confusedlady confusedlady komentáře u knih

☰ menu

Fangirl Fangirl Rainbow Rowell

kniha se ke mě dostala díky slevám, jinak bych o ní vůbec nevěděla. ze začátku mě nějak nezaujala, přišlo mi to lehoučce podobné Afteru- nástup na vysokou, atd.
S hlavní postavou jsem se v často stotožňovala. Nenarazila jsem ani na jednu postavu, která by my vyloženě vadila. Kniha nemá skoro žádný zvrat nebo zápletku, myslím si že kdybych popsala můj rok na škole, vyšlo by to úplně stejně a třeba bych i zbohatla, XD. Kniha mě nezklamala, nečekala jsme že by mě zaujala a to se stalo. Znovu bych si ji už nepřečetla...

17.01.2021 3 z 5


Srdcerváči. Kniha 1 Srdcerváči. Kniha 1 Alice Oseman

pro náš startovací příspěvek jsme si vybraly 1. díl komiksu Srdcerváči
-čtení tohoto komiksu je velmi oddechové a rychlé (nám četba zabrala cca 15 minut a to nejsme ani jedna ve čtení rychlá)
-nemá jen nádherný obal, ale i krásný příběh, který si zamilujete
tuto knihu určitě doporučujeme

31.12.2020 4 z 5


Zmizení Sáry Lindertové Zmizení Sáry Lindertové Kateřina Šardická

na knihu jsem narazila ve videu Eliss, kde mě děj okamžitě zaujal. měla jsem až moc velká očekávání, která nebyla naplněna a táhla se celou dobu čtení, kdy jsem si i říkala ať už je konec. v knize jsem nenarazila na jedinou mě sympatickou postavu, ale je pravda, že byli dobře promyšlené. děj mě děsil, což bylo skvělé a nenapadlo by mě, že se můžu u knihy bát až tak moc. líbilo se mi i to, že se v příběhu pořád něco dělo. celkový dojem z knihy Zmizení Sáry Lindertové bych brala kladně a určitě patří do těch lepších, co jsem zatím četla, ale přiznám se vám, že znovu bych si ji nepřečetla.

31.12.2020 3 z 5


Nikdy nelži Nikdy nelži Hallie Ephron

Nikdy nelži mi doporučila mamka která je milovnicí psychologických románu. jsem jí za tuto knihu opravdu velice vděčná, protože je to moje jedna z jasných jedniček co jsem zatím četla. děj byl opravdu napínavý a ze závěru knihy jsem byla oravdu překvapená.

31.12.2020 5 z 5


Mrtvá a živá Mrtvá a živá Daphne du Maurier

příběh Maxima a "Já" je můj nejoblíbenější! k tomuto příběhu jsem se dostaka díky mé nejoblíbenější herčce, která hraje v muzikálu a byla jsem opravdu velice nadšená. když se ke mě kniha dostala ze začátku mi vadilo delší popisování okolního prostředí, což ale chápu jelikož bylo první vydání zveřejněno roku 1938 a do dnes nechali toto kouzlo v knize. najdete v ní jak romantiku tak i děsivé scénky, kdy máte na těle husinu.
-pokud se vám naskytne možnost jít na muzikál do Ostravy tak neváhejte a jděte, opravdu to za to stojí a když vychytáte správné obsazení budete polapení tímto božským dílem!

31.12.2020 5 z 5


Dívka ve vlaku Dívka ve vlaku Paula Hawkins

měla jsem opravdu velké očekávání u této knihy a tak jsme se moc na ni těšila. bohužel jsem byla zklamaná. s hlavní postavou a ani s žádnou jinou jsem vůbec nesympatizovala. i přes to vše se mi kniha docela líbila a mám v plánu se kouknout i na filmové zpracování.

