy to šlo, zmanipulovat "dějiny". Čtěte a premyslejte.

05.05.2014 5 z 5


Zvuk slunečních hodin Zvuk slunečních hodin Hana Andronikova

Téma holocaustu se někomu může zdát už tisíckrát omleté. I když v příběhu sehraje důležitou roli, autorka se ho dotýká jen okrajově. Nevysvětluje, tak nějak počítá, že už všichni dobře vědí, co se dělo v Osvětimi apod. Mě kniha absolutně nadchla, nejlepší za několik měsíců. Příběh byl velmi napínavý, četlo se jedním dechem. Není nic, co bych knize vytkla. Pokud někdo může doporučit stejnou nebo alespoň podobnou knihu, bud velmi ráda.

22.07.2013 5 z 5


Zmizet Zmizet Petra Soukupová

První povídka zastínila dvě další. Nicméně kniha mě nadchla a chystám se na další od této autorky.

11.04.2013 4 z 5


Namydlená šikmá plocha Namydlená šikmá plocha Rudolf Čechura

Po Posledním Batalionu od Fr.Niedla byla laťka nasazena vysoko. Román se četl dobře, popisuje nejen dobu, ale i proměnu lidí v poválečné době. Dávám ale "jen" čtyři hvězdy. Naivitu hlavního hrdiny v první polovině knihy jsem autorovi nějak nemohla uvěřit. Psychologie postav mi nepřišla až tak propracovaná. Ale i tak doporučuji knihu k přečtení všem.

24.03.2013 4 z 5


Vesnice Sparks Vesnice Sparks Jeanne DuPrau

Druhý díl už slabší, pořád jsem čekala, že se děj víc rozjede. Ale i tak potěšil.

23.03.2013 4 z 5


Město Ember Město Ember Jeanne DuPrau

Ač jde o knihu pro mládež, s chutí jsem si přečetla oba díly. oddechovka.

23.03.2013 4 z 5


V jídelně se nevraždí V jídelně se nevraždí Roman Ráž

Pan Ráž mi prostě sedí. Narcisový dům mě nadchl a Zachránci samoty ještě víc. Od tohoto autora mě baví vše, i když jde o humorně laděný román, které jinak absolutně odmítám číst.

23.03.2013 5 z 5


První čarodějovo pravidlo 1: Zlověstný mág První čarodějovo pravidlo 1: Zlověstný mág Terry Goodkind

Četla jsem na doporučení, ale kniha pro mne byla velkým zklamáním. Dala jsem šanci ještě druhému dílu, ale třetí už rozhodně číst nebudu.

23.03.2013 1 z 5


Zpráva od nebožtíka Zpráva od nebožtíka Joanna Chmielewska (p)

Tak tohle byl opravdu brak. Vždyť to ani nebylo vtipné. Ale proti vkusu...možná to celé jen pramení z mojí nechuti číst humoristické knížky.

23.03.2013 odpad!


Sněhulák Sněhulák Jo Nesbø

Nesdílím rozhodně nadšení ostatních. Je to první od tohoto autora, kterou jsem četla. Zkusím ještě nějaké další, snad ve mně zanechají trošku víc, než jen vzpomínku na název. Děj už si tak nějak nedokážu vybavit. Prostě obyčejná detektivka v hezkém prostředí.

23.03.2013 3 z 5


Šifra samotného Boha Šifra samotného Boha José Rodrigues dos Santos

Četla jsem na doporučení, možná jsem očekávala víc. Poslední stránky jsem dočítala jen ztěžka. Pro mě velké zklamání. Ztráta času.

23.03.2013 2 z 5


Hrůza v Dunwichi a jiné horrory Hrůza v Dunwichi a jiné horrory Howard Phillips Lovecraft

Hrůza v Dunwichi byla z téhle sbírky asi nejlepší. Rozhodně stojí zato, přečíst vše.

23.03.2013 3 z 5


Dagon a jiné horrory Dagon a jiné horrory Howard Phillips Lovecraft

H.Ph.Lovecraft je prostě mistrem hororu. Doporučuji.

23.03.2013 3 z 5


Labyrint Labyrint Kate Mosse

Jedna z mnoha knížek, kterou člověk přečte a za rok už neví, o čem byla. Ničím výrazná, nezaujala tolik, jak jsem doufala. K dalším od této autorky se budu nutit jen těžko. pro mě ztráta času.

23.03.2013 2 z 5