BStone BStone komentáře u knih

☰ menu

Objevení Boží přítomnosti Objevení Boží přítomnosti David R. Hawkins

Další z úžasných knih z pera Mistra Davida Hawkinse je plná opravdu cenných informací pro duchovní hledače a také neocenitelných rad pro ty, kteří to se skutečnou duchovní cestou myslí vážně.

09.07.2023 5 z 5


Kouzelné pírko pro Gwendy Kouzelné pírko pro Gwendy Richard T. Chizmar

Solidní pokračování o sympatické Gwendy, ve které se skrývá více než ona sama tuší. Kniha se čte sama, i když předchozí díl ve spojení se Stephenem byl přece jen lepší. Jdu tedy na další pokračování, tentokrát už opět ve spojení s Mistrem.

13.02.2023 3 z 5


Bílá kniha Bílá kniha Ramtha (p)

Skvělá kniha a opravdu svobodné čtení.
Úvodní slova:
„Věnováno Bohu, který žije ve vás." - Ramtha

17.01.2023 5 z 5


Konec dětství Konec dětství Arthur Charles Clarke

Konec dětství není asi nejlepší kniha A.Clarke, ale čtivá a zajímavá určitě je. Příběh o osudu lidského druhu je částečně i filozofickým zamyšlením nad lidstvem a Vesmírem. Mě to bavilo. Stejnojmenná televizní série už méně, protože se do ní hlubší myšlenky autora téměř nedostaly.

24.12.2022 3 z 5


Popravčí Popravčí Chris Carter

Solidní a čtivá kriminálka, která mě bavila především ve své první půlce. Ke konci už autor lehce ztrácí dech a pomáhá si různými berličkami.

14.11.2022 3 z 5


Růženky Růženky Stephen King

V kontextu Mistrových geniálních děl je kniha o jedné nadpřirozené bytosti, spících ženách a místu "za stromem" pouze dobrá. Ovšem v kontextu žánru je to tradičně špičkově napsaný, výborný příběh.

02.11.2022 3 z 5


Ostrov Duma Key Ostrov Duma Key Stephen King

Budu se opakovat, ale opět další z rozmáchlých románů Stephena, který mě vtáhl a nepustil. Skvěle napsané postavy, napínavý a děsivý boj s monstrem, spousta hrůz ale i citů, jak to umí jen King. A lastury pod domem tiše skřípají...

11.07.2022 4 z 5


Povznesení Povznesení Stephen King

Krátký a krásný příběh z mistrova pera, který mne povznesl svým námětem i velkým vypravěčským umem autora. A třeba povznese i vás...

16.06.2022 4 z 5


Vědění pro nejisté časy: Průvodce věkem úzkosti Vědění pro nejisté časy: Průvodce věkem úzkosti Alan Watts

Klasický Alan. Čtení to není místy úplně jednoduché, ale určitě osvěžující a svobodné.

04.06.2022 4 z 5


Smrtka Smrtka Neal Shusterman

Kniha o budoucnosti, kde smrt přirozená ze světa zmizela a místo ní přichází Smrtky... Výborný námět a kniha je velice čtivá. Není úplně strhující, ale bavila mě dost. Další díl si určitě dám.

09.04.2022 3 z 5


Den, kdy jsem se naučil žít Den, kdy jsem se naučil žít Laurent Gounelle

Tak jsem knihu statečně přelouskal až do úplného konce. Obsah celkem jde, forma pro mne ostřesná a mimozní. Všechny rádoby filozofické moudra nacpané do každé kapitoly připomínají nějakou eso-eko masírku. Jonathan se po několika dnech volna u tetičky promění v mudrce, který všem káže jak má co být, jak je to správně a v pseudorealitě knihy mu všichni v tleskají. Lidé v jeho životě i ti online. Rád si přečtu mistry jako např. Krishnamurtiho, nebo třeba Tolleho. Tohle fakt ne.

18.03.2022 1 z 5


Spasitel Spasitel Andy Weir

Sci-fi jako řemen. Knihu jsem přelouskal víceméně jedním dechem. Je fakt, že některé části jsou na mne příliš odborné a ty trošku nudily. Ale zápletka fakt parádní a příběh oplývá vším, co má opravdu dobré dílo obsahovat. Tedy dobrodružství, naději, touhu a pravé přátelství.

15.01.2022 5 z 5


Dumasův klub Dumasův klub Arturo Pérez-Reverte

Výborný román o jednom lovci knih a ďáblu. Dílo velice čtivé, ačkoliv mě některé mimořádně košaté pasáže lehce dováděly k šílenství. Každopádně jsem si mysteriózní čtení velice užil.

21.12.2021 4 z 5


Pod kupolí Pod kupolí Stephen King

Výborný námět a klasická Kingovka s obrovskou stopáží. Ale tak, když ho miluješ, není co řešit.

26.11.2021 4 z 5


Ústav Ústav Stephen King

Další z románů S.Kinga, který mě dostal. Výtečný námět a klasicky vygradovaný, velice čtivý příběh, kdy jsem měl pocit, že mě kniha do sebe doslova vcucla. Příběh o dětech, jejichž prokletím je jejich vyjímečnost, stojí za přečtení.

21.08.2021 4 z 5


Wim Hof – Ledový muž Wim Hof – Ledový muž Wim Hof

Skvělá kniha o neobyčejném životě Wima, která obsahuje také spoustu užitečných rad a návodů pro vyznavače otužování ale i celkového zdraví.

30.05.2021 5 z 5


Intenzita Intenzita Dean Koontz

Začátek je správně thrillerový, napínavý, postupem času bohužel hodně ztrácí na intenzitě, kterou si tak užívá zřejmě nejvíc hlavní pošuk. Za mne lehce podprůměrný kousek, který střídá napětí s nudou.

22.12.2020 2 z 5


V podezření V podezření Michael Robotham

První z příběhů o psychologovi Josephu O’Loughlinovi má slušný start, který ale v průběhu vyprávění ztrácí dech v přílišné rozvláčnosti. Slabší průměr.

26.10.2020 3 z 5


Čtvrtá opice Čtvrtá opice Jonathan Dylan Barker

Slušná, lehce nadprůměrná kriminálka, která nenudí. Co mě ale na této knize rozhodně prudí, je věta, která se opakuje na každé cca 20 stránce: "obrátil oči v sloup". Místo abych se vžil do příběhu, tak už jsem čekal kdy se tahle kravina zase objeví a přemýšlel, jestli je pako autor nebo překladatel.

03.10.2020 3 z 5


Pavučina snů Pavučina snů Stephen King

Po Pistolníkovi asi nejslabší kousek od Kinga co jsem četl. Tradičně výborný námět se doslova ztrácí v přepálené stopáži a v neuvěřitelném množství odboček a nudy. Dal jsem to až do konce, ale byla to prostě fuška...

28.08.2020 3 z 5