Dezz22 Dezz22 komentáře u knih

☰ menu

Na západní frontě klid Na západní frontě klid Erich Maria Remarque (p)

Krásný příběh. Vžila jsem se do hlavní postavy, chápala jsem jakoukoli věc, kterou udělal nebo cítil. A ty naturalistické popisy- bože můj. Někdy jsem si připadala, jako kdybych byla s hlavními postavami na bojišti. Představit si ty všechny hrůzy je s touto knihou lehké. Jedno z největších překvapení mého maturitního seznamu knih.

19.12.2021 5 z 5


Zlodějka knih Zlodějka knih Markus Zusak

To je tak zajímavá kniha. Tak moc dojemná, zvláštní. Ten vypravěč je skvělý. Ráda si jí přečtu znovu.

19.12.2021 5 z 5


Stařec a moře Stařec a moře Ernest Hemingway

Kniha k maturitě, která zajímavá určitě je, ale pro mě to není to právé. Na to, že se tam vlastně moc nestalo, to bylo dlouhé. Já vím já vím, ty monology jsou to hlavní, ta jeho síla a vytrvalost, to je to, co se má obdivovat. Ale... Já to neobdovovala. Chtěla jsem, ale moc to nešlo.

19.12.2021 3 z 5


Utekl jsem z Osvětimi Utekl jsem z Osvětimi Rudolf Vrba

Nemůžu říct, že by kniha byla krásná. To nebyla. Byla děsivá, smutná, depresivní, stejně jako ta doba a místa. Ale byla rozhodně silná a zanechala ve mě takové zvláštní pocity. Dost mi otevřela oči.

19.12.2021 5 z 5


Rod země a krve Rod země a krve Sarah J. Maas

No to bylo tak krásné a dlouhé čtení. Zbožňuju všechny knihy od královny Maas, takže jsem věděla, že musím mít i tuhle. Nelituju, že má kniha tolik stran, každá mě neuvěřitelně bavila. Jen doufám, že se nestane to, co v ostatních sériích a ty dvě hrdličky spolu zůstanou. Perfektní

19.12.2021 5 z 5


Z krve a popela Z krve a popela Jennifer L. Armentrout

(SPOILER) Už dlouho se mi nestalo, že bych takhle tlustou knihu přečetla za jeden den. Fakt ne. Byl to krásný příběh. Ale dost předvídatelný. Už na začátku mi bylo jasné, co je Hawke zač. Ale docela jsme si užívala, že chlápek, kterého se Poppy (asi) nejvíc bojí, jí hlídá pokojík. Že právě on jí zbaví toho nenáviděného pannenství. Bylo mi jasné že hned po té osudové noci se to pokazí... A ono se to pokazilo zvláštním způsobem. Ano, přiznávám, přála jsem si aby spolu zůstali i po Hawkeho odhalení. Takže druhý díl rozhodně kupuju. Hvězdičku ubírám za to, že jsem si během knihy několikrát řekla, že přesně taková situace se už odehrála v jiné knize.

19.12.2021 4 z 5


Proměna Proměna Franz Kafka

Já nevím, jak se mám cítit. Je mi jasné, že je to něco nereálného, ale stejně. Ani jeho nejbližší nevěřili, že se promění zpátky. Samota ho zabila.
Byla to zajímavá knížka, parádní nápad. Ale jednou, k maturitě, to přečíst stačí.

19.12.2021 4 z 5


Kuře melancholik Kuře melancholik Josef Karel Šlejhar

Když jsem si knížku vybrala k maturitě, nečekala jsem, že bude takhle silná. Brečela jsem, až jsem neviděla na písmena. Bylo to tak hrozné. Chtělo se mi na postavy řvát, to dítě jsem chtěla zachránit. Taková bezmoc a žal, to po každé knížce necítíte... Pecka, ale jednou přečíst stačí.

19.12.2021 4 z 5


Romeo, Julie a tma Romeo, Julie a tma Jan Otčenášek

Zajímavá knížka. Nachází se na seznamu mých maturitních knih, úplně jsem nečekala že si jí takhle oblíbím. Čtení byl rozhodně zážitek, na který budu ještě dlouho vzpomínat...

07.03.2021 5 z 5


Letopisy Narnie – komplet Letopisy Narnie – komplet C. S. Lewis (p)

Jedna z mých nejoblíbenějších knih. Miluju ji už od dětství, tenkrát v deseti letech bylo složité prolouskat se 700ty stránkami. A já si je kupodivu všechny užila, a moc ráda se ke knížce vracím. Příběhy, které vždycky budou mít místo v mojí knihovně i srdci ☺????

06.03.2021 5 z 5


Čáry života Čáry života Veronica Roth

Skvělá kniha, propracovaná, čtivá... Má ale jeden problém. Někdy je až moc složitá, moc jmen, často jsem přemýšlela, kdo je kdo. Pokud jsem se do knihy úplně nezačetla, ztrácela jsem se. Někdy jsem musela stránku přečíst dvakrát, aby jsem pochopila, co se vůbec děje. Ale jinak paráda.

06.03.2021 5 z 5


Rudá jako rubín Rudá jako rubín Kerstin Gier

Moc krásná knížka (i série ☺), četla jsem několikrát... Doporučuju, úžasné oddechové čtení.

06.03.2021 5 z 5


Kroniky prachu Kroniky prachu Lin Rina

Pěkná knížka, krásná obálka, zajímavý příběh. Prvních asi 150 stránek mě to bavilo, pak už to bylo to samé... Podle mě je to moc stránek na málo děje. A konec mě doost zklamal. Víc uspěchat to asi nešlo. Je to romantická kniha, čekala jsem na konec něco víc... romantictějšího? Tři hvězdičky, víc ne. Ale fajn počtení...

06.03.2021 3 z 5


Skleněný trůn Skleněný trůn Sarah J. Maas

Zdravím. Pokud se tu stále nachází nějaký "hříšník", který tuto knihu ani další ze série nemá, a uvazuje o jejich koupi, říkám vám tohle: běžte do nejbližšího knihkupectví a knížku si beze strachu kupte. Celá série je dechberoucí, úžasná, nádherná. Od prvních stránek jsem věděla, že celá série bude u mě v knihovně. A líbilo se mi, jak se vše v knihách měnilo, že se vždy dělo něco jiného, nového, nečekaného. Pecka, boží, miluju. Srdcovka❤

10.07.2018 5 z 5


Dvůr mlhy a hněvu Dvůr mlhy a hněvu Sarah J. Maas

(SPOILER) Bože muj! První díl byl úžasný, tenhle je luxusní. Zamilovala jsem si Feyre i Rhyse, prostě jsem věděla, že k sobě patří. Tam se mi hned zprotivil. Miluju Sarah a všechny její knihy, myslím, že se stala mým vzorem. I kdyz jsou Dvory skvělé, Trůn mám radši. Přečetla jsem asi za dva dny, nemohla jsem usnout. Pět hvězdiček je pro tuhle knihu zatraceně málo. Moc doporučuji,pro CooBoo: jesli v blízké době nevydáte další díl, tak se vážně zbláznim!

08.05.2017 5 z 5