Boogi Boogi komentáře u knih

☰ menu

Šťastně až navěky Šťastně až navěky Kiera Cass

Tuhle knížku si musí nutně přečíst každý kdo miluje Selekci. Hlubší seznámení s některými postavami vám pomůže pochopit jejich rozhodnutí a mnoho dalšího. Sice mě někdy trochu mrzelo, že čás vyhrazená pro určitou postavu končí, ale další příběh mi to vynahradil. Dokonce je tam trochu prostoru pro Celestu, Lucy a pohled do budoucnosti na druhé výročí Americy a Maxona. Bezva taky byl úplný závěr, kde se dozvíme co se stalo se zbytkem Elity po Selekci.

20.04.2024 5 z 5


První První Kiera Cass

Po dočtení Elity jsem váhala, jestli chci poslední díl vůbec číst. Nakonec jsem byla ráda, že jsem to udělala, protože je to nejlepší kniha celé série. Posledních 80 stran bylo naprosto nejlepších. Americu jsem si zamilovala, Maxona jsem po většinu času milovala taky, ale někdy mě pěkně štval, ale ten kdo mě vytáčel až skoro do samého konce byl Aspen. Trochu se bojím následujících dvou dílu, takže je prozatím odložím a počkám na nějakou lepší příležitost. Ovšem Selekce je jedna z nejlepších sérii, co jsem kdy četla.

14.04.2024 5 z 5


Útěk za láskou Útěk za láskou Petra Martišková

Na to, že knížka neměla skoro ani dvěstě stran jsem se s ní trápila až neskutečně dlouho. Emma byla příšerně nesympatická a absolutně nechápu jak se s jejím chováním mohla komukoli fakt líbit. Pořád si stěžuje na Kelly, ale ona je vlastně taky úplně taková. Navíc ten konec?? Něco opravdu zajimavého se tam objevilo až v poslední kapitole která měla cca 20 stran, takže je jasný, že na vyřešení celého problému zbylo jenom takových pět stránek. Navíc to celé bylo strašně předvídatelné a zároveň nereálné.

11.04.2024 3 z 5


V pádu V pádu Anne Pätzold

Druhý díl série o NXT se mi zdál o maličko slabší než první, ale i tak jsem si ho užila. Autorka píše takovým stylem, že vás bez problémů vtáhne do děje a vy ani nevíte jak a knihu máte za chvíli přečtenou. Naštěstí v téhle knížce není žádné přehnané kliše nebo drama a odvážila bych se říct, že by klidně mohla popisovat události, co se můžou naproto v pohodě stát i v reálném životě. Už se těším na třetí díl a tuhle sérii označuju za jednu ze svých nejoblíbenějších.

01.04.2024 5 z 5


Místa, kde jsem plakala Místa, kde jsem plakala Holly Bourne

No... nebylo to zas až tak špatné. Popravdě zdálo se mi, že Amelie byla na svůj věk až moc naivní, protože některé momenty nedávají absolutně žádný smysl, když vezmu v potaz, že je jí tak 16-17. Taky se mi někdy zdála přehnaně přectilivělá, ale je pravda, že to, co jí Reese udělal se nemuselo snášet zrovna nejlíp. Kapitoly se mi zdály až moc dlouhé (40 stran?) a trochu se mi pletla přítomnost s minulostí. Ale jinak bych řekla, že je to pěkná knížka pro holky kolem 13-15, pro starší se mi to moc nezdá.

17.03.2024 3 z 5


Přivedeš mě do hrobu Přivedeš mě do hrobu Karen M. McManus

Téhle knížce zabralo docela dlouho než se pořádně rozjela. Než jsem se dostala asi do půlky, přemýšlela jsem, že to s knížkou vzdám, naštěstí jsem to neudělala. Nakonec se to pěkně rozjelo a když o tom tak přemýšlím, nebylo to tak špatné jak jsem čekala.

08.03.2024 4 z 5


Léto porušených pravidel Léto porušených pravidel K.L. Walther

Tuhle knížku jsem si užila, ale mám k ní pár malinkých připomínek.

