daniela.kol daniela.kol komentáře u knih

☰ menu

Právem moje Právem moje J. L. Butler

Podle názvu a anotace jsem čekala něco trochu jiného. Po přečtení, ale název dává smysl.

Kniha nenadchne ani neurazí. Podle mě zbytečně zdlouhavé. První půlka obzvlášť. Měla jsem chuť knihu odložit a nevracet se k ní, nakonec ale vyhrála zvědavost po tom, kdo je pachatel.
Francine mě většinu času strašně štvala. Prvně tvrdí jak nikoho nechce, že na vztahy nemá čas atd. Kariéra je pro ni vším. Pak se ale tak bláznivě zamiluje, že nekouká ani doprava ani doleva a je schopna tu skvěle rozjetou kariéru zahodit a to jen kvůli někomu, koho sotva zná. No a nakonec... když už je všechno dobrý a mohli by být spolu, tak už ho zase nemiluje. To mi k advokátce moc nesedí, spíše k malému dítěti.

04.04.2024


Rozhodně ne on Rozhodně ne on Whitney G. (p)

Předešlé knihy od autorky se mi líbí, ale tohle úplně nevím jak hodnotit. Styl autorky se mi i tady líbí, ale děj a celkové pojetí už tolik ne. Tyhle romantické knihy bývají většinou nereálné, ale toto bylo na mě už asi moc. Měla jsem u čtení často pocit jakože "wtf, to vážně?"

Knihu jsem dočetla, ale vracet se k ní, jako k jiným oblíbeným, nebudu.

30.12.2023 1 z 5


Zmetek Zmetek Elle Kennedy

Kniha se mi libila. Nebylo to sice takove, že bych se nemohla odtrhnout jak u jinych knih autorky ale nebylo to špatné. Líbily se mi hlavně charaktery hlavních postav. Bylo to ale podle mě zbytečně zdlouhavé, zbytečně protahované...
A ten konec...? Přijde mi divné, takhle ukončit knížku. Uvidíme ale, co přinesou další díly.

26.12.2023 2 z 5


Nevděčný Nevděčný Penelope Ward

(SPOILER) První co, tak že mi název knihy nesedí s dějem
Budu souhlasit s většinou, když napíšu, že to bylo slabé. Ne úplně špatné, ale slabé. Dost stránek jsem přeskakovala. Chápu, že v tom žánru už se toho moc vymyslet nedá, ale i opakované téma se dá napsat čtivěji.
Aspyn mě štvala tím jak pořád urputně opakovala, že mu nemůže věřit a to kvůli něčemu, co se stalo před 10 lety, když byli puberťáci a ještě ani ne přímo ji. Kámoška byla už dávno v pohodě a jí se to drželo.
A na konci...? Ten jeho problém, proč se k ní nechtěl vrátit?? Jako vážně... Taková blbost nafouknutá do obřího megaproblému. V té době si nezůstali nic dlužní, takže tohle považovat za důvod nebýt spolu...

11.12.2023


Pan O Pan O Lauren Blakely

Jediné, co se mi líbí na knihách této autorky je, že jsou psány z pohledu mužů. Ale jinak mě knihy nenadchly. Můj klenot jsem ještě aspon dočetla. O druhé knize to samé říct nemůžu. První čast byla jen o tom jak ji chce a co by s ní dělal a v další časti to jen dělali. Každy s*x rozepsaný zdlouhavě na několik stránek. Toť celá kniha.

12.03.2023


Jet Jet Jay Crownover

První díl se mi líbil, tak jsem si řekla, že zkusím i další. Jako nebylo to úplně špatné, ale asi pro mě zbytečně až moc okecavani. Já chápu, že hlavní děj musí mít nějakou omáčku okolo, ale pořád číst o tom jak v sobe mají oheň, který spálí všechno a všechny atd. A pak taky klišé jako "dávám ti své srdce, máš mé srdce navždy, me srdce jen tvé a podobně. Nevím, prostě mi to přišlo až moc přehnané. Uvidíme co přinesou další díly.

22.07.2022


Do posledního dechu Do posledního dechu Robert Bryndza

Děj dobry, napínavý, ale dobrou třičtvrtinu knížky mě Erika děsně vytáčela svým chováním.
A jak tady někdo v komentáři výše poznamenal: Holka zavřená v kufru auta s mobilem, vola místo policii kámošku? :D to bylo trochu divný, ale budiž...

