cibulka 8 cibulka 8 komentáře u knih

☰ menu

Milostný příběh jednoho života Milostný příběh jednoho života Beth Morrey

Nikdo tu není černobílý. Charaktery jsou krásně barevné, každý má nějaké kostlivce ve skříni. A každý má v sobě spoustu dobrého. Ze začátku jsem se nemohla začíst, ale pak mě to chytlo za srdce.

28.12.2023 4 z 5


Alchymistova šifra Alchymistova šifra Kevin Sands

Vždy mě fascinuje, jak hlavní hrdina prakticky nejí, je vystaven všelijakým fyzickým i psychickým útrapám a stejně dokáže vymyslet nějaký úžasný plán, jak záporáka dostat na lopatky. Já když jsem hladová, tak můj mozek myslí jen na to, jak se dostat k jídlu a nic kloudného nevypotí.
Jinak knížka super. Děj je napínavý, má spád, žádné zdlouhavé popisy. Jen té krve nemuselo být tolik.

17.12.2023 3 z 5


Kaldera Kaldera John Flanagan

Nejvíc mě asi pobavilo, když připluli na ostrov a hned první člověk, kterého potkali, jim poskytl veškeré informace a dokonce jim nakreslil i mapu.

14.11.2023 3 z 5


Všechno bude fajn Všechno bude fajn Lenka Lanczová

Jako náctiletá jsem dostala od babičky k narozeninám dvě stovky a já si za ně běžela koupit tuhle knihu. Tehdy se mi strašně líbila, četla jsem ji několikrát. Dnes, po dvacetišesti letech, už se na příběh dívám jinak - spíš z pohledu Lenčiných rodičů. Ale stále má pro mě své kouzlo i jistou dávku nostalgie.

04.11.2023 5 z 5


Šťastná kniha Šťastná kniha Barbora Šťastná

Tak tohle se povedlo. Bára píše o běžných věcech s takovým nadhledem, až jí to závidím. Po přečtení prvních dvou kapitol jsem dostala trochu strach, jestli dokáže autorka tu vysokou laťku udržet, jestli se nebudou příhody opakovat nebo se nezačnu v druhé půlce nudit. Ale nestalo se a užila jsem si knížku až do konce.

19.08.2023 5 z 5


Já a pan Darcy Já a pan Darcy Alexandra Potter

Tohle je moje třetí knížka od Alexandry a zatím nejlepší. Emily i její myšlenkové pochody mě fakt bavily... Pro mě příjemně strávený čas s knihou.

16.07.2023 4 z 5


Časy se mění Časy se mění Anne Jacobs

Paní Jacobsová umí nádherně vyprávět. Jen mi trochu vadily pasáže ze středověku. Přišly mi zbytečné a působily až rušivě. Ale jinak velmi čtivá série.

22.05.2023 4 z 5


Pampeliškový oheň Pampeliškový oheň Nathan David Wilson

Údajně je to určeno pro mladší děti, ale mně to nepřijde. Děj je často zmatený, nevíme, co a proč se děje. Vyprávění obsahuje až děsivé hororové prvky... Chtěla jsem dát dvě hvězdičky, ale závěr to zachránil... za ten přidávám hvězdičku

21.04.2023 3 z 5


Tajemství staré lavice Tajemství staré lavice Markéta Chaloupková

Hezký příběh s krásným poselstvím. Hlavními postavami jsou dva osmáci.
Já mám obavu, že dnešní osmáci čtou spíš fantasy Young adult, takže bych to doporučila tak devíti až desetiletým dětem.

01.04.2023 3 z 5


Dobrá a ještě lepší jitra Dobrá a ještě lepší jitra František Nepil

Na Františkovi Nepilovi je úžasné, že dokáže běžnou a někdy i otravnou činnost povznést na vyšší úroveň. S jakým zanícením a láskou píše o zahradničení a kutilství. Když čtu jeho fejetony, tak si říkám, proč se mi vlastně někdy nechce dělat to či ono, když je to taková krása. A až bude manžel řezat dřevo na cirkulárce, budu na něho pohlížet jen jako na účastníka leteckého souboje nebo jako na lovce tygrů.

