Caradyn Caradyn komentáře u knih

☰ menu

Petr a Lucie Petr a Lucie Romain Rolland

Dobrá volba při povinné četbě

03.10.2022 3 z 5


Vévoda a já Vévoda a já Julia Quinn

Početná bláznivá rodinka Bridgertonových mě přijala mezi sebe již od prvních stránek. Sice jsem prvně shlédla seriál na Netflixu, ze kterého jsem byla paf i několik dní po dokončení první série, ale přemýšlela jsem, že bych se ráda dozvěděla o knižní Daf a vévodovy více.
Díky mojí skvělé kamarádce se ke mně knížka dostala doslova bleskurychle, za což jsem jí velice vděčná, protože přece jenom původní zpracování od autorky se ničím nahradit nedá. Mohu četbu jen doporučit, skvělá volba pro odpočinek-anglická smetánka a namlouvací sezóna upoutá nejen Vás, ale i Vy je.

14.08.2021 5 z 5


Šťastné dívky Šťastné dívky Charlotte Nicole Davis

(SPOILER) Knize jsem po přečtení anotace dávala o trochu víc naděje, že by konečně další dobrá Fantasy četba?(nečekala jsem tedy, že by se vyhoupla na stejnou laťku jako fenomény: Hunger Games, Labyrint, Divergence atd..) Prostě něco úplně nového, co by třeba taky pohltilo moji nenasytnou fantazii?

A ono ne…, myšlenku musím pozdvihnout, ale to je tak asi vše. Autorka dělala v ději až moc zbytečné odbočky, které neměly ani moc smysl, velice ráda protahovala a neustále přidávala nová prostředí, postavy, což mi pak už připadalo dost absurdní. Několikrát jsem knihu odkládala, čímž se mi pak o to četla obtížněji, když tam zase přibylo něco nového..hlavně mi už lezla na nervy dost častá fráze: ,,Díky mrtvým.” Upoutalo mě až posledních 30 stran.

To je čistě jen můj názor, ale pokud máte po ruce jinou knihu, neztrácejte čas s touto.

20.07.2021 2 z 5


One Direction - Kdo jsme One Direction - Kdo jsme kolektiv autorů

Rozhodně nejlepší biografická kniha o 1D, po které můžete sáhnout! Vyloženě jsem se vcítila do každého ze členů kapely a procházela tak jejich příběhy a pocity. Teď si konečně připadám jako někdo, kdo má o sobě právo říct, že je opravdovým DIRECTIONEREM. Mohu jen doporučit, je fajn si doplnit znalosti o boys;)

20.07.2021 5 z 5


Dívka ve vlaku Dívka ve vlaku Paula Hawkins

Tak tahle kniha mě opravdu spát nenechala. Byla také zároveň mým úplně prvním thrillerem a dost mě zaskočila svou mrazivostí. Jediné, na co jsem si musela jaksi zvyknout, byla Rachel, moc jsme se spolu nemusely, ale nakonec bych pro ni vyplakala vodopády slz. Vážně dech beroucí příběh, kdybyste váhali na začátku pokuste se to přejít a dostat se až na samotný konec, protože to opravdu stojí za to.

18.04.2021 4 z 5


Hledání Aljašky Hledání Aljašky John Green

Po pravdě jsem se do čtení knížky tak trochu nutila a asi jediná věc, díky které jsem příběh dočetla byla famózní Aljaška Youngová. Záhada sama o sobě, které jsem se společně s Válečkem, Takumim, Larou a Plukovníkem snažila přijít na kloub. Momentů, kdy jsem knihu odložit nechtěla, bylo málo..ale přece jenom jsem vydržela do konce, ten mě tedy nemile zaskočil a obecně mi zkazil moji naivní představu. Každopádně těch několikero myšlenek jako “jak se dostat z labyrintu utrpení” a “jdu hledat velké možná” mě dost oslovilo na to, abych se více zamyslela nad jejich hlubokým významem. Když to shrnu byl to nezaměnitelný zážitek, ale zároveň ne tolik poutavý, že bych nebyla schopna myslet na cokoliv jiného. I tak doporučuji, spíše jako odpočinkovou četbu :)

05.04.2021 3 z 5


Papírová princezna Papírová princezna Erin Watt

Vau, nemám slov. Knihu jsem četla na doporučení kamarádky a jsem moc ráda, že se mi vůbec dostala do ruky. Taková mírná obdoba Afteru, ale rozhodně mě děj více zaujal než ze série od A. Todd. Vztah mezi "toxic" Reedem a už od začátku mou oblíbenkyní Ellou jsem si zamilovala, již od prvních náznaků. Jestliže se chcete svézt na horské dráze emocí a bizárních situacích, toto je ideální volba;)

16.02.2021 5 z 5


Jediná maličkost Jediná maličkost Erin Watt

Je sice pravdou, že mě kniha popadla, až v polovině, ale příběh Chase s Beth za úmorné pročítání prvních stránek stál. Jsem moc ráda, že jsem si knihu od kamarádky nakonec vypůjčila, mile mě překvapila a ta myšlenka "s jedinou maličkostí" je dokonale geniální;)
DOPORUČUJI(jako příjemnou oddechovku)

03.02.2021 4 z 5


Cesta ke slávě Cesta ke slávě Danny White

Pěkně zpracované informace o klucích a celkově o 1D. Něco jsem sice už věděla, ale opravdu tak sotva polovinu. Kniha mi přiblížila jejich cestu na vrchol, rozhodně doporučuji. Jak directionerům, tak i lidem, co by se rádi dozvěděli o kapele více.

