Dračí cejch

Dračí cejch https://www.databazeknih.cz/img/books/25_/257862/bmid_draci-cejch-257862.jpg 5 286 34

Sedmý smysl série

< 8. díl >

Existuje škola, kde si draci vychovávají lidi pro své služby a potřeby. Je neuvěřitelné, kolik lidí touží drakům, kteří lidmi opovrhují, sloužit. Do tohoto místa – Pasteku – pošlou Hanku ochránci s posláním chránit Lídu Laridonovou. Hanka prochází mnoha nebezpečími, ale naštěstí má své přátele, kteří ji nikdy nenechají na holičkách. Ani osmý díl Sedmého smyslu nezklame čtenáře: napětí a dobrodružství se střídá se scénami, které potvrzují, že dobří a věrní přátelé jsou nad zlato.... celý text

Nathally
Nathally
06.11.2023 4 z 5

Tento díl mě moc nenadchnul a to kvůli Lídě, kterou jsem už od začátku neměla ráda. Ale opět se najdou i vtipné scény, které člověka pobaví.

Plativa
Plativa
05.11.2023 5 z 5

Další skvělý příběh v této sérii, musím říct, že mě předchozí díl moc neoslovil, a i když tam zůstalo hodně nezodpovězených otázek, jsem ráda, že tento díl se jim nevěnoval a byl zase o magické škole a dracích a jednorožcích, prostě to, co mají čtenáři rádi. Lídě bylo věnováno hodně prostoru a pochopení, zároveň určitě mluvím za všechny, že to byla krajně nesympatická postava a měl ji někdo za její sobeckost prostě omylem přizabít. Těším se na další díly!


Abukšákul
Abukšákul
16.06.2023 5 z 5

Naše nejoblíbenější série, tolik dílů a žádné hluché místo. Autorka má hodně velkou fantazii, až nás mrzí, že už se chýlíme do finiše. Můžeme doporučit, skvělá série od prvního dílu =)

ElikaS
ElikaS
23.04.2023 5 z 5

Ani v osmém díle série neztrácí své kouzlo. Autorka přichází stále s novými nápady a knížky si udržují něhu, která pohladí po duši, napětí i dobrodružství.
Tentokrát jsme u Lidky viděli, kam vede opičí láska a rozmazlování. Upřímně mě dost překvapilo, kolik je jí Hanka ochotna projevit soucitu. Já jí měla plné zuby hned od začátku a ani na chvilku mi jí líto nebylo. Naopak si myslím, že se na ní klidně mohlo i přitvrdit.
V minulém díle jsem v recenzích často četla, že čtenářům chyběl Sváťa, ten mi tolik nechyběl. Ale bylo mi to líto, že v tomto díle téměř není Rafan. Toho jsem si oblíbila. Každopádně jeho nepřítomnost mi vynahrazoval Spiripyr, který mě opravdu bavil.

cibulka 8
cibulka 8
11.01.2023 4 z 5

Neustále mě překvapuje kolik světů je autorka schopná vymyslet. Santarena, Poluta, Quinwall, Airbowan, Pastek.... Navštívili jsme říši draků, jednorožců, sirén, harpyjí, trpaslíků a teď dračí lázně. Také by mě zajímalo, jak autorka vymýšlí jména postav . Jak vznikl třeba Demit, Rohan, Lukerdek, Karmaneuduna, Tekulin, Omaula, Hilara, Avisir a další a další....

nai.ivka
nai.ivka
29.12.2022 5 z 5

Série mě moc baví, autorka má pro každou knihu bohatě nápadů. Přála bych si, aby to mohla být tisíc a jedna kniha.

Jarka_rybář
Jarka_rybář
01.03.2022 5 z 5

Skvělá kniha. Líbí se mi, jak Hance studium v Pasteku pomohlo. Mám pocit, jakoby každý pobyt na jiné škole přinesl nečekaný rozvoj osobnosti hrdinů.

ZuKo
ZuKo
08.09.2021 5 z 5

Tady lze jen říci, že ukázka rozmazleného "spratka" byla vystižena přesně.

Knihodrak
Knihodrak
28.08.2021 5 z 5

Nechápu jak to autorka dělá, ale díly jsou čím dál víc čtivější :)

zirafinec
zirafinec
06.05.2021 5 z 5

Nijak nezaostává za ostatními díly.

