Danilla Danilla komentáře u knih

☰ menu

Jablka ze stromu nepadají Jablka ze stromu nepadají Liane Moriarty

Kniha mi dle anotace přišla zajímavá a na četbu jsem se těšila. Zklamání přišlo téměř hned na začátku. Chvíli trvalo, než jsem se do knihy začetla. Plno věcí mi přišlo neuvěřitelných (jen tak si někoho cizího nastěhovat do baráku atd), něco se uplně zbytečně do detailů popisovalo (ač to s dějem nemělo nic společného) ale tak nějak jsem chtěla vědět, co se stalo s Joy. Na to, jak se kniha táhla, tak konec byl zase rychlý.

05.03.2024 3 z 5


Smrtící kolotoč Smrtící kolotoč Alexander Gordon Smith

Kniha rozhodně nebyla špatná ale ani bych jí neřadila mezi nadprůměrné thrillery. Děj byl svižný, zápletka velmi zajímavá.

05.03.2024 4 z 5


Rozlučka na ostrově Rozlučka na ostrově Lucy Clarke

Takové oddechové čtení. Postav je více ale dá se v nich lehce zorientovat, děj je svižný, kapitoly tak akorát. Není to úplně kniha, ze které bych si na konci sedla na zadek ale špatná také není.

27.12.2023 4 z 5


V jejím srdci svět se tříští V jejím srdci svět se tříští Jonathan Dylan Barker

Nádherná kniha. Styl psaní autora mi sedí. Kniha se četla velmi svižně a námět je perfektní.

19.12.2023 5 z 5


Temná tajemství Temná tajemství Marcel Moss

(SPOILER) Jako vážně?
Prolog mi přišel zmatený a nepochopitelný. Pak se kniha docela slušně rozjela, ač mě pár věcí zarazilo. Nechápu, jak mohla Magda po takovém množství vypitého alkoholu vůbec fungovat, natož něco řešit. Naďa, na kterou její biologická matka 18 let kašlala jí z nepochopitelného důvodu má ráda a chce být s ní. Bogdan je magor a o Jakubovi netřeba ani psát. I přes tohle všechno byl střed knihy čitelný a děj svižný. To se ovšem změnilo tak ve 3/4 knihy. Děj totálně překombinovaný a těžko uvěřitelný.
Takže přestože se kniha četla svižně, za tohle všechno dávám jen dvě hvězdy.

06.12.2023 2 z 5


Hana Hana Alena Mornštajnová

Nádherná kniha a velmi poutavý příběh. Tohle je přesně ta kniha, o které čtenář po přečtení ještě dlouho přemýšlí.

23.10.2023 4 z 5


Strážce majáku Strážce majáku Camilla Läckberg

Asi nejslabší ze série Patrik a Erika ale i tak naprosto bravurní kniha.

01.09.2023 4 z 5


Vlastní spravedlnost Vlastní spravedlnost Camilla Läckberg

Kniha vůbec nebyla špatná. Líbí se mi příběhy hlavních postav, ač jsem od poloviny knihy tušila kdo je vrah, i tak byla kniha napínavá a jsem ráda, že na konci knihy vždy autorka perfektně popíše, proč se tak stalo.

02.08.2023 4 z 5


Kameník Kameník Camilla Läckberg

(SPOILER) Fakt jsem moc ráda, že jsem tuto spisovatelku a její sérii s Erikou a Patrikem objevila. Kniha se perfektně četla a ač jsem tušila, jak to s popelem je, konec překvapil.

21.07.2023 5 z 5


Hospodyně Hospodyně Natalie Barelli

Po knize jsem sáhla jako po oddechovce a nic moc jsem od ní nečekala. Nakonec jsem byla mile překvapená. Zápletka se mi líbila a konec jsem nečekala.

24.04.2023 4 z 5


Stíny nad zálivem Stíny nad zálivem Lucy Clarke

Od autorky zatím nejlepší kniha, kterou jsem od ní četla. Líbilo se mi vyprávění ze dvou úhlu pohledu i zápletka. Konec mě překvapil.

08.04.2023 4 z 5


Jatka Jatka Lee Child

Dle hodnocení zde, jsem se na knihu fakt moc těšila ale Děj se moc táhl a celkově mě kniha moc nezaujala.

08.04.2023 3 z 5


První chyba První chyba Sandie Jones

Nechápu vysoké hodnocení této knihy. Děj mi přišel už moc překombinovaný a opravdu těžko uvěřitelný. Kniha se četla dobře a rychle, čtenář u ní nemusí moc přemýšlet ale já víc jak tři hvězdy dát nemůžu.

16.03.2023 3 z 5


Seznam hostů Seznam hostů Lucy Foley

(SPOILER) Kniha nebyla úplně špatná ale rozhodne se na konci nedostavil takový ten wau efekt. Jednoduché čtení a i když vyprávěné z pohledu více osob, čtenář se v tom neztrácí.

Spoiler
Je jen těžko uvěřitelné, že by se všechny oběti sešli na jedné svatbě.

11.03.2023 3 z 5


Chůva Chůva Gilly Macmillan

Podle anotace jsem si říkala, že by to mohla být dobrá kniha. No nebyla.
Jo mi byla protivná, její matku jsem nepochopila (i když na konci bylo něco jako vysvětlení jejího chování, tak mi to stejně nedávalo smysl) a chůva byla potvora (ale alespoň byla zajímavá). Celý příběh byl neuvěřitelně překombinovaný a k neuvěření. O konci snad ani nemá cenu psát.

07.03.2023 2 z 5


Znamenitá mrtvola Znamenitá mrtvola Agustina Bazterrica

Podle anotace jsem si říkala, že kniha sice bude čtení pro silné povahy ale proč si něco takového nepřečíst. Když pominu jatka, která byla popsána fakt do detailu dobře, tak zbytek knihy byl úplně o ničem. O konci ani nemluvím. Poprvé dávám jednu hvězdu, tahle kniha si jich víc nezaslouží.

15.02.2023 1 z 5


Modrá Modrá Lucy Clarke

Kniha se četla dobře, v postavách se čtenář neztrácí ale proste to není kniha, po které bych sáhla i podruhé. Hlavní hrdinka Lana mě rozčilovala svou sobeckostí, že existuje jen její pravda a nic víc.

13.02.2023 3 z 5


Říkejte mi Win Říkejte mi Win Harlan Coben

Na tuto knihu jsem se fakt moc těšila. Ale… přijde mi ze všech knih Harlana Cobena nejslabší. Zápletka výborná, ovšem Win mi prostě nějak nesedl.

10.02.2023 3 z 5


Devátý hrob Devátý hrob Stefan Ahnhem

Kniha rozhodně nebyla špatná ale na začátku jsem byla úplně mimo z toho, že Fabian má úplně jiný kolegy, než jsou v prvním díle a docela mi trvalo, než mi došlo, že tento díl dějem předchází prvnímu dílu ze série. Takže když jsem se prokousala novými jmény, knihu jsem si konečně užila.

02.01.2023 4 z 5


Pavouk Pavouk Lars Kepler

Na Pavouka jsem se moc těšila a nová kniha od této dvojice nezklamala.

04.12.2022 5 z 5