18.01.2021 5 z 5


Harry Styles Harry Styles Elle Cowen

S knihou jsem 100% spokojená, musím vyzdvihnout styl podání informací a celkový dojem, díky patrným detailům si připadám Harrymu o trochu blíž. Doporučuji všem fanouškům 1D a obecně lidem, kteří se chtějí o Harryho cestě na vrchol dozvědět více.

(je však škoda, že se kniha velice těžko shání, bylo by fajn, kdyby se někdo pustil do kompletní Harryho biografie až po současnost)
Co jiného dodat než TPWK :)

14.01.2021 5 z 5


Papírová města Papírová města John Green

Papírová města se stala mou druhou Greenovkou(prvně to byly Hvězdy nám nepřály) a jelikož zrovna Johana Greena moc načteného nemám, velice mě překvapil. Jeho styl vyjadřování myšlenek je naprosto nezaměnitelný a oblíbila jsem si ho už od prvních řádků. Vracela jsem se ke knize, protože jsem opravdu netušila, jak může příběh Q a Margo dopadnout, neměla jsem ani žádné předtuchy a to právě dělalo z Papírových měst skvělou četbu! Na 101% přečtěte!

06.01.2021 4 z 5


První První Kiera Cass

Ubírám jednu hvězdičku za průzračnost děje(už od začátku jsem věděla, jak kniha dopadne). + mě v posledním díle America lezla víc a víc krkem než u předchozích, takže jsem se většinou ke čtení nutila...nevím, nejspíš se k celé trilogii vrátím až za hodně dlouho..

29.12.2020 4 z 5


Elita Elita Kiera Cass

Tak musím říct, že po přečtení Elity, jsem byla ještě více rozpolcená než u Selekce! America a ta její nerozhodnost, ach bože...no, ale jinak byl druhý díl o mnohem lepší a čtivější než první. I tak jsem u některých částí úplně nevěděla co má America v plánu udělat (je prostě nevyzpytatelná), takže na jednu stranu se to napětí docela dost stupňovalo. Díky tomu jsem asi u knihy vydržela.

09.12.2020 4 z 5


Selekce Selekce Kiera Cass

Možná, že jsem od knihy čekala trochu více, jako hlavně od samotné Selekce. Představovala jsem si, jak budou účastnice plnit nějaké úkoly atd..aby obstály v roli budoucí Ilejské princezny a ukázaly tak svoje schopnosti. Opravdu je škoda, že se tam něco takového neobjevilo, ale i tak jsem ráda s Americou prožívala každý okamžik v paláci. Konec série jsem si již domyslela, jinak to přeci dopadnout nemůže, ne? ;) I přes všechny mé výtky vřele doporučuji, je to skvělý únik od reality, kdy se přenesete do skvostného paláce.

24.11.2020 4 z 5


Spící Beatrice Spící Beatrice Júlia Matulová

Moc jsem knize nedávala šanci, trošku mě zaslepily recenze..Avšak musím přiznat, že s příběhem Beatrice se nejde v "covidové" době neztotožnit. Sice je virus v knize odlišný, to ano ale valná většina z nás pociťuje stejnou bezmoc, jako vědci z CDC, Charlie, Sylvie, Beatrice.. Vyloženě jsem se modlila za hlavní postavy, jen aby vše dobře dopadlo. V konec jsem spíš doufala, než ho předpokládala (posledních 50 stránek jsem četla jedním dechem). Vesměs byla pro mě tato dystopie oddechovkou s velkým plus!(=zajímavé zpracování)
URČITĚ DOPORUČUJI!

11.11.2020 4 z 5


Harry Potter a relikvie smrti Harry Potter a relikvie smrti J. K. Rowling (p)

Prostě kouzelný svět HP, co nikdy neomrzí(Relikvie smrti mám nejraději ;) Sice mi trvalo šest let, než jsem se k sérii dokopala a konečně se do ní začetla, ale jsem moc ráda, že jsem to s Harrym nevzdala, svět J.K.Rowlingové mě pohltil, když jsem to čekala nejméně.

02.11.2020 5 z 5


Tohle není jen kniha o sexu Tohle není jen kniha o sexu Chusita Fashion Fever (p)

Kniha předčila veškerá očekávání, otevřeně a bez obalu vysvětluje věci ohledně sexuality, tak jak se mají. Rozhodně doporučuji náctiletým zakoupit do své knihovny ;) (najdete v ní mnoho odpovědí na nejčastější otázky, hlavně na které se mladiství stydí zeptat)

02.11.2020 5 z 5


Královna ničeho Královna ničeho Holly Black

Nejprve se vyjádřím k poslednímu dílu a to přímo ke “Královně Ničeho”..Začátek ve světě lidí mě moc nevzal, už už jsem čekala kdy se děj stočí znovu do magické Země víl. Tak jsem prvních pár stránek spíš přežila, než abych si je užila..ale autorka mě nezklamala, vrátila jsem se společně s Jude do tajemné říše víl. Následující události mě zaskočily, změnily mi pohled na celou situaci a mého oblíbence Nejvyššího krále Cardana. Během četby jsem pocítila snad veškeré emoce(měla jsem chuť knihou mrsknout a už ji neotevřít a zároveň se dozvědět, co se stane dál)Takto to se mnou lomcovalo až do samotného konce. Když to shrnu, třetí díl mi připadal asi nejvíce záživný, ve druhém jsem se ztrácela ve jménech rádců a dalších nově představených postav(s vzájemnými vztahy mezi postavami jsem však problém neměla) a první díl mě uchvátil na tolik, že mě donutil dočíst zbylé dva a následně napsat tuto recenzi. Určitě se k sérii vrátím, Země víl mi chybí každou minutou, bohužel si u mě Férská sága vybojovala vysokou laťku, takže budu mít nutkání s ní ostatní Fantasy ságy srovnávat, dokud ji nějaká jiná nepřekoná.

30.10.2020 4 z 5