Smrtící spojení

Smrtící spojení https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/485048/bmid_smrtici-spojeni-eEn-485048.jpg 4 80 19

Mags Barkworthová žije životem, který by jí mnozí mohli závidět. Má pohledného, inteligentního manžela, který vydělává dost peněz na to, aby už nikdy nemusela hnout prstem. Společně s milující dcerou žijí v krásném domě. Ale Mags stále trpí následky tragédie, která do jejího života zasáhla před více než deseti lety. Ví, že ji manžel miluje. Ví, že by nikdy neudělal nic, čím by jí nebo dceři ublížil. Bez ohledu na to, jak moc se její muž snaží, Mags mu prostě od chvíle, kdy k tomu došlo, nedokáže věřit. Ale co když ten hlas v její hlavě, který se pokusila umlčet za pomoci terapie a antidepresiv, říká pravdu? Co když je to všechno jenom lež? Co když je celý její život jen hrou, kterou neovládá? Když potom její jedenáctiletá dcera Tam nakreslí záhadně detailní obraz místa, kde nikdy nebyla, Magsin život se začne rozpadat. Ale ani její nejparanoidnější myšlenky nemohly odhalit tajemství, na jaké narazí...... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: , Vendeta
Originální název:

The Picture on the Fridge , 2019


více info...

Přidat komentář

Lovana
03.04.2024 4 z 5

S knihou jsem měla ze začátku dost problém, vůbec mě nebavila a dlouho jsem se nemohla začíst. To se změnila cca po 130 stránkách, což je v případě této knihy téměř polovina a nečíst knihu jako štafetu, tak si nejsem jistá, zda bych tak dlouho vydržela a neodložila knihu ještě předtím, než mě začala konečně bavit.
Druhá polovina už mě bavila podstatně více, taky jsem ji měla přečtené výrazně rychleji než první polovinu. Ve druhé polovině se toho začalo více dít a postupně jsme zjišťovali, co se stalo a proč.
Při některých částech jsem zůstala nechápavě zírat a do teď je mi zle z toho čeho jsou lidé schopní (věřím tomu, že podobní lidé opravdu existují a je mi z toho zle).
Celkově se mi kniha docela líbila, ale na mě byl ten začátek opravdu nudný a zdlouhavý.

Hodnocení 3,5*/5*

Mira7
21.12.2023 5 z 5

Chvíle napětí a očekávání, co vzejde z knihy dosud nečteného autora...a? Výborné.. od první do poslední stránky zůstane čtenář v napětí a otáčí stránku za stránkou. Byl jsem zvědavý, jaké tajemství se bude skrývat za Bradleym.. Téma telepatie je zajímavé samo o sobě. Kniha je psána tak, že jsem měl chvílemi až pocit, že sleduji film - takový spád to má. Kdo má rád thrillery, měl by si chystat volné políčko v knihovně. :-)


Littlemonday
21.11.2023 5 z 5

No, konečně se mi zase dostala do ruky pořádná thrillerová jízda! U téhle knihy jsem si prožila napětí, překvapení, touhu hádat, jak to dopadne a především jsem po hodně dlouhé době nemohla přestat číst a litovala každé chvíle, kdy mě okolnosti nutily ji odložit!

Příběh Mags, Bradleyho a jejich dcery Tam ukazuje šťastnou a spokojenou rodinku, která má jen pár vad na kráse. Mags chodí na terapie a jsou v jejím životem věci, které má v sobě nedořešené a trápí jí.
Bradley je velmi zaneprázdněn prací a má na život spíš vědecký pohled, ale svou rodinu miluje a snaží se být své ženě i dceři oporou.
A Tam je klasická puberťačka, která dostala svou první menstruaci, kvoká s holkama o klukách a chce se bavit.

Jak moc může jejich téměř dokonalý život narušit jeden skrytý talent a co všechno se z poklidného všedního dění může stát, tak to už si přečtěte sami. Slibuju, že momentů “Cožeeeeeee?! při čtení pár zažijete!

5/5

Budu moc ráda, když mě pro další recenze budete sledovat na IG: little.monday a FB: LittleMonday - Rádi čteme

dana8437
29.10.2023 1 z 5

Za mě spíše zklamaní, trápila jsem se a knihou 3 dny, do čtení se nutila a to se zlomenou nohou je na čtení času spousta, raději jsem koukala na TV, ns kterou se normálně vůbec nedívám. Za mě téměř 3/4 knihy nuda, člověku i tak nějak dochází, co se tam asi odehrává, konec pak drsný, až hovorový. Čekala jsem od knihy opravdu více, toto nebyl šálek mé kávy.

de6978
16.09.2023 5 z 5

(SPOILER) Vynikající !!!

Manžel pracující pro genetickou společnost a dcera, která má vize míst, kde umírají lidé. To přece není samo sebou !!!

Mags se snaží vypátrat, proč zrovna jejich dcera vidí takové věci. Našla je na internetu a nakreslila? Tomu nevěří ! Při setkání s novinářem se dozvídá, že její manžel není takový jak se zdá. A opravdu ! Začíná se rozuzlovat, že si ji vybral úmyslně ! Při porodu ji sebral druhé dítě ( z dvojčat), aby na něm mohl dělat pokusy. A přitom stále hrál spokojeného manžela od rodiny.

Strhující a napínavý příběh, který v polovině knihy ještě graduje !!!

