dana8437 dana8437 komentáře u knih

☰ menu

Za zamčenými dveřmi Za zamčenými dveřmi Freida McFadden

(SPOILER) Myslela jsem, že předchozí knihu Pomocnice nemůže nic předčít jak já se mýlila! Tohle byla ještě větší jízda, žádné “hluché místo, četlo se to samo a nešlo se odtrhnout a vraha jsem fakt až do sklepa neodhadla. Bomba, už se těším na další knihu této autorky.

15.03.2024 5 z 5


Vězeňkyně Vězeňkyně B. A. Paris (p)

Tak navzdory všem recenzím se mi kniha nakonec líbila, zajímavě zpracované, místy i překvapivé, chtěla jsem ubrat jednu hvězdičku za prvních 100 stran, ale nakonec ta jedna hvězdička dělala rozdíl v procentech celkového hodnocení a myslím, že si aspoň trošku tato kniha hodnocení zvýšit zaslouží.

27.02.2024 5 z 5


Boží potměšilost Boží potměšilost Zdeněk Řehák

Zbytečná ztráta času, hloupé, nudné čtení se spoustou postav ve stylu primitivního seriálu Doktor z Počátků, opravdu nezaujala, dnes koupena a po 40 stránkách, kdy jsem musela přeskakovat odstavce, odložena. Fakt zaujala pouze obálka, nic víc!

17.02.2024 odpad!


Vždyť já se uzdravím, táto Vždyť já se uzdravím, táto Věra Řeháčková

Z nostalgie po 27 letech zakoupena knížka, kterou jsem četla jako 15 letá holka, opět krásné, dojemné čtení a jsem ráda, že ji mám opět ve své knihovně, když tehdy jsem půjčila a už se mi nevrátila krásné, dojemné, někdy slzavé čtení.

17.02.2024 5 z 5


Síla lásky Síla lásky J. J. Vlčková

Pokud to vůbec jde, tak ještě lepší než první díl, perfektní pohodové čtení, moc me tahle minisérie bavila, nešlo přestat číst kdyby někdo věděl, pod jakým pseudonymem autorka dříve psala, budu ráda za zprávu, protože bych si fakt s chutí přečetla další její díla!

17.02.2024 5 z 5


Rafinovaná past Rafinovaná past J. J. Vlčková

Naprosto skvělý čtení, pohodové, žádný hluchý místo bez děje, maximální spokojenost a jen lituju, že nevím, pod jakým pseudonymem dříve autorka psala.

17.02.2024 5 z 5


Smrtící spojení Smrtící spojení Ian W. Sainsbury

Za mě spíše zklamaní, trápila jsem se a knihou 3 dny, do čtení se nutila a to se zlomenou nohou je na čtení času spousta, raději jsem koukala na TV, ns kterou se normálně vůbec nedívám. Za mě téměř 3/4 knihy nuda, člověku i tak nějak dochází, co se tam asi odehrává, konec pak drsný, až hovorový. Čekala jsem od knihy opravdu více, toto nebyl šálek mé kávy.

29.10.2023 1 z 5


Lepšího manžela abys pohledala Lepšího manžela abys pohledala Alena Jakoubková

Po dlouhé sérii thrillerů jsem včera potřebovala na deštivé dopoledne oddychovku. Byla velice naivní, nereálná, ale přesto se mi moc líbila a moc mi bodla. Právě tohle jsem nyní potřebovala. Jediné co vytknu, už ve více knihách této autorky jsem si všimla výrazu “vytlápla telefon, strašný a odpudivý výraz, naštěstí v této knize jen jednou, ale malém mě to odradilo.

01.10.2023 5 z 5


Nejlepší kamarádky Nejlepší kamarádky Emily Edwards

Ačkoliv téma zajímavé, tak bohužel velmi nezajímavě napsané. Kniha mohla být klidně minimálně o 100 stran kratší. Zdlouhavé, o ničem. Do čtení jsem se musela fakt hodně nutit a přeskakovala jsem řádky.

29.09.2023 1 z 5


Pomocnice Pomocnice Freida McFadden

Tak tohle bylo fakt top! Nedalo se odtrhnout, ani stránka bez děje. Tohle téma já fakt můžu, četlo se samo! Doporučuji všem!

26.09.2023 5 z 5


Než zjistíš pravdu Než zjistíš pravdu Elena Minářová

Tak to byla bomba! Nedalo se odtrhnout! Přečteno za 1 den. Kniha se četla sama, prosím autorku o dási knížku. Dobré psycho, i přestože od začátku víte, kdo bude svým způsobem “záporňák, jen nevíte proč přesně i to v poslední třetině víte, ale jak to celé dopadne, to je to, proč nejde přestat číst. Krásně napsaný příběh, ani kousek “hluchého místa.