Zdálo se mi, že to bylo napsané stylem, který by se mohl líbit třeba desetiletým dětem. Prostě takové stručné a někdy by to chtělo víc popisování. Nakonec to ale až tam moc na škodu nebylo.
Taky mi tam chyběl nějaký zajímavý dějový zvrat (byly tam takové pokusy, ale nic extra). Možná kvůli tomu mi přišly nějaké části poměrně nudné a bojovala jsem sama se sebou abych je nepřeskočila, protože co kdyby se tam náhodou něco stalo?
Konec se mi zdál takový nedotažený a trochu nevysvětlený. Chtělo by ho to trochu ozvláštnit.
A nakonec ještě taková malá připomínka. Proč se na obálce píše, že je knížka inspirovaná písněmi Taylor Swift, když je tam i ní asi tak pět zmínek za všech těch 300 stránek? Není to tak, že by mi to nějak trhalo žíly, protože nejsem nějaká obrovská fanynka, ale přijde mi to takové zvláštní.

21.02.2024 4 z 5


Ve snu Ve snu Anne Pätzold

Na tuhle knížku jsem se hodně těšila a rozhodně mě nezklamala. Měla jsem ji přečtenou za pár dní a okamžitě se zařadila mezi jedny z mých nejoblíbenějších knih. Postavy mi byly velice sympatické, příběh byl dokonalý a ani nemusíte být obrovským fanouškem K-popu aby se vám kniha líbila. Nemůžu se dočkat, až si přečtu další díly.

22.01.2024 5 z 5


Políbila jsem Sharu Wheelerovou Políbila jsem Sharu Wheelerovou Casey McQuiston

Na tuhle knížku jsem se opravdu těšila a většinu jsem si taky užila, ale posledních cca 100 stran mi přišlo až zbytečně přeplácaných. Chloe se mi zdála poměrně nesympatická a o Shaře radši ani nemluvím. Jejich vztah se tam vzal vyloženě z ničeho, asi aby tam bylo ještě více LGBT+.
Další věc co mi nesedí je, že se nakonec ukáže, že skoro půlka studentů do LGBT+ patří. Samozřejmě, že jich může být třeba pět, ale tolik? Vždyť to snad není ani možné.
Tohle je už moje druhá zkušenost s knihou od Casey McQuiston a musím říct, že mi přijde že všechny její knihy jsou přeceňované.
Nevím, určitě jsou lidé, kteří tuhle knihu budou milovat, ale obávám se, že mezi ně nepatřím.

14.01.2024 3 z 5


Náhodou Náhodou Petra Martišková

Od téhle knížky jsem neměla žádná vysoká očekávání, ale nakonec to je jedna z nejlepších knih, co jsem tento rok četla. Bohužel jí musím ubrat body za to, že byla lehce předvídatelná. I přesto bych ji všem vřele doporučila.

12.12.2023 4 z 5


Polibek bez duše Polibek bez duše Jennifer L. Armentrout

Tahle knížka je skvělá pro milovníky fantasy. Její příběh, zápletka a prostředí jsou naprosto úžasné a všechno je navíc dobře promyšlené. Layla mi byla zezačátku nesympatická, ale když jsem ji poznala blíž, začala jsem ji mít docela ráda. Osobně si nejsem jistá, jestli se pustím do druhého dílu.

13.10.2023 4 z 5


Touha Touha Tracy Wolff

Čekala jsem něco ve stylu Stmívání nebo Upířích deníků, ale knížka mě překvapila. Ze začátku jsem si říkala, že to bude pěkná nuda, ale jakmile se děj rozjel, nemohla jsem se od ní odtrhnout. Bylo tam všechno co byste čekali (magické bytosti, trocha napětí, záhady a tajemství a samozřejmě taky romantika), ale i o mnoho víc. Posledních pár kapitol jsem zhltla v rekordním čase a nemohla jsem uvěřit, že už je konec. Zamilovala jsem si Grace, Jaxona i Macy natolik, že mi bude chvíli trvat, než se z toho pořádně vzpamatuju. Už se nemůžu dočkat, až vyjde druhý díl, což by mělo být pokud se nepletu už v listopadu.

09.09.2023 5 z 5


Když voláš moje jméno Když voláš moje jméno Tucker Shaw

Tahle knížka je vzpomínkou na všechny, co zemřeli kvůli HIV/AIDS a i když je ten příběh převážně smutný, je také krásný. Taky úžasně přibližuje tehdejší dobu a přístup lidí k LGBT komunitě.