31.12.2020 3 z 5


Smrtka Smrtka Neal Shusterman

o knize jsme se dozvěděla díky několila bookstagramerek a popravndě mě nějak extra nezaujala, dostala se ke mě jen díky slevám na nějakém e-shopu.
to se ale vůbec nepotvrdilo u mého prvního dojmu, ba naopak, byla jsem okamžitě vtáhlá do děje. postavy jsem si docela oblíbila, nenarazila jsem na žádnou co by mě něčím nezaujala. děj nebyl podle mě moc rychlí, ale to mi docela vyhovovalo. zajímala mě totiž ta omáčka okolo a tak jsem se čtením ani nepospíchala (trvalo mi to měsíc, než jsem došla ke konci, ale to bylo jen kvůli tomu jak jsem si knihu vychutnávala až do "konce" :) ). jen vytknu to, že jsem všechny zvraty předpověděla, ale nebyla to až taková hrůza. celkový dojem z knihy můžu hodnitit jenom kladně a určitě si v brzké domě zajdu pro další díl, protože tento příběh si nesmím nechat ujít!

31.12.2020 5 z 5


Selekce 1–3 (box) Selekce 1–3 (box) Kiera Cass

"série" Selekce mě velmi překvapila, nevěděla jsem prvně vůbec do čeho jdu a jsem nadšená. i když se mi Elita moc nezdála, nakonec jsem si to opravdu užila a jsem ráda, že se ke mě tyto knihy dostaly.
tuto zkrácenou sérii můžu jedině doporučit!

31.12.2020 4 z 5


Prokletý rok Prokletý rok Kim Liggett

napoprvé mě kniha vůbec nezaujala a tak jsem ji odložila a nechala si ji na jindy, až budu mít na ni náladu. jsem velice ráda, že jsem se k ní vrátila a čtení jsem si moc užila. sice mě kniha spíš vystresovala než zaujala, ale myslím, že to byla pecka a patří mezi ty lepší knihy, které si musíte aspoň jednou přečíst.

31.12.2020 4 z 5


Diabolik Diabolik S. J. Kincaid

o knize jsem slyšela poprvé ve videu Domi Novak a děj vůbec mě nezaujala, ale když se ke mě dostala a já přečetla první strany okamžitě jsem se do knihy zamilovala a nemohla jsem se od ní otrhnout. když jsem zrovna nečetla, přemýšlela jsem nad knihou každou volnou chvíli.
Diabolik je pro mě jedna z nejlepších knížek, kterou jsem dosud četla!

31.12.2020 5 z 5


Poslední deník Květy Fialové Poslední deník Květy Fialové Josef Kubáník

o knize jsem se dozvěděla díky samotnému autorovi, který je i vynikající herec a moc milý a laskavý člověk, Josef Kubáník.kniha mě hned na první straně nadchla. bohužel jsem ji po pár stranách odložila a teď jsem za to ráda, jelikož jsem na ni byla víc "připravená" než před rokem. během čtení jsem se smála a i plakala...hodně plakala. dojalo mě neobvyklé a neskutečně silné pouto autora a slavné herečky. je to velmi vzácné a pro mnoho lidí i těžko pochopitelné. myslím si, že to oba aktéry neskutečně obohatilo a přála bych každému, aby měl svou spřízněnou duši. kniha není vždy veselým čtením, ale ukazuje opravdový život. rozhodně stojí za přečtení!

15.11.2020 5 z 5


Dcera Dcera Kiera Cass

Nejsem schopná říct jestli je příběh Eadelyn lepší nebo horší než Americy. Byla jsem z něj míň nadšená ale na druhou stranu jsem byla víc ponořená v ději něz u Americy.... takže těžko říct☺️

16.10.2020 4 z 5


Tisíc kousků tebe Tisíc kousků tebe Claudia Gray (p)

Ze začátku mě kniha moc nebavila a trošičku jsem se ztrácela v ději, ale co přišlo pak? byla to bomba a moc jsem si to užila. jsem ráda že jsem knihu hned nezahodila a počkala si.

14.07.2020 4 z 5