Zamilovaný duch

Zamilovaný duch https://www.databazeknih.cz/img/books/30_/30786/bmid_zamilovany-duch-OnH-30786.jpg 4 39 7

Věčná sbírka série

< 39. díl >

Bantam Romance série

97. díl

Mladičká lady Demelza Langstonová po smrti rodičů žije s bratrem Gerardem na chátrajícím panství poblíž Ascotu. Sourozencům se naskytne výhodná nabídka pronajmout po dobu dostihů rodinné sídlo zájemci, který se již nestačil ubytovat v hostinci. Lord Trevarnon je v londýnské společnosti znám jako zhýralý muž, a proto Gerald rozhodne, že před ním svou sestru utají. Demelza se uchýlí do dobře ukryté komnaty, z níž se dá vyjít pouze bludištěm tajných chodeb. Díky jim vyslechne plán Trevarnonových nepřátel, jak odstranit ze soutěže jeho koně Crusadera, jasného favorita derby. Nezbývá jí než hosta varovat, ovšem tím také prozradit svou totožnost. Lord Trevarnon zachrání svého koně, zamiluje se do Demelzy, ale tím příběh nekončí...... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Baronet
Originální název:

The Gost Who Fell in Love , 1978


více info...

Přidat komentář

Dalgiona
19.02.2024 5 z 5

Všem tady přede mnou se kniha vlastně nelíbí, protože je to romantika nebo spíš krásná pohádka pro dospělé. Nechápu, proč tedy takové knihy čtou. Pokud si chci odpočinout od krváků, detektivek či velmi emotivní četby, či filmu, ráda si takovou knihu na příjemný odpoledne přečtu. Je to příjemné čtení pro příjemnou chvilku. A že je děj předvídatelný, to ví každý, kdo ví, koho a co čte. Lituji jen ty, co chtějí číst psychologický román a vezmou si takovouto pohádku.

sarahmoon
26.09.2022 2 z 5

Ne, ne, ne... Proč a kdo se rozhodl načíst tyhle knihy. Vždyť je tolik jiných lepších autorek a knih červené knihovny.

Anotace mě navnadila a pak přišlo zklamání. Jsem ráda, že jsem zvládla doposlouchat.

Ty poslední kapitoly autorky jsou vážně na cukrovku.
A ty jména!

Audiokniha - přednes pana Iva Martáka ušel. Trochu mě tahalo za uši, když mluvil ženským hlasem :o) ale jinak sympatický hluboký hlas.


Nuttelka
06.07.2022 3 z 5

(Audiokniha)
Při těchto knihách - poslechu můžete naprosto vypnout a maximálně si odpočinete, jelikož u toho nemusíte vůbec přemýšlet :-) Já u toho udělala i spoustu jiných věcí :-)
Opět nenáročný děj, který vyústí v nehynoucí lásku. Poslední kapitola mi až kroutila prsty u nohou, jak moc sladké řečičky mezi sebou hlavní postavy vedly :-)))

reader.007
24.02.2022 2 z 5

(SPOILER) Než se svým gamblerstvím přešaltrovali na rugby a fotbal, byli Angličani tělem i duší koníčkáři a tak není divu, že se do Ascotu léta páně 1822 sjela půlka ostrovanů, aby minimálně jednou ročně dali pořádně vydělat bookmakerům, kapsářům a místní gastronomii. Jednomu z čelních hraběcích hazardérů však vybouchne ubytování, na spaní pod širákem je moc nóbl, takže prostě osloví prvního nešťastníka, co bydlí poblíž. Ten má sice radost, že může svůj dům nabídnout takové honoraci, ovšem vzhledem k špatné pověsti hrabátka se pro jistotu rozhodne zavřít do tajného kumbálu svou líbeznou sestřičku. Je jasné, že zvědavá ženská se tam dlouho neohřeje a jen tak mimochodem odhalí tajné protihraběcí spády…

Ewik
19.04.2016 3 z 5

Asi si na to nikdy nezvyknu, ale vadí mi, jak Barbara Cartland píše 3tečky, když hlavní hrdinka mluví s mužem svých snů. Budí to dojem, že holka nedokáže složit větu dohromady a koktá.
Nicméně, musím knihu pochválit. Bylo příjemné ji číst, a ještě příjemnější bylo zjištění, že kniha nekončí "klasickým polibkem", jako většina. Byla to příjemná změna. Také bylo poznat, že autorka asi milovala dostihy, poněvadž byly celkem podrobně popisovány.

JaneHope
18.08.2013

Copak Cartland někdy popisovala víc než "byla to láska od Boha"? Píše takové ty odpočinkové slaďárny pro náctileté :) Ale občas je to milé si přečíst :)

lukyli154
31.07.2012 3 z 5

Útlá knížečka, která se dá přečíst za chvilku. Je škoda, že autorka poněkud přeskočila část, kdy se Demelza s lordem Trevarnonem (bože, to jsou jména) svěřují všem okolo o své lásce, takže vůbec nevíme, jak na to reagoval její bratr, který jí před Trevarnonem tak strašně schovával. To docela autorka "odflákla". A ta poslední kapitola...sladká jako med....Když mi bylo 15, tak jsem to žrala, ale teď mi to přišlo spíš k smíchu. Jo a pokud někdo čeká bohatě popsanou milostnou scénu, tak se nedočká ;-) Jinak přeji překné počtení.