Nevděčný

Nevděčný https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/512229/bmid_nevdecny-qWn-512229.jpeg 4 190 32

Jmenuju se Aspyn, pracuju v domově pro seniory jako koordinátorka a mám svou práci ráda. Ale když dostanu za úkol hlídat na vycházkách jednoho z našich klientů – tedy hlavně jeho vnuka, který ho bez ohlášení klidně odveze z domova –, nejsem z toho zrovna nadšená. Zvlášť když zjistím, že dotyčného vnuka dost dobře znám! Důvody, proč by mě Troy Serrano neměl přitahovat: Zaprvé: Je protivný. Zadruhé: Před více než deseti lety jsme spolu chodili na střední školu a nemůžu říct, že bychom byli kamarádi. Zatřetí: Je to bývalý přítel mé kamarádky. A takhle bych mohla pokračovat dál. Takže mám smůlu a čtyři hodiny týdně musím přežít jeho nesnesitelné povýšenecké chování a vyslechnout si nevyžádané rady. Brzy mě však přesvědčí, jak moc se změnil… Nakonec si pomalu začínáme rozumět a naše vycházky se stanou něčím, na co se opravdu těším. Co se to se mnou děje? Zřejmě jsem nepochopila zadání úkolu, který jsem dostala. Protože ten rozhodně nezahrnoval, že mě bude vnuk našeho klienta přitahovat, že když v noci zavřu oči, budu na něj myslet a představovat si, jaké by bylo se s ním alespoň jednou vyspat! Nenávidím se za to, že fantazíruju o klukovi, který se ke mně vůbec nehodí. O klukovi, kterému jsem kdysi poškrábala auto klíčem (to je na dlouhé vyprávění, ale zasloužil si to). Nic víc to není, jen moje fantazie. Tedy až do té noci v baru, kdy jsme na sebe s Troyem náhodně narazili a všechna naše nahromaděná frustrace vyplavala napovrch. Přesto jsem přesvědčená, že to vůbec nic neznamená. Není přece možné, aby kluk, kterého nenávidím, byl zároveň ten, bez kterého nemůžu žít!... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Pro ženy

Vydáno: ekniha , Baronet
Originální název:

The Assignment , 2022


více info...

Přidat komentář

Lee7
22.03.2024 3 z 5

Bavila jsem se, příběh a děda, jeho rady do života. :) Nepochopila jsem, proč se stále zaobírali minulostí, místo hledění vpřed. Knížka není špatná a jestli není po čem sáhnout, proč ne.

petulkapeta
27.02.2024 5 z 5

„Věř mi, pokud se k tobě nevrátí, tak tě nikdy doopravdy nemiloval. Tohle malé odloučení bude zkouška vašeho vztahu. Jednou provždy se ukáže, co pro něj znamenáš.“

A že pro něj znamela hodně...tento příběh mě hodně pobavil a děda byl skvělý a Kiki taky..mám moc ráda knihy od autorky


Nermal
22.12.2023 5 z 5

Mně se kupodivu tahle kniha velice líbila. Nestává se mi často, že bych hned na čtvrté stránce knihy věděl, že mě to bude bavit. A to jsem původně tento příběh vůbec číst nechtěl. Ale opět se mi potvrdilo, že není vždycky dobré dát na názory čtenářů, pokud mám k autorce důvěru.
Takže nakonec jsem knížku přečetl velice rychle a v závěru už jsem ji nechtěl odložit. Příběh Aspyn a Troye se mi velice líbil, možná také kvůli tomu, že jsem moc neřešil minulost těch dvou; stejně to nemá u tohoto žánru moc smysl. Soustředil jsem se jen na romantický příběh a ten mě oslovil víc, než jsem čekal.

daniela.kol
11.12.2023 1 z 5

(SPOILER) První co, tak že mi název knihy nesedí s dějem
Budu souhlasit s většinou, když napíšu, že to bylo slabé. Ne úplně špatné, ale slabé. Dost stránek jsem přeskakovala. Chápu, že v tom žánru už se toho moc vymyslet nedá, ale i opakované téma se dá napsat čtivěji.
Aspyn mě štvala tím jak pořád urputně opakovala, že mu nemůže věřit a to kvůli něčemu, co se stalo před 10 lety, když byli puberťáci a ještě ani ne přímo ji. Kámoška byla už dávno v pohodě a jí se to drželo.
A na konci...? Ten jeho problém, proč se k ní nechtěl vrátit?? Jako vážně... Taková blbost nafouknutá do obřího megaproblému. V té době si nezůstali nic dlužní, takže tohle považovat za důvod nebýt spolu...

Pája699
05.12.2023 3 z 5

Též musím souhlasit, že tohle nebylo úplně to pravé ořechové. Jinak ale na druhou stranu, se kniha četla lehce a dobře. Klasické romantické čtení, u kterého nemusíte moc přemýšlet.

