Kouzelné pírko pro Gwendy

Kouzelné pírko pro Gwendy https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/475760/bmid_kouzelne-pirko-pro-gwendy-s0E-475760.jpg 4 138 40

Kouzelná skříňka série

< 2. díl >

Volné pokračovaní titulu Kouzelná skříňka pro Gwendy, který napsal Richard Chizmar spolu se Stephenem Kingem, nás znovu zavede do malého mainského města Castle Rock, kde šerif Norris Ridgewick a jeho tým zoufale pátrají po dvou pohřešovaných dívkách. Ve Washingtonu D. C. se 37 letá Gwendy Petersonová nemůže více lišit od rozpačité dospívající dívky, která kdysi trávila léto běháním po sebevražedných schodech. Téhož léta jí byla tajemným cizincem v černém obleku svěřena neobvyklá krabička, která jí nabídla drobné dárky výměnou za její péči, dokud se cizinec nakonec nevrátil, a slíbil Gwendy, že krabici už nikdy neuvidí. Gwendy o krabičce nikdy nikomu neřekla - ani svému manželovi. Jednoho dne se ale krabička znovu objeví, bez varování a bez muže v černém obleku, který by vysvětlil, co s tím má dělat. Znovuobjevení krabice spolu s znepokojivým zmizením v Castle Rocku vede Gwendy znovu domů, kde by mohla pomoci zachránit ztracené dívky a zastavit nebezpečného muže...... celý text

Literatura světová Horory Romány
Vydáno: , Beta-Dobrovský
Originální název:

Gwendy's Magic Feather , 2019


více info...

Přidat komentář

kethy
07.04.2024 2 z 5

Jsem vlastně zklamaná. Čekala jsem víc napětí, ale dostala jsem jen krátký příběh bez nějakého Kingovského napětí nebo konce.

ZÓNA
02.02.2024 2 z 5

Sterilní pokračování příběhu o velice nápaditě a láskyplně vytvořené Gwendy.
Prakticky monotónní text vedoucí k omšelému detektivnímu závěru, který by vstřebal snad jen vyjukaný mladík začínající s kriminálním žánrem.
S pocitem nenaplněnosti a uvadajícím zanícením pro tajemnou skříňku s tlačítky, není jiné volby, než dokončit trilogii, kterou opět povede zkušený mistr tajemna.
Myslím si, že nestačí být dobrým povídkářem a pedagogem vyučujícím tvůrčí psaní, abyste Kingovu myšlenku rozvedl a posunul dál. Gwendy zakotvila ve stojatých vodách a uvidím, zda třetí díl opět posune krásnou pohádkovost k vizualizaci tajemna, což King umí dokonale.
Promiňte, pane Chizmare, ale čtení bylo obyčejné, nezábavné a nepříliš důvtipné. Jen čtivost nestačí k sepsání výborné knihy. Na ni je třeba mnohem víc, než jen touha. Talentem pro zápletky obdařený King by mohl vyprávět...


Finn69
31.01.2024 3 z 5

To mám za to, že jsem si po prvním dílu stěžoval, že je to dobré, ale moc krátké.
Kouzelné pírko má sice dvakrát tolik stránek, ovšem stane se tam toho o polovinu méně než ve "Skříňce". Napsané je to zručně, ale vcelku o ničem. Nějaké vyšetřování moc nečekejte, konec přijde z ničeho nic, jako klasické "deus ex machina". A vzápětí následuje happy end.
Za mě zklamání, doufám, že to třetí díl napraví. Kdyby ale pod ním nebyl spolu s Chizmarem opět podepsaný i King, asi bych do toho už nešel.

jaroiva
31.01.2024 3 z 5

Tento díl byl takový docela o ničem. Trochu násilně nastavené pokračování, aby to jakože souviselo s prvním dílem. Není to nějaká katastrofa, ale žádná bomba.
Co mi ale vadilo v českém vydání, byl překlad. Ne, že by byl špatný, ale je nekonzistentí s prvním dílem, přeloženým I. Němečkem.
Je sice pravda, že první díl se v originále jmenuje Gwendy's Button Box - čili skříňka s tlačítky, jak překládá Dina Podzimková, ale když už to Ivan Němeček přeložil jako Kouzelnou skříňku a používá toto označení, je mi nepříjemný najednou ten skok na "skříňku s tlačítky".

Stanas513
14.01.2024 5 z 5

Ve výzvě 2024 je bod č.19 - kniha, která má na obálce hodiny. Na obálce této knihy obrázek hodin je, sice malý, ale zato dvakrát - na věžních hodinách. Knížka se mi moc líbila, už se těším na poslední díl. Je to taková mírně kouzelnická pohádka pro dospělé. Hezky se čte a člověk se u čtení krásně uvolní.

lazarus
08.01.2024 3 z 5

Slabé, zoufale nudné a neuvěřitelné. Chizmar se Kingovi nedokáže vyrovnat ani omylem a tento díl mě přijde naprosto zbytečný a čas čtenářův kradoucí

iLuciferie
17.12.2023 1 z 5

Za mě je druhý díl obrovským zklamáním. Od začátku do konce jsem se ke čtení musela nutit. Kniha je totiž v podstatě o ničem. Další díl už oželím.

