CLAIRE139 CLAIRE139 komentáře u knih

☰ menu

Konec hry Konec hry Daniel Cole

Tak a máme tu poslední knihu trilogie. A ikdyž má nejlepší hodnocení, občas se mi zdálo, jako by ji napsal někdo jiný. Vykreslení postav mi občas haprovalo s tím, jak se jevilo v 1. a 2. knize. Chvilkama jsem si říkala, že se možná autor až moc rozjel a že se mi to vlastně takhle nelíbí. Až moc sprostá Baxterová a až moc "namachrovaný" Wolf.
Ale musím dát i tak plný počet hvězdiček! Zápletka dokonale promyšlená, na konci jsem jenom lapala po dechu a byla jsem vážně v šokovém překvapení. Opět jsem v napínavém příběhu ocenila humor spolu s napínavými scénami a opět přidal autor různé myšlenky, které nás čtenáře vedou k zamyšlení se nad životem.
Snad víc než samotná zápletka s F. a Ch. se mi líbilo, kam a jakým způsobem se posunuli Wolf a Baxterová.
Konec Hry je pro mě dalším důkazem, že jsem se při výběru krimi série a autora nespletla.

05.09.2021 5 z 5


Loutkář Loutkář Daniel Cole

Tak i k Loutkáři jsem se vracela podruhé, díky poslední knize z této série, Konec Hry.
Tak jako mě bavil Hadrový panák, tak moc jsem byla nadšená z Loutkáře. Baxterová a Rouche TOP postavy. Určitě je fajn, že se autor nesnažil za každou cenu i do této knihy vrazit Wolfa, kterého mám taky moc ráda, ale cením si toho, že se ho dočkáme až v Konci Hry.
Loutkář je bezesporu úžasně vymyšlený příběh plný hrůz, které se střídají s humornými momenty. Líbí se mi, že se autor vždycky v půlce knihy vrací do minulosti a teprve tam nabídne čtenáři pohled do vrahova života.
Opět mě nadchly také citáty a Daniel Cole mě opět nezklamal.

05.09.2021 5 z 5


Hadrový panák Hadrový panák Daniel Cole

Tak ke knize jsem se teď nedávno vracela, protože po Loutkáři vyšel poslední díl této trilogie, a to Konec hry.
100 lidí, 100 chutí, ale mě se i napodruhé kniha líbila moc a co víc, tak mě stále bavila i když už jsem znala konec. Za mě je to jednoznačně top Thriller, který je napínavý až do samého konce. Rozhodně jsem se u knihy nenudila, což nemůžu říct například o knize Oběť bez tváře od S. Ahnhema.
Místy britský humor jde skvěle do kontrastu s hrůzami, které číhají na každé další stránce. Ocenila jsem i citáty, jako například:
"Člověk bez nepřátel je člověk bez zásad." (Joel)

05.09.2021 5 z 5


Obeť bez tváre Obeť bez tváre Stefan Ahnhem

Tak tedy..... Knihu jsem si koupila díky mému zalíbení v žánru severské krimi a musím říct, že za mě velké zklamání. Příběh mě začal bavit až v půlce knihy, u konce jsem se vyloženě nudila. Postava Fabiana Riska pro mě ve srovnání s Harry Holem, nebo Joonou Linnou od Nesba a Keplerových velmi nezajímavá. Průměrný vyšetřovatel, kterému se autor na pár stránkách snaží vdechnout roli velice inteligentního, místy rebelského vyšetřovatele, leč marně. Často jsem se při čtení neubránila úšklebku a myšlence, jestli to autor myslí vážně. Například když Ingrid s Molanderem prohledávají dům pachatele. Ingrid několikrát vystřelí na zámek ve dveřích (v domě, kde se možná nachází pachatel) a Molander, který je zrovna v jiné části "sklepení" se při zvuku střelných ran ani nezačne zajímat, co se stalo.... Nemohl vědět proč, kdo a na co střílí.... A takových situací je v knize více.
Vím, že někdo tuhle knihu hodnotí velice kladně. Je to prostě o vkusu. Za mě zklamání.

23.04.2019 2 z 5


Lazar Lazar Lars Kepler

Opět tato dvojice autorů nezklamala!! Pro mě jsou prostě top autoři severské krimi! Napínavý příběh, který je plný zvratů. Rozhodně se těším na další díl!

16.04.2019 5 z 5


Hadrový panák Hadrový panák Daniel Cole

Daniel Cole.. sympatický Brit a myslím, že zajímavý spisovatel. Kniha Hadrový panák se mi líbila, děj je dobře promyšlený, nešetří se barvitými popisy obětí apod. Těšila jsem se na další pokračování a opět mě ani kniha Loutkář nezklamala! Doporučuji :)

16.03.2019 5 z 5


Sophiina volba Sophiina volba William Styron

Když jsem si před x lety zvolila tuto knihu jako povinnou četbu k maturitě, ještě jsem nevěděla, že to bude nejoblíbenější kniha z celé povinné četby! Neskutečně poutavý děj, člověk má o čem přemýšlet.

16.03.2019 5 z 5


Playground Playground Lars Kepler

Někdo možná zklamán tím, že to není typická kniha, jakou by člověk čekal od této spisovatelské dvojice. Nicméně za mě můžu říct, že jsem opět hltala stránku za stránkou. Dobře promyšlené. Zajímalo mě, jak celý děj skončí. Zajímavý pohled na věc...

16.03.2019 5 z 5


Dívka v sedle Dívka v sedle Sieglinde Dick

Nejlepší kniha o koních a dostihovém sportu, jakou jsem kdy četla! Hltala jsem doslova každou stránku a v napínavých scénách jsem byla jako na trní. Hlavní hrdinka je velká milovnice koní a zároveň velká bojovnice! Při čtení jsem si i pobrečela. Doporučuji!

16.03.2019 5 z 5


Harry Potter a prokleté dítě: Část první a druhá Harry Potter a prokleté dítě: Část první a druhá Jack Thorne

Knihu jsem prostě musela mít! Tenhle styl psaní mi ale úplně nevyhovuje. Děj nebyl špatný. Ale moje oblíbená postava Severuse prostě...no nebylo to ono. Za přečtení ale stojí.

16.03.2019 3 z 5


Spi sladce Spi sladce Rachel Abbott

Tak po téhle autorce jsem sáhla náhodou, nicméně nelituji a určitě si ještě něco přečtu! Napínavý děj, pořád jsem nedokázala určit, kdo je vlastně ten zlý... napínavé až do samotného konce!

16.03.2019 5 z 5


Ta přede mnou Ta přede mnou J. P. Delaney (p)

Úžasně propracovaný děj, který člověka chytí!

20.02.2019 5 z 5


Žízeň Žízeň Jo Nesbø

Jo Nesbo opět nezklamal. Napětí, při čtení jeho knih se mi místy tají dech a hltám každou stránku.

20.02.2019 5 z 5


Věř mi Věř mi J. P. Delaney (p)

Stejně jako kniha Ta přede mnou je kniha Věř mi skvělá, ale na můj vkus má trošku překombinovaný děj.

20.02.2019 5 z 5


Loutkář Loutkář Daniel Cole

Stejně jako Hadrový panák mě Loutkář úplně pohltil :) Za mě super knihy. Super autor! Pevně doufám, že budou i další díly :-)

20.02.2019 5 z 5