Nevím, na co bych poukázala... Kniha má spád, vše je krásně propletené, Sváťa se nepřestává chovat jako Sváťa, což oceňuji, navíc ho autorka nevyhodila z děje jako v minulých dvou dílech - to se teď stalo Rafanovi. Akorát Lída se chová až moc hloupě.

Doporučuji.

TaLu
TaLu
06.04.2021 5 z 5

Hanka se díky práci pro ochránce dostane opět na nové místo. Tentokráte ji do školy v Pasteku následuje Sváťa a tak si čtenář vynahradí jeho malou aktivitu v předchozí knize. Díky úžasné fantazii autorky jsem se s radostí ponořila do objevování dalšího světa a dobrodružného vyučování. Hanka se naučí mnohé další dovednosti. Mimo jiné tvarování kamenů. Postupně se komplikuje i dozor nad spolužačkou, která si zahrává s nebezpečnými praktikami přivolávání. Dozvíme se, co obnáší přijetí dračího cejchu. Do boje v závěru knihy zasáhne i nový Hančin opeřený přítel. Napínavý díl plný akce a poznávání nového. V ohrožení je Hančin bratr jednorožec.

JAnD
JAnD
18.03.2021 5 z 5

Zase o něco více Sváti než v předchozích dílech.
Zase nová škola a s ní nové zajímavé předměty i postavy.

Autorka si udržuje svůj standard a kniha se opět čte jedním dechem.
Škoda, že nebylo více prostoru věnováno tajemnému spolku, takhle jsou to spíš jen náznaky

Luigi1
Luigi1
06.03.2021 5 z 5

Jsem opět nadšený krásným dílem této série,která mě trochu(jsem starší generace)mrzí jak je Lída rozmazlená,potřebovala by nasekat.Někteří,určitě mně vytknou tuto poznámku,ale podívejte se na to kam nás ta mladá(né všichni)generace vede.Mám z toho špatné pocity už kvůli vnoučatům.

soupik2012
soupik2012
31.12.2020 5 z 5

Dračí cejch považuji hned po Otrocké kráse za nejvydařenější díl z celé série. Hanka, přestože dostane poměrně složitý úkol, nechová se tak dětinsky jako tomu bylo v předchozím příběhu. Sváťa po jejím boku, jí od hloupých nápadů dostatečně ochraňuje. Záhadný spiripyr a škola v Pasteku, kde vyučují draci je dalším zcela novým místem tohoto kouzelného světa. Zlo je zde skutečné, reálné a příběh tak získává na dramatičnosti. Samotný závěr byl trošku možná až moc pohádkový, ale ona to pohádka v každém případě je. Tuto sérii čte naprosto kouzelně paní Margit Vinklárková.

DK197
DK197
03.08.2020 5 z 5

E-KNIHA: Opět nakonec nechávám hodnocení dle dětských čtenářů. Věřím, že být mladší, stačí mi kniha tak, jak je. Ale ve svém věku a po dvou předcházejících skvělých napínavých a tajemných částech jsem od dračího nehostinného přísného města čekala víc. Víc drama. Děj byl škádlivý, nikoli nebezpečný, ačkoliv se tvářil, že něco většího přijde. Nepřišlo a mě to zklamalo. Holt jsem měla větší očekávání. A chování Hanky mi přišlo úplně mimo mísu a zadaný úkol. Vždyť se kromě závěru moc nesnažila a ještě ji pochválí. Ach jo. Navíc zápletka brzy končí, následována jinou, co mě bohužel vůbec nebavila. Nejlepší na celé knize je Avisir, Sváťa a skrytý potenciál města Pastek. Škoda ho. Ale stačilo to 4 hvězdy za mě.

haya82
haya82
17.01.2020 4 z 5

Napínavý příběh, zajímavý pohled do světa draků a hlavně skvěle vytvořené město Pastek. Nejvíc se mi líbil spiripyr Avisir a jeho “válčení” s Hankou a Sváťou.

Eliška1235
Eliška1235
19.02.2019

Kniha je nejzajímavější z celé série. S Hankou jsem od prvního dílu. Je škoda že to tok rychle skončí už jenom jeden díl.

Hani77
Hani77
02.01.2019 5 z 5

Super, mám ráda draky. Lída se mi zdála strašně rozmazlená, nechtěla bych takovou holku hlídat.

RemiBlack
RemiBlack
23.02.2018 5 z 5

2018/9
Vydařený díl, i přes délku čtivý, zábavný. Rozhodně doporučuju. :)

doubravka212
doubravka212
23.10.2017 5 z 5

energie a temperament z knihy přímo srší.