P.owl
28.10.2023 2 z 5

(SPOILER) Druhá kniha z trilogie o Gwendy a její kouzelné skřínce. V této knize sledujeme hlavně životní úspěchy hlavní postavy, které mohla, ale nemusela způsobit již zmíněná skřínka, která se vrací v třísetstránkovém provedení zpět do hry. Dílo se snaží být ozvláštněné kriminální zápletkou, ale viník je odhalen schopností alá "Mrtvá Zóna" a ještě dost náhodně - jak kdyby autor hledal způsob zakončení knihy na poslední chvíli. Nicméně témata, kterých se kniha svým obsahem dotýká, je hlavně vztah a láska na dálku vs. kariéra, dále také rodina = konfrontace s odcházením rodičů.
Po přečtení všech tří knih, hodnotím nejhůře v porovnání: délka - děj (vleče se a nikam se nevyvíjí) - zábava.
Pro zajímavost - tato kniha o dospělosti Gwendy má střední délku a mapuje týdny jejího života.

dr.horrible
19.09.2023 3 z 5

Dosť slabé pokračovanie. Formát furt fajn, ale Gwendy a skrinka sú málo využívaní a okrem nich je tam len ohratá detektívka na pár strán. 50%

smudlajs
17.07.2023 4 z 5

Jak už tu bylo několikrát zmíněno, není to špatná kniha. Je dobře napsaná, celkem napínavá, ale za mě jí něco (kingovského) chybí.

šárofka
10.07.2023 4 z 5

Fajn knížka, ale první díl byl lepší. Přesto doporučuji vyzkoušet.

le21nka
03.07.2023 4 z 5

Kniha se čte velmi dobře a rychle. Zajímavý děj. Jsem zvědavá, jak celá série dopadne.

danny_21
03.07.2023 3 z 5

Z dívenky Gwendy, která kdysi dostala do úschovy tajemnou a mocnou skříňku s tlačítky od cizince v černém obleku a Pan-Tauovské buřince, se po dvou dekádách stala úspěšná autorka a následně i kongresmanka a skříńka se na dlouhou dobu vypařila neznámo kam. Jednoho dne se ale opět objeví po Vánočním návratu dospělé Gwendy zpátky do Castle Rocku, kde se podobně jako v Derry rádi dějí prapodivné věci. Tentokrát je strašákem tajemné mizení mladých dívek a Gwendy se díky skřínce může podílet na záchraně dívek a odhalení pachatele společně se starým známým šéfém místní policie Norrisem Ridgewickem. Z celé trilogie je tento kousek nejslabší, nejspíš i proto, že si ho Chizmar střihnul sám bez Steva a tak nějak lehce a komorně uteče bez zásadního nadšení, uvidíme jaký poslední úkol na senátorku bude čekat v díle třetím - 60 %

Donna_Lucca
18.06.2023 3 z 5

(SPOILER) Oproti prvnímu dílu teda o dost dolů. Spíš detektivka se stejnou hl. postavou, která si občas zanadává ke skříňce, ale jinak nic. A pírko v názvu naprosto zavádějící. Pořád jsem na nějaké čekala a když přišla jen vzpomínka na dětství atd. zklamalo mě to. Třetí díl má hodnocení o dost lepší, tak uvidíme.

m2056
30.04.2023 2 z 5

Zklamání nečekal jsem to že to takové bude 1.kniha je mnohém lepší.

denib
28.03.2023 4 z 5

Jednička se mi líbila víc, ale i tak jsem spokojená. Co mi připadá zajímavé, že ačkoli v jedničce je Gwendy malá a ve dvojce už velká, tak mi jednička svým dějem i tempem přišla velká a dvojka malá. Malá ve smyslu klidnější a ne tak zasahující čtenáře. Malá, ale milá :-) Uvidím, jaká bude trojka :-)

MíšaS.
06.03.2023 3 z 5

Kniha je čtivá, ale chybí jí kouzlo? charisma?, nevím, jak to popsat. Čtete, ale nic ve vás nezanechává.
Jsem zvědavá na třetí díl, do kterého se pustil opět SK spolu s RCH, tak snad se to vrátí k prvnímu dílu a dají nám to pánové "pořádně sežrat" :)

Belanna
04.03.2023 4 z 5

Gwendy dospělá žena, tajemná skříňka a na víc jedno malé pírko. Příběh provází detektivní zápletka a dávka tajemna.
I druhá knížka se mi líbila a lehce se četla.
Krásné ilustrace.

esfinge
03.03.2023 5 z 5

Přestože jde o kratky a jednoduchý příběh, dávám plný počet. Za mě šlo totiž o příběh čtivý a velice milý. Těším se na 3 díl.

BStone
13.02.2023 3 z 5

Solidní pokračování o sympatické Gwendy, ve které se skrývá více než ona sama tuší. Kniha se čte sama, i když předchozí díl ve spojení se Stephenem byl přece jen lepší. Jdu tedy na další pokračování, tentokrát už opět ve spojení s Mistrem.

Štítky knihy

tajemství

Autorovy další knížky

Richard T. Chizmar
americká, 1965
2018  79%Kouzelná skříňka pro Gwendy
2022  81%Poslední úkol pro Gwendy
2021  73%Kouzelné pírko pro Gwendy
2024  80%Hon na Bubáka

Kniha Kouzelné pírko pro Gwendy je v

Právě čtených1x
Přečtených167x
Čtenářské výzvě45x
Doporučených2x
Knihotéce149x
Chystám se číst39x
Chci si koupit27x
dalších seznamech2x