Co mi ale vadilo bylo, že mezi Adamovým a Benovým pohledem nebyl skoro žádný rozdíl. Pak také to, že Benovy zážitky se skoro pořád jen opakovaly (chození New Yorkem, focení, atd.) a díky tomu mi přišel jen jako vedlejší postava ne hlavní. Adamův příběh byl o mnoho zajímavější, ale posledních pár stran se v jeho životě nic moc nedělo, což tomu dodávalo lehký dojem nedotaženosti.

25.08.2023 3 z 5


Zazářit Zazářit Jessica Jung

Tahle knížka vám úžasně ukáže i odvrácenou tvář K-popu, ne jenom to, co se odehrává před kamerami. Vzhledem k tomu, že ji napsala bývalá K-popová hvězda je to tedy více než věrohodné. Příběh byl naprosto úžasný a Rachel jsem si okamžitě zamilovala. Na to, že Jessica není vystudovaná spisovatelka, je tahle kniha naprosto úžasná. Rozhodně doporučuju všem, nejen fanouškům K-popu.

12.08.2023 5 z 5


Čtyři mrtvé královny Čtyři mrtvé královny Astrid Scholte

Na tuhle knížku jsem se hodně těšila a mé očekávání rozhodně nezklamala. Od první do poslední stránky se stále něco dělo a i přes více dějových linek tam nebyl chaos. Posledních asi deset kapitol bylo plné šokujících odhalení a skutečností a i přes slabé pochyby, které jsem v poslední čtvrtině měla knížka dopadla naprosto úžasně.

08.08.2023 5 z 5


Tíha vesmíru Tíha vesmíru Jennifer Niven

Tuhle knížku je těžké ohodnotit. Není vyloženě špatná, ale nijak vynikající taky není. V první půlce si Libby s Jackem skoro pořád jenom stěžují na jejich problémy a nic moc se tam neděje. V druhé půlce konečně začíná děj (ale stěžování nemizí), který se odehrává poměrně rychle a v některých částech možná až příliš rychle. Rozhodně by ničemu neublížilo trochu ubrat. Libbyin příběh se mi zdál zajímavější než Jackův, který se opakoval pořád dokola. Na druhou stranu má kniha plno pasáží, nad kterými má smysl přemýšlet.

Nevím, znova bych ji asi nečetla, ale jejího přečtení vyloženě nelituju.

01.08.2023 3 z 5


Já, Smrt Já, Smrt Aleš Novotný

Tahle knížka mě připravila o všechna slova. Až do poslední chvíle nevíte, kdo vlastně za to všechno může. Ze začátku se mi sice trochu pletly postavy, ale po pár kapitolách jsem se v nich zorientovala a myslím, že to, že byl vyprávěn z více úhlů pohledu, celému příběhu přidalo na napětí.

20.07.2023 5 z 5


9. listopad 9. listopad Colleen Hoover

Colleen nikdy nezklame. Tuhle knížku jsem přečetla přímo raketovým tempem. V poslední zhruba čtvrtině přišel zvrat, díky kterému se konec vůbec nedal předpokládat. Postavy byly naprosto úžasné a naštěstí taky čím byli starší, tím víc rozumu měli. Toto bude zřejmě jedna z nejlepších knih, co jsem kdy četla.

03.07.2023 5 z 5


Tohle všechno je pravda Tohle všechno je pravda Lygia Day Peñaflor

Tohle byla jedna z nejhorších knihy, co jsem kdy četla. Dala jsem jí šanci tři dny a pak to s ní naprosto vzdala. Ze začátku jsem si říkala: "vypadá to zajímavě, ještě jednu šanci tomu dám", ale prostě to nešlo. Po přečtení jediné stránky se mi zavíraly oči a i když jsem se dostala asi do třetiny, měla jsem pocit, že to dál už prostě nejde. Jsem ráda, že jsem ji měla jenom z knihovny a že jsem si ji nekoupila, jak jsem měla předtím v plánu.

25.06.2023 1 z 5


Temné sestry Temné sestry Krystal Sutherland

Páni, to rozhodě bylo něco! Knížka se nakonec odehrávala úplně jinak, než jsem očekávala, ale rozhodně jedině v dobrém slova smyslu. Některé věci byly možná trochu nechutně popsané, ale ke knize se to hodilo, takže s tím nemám nejmenší problém. Určitě bych ji vřele doporučila úplně všem.

23.06.2023 5 z 5