22.09.2023 5 z 5


Dítě z Osvětimi Dítě z Osvětimi Lily Graham

Další neskutečně silný příběh inspirovaný životními osudy, které se za 2. sv. války staly, spousta reálných hrůz z této doby a vznikl opravdu silný srdceryvný příběh, od kterého se nedalo odtrhnout.
Věřila jsem a doufala aspoň částečně v dobrý konec.
Mám spoustu knih na toto téma, nikdy mě nepřestane udivovat hrůza a zrůdnost KT, ale i přesto by si aspoň jednu z nich měl přečíst každý.

29.08.2023 5 z 5


Nehoda Nehoda Natalie Barelli

Wau! Opět super, ještě lepší než Hodpodyně. Pecka, žádná nuda ani na jedné stránce, četla se sama! Doufám, že autorka už bude mít co nejdříve další knihu.

27.07.2023 5 z 5


Poslední milenka Poslední milenka Petra Nachtmanová

Knížka byla odpočinková, hezky se četla, milý příběh Marcelky a její maminky, kterou se stala ze dne na den. Chlap byl totálně na ránu, jeho chování bylo otřesný a nevděčný. Nějakou tu hvězdu musím ubrat za neskutečné množství chyb s/z, i/y a překlepů, tohle mi fakt oči nebraly a v knize mi to přijde laciné a nedůstojné. Fakt škoda, chtělo by to více korektury.

27.07.2023 2 z 5


Schovávaná Schovávaná Tereza Herzogová

Za mě strašně zdlouhavé, nudné, téma mě dle anotace velmi lákalo, ale jsem zklamaná. Ne a ne to dočíst, ještě 65 pro mě nekonečných stran.

18.07.2023 odpad!


Kde jsi, když nejsi Kde jsi, když nejsi Radka Třeštíková

Za mě absolutní top od této autorky, líbila se mi opravdu moc a doporučuji! Nenechte se zastrašit negativními recenzemi, opravdu knížka stojí za přečtení.

10.07.2023 5 z 5


Temná strana Temná strana Danielle Steel

Po mnoha letech jsem vzala díky anotaci do ruky knihu D. Steel a musím uznat, že mě velice překvapila, byl to jiný žánr, než si u autorky pamatuju. Kniha odkryla velmi závažnou a ne moc běžnou duševní poruchu. V první půlce knihy by člověk neřekl, že by matka mohla být své holčičce tak nebezpečná. Je však fakt, že už kolem dvou let holčičky bylo matčino chování zvláštní a vlastně nebezpečné, viz odmontování branky na schodech, ale hlavně nebezpečné chemikálie na volně přístupných místech pro tak malé dítě. S touto duševní poruchou jsem se setkala poprvé, i když zpětně mi po přečtení přijde, že je opravdu taková choroba klidně možná a u této ženy dokonce i opodstatněná vzhledem k její tragické ztrátě v dětství. Bohužel hodně selhali rodiče, především matka, která se tehdy malé dcerce absolutně nepomohla vyrovnat se se ztrátou své malé sestřičky. Kniha to byla velice smutná, ale zároveň perfektně napsána.

24.03.2023 5 z 5


Cizinec v naší posteli Cizinec v naší posteli Samantha Lee Howe

Za mě fajn psychothriller, spíše takový oddechový, kniha se četla velmi dobře, vyhovovaly mi krátké kapitoly, čtení nebylo téměř až do konce nijak drastické, ale konec překvapivý, i když tak nějak v kostce odhadnutelný, tak v detailech mě překvapil. Určitě doporučuji k přečtení, kdo chce psycho, ale ne nijak náročné.

11.03.2023 5 z 5


Chci tě slyšet Chci tě slyšet Alexandra Soldánová

Moc hezká oddychovka, jasně prvoplánová, od začátku s jasným koncem. Pohodová jednohubka na dva večery, když člověk nechce moc přemýšlet a chce se fakt jen odreagovat, pro nás “holky” ideální, taková moderní Popelka nebo Pretty woman. Určitě mrknu na další knížky této autorky, tato byla má první.

24.02.2023 5 z 5


Tichá bolesť Tichá bolesť Táňa Keleová-Vasilková

Opět nádherná knížka, která odkryla i velmi depresivní téma, ovšem i přesto krásný rodinný příběh. Moje oblíbená autorka opět nezklamala!
Těším se má další a další knížky, zatím mi v češtině neunikla ani jedna.

22.02.2023 5 z 5