CathMares CathMares komentáře u knih

☰ menu

Pan Kaplan má třídu rád Pan Kaplan má třídu rád Leo Rosten

Tuto knížku jsem měla v povinné četbě a jediné co můžu říct, že jsem se pomalu pořád smála. Moc vtipně napsaná knížka, pan Kaplan který se dožaduje pozornosti negramatikou u učitele a i ostatních žáků večerní školy bylo něco. :D :)

01.01.2017 4 z 5


Poslední přání Poslední přání Andrzej Sapkowski

Geralt z Rivie, který je zaklínačem, mě uplně pohltil od té doby co jsem o něm zatim slyšela jako ve vydání počítačových her a po nějaké době jsem zjistila, že jsou i knížky, nejvíc se mi líbil tento první dìl ohledně jeho a fantasy postav, které někdy musel zabít.
Andrzej Sapkowski napsal tento příběh napínavě, nemohu si stěžovat ale v některým místech mě dostali postavy jak se vůči němu chovali jako např. ten trpaslík.

01.01.2017 4 z 5


Než jsem tě poznala Než jsem tě poznala Jojo Moyes

Tato knížka mě opravdu dostala, ať psaním autorky, či celýho toho románu, úžasná Lou, která byla trošku praštěná a Will, který věděl co dělá. Také jsem si probrečela konec i když jsem si myslela, že bude s HappyEndem ale každý příběh to tak nemusí mít, určitě doporučuji! :) a chystám se na druhý díl s Louuu. :)

01.01.2017 5 z 5


Babička Babička Božena Němcová

Na tuto knížkou musí člověk aspoň trochu přemýšlet, protože je to starší jazyk češtiny, tedy archaismus, který se už v této době nepoužívá, neni to knížka kterou bych uplně milovala, protože tato knížka je psaná z 19. století, a bylo to na tu dobu takový ten boom, ale zase musim uznat, že autorka měla představivost, líbilo se mi, jak uvedla autorka do děje svojí pravou babičku ze svého dětství, která byla štědrá a upřímná.. Takže je to jedna z TOP knížek povinné četby. :)

01.01.2017 3 z 5


Malý princ Malý princ Antoine de Saint-Exupéry

Tato knížka s pěkným přebalem se krásně četla, s filozofickými představami, jako byl napřìklad na začátku beránek, nebo klobouk .. Určitě bych doporučila i mladým, kteří mají tuto knížku jako přípravu k maturitě, není nudná a rychle se čte i tím, že jsou v knížce namalované obrázky kde všude princ byl a nemá moc stránek. :)

01.01.2017 5 z 5


Půlnoční koruna Půlnoční koruna Sarah J. Maas

Druhou část knižní série, půlnoční koruna mě opět dostala, přečetla jsem ji rychlostí blesku, určitě fandim Chaolovi, protože je prostě jinej než Dorian, uplně boží chlap plných emocí, nejvíc mě ale dostal konec, kde Chaol se všechno dozví o Celeaně, že je vlastně z královského rodu. Teďka se chystám na další díl a jsem uplně natěšená co a jak .. Určitě doporučuji, je to po hodně dlouhé době série, která mě na 100% dostala.

01.01.2017 5 z 5


Skleněný trůn Skleněný trůn Sarah J. Maas

Ze začátku mě tahle knížka uplně nenatchla, ale věděla jsem, že se musim rozečíst, protože do příběhu se vmísil Chaol a pak I v průběhu fantasy a jaká byla Celeana, její vlastnost mě uchvátila do takových rozměrů, že někdy jsem se sama do ní vžila, ale fandila jsem víc Chaolovi než princi ale to je tajemství knížky, přečtě sami, určitě bez pochyby si budu chtít přečíst druhý díl..

13.12.2016 5 z 5


Vědma Vědma Michael Scott

Tento 3. díl se mi moc líbil, protože v každém díle se připojují nové historické osobnosti, mam strašně ráda fantasy a snad se po Vánocích dokopu k posledním 3 dílům

30.11.2016 5 z 5


Rudá jako rubín Rudá jako rubín Kerstin Gier

Nedokázala jsem jí dočíst do konce, protože asi na můj věk, už to bylo moc holčičí, čekala jsem něco víc. Bohužel :(

30.11.2016 2 z 5


Harry Potter a prokleté dítě: Část první a druhá Harry Potter a prokleté dítě: Část první a druhá Jack Thorne

Harry Potter mi trošku ze začátku připomínal Harryho Pottera a kámen mudrců, nejvíc se mi líbil vztah mezi Albusem a malým Malfoiem, také jsem byla na chvíli ráda, že se tam objevil na chvilku Severus Snape, moje nej postava, určitě bych to doporučila, je to moc čtivé, dá se to přečíst za 2 dny. :)

30.11.2016 5 z 5


Pomsta & rozbřesk Pomsta & rozbřesk Renée Ahdieh

Tato knížka byla něco očekávaného jako hvězdičky do přebalu, moc se mi líbilo jak se postupně otevíral Chálid Šeherezádě,bylo to něco do sebe, dočetla jsem pomstu & rozbřesk a těšim se na další vydání růže & dýky. :)

30.11.2016 5 z 5