12.02.2023


Dračí cejch Dračí cejch Ilka Pacovská

Neustále mě překvapuje kolik světů je autorka schopná vymyslet. Santarena, Poluta, Quinwall, Airbowan, Pastek.... Navštívili jsme říši draků, jednorožců, sirén, harpyjí, trpaslíků a teď dračí lázně. Také by mě zajímalo, jak autorka vymýšlí jména postav . Jak vznikl třeba Demit, Rohan, Lukerdek, Karmaneuduna, Tekulin, Omaula, Hilara, Avisir a další a další....

11.01.2023 4 z 5


Miluju tě. Já vím Miluju tě. Já vím Nofreeusernames (p)

Vtipné, dobře se čte. Knížka je vypiplaná se všemi fotkami, QR kódy a písničkami. Nejsem cílovka, ale fakt jsem se bavila. A to jsem se občas musela ptát dcery, abych věděla o co jde. Ale jsem za to ráda. Alespoň teď o trochu víc rozumím jejímu teen světu

03.01.2023 4 z 5


Zlodějíček z pátých hradeb Zlodějíček z pátých hradeb Ilka Pacovská

(SPOILER) Smekám před fantazií paní Pacovské... Úžasná fantasy sága. I tento díl byl napínavý a plný dobrodružství. Přesto mi ale některé věci vrtaji hlavou. Třeba proč přehodil Fortr Hanku a Matyáše přes zábradlí? Nebo jak je možné, že se poslední knut tak rychle přestěhovával z těla na tělo, když jinak to byl docela složitý proces. Také mě mrzelo, že Helara měla velmi málo prostoru. Čekala jsem od této nové postavy mnohem více akcí.

29.11.2022 4 z 5


Otrocká krása Otrocká krása Ilka Pacovská

Tak to je nářez.... od tohohle dílu autorka přitvrdila. Popisy bojů jsou hodně reálné.
Příběh má spád, pořád se něco děje....

10.11.2022 3 z 5


Dva životy pana Perla Dva životy pana Perla Timothée de Fombelle

V pohádkovém světě vládne krutý král, lidé hladoví a bojí se o svůj život. V našem světě zuří druhá světová válka, lidé hladoví a bojí se o život. Vlastně není velký rozdíl mezi těmito dvěma světy. V pohádce to ale přece musí dopadnout dobře, opakuji si pořád dokola. Nebudu prozrazovat konec, jen pochválím postavu fotografa, která celý příběh stmeluje.

29.10.2022 3 z 5


Vrať drakovi, co je jeho Vrať drakovi, co je jeho Ilka Pacovská

Úžasné... Ani chvilku to nebyla nuda

06.09.2022 5 z 5


Zvěrolékař jde do boje Zvěrolékař jde do boje James Herriot (p)

V jedné kapitole James vypráví, jak se mu narodil syn. Já jsem během čtení této knihy také porodila syna. A tak když už mi to přebalování, kojení, nevyspání přerůstalo přes hlavu, utíkala jsem se aspoň na pár minut občerstvit do Darrowby, kde je vždycky dobře. Osvěžená jsem se pak vracela ke svému děťátku abych mohla dál žasnout nad tím neuvěřitelným zázrakem...

07.08.2022 5 z 5


Bouřlivé časy Bouřlivé časy Anne Jacobs

Lepší než první díl. Oceňuji události z pohledu různých postav. Sympatická mi byla Sonja a líbili se mi vzpomínky Míny na panský dům, když tam pracovala jako služebná.

26.06.2022 4 z 5


Ve tvém pokoji Ve tvém pokoji Jordanna Fraiberg

Pro dvanácti a třináctileté slečny perfektní.

17.06.2022 4 z 5


Báro, nebreč! Báro, nebreč! Ivona Březinová

Pro mě nejlepší díl ze série. Kromě příběhu Simči je děj prokládán úryvky z díla a korespondence Boženy Němcové a nejlepší byly části, kdy si Simča představovala, že je samotná Božena. Hodně mi také pomohlo, že jsem viděla televizní minisérii Božena.

15.06.2022 3 z 5