Temná strana

Temná strana https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/492971/bmid_temna-strana-tuO-492971.jpg 4 25 7

Do bezstarostného dětství Zoe Morganové a její sestry Rose zasáhne zákeřná nemoc. Teprve tříleté Rose je diagnostikována leukémie. Zoe jen smutně přihlíží posledním dnům své milované sestry, pro kterou se rodiče snaží udělat vše, co je v jejich silách. Nemoc nejmladší dcery je však nakonec rozdělí. Zoe dospěje v silnou a nezávislou ženu, která poháněna bolestnými vzpomínkami usiluje o co nejlepší výsledky. Když se jí narodí dítě, chce být dokonalou matkou. Malá Jamie však až pozoruhodně často musí vyhledat lékařskou pomoc kvůli zranění. Je opravdu Jamie tak křehká, nebo se problém skrývá někde jinde?... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Ikar (ČR)
Originální název:

The Dark Side , 2019


více info...

Přidat komentář

Katy003
12.03.2024 1 z 5

Danielle Steel je skvělá spisovatelka. Miluji její knihy. Ovšem s lítostí musím říct, že tuto ne. Obsahem mě velmi nadchla. Těšila jsem se, až začnu číst. Bohužel zklamání. Knihu jsem nedočetla. Polovina byla úplně nezajímavá a pak jsem už tušila, jak to skončí. Za mě nic moc.

Damaj
12.10.2023 5 z 5

Kniha mi byla doporučena, že se mi bude svým tématem líbit, i když autorku nečtu, prý je to úplně něco jiného. A opravdu, velmi zajímavý příběh. Zoe mi byla velice sympatická, vůbec jsem neměla tušení, že se všechno takto zvrtne, spíš jsem si říkala, co na ní ta Connie stále vidí a jak Zoe měla těžký život. Knihu jsem přečetla během pár dní.


Ejv
14.09.2023 4 z 5

Měla jsem úplně stejný dojem, zhruba polovina knihy mě nebavila..
Ale musím, říct, že pak to gradovalo a aspoň pro mě, stála za to. Takže jsem ráda, že jsem ji nakonec dočetla!

dana8437
24.03.2023 5 z 5

Po mnoha letech jsem vzala díky anotaci do ruky knihu D. Steel a musím uznat, že mě velice překvapila, byl to jiný žánr, než si u autorky pamatuju. Kniha odkryla velmi závažnou a ne moc běžnou duševní poruchu. V první půlce knihy by člověk neřekl, že by matka mohla být své holčičce tak nebezpečná. Je však fakt, že už kolem dvou let holčičky bylo matčino chování zvláštní a vlastně nebezpečné, viz odmontování branky na schodech, ale hlavně nebezpečné chemikálie na volně přístupných místech pro tak malé dítě. S touto duševní poruchou jsem se setkala poprvé, i když zpětně mi po přečtení přijde, že je opravdu taková choroba klidně možná a u této ženy dokonce i opodstatněná vzhledem k její tragické ztrátě v dětství. Bohužel hodně selhali rodiče, především matka, která se tehdy malé dcerce absolutně nepomohla vyrovnat se se ztrátou své malé sestřičky. Kniha to byla velice smutná, ale zároveň perfektně napsána.

salexice
15.02.2023 4 z 5

standardně si od knih paní Steelové slibuji nenáročné, klidné, příjemné čtení. Už její kniha Lásku, ne válku mi do tohoto očekávání hodila vidle a tahle vlastně také. O Münchausenovo syndromu v zastoupení jsem četla článek, nicméně kniha zasazená do děje a v souvislostech mi vyrazila dech - minimální možnost prokázat matce činy, neochota a neschopnost blízkých si připustit, že něco není v pořádku... Pomalejší rozjezd s popisy počátku mateřství dává smysl až v další části knihy, mistrně předznamenává a avizuje zápletku. Zhruba od poloviny kniha nabere na obrátkách a děj sviští vysokým tempem k rozuzlení. Konec je v rámci možnosti nejlepší možný, ale rozhodně ne dobrý, zejména pro malou slečnu, která se jednou bude muset se spoustou věcí vyrovnat. Za mě výborné téma, dobré zpracování.

Atara16
11.02.2023 5 z 5

Uf, Zoe působí jako matka roku pokud se nezačne člověk dívat pod povrch. Kniha určitě stojí za přečtení jen mě mrzí že tam chybí konec jak to s ní vlastně dopadlo.

klarkys
06.01.2023 2 z 5

(SPOILER) Minimálně do poloviny knihy jsem byla příšerně znuděná a několikrát mě napadlo, jestli už Steel netrpí stařeckou demencí….
150 stran čtete o kojení, úrazech, urgentním příjmu a přemýšlíte, kdy už se to konečně rozjede, protože pointa je v nedohlednu. Navíc nevím, jestli mi někdy nějaká postava lezla na nervy tak jako Zoe.
V druhé polovině knihy( bohužel vlastně až skoro ke konci) příběh dostává smysl a tím zachraňuje hodnocení, protože hodně dlouho jsem chtěla hodnotit jako odpad.

Autorovy další knížky

Danielle Steel
americká, 1947
1998  86%Prsten
1994  76%Nevýslovná láska
1997  75%Cizí žena
2007  77%Duch
1998  82%Palomino

Kniha Temná strana je v

Právě čtených1x
Přečtených30x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených4x
Knihotéce77x
Chystám se číst21x
Chci si koupit9x
dalších seznamech3x