Dalgiona Dalgiona diskuze

☰ menu

Poezie ze šuplíku

Stříbrný měsíc

Měsíc postříbřil tvou tvář
Líbá tě na spánky
Na čelo, na víčka, na ústa zas
Řasy se chvějí
Ústa se smějí
Možná to lechtá,
možná krásný snový čas

Chci se tě dotýkat
lehce jak vánku hlas
Chci políbit ústa tvá
a tiše zašeptat
Chci milovat tě zas
Jazykem ochutnat kůži tvou
Na krku rty obtisknout
Ňadra tvá pohladit rukou
a z bradavek žár tvůj pít

A zatím co ty spíš
a měsíc tě laská a hladí
Já spřádám sen,
co všechno budu chtít
až polibkem tě probudím....

10.01.2023


Potřebuji poradit....

Zdravím čtenáře a prosím o radu. Můžete mi doporučit nějaké knihy u kterých se člověk opravdu od srdce zasměje? Předem děkuji všem, kteří mi dají nějaký tip. Hezký den.

24.11.2022


Louka - báseň nebo beletristický text

já jako dítě četla a mám doma knížku
Hlasy v trávě
kniha od: Rachil Baumvol
tak třeba seženete,

24.10.2022


Literární servery pro náhodné čtenáře

Liter a další co tu není - Bardie jsou fajn, protože zde si zde člověk může dát bez obav své amatérské výtvory a nikdo ho kritikou nesetře. Jiné je to na Písmák, tam je i kritika, což je sice fajn, člověk se může poučit, ale někdy to může i vzít radost z psaní. Na Písmáku mám stále ještě profil ale ráda dávám na Liter.cz a Bardie. Hezký den.

24.10.2022


14. Literatura faktu

Objevila jsem ve své knihovně knihu I.M.Jedličky - Poklad vévody Jindřicha. Mělo by to být o hledání relikviáře sv. Maura. Docela se na to těším, protože i toto si myslím, že je literatura faktu.

10.02.2022


Obecně o Čtenářské výzvě 2022

Líbí se mi, jak má spousta lidí seznam knih, které si chce přečíst. Já se, co se týče četby, pohybuji v trochu jiných mantinelech. Seznam takových knih nemám. Za to mám knihovny plné knih, které chci číst, jen není dost času. I když i to se od letošního roku zlepšuje. A tak jsem vlastně za čtenářskou výzvu vděčná. Procházím knihovny a koukám, co se do kterého tématu hodí a už se těším, jak si počtu. Občas mám problém po čem sáhnout a tato výzva mi ve chvíli kdy nevím pomůže. Jediné, co zatím nevím je kniha, která vyjde letos. Je příliš brzy na to, už si nějakou vybrat a udivuje mě už jejich počet v žebříčku knih k danému tématu. Máme přece ještě tolik měsíců před sebou a tolik moc možností a kterých zatím nemáme ani páru.

14.01.2022


7.) kniha, podle níž byl natočen seriál

Tak to jsem netušila, že seriál Vraždy podle Agáthy jsou natočeny podle nějaké knížky. Teď už to vím a díky za to. Tu knihu si určitě seženu a přečtu. Děkuji za tip. Ty příběhy jsou vtipné a líbí se mi.

30.09.2018


4.) kniha, ve které se jedna z postav jmenuje jako vy

siena, neboj, to opravdu nehrozí. Já čtu ráda a knihy, co už něco pamatují mě neodradí. Už jsem jich četla spousty, tak si přečtu i tuto. Jen co se k ní dostanu. Díky za tip a hezký večer. D

20.09.2018


4.) kniha, ve které se jedna z postav jmenuje jako vy

siena - jejda, děkuji moc. A dokonce má jméno v názvu. Skoro se stydím, že jsem o ni nevěděla. Určitě přečtu.

18.09.2018


4.) kniha, ve které se jedna z postav jmenuje jako vy

Znáte někdo knihu, ve které se hlavní hrdinka jmenuje Dagmar. Fakt o žádné nevím a ráda bych si alespoň jednu přečetla "o sobě". Děkuji předem. Dagmara

18.09.2018