Péťa1950
04.09.2023 3 z 5

Z náznaků myšlenek celkem předvídatelné rozuzlení. Představit si tyto výzkumy jako realitu je děsivé, ale ne nemožné. Přečtěte si a utvořte vlastní názor.

andy_nejedla
27.08.2023 5 z 5

Za mě parádní! Čtivě napsané, čekala jsem, co z toho vyleze a chvílemi jsem četla s otevřenou pusou, jak jsem byla napjatá.

zelvonik
28.07.2023 3 z 5

Průměrný thriller, člověk který tento žánr čte tak nebude vlastně vůbec překvapen, zápletka je poměrně předvídatelná.

daniska
17.07.2023 4 z 5

Kniha byla super. Dobře se četla až do konce.

adela.hol
06.07.2023 5 z 5

Mags Barkworthová má život, který by jí mohla spousta žen závidět. Její manžel Bradley je pohledný, inteligentní a díky své práci vědce má tolik peněz, že už by Mags nikdy nemusela hnout ani prstem. Žijí spolu ve velkém domě a společně vychovávají jedenáctiletou dceru Tam. Zdá se, že je vše zalité sluncem. Opak je ale pravdou.

Před narozením Tam je postihla tragédie, ze které se Mags nikdy nevzpamatovala. Aby zvládala své panické ataky, chodí pravidelně na terapii. Aby toho ale nebylo málo, Tam jednoho dne nakreslí obrázek domu s těmi nejmenšími detaily. Co je ale na kresbě obrázku zvláštního? To, že si Tam nepamatuje, že by ho namalovala. A jedním obrázkem to teprve začíná.

V knize se střídají dvě formy vyprávění. V er formě sledujeme dění kolem Mags, Tam, Bradleyho a několika dalších postav. V ich formě nám své nejniternější myšlenky popisuje vrah. Počet jeho obětí v průběhu děje narůstá.

Příběh byl od začátku napínavý a postupně jsem na hlavní zápletku přicházela. Autor píše velmi poutavě a s tím, jak prezentoval vrahovy myšlenky, jsem se setkala prvně. Čtenář postupně pochopil, proč zabíjí a že prostřednictvím jejich smrti zažívá ten pocit úlevy, které se mu nedostávalo.

Na závěr také musím zmínit obálku, která plně vystihuje hlavní motivy knihy.

Lily101
01.07.2023 5 z 5

Strhující, napínavé, neuvěřitelně čtivé.

Pokud chcete tuto knihu číst, tak si na daný půlden až den nic neplánujte. Zbytečně byste museli své plány rušit. Tímto se veřejně omlouvám svému snoubenci, kterému jsem narušila plány na sobotní odpoledne.

Jediná dílčí výtka se týkala jedné skutečnosti, která ale není jednoznačně rozporující(SPOILER: Moc mi není jasné, jak se matka doplazila z venku přímo do obývacího pokoje, ale kniha nedisponuje plánkem chaty, tak to asi možné nějak bylo. KONEC SPOILERU.).

#prvniknihavcervenci2023

Lenča727
03.06.2023 4 z 5

Ale no tak, tohle mile překvapilo! Kdo bude padouch, to sice bylo jasné hned, zápletky s dvojčaty jsou taky poměrně časté Ale čtení to není ani náhodou špatné. Rychlé, svižné, neplytké, zajímavé až do samotného konce, napětí přesně dávkující,lehce a skvěle napsané a hlavně, vůbec se Vám od knížky nechce. Na to, že jsem koupila za 29, s tím, že to bude jedna z mnoha knížek, kterou si vezmu do kufru, a pak ji tam nechám, naprosto nečekaný zážitek. A nenechám! Ani náhodou, půjčím všem okolo.

soukroma
04.04.2023 2 z 5

Pěkná blbina. Asi mne mělo varovat, že je to autorův první thriller, po mnoha úspěších ve sci-fi, jak se neopomněl pochválit...

Hvězdinka
02.11.2022 3 z 5

Jako toto se vážně může stát, v zájmu výzkumu? Čtivé, ale hodně překombinované, skoro až scifi.

Kekik
25.08.2022 5 z 5

I když má kniha hezké hodnocení, tak jsem od ní mnoho neočekávala. V době mého čtení měla totiž jen 31 hodnocení. A ona mě příjemně překvapila. Tedy ne v tom, kdo je padouch, to je celkem jasné, ale tím, že mě moc bavila dějová linka. Nečekala jsem to. Kniha nemá mnoho stran. Přesto to stačilo na zajímavý příběh. Je hrozné, co vše by se mohlo odehrávat pod taktovkou výzkumu.

escapelle
10.08.2022 3 z 5

Klasický psycho thriller. "Jsem magor? Je on magor? Lže mi? Namlouvám si to?"
Vyústění na mě sice bylo trošku překombinované, ale vcelku se mi kniha líbila. Bavilo mě, že stejně jako byla na vážkách Mags, stejně jsem se ptala já.

Leena
25.07.2022 4 z 5

Tak to se mi opravdu líbilo, napínavé až do konce.
Mám sice hodně načteno, ale tohle bylo super:-)

Sallka
26.05.2022 3 z 5

Hodně předvídatelné. Kdo má načteno, nebude překvapen.

Pípasek
06.04.2022 5 z 5

Můj názor, že již jsem přečetl všechno a nic mě nepřekvapí, se touto knihou naprosto změnil. Psycho z kterého citlivé povahy budou mít noční můry. Je to opravdu síla

Štítky knihy

psychologické thrillery

Autorovy knížky

2022  82%Smrtící spojení

Kniha Smrtící spojení je v

Přečtených109x
Čtenářské výzvě4x
Doporučených2x
Knihotéce139x
Chystám se číst57x
Chci si koupit10x
dalších seznamech1x