Nevím proč, ale Troy na mě působil strašně divně.....co to bylo za chlapa probůh??? Aspyn by taky nevyhrála v žebříčku hitparády oblíbenosti první místo :-)

Sečteno podtrženo, příběh nebyl špatný, ale v tomto žánru jsem četla určo lepší.

kacenka6144
06.09.2023 3 z 5

Musím souhlasit s tím, že starší autorčiny knížky byly určitě lepší. Ale stejný problém vidím i u spousty dalších autorek, jejichž knížky jsem hltala od začátku do konce a čekala, jak to bude dál, i když samozřejmě člověk ví, že konec je v těchto případech jasný. Záleží však na tom, jakým příběhem se konce doberete. Postava Troye i Aspyn byla občas na ránu. Jejich věčné "ňahňání" a "sebepitvání"se ve vlastní minulosti, to se chvílemi skoro nedalo. Naštěstí tu byly postavy Troyova dědy a Aspyniny neteře Kiki, které tomu daly trochu šmrnc.

Silvisek
18.07.2023 5 z 5

Nevim ze se lidem nelibila kniha. Docela jsem se bala kdyz jsem cetls recenze. Ale musim rict, ze me mile nakonec prekvapila. Kniha se mi libila. Krasny pribeh

pollyn
18.07.2023 1 z 5

Po dlouhé době jsem nedokázala dočíst knihu. Jedno velké klišé.

proni
07.07.2023 3 z 5

Nepotěší, neurazí.. půjčit a vrátit..asi tak nějak..

evik2710
15.06.2023 2 z 5

Pěkná oddechovka

Juici
17.05.2023 odpad!

.. Není to konec příběhu, ale teprve začátek - ale jen pokud Aspyn řekne ano..

Tohle se teda nepovedlo. Nemám chuť dát ani jednu hvězdu. Příběh nezajímavý, postavy nudné a vůbec žádný náboj ani emoce.

wielka
13.05.2023 2 z 5

Takze takto, autorka dokaze napisat aj lepsi kusok. Dalo sa to precitat, chybali tomu grady a cele to bolo jedno klise.

petusska01
12.05.2023 3 z 5

No já teda neviem. Väčšinou dávam autorke plný počet alebo teda viac hviezd. Toto bolo divné. Námet, podľa anotácie to mohla byť vcelku vtipná romanca, s dedkom z domova, odhaľujúca dušu a tajomstvá...miesto toho boli aj Aspyn aj Troy zakomplexovaní...a nie tak smutne a ľútostivo, ale tak otravne...stále sa piplali v tej minulosti, čo sa stala pred 100 rokmi. Nevideli si na koniec nosa a to bolo pre mňa ozaj otravné a miestami nudné. A Aspyn na začiatku čo vyvádzala... no nebolo mi to sympatické. Dočítala som, príbeh bez tých spytovačiek svedomia, a výlevov z minulosti by bol oveľa dynamickejší... asi mi to ozaj nesadlo no. Možno nabudúce jednu postavu zakomplexovanú a druhú odľahčenú, ktorá ju vytiahne zo srabu.

knihomolka78
12.05.2023 3 z 5

Místy to bylo moc sladký a místy se řešily úplné prkotiny. Ale o čem taky psát tolik stran tohoto žánru? Vlastně u téhle autorky už dlouho pozoruju, že vždycky, když už to vypadá na "žili šťastně až do smrti", vymyslí nějakou úplnou kravinu, kterou nafoukne na neuvěřitelný problém, který ve skutečnosti žádný problém není, ale hlavní hrdina se kvůli tomu hroutí a kaje, dokud není jeho vztah téměř v troskách, aby pak měla dramatický závěr v podobě červené knihovny. Jako oddechovka dobrý, čtivé to bylo, ale tyhle konce už mě začínají nudit. Myslím, že umí psát lépe.

Verresa
08.05.2023 3 z 5

Tato kniha se četla dobře, klasické romantické čtení, ale je to trochu slabší odvar, než na co jsem u autorky zvyklá. Určitě má vymazlenější knihy. Na vypnutí hlavy je to dobrý, jen si užíváte lehké čtení, ale žádné velké zvraty nečekejte.

adela2230
06.05.2023 4 z 5

První co mě napadlo, že název úplně neodpovídá. Kniha se čte dobře, ale určitě má autorka lepší. Taková oddechovka.

Tesset
18.04.2023 3 z 5

Taková neurazí-nenadchne. Četlo se to dobře, ale nebylo to nic, co bych si nějak zvlášť zapamatovala a oblíbila. Celkově taková naprostá průměrná kniha na jedno pohodové přečtení.

V.Marie
13.04.2023 2 z 5

To bylo dost podprůměrné. Kniha se čte dobře, ale řekla bych, ze žádný velký zlom se neděl a celkově to byla spíše nuda.

MAU256
13.04.2023 3 z 5

Osud si dokáže vážně pohrát, Aspyn a Troy , kteří se na škole nesnášeli, se nyní opět setkávají. Jenže už jsou starší a možná i moudřejší, jenže každý má tajemství z minulosti, které ho tíží.
Kniha se četla dobře, ale autorka má mnohem lepší.

Raislin
08.04.2023 3 z 5

Od této autorky mám vždy celkem vysoké očekávání, protože její knihy mám ráda. Bohužel tady jsem opravdu zklamaná. U knihy jsem se nudila a čekala na nějaký "zázrak", ale nic se nedělo. Mrzí mě to, ale kniha je tuctová a nestála za ten čas.