18.05.2022


Bezchybní Bezchybní J. D. Hawkins

Mam přečtené všechny knihy od autora. Knihy byly takový průměr řekla bych. Nepatří mezi moje TOP, ale číst se dají.
Ovšem tahle kniha mi přišla nejhorší a nejnudnější. Už když jsem četla název firmy, kam má Zoe nastoupit jsem říkala: "Ale to, nééé." Zase šéf a podřízená. Četla jsem dál, ale přišlo mi to odfláknuté, moc hrrr. Hned věděli, že spolu chtějí být, žádné poznávaní se, sbližovaní a podobně. Hodně slabé a ta zápletka... ? No comment

08.05.2022


My My Elle Kennedy

O těchhle knihach vím docela dlouho, ale nějak jsem se neměla k tomu si je přečíst. Proti gayum nic nemám, ale číst o takovém vztahu mě nelákalo. Později jsem přečetla knihy Hodný kluk a Zůstaň, aniž bych věděla, že to spolu nějak souvisí a ty mě docela nalomily. Koukla jsem ještě tady na komentáře a ty byly vesměs pozitivní a pochvalne. Tim bylo rozhodnuto a já se dala i do knih On a My. A bum... kluky jsem si totálně zamilovala. Ani nemůžu říct kterého víc. Oba byli super. Elle umí psát skvělé knížky.

27.01.2022 5 z 5


Hodnej kluk Hodnej kluk Elle Kennedy

Knížky z Briaru se mi líbily o něco víc, ale i takhle je super. Blakovy hlášky a celkově jeho chování. Elle píše skvělé knížky.

07.01.2022 5 z 5


Povídej, co vidíš Povídej, co vidíš Joy Fielding

Byla to moje první kniha od autorky. Nebyla špatná. Téměř třičtvrtě knihy bylo jen o tom jak hrdinka travila čas doma. I přesto jsem se ale dokazala začíst, chtěla jsem vědět kdo je pachatel. Konec byl překvapivý, ale taky moc rychlý. Žádné vysvetleni proč to udělal. Prostě jen odhalení a hotovo.
Ještě uvidím, jestli dám autorce další šanci

20.08.2021


Lov Lov Elle Kennedy

Do Colina jsem se zabouchla už v knížce Plán. O to radši jsem byla, že má vlastní příběh a těšila se na něj. Stihla jsem to za jeden den, ale přišlo mi to takové nemastne-neslane. Taky mi docela vadilo, že začátek se až moc vleče. Půl knihy (jestli ne víc) bylo samé nedorozumění , jen kolem sebe chodili a pak to zase šlo až moc rychle. Škoda, že si s tím Elle víc nepohrala.

24.02.2021


Dívka v ledu Dívka v ledu Robert Bryndza

Knížka se mi docela líbila, ale jelikož to byla první detektivka, kterou jsem četla, tak nemám srovnání.
Jediné, co mě fakt štvalo, bylo, že to byla pořád jen detektiv šéfinspektor Fosterová. Na jedné stránce třeba několikrát. Občas ji oslovili šéfe, ale nikdo neřekl Eriko nebo jen Fosterová.

07.11.2020


Manželská smlouva Manželská smlouva Jennifer Probst

Četla jsem od autorky jen tuhle jednu knihu, už teď ale vím, že další číst nebudu. Příběh jako takový dobrý. Co se mi ale nelíbilo, byl styl psaní. Autorka tam je za vypravěče. Mám radši, když je to z pohledu hlavních hrdinu. Dost mi taky vadilo vyjadřování. Jsem zvyklá a líbí se mi, že erotické romány jsou takové trošku "přisprostle". Autorka na mě často působila jako dáma před důchodem, která se snaží vcítit do lidí 25+ ale ta "stará škola" ji to prostě ne a ne dovolit. Takže podle vyjadřování a slovníku jsem měla často pocit, že všem postavám tam je kolem 50 let.

10.07.2020 2 z 5


Manželská hra Manželská hra Fern Michaels (p)

Já ji sice přečetla celou, ale nějak mě neuchvátila :) Je to kolikrát až absurdní :)

27.06.2016