Ve snu

Ve snu https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/506873/bmid_ve-snu-SW8-506873.png 4 73 19

LOVE NXT série

1. díl >

Knihou nás provází hlavní hrdinka Ella. Je jí devatenáct let a od předčasné smrti rodičů žije jen se svými sestrami. Mladší Liv je bláznivá puberťačka žijící pro NXT – nejlepší K-popovou skupinu světa. Starší Mel pracuje v zábavním průmyslu a musí se ohánět, aby všechny tři uživila. Ella navzdory své nechuti studuje ekonomiku, aby si posléze mohla najít práci a starší sestře vypomáhat. Když doprovází Liv na akci, kterou pořádá Melina firma a hrají na ní NXT, naruší Ellin poklidný život setkání s Jae-yongem. Mladý muž ji zaujme hned během prvního setkání a Ella začíná prožívat svou první lásku. Nedlouho poté ovšem šokovaně zjistí, že Jae-yong je členem NXT. A jeho sláva přináší různá úskalí – od všeobecné známosti až po zákaz stýkat se s děvčaty. Pokud chce Ella s Jae-yongem být, musí se vše tajit. A roztáčí se kolotoč složitých manévrů a výmluv, který se ovšem nemůže točit donekonečna…... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Red
Originální název:

When We Dream


více info...

Přidat komentář

Zuzíček77
20.03.2024 4 z 5

Kniha je napsaná moc hezky. Už dávno nejsem cílová skupina, tak pro mě byla kniha trochu předvídatelná, ale i tak se mi líbila. Příběh tak pomalu plynul, až jsem se ocitla na konci. Oba hlavní hrdinové si získali mé srdce. Musí mít spoustu tajemství což není pro nikoho jednoduché. Je to taková oddychovka a příjemná změna ve smyslu, že tu nejde ani tak o chemii jako se pořádně poznat. Skončilo to otevřeně a tak jsem zvědavá co nás čeká v dalším dílu.

K zamyšlení:
I hvězdy jsou pouze obyčejní lidé, kteří touží po lásce a někdy i po normálním životě.

Janinajel
06.03.2024 4 z 5

Je to takova ta kniha , která vás sice nevystřelí uplne z bot , ale je to krasne a hezkym zpusobem napsane. Takove dobre plynouci, nenasilne. Hlavni postavy jsou kazdy z naprosto jineho sveta , prozivaji si sve zivotni utrapy a spolecne se podporuji v tom si uvedomit urcite veci v jejich zivote.Kniha se cetla moc hezky , vazne se mi libila:) i kdyz prvni dil skoncil trosku jinak nez jsem cekala , tal se tesim na dalsi 2dily , kde se hlavni postavy budou znovu prolinat. Jako oddychovka super


Tess_BooksNerd
09.02.2024 5 z 5

Po prvních asi 50 stránkách to na mě působilo jako takové typické "klišé" alá sen jedné puberťačky. Jak moc jsem se mýlila.. V této knize je opravdu hodně, ale hodně dialogů. Což je tedy vítaná změna. Dost často jsem se musela smát při rozhovorech, která vedla Ella a Jay-yong. Často vychytralé a dvojsmyslné odpovědi člověku vyrazí dech. Vřelý vztah mezi sestrami je skvělý. Příběh plyne svěžím tempem. Není nijak nabitý akcí nebo čímkoliv podobným. Celá kniha je hlavně o poznávání, budování vztahu, mlčení a skrývání hlavních postav. I to byl asi důvod, proč mi tato kniha trvala stejně dlouho jako jiná kniha o 700 stránkách nabitá záhadami, tajemstvím, romantikou a napětím. I přesto se mi tato kniha líbila natolik, že musím mít celou sérii.

vera5841
06.02.2024 5 z 5

Čekala jsem obyčejný, naivní romantický příběh. A vlastně jsem ho i dostala... Ale byl tak neskutečně milý, něžný a klidný. Vztah mezi hlavními hrdiny byl roztomilý a i když zrovna prožívali krušné chvíle, tak se k sobě stále chovali moc hezky a ohleduplně. Místy jsem se přistihla, jak se uculuji.
Z knihy jsem se dozvěděla i pár věcí z Korejské kultury, což mě velmi potěšilo. Jsem ráda, když se i u odpočinkové knihy dozvím něco nového.

