Dalgiona Dalgiona komentáře u knih

☰ menu

Ohnivá řeka Ohnivá řeka Mary Jo Putney

Romantická kniha s detektivní zápletkou. Stala se nebo nestala vražda. A když ano tak kdo je vrah? To je úkol Kennetha, který coby umělecky nadaný člověk to má v rodině význačného malíře a jeho stejně nadané dcery opravdu těžké. Čtivá kniha, která potěší.

28.04.2024 5 z 5


Kdyby běžela Kdyby běžela Blake Pierce

nečetlo se to špatně, to bylo celkem v pohodě, ale přeci jenom jsem čekala více, zvláště, když je to už třetí kniha. Po pravdě, docela mě to zklamalo.

26.04.2024 3 z 5


Vyvolený Vyvolený Marianne Curley

kniha se mi od začátku do konce tak líbila, že už jdu pro další díl....

08.04.2024 5 z 5


Únik Únik Daphne du Maurier

Naprosto úžasná kniha, kde vás spisovatelka doslova vtáhne do magické krásy přírody a s tím i do krásné romantiky piráta a lady. Jasně, lidi kteří mají rádi dnešní druh literatury či psychologické romány, pro ty to není. Děj plyne stejně pomalu, jako když člověk uniká shonu velkoměsta a vydá se na příjemnou dovolenou na venkov, do přírody, kde hledá klid, pohodu a mír v duši. Spisovatelka opravdu ví, jak okouzlit čtenáře, který nespěchá, tak jako v dnešní době spousta lidí, ale chce si vychutnat krásu kolem nás i něco romantiky k tomu.

04.03.2024 5 z 5


Operace sfinga - Kniha první Operace sfinga - Kniha první Arnošt Vašíček

Kniha se mi líbila, přečetla jsem ji na jeden zátah při šíleném čekání v nemocnici na vyšetření. Děkovala jsem nápadu, vzít si zrovna tuto. Hezky se to četlo a umím si i představit, že by to natočili jako seriál. Pobavil by určitě. No a já se při tom čekání, několik hodin, nezbláznila. :o)

23.02.2024 5 z 5


Zamilovaný duch Zamilovaný duch Barbara Cartland

Všem tady přede mnou se kniha vlastně nelíbí, protože je to romantika nebo spíš krásná pohádka pro dospělé. Nechápu, proč tedy takové knihy čtou. Pokud si chci odpočinout od krváků, detektivek či velmi emotivní četby, či filmu, ráda si takovou knihu na příjemný odpoledne přečtu. Je to příjemné čtení pro příjemnou chvilku. A že je děj předvídatelný, to ví každý, kdo ví, koho a co čte. Lituji jen ty, co chtějí číst psychologický román a vezmou si takovouto pohádku.

19.02.2024 5 z 5


Nerozvážný čin lady Galatey Nerozvážný čin lady Galatey Barbara Cartland

(SPOILER) Velmi příjemné čtení pro odpoledne při kávě, když venku prší. Člověk se propadne do romantického příběhu, který dočte do konce i když ví, jak to dopadne. Milé zpestření v dnešní uspěchané době

13.02.2024 5 z 5


Frankie Frankie Jochen Gutsch

Tu knihu bych si normálně nekoupila, brala jsem ji jako nouzovou do čtenářské výzvy. Nyní mohu říci jen jedno DÍKY za to. Úžasná knížka, nad kterou jsem se usmívala a která mě navíc svou kocourovskou hláškou, že život je snadný a každý blbec umí žít, dostala. Krásné čtení pro příjemné chvíle zimních večerů. Díky kocoure Frankie.

27.01.2024 5 z 5


Strašidelná Šumava Strašidelná Šumava Arnošt Goldflam

kniha se čte rychle, ale jednotlivé povídky mnohdy mají poněkud divné konce,

26.01.2024 3 z 5


Ledová kletba Ledová kletba Lincoln Child

Opět kniha, jejíž napětí děje graduje tak, že nelze knihu odložit, ale musí se přečíst i když místy hodně připomíná film Věc, je přece jiná. Kdo má rád napětí, stojí to za to i když pozor, kdo rád horory, tak to pro vás bude jak romantická kniha.

17.01.2024 5 z 5


Lázeňská kúra Lázeňská kúra Ivanka Devátá

Mám ráda knihy, které v dnešní době pobaví a vystřídají tak mnohdy hodně drsné detektivky a jiné podobně zaměřené knihy. Ale tato kniha byla snad ještě víc. Už dlouho jsem se nad knihou ta nezasmála, řekla bych nezachechtala tak, jako u této. Pobyt v lázních fakt neměl u hlavní hrdinky chybu a vyléčil její splín dokonale. A mě dokonale pobavil. Zkuste a nebudete litovat.

08.01.2024 5 z 5


Dívka v ledu Dívka v ledu Robert Bryndza

I tato kniha se mi líbila i když mám pocit, že je nějak čtu pozpátku, ale vůbec mi to nevadí. Možná i naopak. Tato kniha byla opravdu nejen čtivá, ale napsaná tak, že jsem fakt až do konce netušila, kdo by to mohl být. To bylo super. Vlastně ani nevím, u které knihy se mi stalo, že jsem nevěděla kdo je vrah. Čtenářkám a čtenářů detektivek mohu jen a jen doporučit. Hezké počteníčko

06.01.2024 5 z 5


Jiskřivý idol Jiskřivý idol Katee Robert

Ještě lepší než díl první.

22.12.2023 5 z 5


Snídaně v posteli Snídaně v posteli Sandra Brown

Další z knih, které se moc dobře čtou za dlouhých večerů zimních. Kniha, vínko, pohodička, co více si přát než se ponořit do příběhu plného romantiky, jak to má rád každý, kdo rád pohádky pro dospělé ženy.

16.12.2023 5 z 5


Temné hlubiny Temné hlubiny Robert Bryndza

sice nečtu knihy tohoto autora po sobě tak jak je napsal, ale opět jsem se skvěle bavila a děj plynul tak rychle, až mě překvapilo, že jsem již na konci. Copak asi tak vezmu do ruky příště? A co vy, stojí to za to.

05.12.2023 5 z 5


Milenec ze snů Milenec ze snů Sandra Brown

Další bezva oddychová knížka s jednoduchým dějem pro dlouhé zimní večery.

21.11.2023 5 z 5


Bleskové námluvy Bleskové námluvy Barbara Delinsky

Další čtivá kniha pro dlouhé zimní večery, která vás i svým jednoduchým dějem vtáhne to světa lásky. Doporučuji všem, kteří mají rádi milé příběhy plné romantiky.

19.11.2023 5 z 5


Neodolatelný impulz Neodolatelný impulz Barbara Delinsky

Kniha, která ihned zaujme a přečte se díky tomu během jednoho dne. Zajímavé prostředí, kam je umístěn příběh lásky na první pohled. Pro dlouhé zimní večery dobrá četba pro ženy.

13.11.2023 5 z 5


Kolotoč Kolotoč Rosamunde Pilcher

Příjemné počtení na dlouhý zimní večer pro ženy.

13.11.2023 4 z 5


Projekt Babylon Projekt Babylon Andreas Wilhelm

Kniha se suprově četla, děj plynul bez zbytečných zádrhelů a i když něco vlastně vysvětlovali, bylo to velmi zajímavé. Možná dodalo knize na zajímavosti i to, že nebyla úplně vymyšlená, ale prolínaly se tam i pravdivé skutečnosti. Zajímavě pojatý příběh o jeskyni vědění, který má pokračování na které se už teď těším.

06.11.2023 5 z 5