Rafinovaná past

Rafinovaná past https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/500652/bmid_rafinovana-past-pcI-500652.jpg 5 27 6

Rafinovaná past série

1. díl >

Po dlouhém vztahu se ženatým mužem se pětatřicetiletá Laura dočká místo svatebních zvonů rozchodu. Zrada dvou nejbližších lidí provázená ztrátou prestižní práce a hlavně naděje na vlastní dítě u ní vyvolá deprese, které ji během příštích tří let změní v zahořklou ženu, utápějící se jen v myšlenkách na svůj promarněný život. Z letargie ji probudí až náhodné setkání s atraktivním, bohužel však také ženatým Michalem. Následně zájem mladičkého Olivera pozvedne její sebevědomí ještě výš, ani on však nesplňuje kritéria životního partnera. Nevidí tedy důvod mezi nimi volit a vedená touhou získat alespoň vytoužené dítě si bezstarostně užívá s oběma najednou. Po přijetí nové pracovní nabídky však její život nabere zcela jiný směr…... celý text

Přidat komentář

dana8437
17.02.2024 5 z 5

Naprosto skvělý čtení, pohodové, žádný hluchý místo bez děje, maximální spokojenost a jen lituju, že nevím, pod jakým pseudonymem dříve autorka psala.

EvikU.
13.12.2023 5 z 5

Úplnou náhodou jsem objevila novou českou autorku. Při hledání knihy do výzvy #proctemeabecedu písmeno R jsem našla tuto knihu. Vysoké hodnocení, tak jsem si říkala, že zkusím.

Zamlouval se mi celý příběh, který byl netradiční. Nebo spíše se nebál ukázat i ženu, která po dlouhodobém vztahu se ženáčem a ztrátě zaměstnání hledá nový smysl života. Její největší sen založit rodinu už houká na poplach, životní vlak tak vjíždí do zatáčky a Laura bere v životě vše, co se jí nabízí.

Nové zaměstnání, pohledný, leč také ženatý muž, mladý koloušek či výkonný ředitel, který se jí na první dobrou vůbec nelíbí. Najednou má několik mužů ve svém životě a neví, kterého si vybrat, každý ji uspokojuje po jiné stránce. U jednoho je to dokonalý sex, další ji zvyšuje sebevědomí se kterým omládla. S dalším si zase připadá jako královna

Chvíli se v tom motá, ale nakonec má jasno. Láska zasáhne i jí, jenže co teď? Po šťastných chvílích přichází tvrdý páddo poslední chvíle jsem netušila, jak to celé dopadne. A to se mi líbilo, že ač romantická kniha není jasné jak to dopadne.


intelektuálka
09.04.2023 4 z 5

Tak nevím, kdo tu komu chystá past - těch rafinovaných je tu více ....

A zdá se, že život Lauře nepřeje - ale není to pouze v ní, ale i v mužích kolem ní....

Je to takový zajímavý soudobý příběh a tak trochu obhajoba postavení ženy v dnešní společnosti .... má přece stejná práva jako muž ....

Není to náročné čtení - spíše postřehy ženy .... a já jsem to vyústění uvítala ....

Dámaskloboukem
02.03.2023 5 z 5

Databaze díky! Jinak by se mi tato zajímavá kniha určitě nedostala do seznamu knížek k přečtení.
Pokud by se mi náhodou dostala do ruky, tak bych ji asi odložila, protože podle názvu a obálky bych si myslela, ze se jedna o detektivní pokus z našich luhů a hájů.
Myslím si, ze název je dost zavádějící a nevystihuje celou podstatu příběhu.
Dej líčí osudy 38-leté Laury, které se život trosku vymyká z jejích představ. Je přesně ten typ hrdinky, o které nevíte, zda ji máte zatratit nebo litovat.
Postupně si trosku přestaví žebříček životních hodnot, takže ten dobrý konec si právem zaslouží.
Moc jsem jí ho přála. V dobré konce já proste věřím, v životě i v knihách.
Z titulu mám hodně příjemný pocit, priznivkynim tohoto druhu literatury lze určitě doporučit. Jako bonus - povedena kniha od naší autorky. Budu čekat, zda napíše ještě něco dalšího.

Petra37
19.11.2022 5 z 5

Velmi čtivý ženský román, který zpracovává téma ze života svobodné třicátnice s touhou nejen po perspektivním vztahu, ale zejména po vysněném dítěti. Aktuální téma, zajímavý styl psaní. Čtenář je zvědavý, jak příběh dopadne. Děj nabírá na obrátkách s každou další kapitolou a graduje v poslední třetině

gargamelka
25.09.2022 4 z 5

Oddychovková knížka.

Štítky knihy

nevěra pro ženy život bez partnera (singles) partnerské rozchody

Autorovy další knížky

2022  90%Rafinovaná past
2023  97%Síla lásky

Kniha Rafinovaná past je v

Přečtených37x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených2x
Knihotéce72x
Chystám se číst45x
Chci si koupit6x
dalších seznamech1x