Boogi
22.01.2024 5 z 5

Na tuhle knížku jsem se hodně těšila a rozhodně mě nezklamala. Měla jsem ji přečtenou za pár dní a okamžitě se zařadila mezi jedny z mých nejoblíbenějších knih. Postavy mi byly velice sympatické, příběh byl dokonalý a ani nemusíte být obrovským fanouškem K-popu aby se vám kniha líbila. Nemůžu se dočkat, až si přečtu další díly.

adela.hol
21.01.2024 5 z 5

Devatenáctiletá Ella žije po smrti rodičů jen se svými dvěma sestrami. Mladší Liv je typická puberťačka, která žije jen pro tanec a hlavně pro NXT - nejlepší K-popovou skupinu světa. Starší Mel pracuje v hudebním průmyslu a dělá vše, aby sebe i sestry uživila.
Jednoho večera Ella doprovodí Liv na akci, kterou organizuje Melina firma a na které hrají NXT. Tam se Ella setkává s o dva roky starším Jae-yongem. Aniž by to plánovali, osud tomu chce, že se setkají i podruhé a od té chvíle si začnou dopisovat. Toho, jak se culí nad mobilem, si brzy všimnou i jejich blízcí. To je ale nakonec nejmenší problém. Ten největší nastane ve chvíli, kdy Ella zjistí, že Jae-yong není žádný obyčejný kluk, ale je jedním z členů NXT. Má šanci vztah dívky, kterou nikdo nezná a kluka, kterého znají úplně všichni?

Kniha je vyprávěna v ich formě z pohledu Elly. Začetla jsem se okamžitě a ihned jsem se ponořila do příběhu. Hlavní postavy jsem si zamilovala a ve chvíli, kdy se oni culili nad mobilem, já se culila při čtení. Byli neskutečně roztomilí. Co také hodně pomohlo v oblíbenosti byly narážky na Harryho Pottera a Disney filmy. To bylo moje gusto.
Příběh je slow burn a možná takové tři čtvrtiny knihy si Ella s Jae-yongem jen dopisují. Přesto pro mě měli mnohem víc chemie, než třeba jiné páry, které se vidí na každé stránce.

Měla jsem ráda i Elliny sestry. Liv měla výborné hlášky a Mel kolikrát chtěla hrát přísnou, ale Liviny psí oči jí to vždy pokazily. Erin jako nejlepší kamarádka byla také skvělá, ta podpora hlavně na konci byla pro Ellu důležitá. Jae-yong měl alespoň Min-ha jako podporu, ale tam to bylo celkově složitější.

Kniha mi sedla do nálady, vkusu a další díly si musím přečíst, co nejdřív.

Damonka12
01.01.2024 4 z 5

Čtení téhle knihy jsem si moc užila, nechává nás nahlédnout do K-popu. Miluji podobné knihy, kde hraje hlavní roli tajemství. Rozhodně moc hezká romantika. Těším se na pokračování.

monika0181
15.12.2023 5 z 5

Chtěla jsem něco romantického, nenáročného, tak jsem šáhla po další "odložence". Až při čtení mě zamrzelo, že jsem ji nenechal ještě chvíli odloženou, protože kniha má otevřený konec a poslední díl ještě nevyšel. Ach jo, to budu ještě dlouho napjatá.
Kniha je neskutečně čtivá, lehká, vstřícná, vtáhne Vás do děje a přečtete ji jedním dechem. Je to krásná slow bunr romance. Jen mám strach, že na tři díly to bude zbytečně protahované, ale uvidíme, nechme se překvapit.
Příběh mi rychle utíkal, ale ten skokový konec mě opravdu zarazil. To byl střih, za který by se nemusel stydět ani střihoruký Edward. Škoda. Hlavně nemám po ruce druhý díl, abych mohla pokračovat.
Pokud pomineme tu jednoduchost a předvídatelnost příběhu, na pozadí můžeme číst, jak není úplně snadné být hvězdou a že některá rozhodnutí bolí opravdu hodně. A bohužel, že peníze světem vládnou a že příjem z umění je leckdy pro management důležitější než samotný umělec. A žít jako hvězda je jen pozlátko a žádné soukromí.

vlkove
04.11.2023 3 z 5

Hodně pomalé, skoro až nudné čtení. Kniha končí otevřeně. Přišlo mi to spíše jako fanfikce než jako skutečný plnohodnotný román. Vhodné pro mladší čtenáře.

Luna5000
04.08.2023 3 z 5

Nevěděla jsem, že to bude mít pokračování a tak mě trochu vadilo jak pomalu se vyvíjí vztah mezi hlavními hrdiny, ale pak jsem to pochopila, když jsem zjistila že další knihy přijdou. Nicméně z knihy nejsem nijak extra nadšená a ještě nevím zda po pokračování sáhnu, i když mě příběh těch dvou zajímá, jen doufám že to dopadne dobře a zůstanou spolu. Doufám, že jejich láska bude silnější než předsudky ostatních, tlačení ze strany ať už rodiny, kolegů nebo veřejnosti. Na obhajobu knihy napíšu, že kniha se nečte špatně a příběh je příjemný a lehce oddechový.

Terka18
01.08.2023 3 z 5

Nebylo to úplně špatné, ale ne něco, co bych si chtěla v knihovně nechávat a číst s radostí zase. Příběh měl dobrou myšlenku a dobrý spád, ale nějak mě nechytil. Spíš odpočinkové čtení na odpoledne. Příběh mě nevtáhl do sebe tak jak jsem čekala.

Hypatia1010
22.06.2023 3 z 5

Začátek byl opravdu nadějný, ačkoliv Ella nezapadá úplně do škatulky typických hrdinek. Byla spíš introvertní, někdo by možná dokonce usuzoval na nějaké menší psychické obtíže, nesnášela davy a upřednostňovala ticho. Byla knihomolkou tělem i duší. Tím mi byla sympatická a oceňovala jsem i to, jak se snažila vyrovnat se ztrátou rodičů a následnou změnou prostředí, když se jich ujala jejich nejstarší sestra Mel.
Jae-yong byl sympatický mladík a přestože byl členem světoznámé k-popové kapely, nedělal ze sebe žádného nadčlověka. Snažil se zůstat tím obyčejným klukem, kterým býval dříve, než se jejich hudební skupina proslavila. Pozvolný vztah, který si mezi sebou Ella a Jae-yong budovali, byl snadno uvěřitelný a dobře propracovaný. Ovšem ten konec úplně všechno zazdil. Nejen, že byl celkem neočekávaný - nedovedu si představit, že by se dokázali oba prostě smířit se situací a nesnažili se to nějak vyřešit -, ale navíc mi připadal příliš uspěchaný a tak nějak násilně uzavřený. Tak snad v dalším díle bude nějaké vysvětlení a rozuzlení.

klarka009
04.04.2023 4 z 5

Kniha se mi moc líbila. Úplně mě do sebe vtáhla a já ji přečetla za jediný den.
Krásná oddechová romantika s korejským hlavním hrdinou Jae-jongem, který nejraději čte Harryho Pottera :) a studentkou Ellou, která miluje malování a každý den se těší na to, až skončí škola a ona bude moci zase zalézt s knihou do postele. Alespoň než potká Jae - jonga :) Romantická linka je tu pozvolná a moc pěkně napsaná. Také se mi moc líbil vztah mezi sestrami. Jen je škoda, že konec se za mě moc nepovedl. Bylo to moc uspěchané a skončilo to nehezky, takže jsem zvědavá, jak se to bude dál vyvíjet.

dam.si.knihu
22.03.2023 3 z 5

Popravdě, já tyhle osudové lásky mám moc ráda a v knihách mi nevadí. Dokážu i pochopit hlavní hrdinku, která tak slavnou skupinu neznala a tudíž zpěváka nepoznalajá bych byla určitě to samé.

Opravdu mě bavila jejich romantická slowburn linka, která se autorce moc povedla. Bylo fajn sledovat, jak se postupně vyvíjí a jak je těžké se navzájem setkat, protože ty podmínky nejsou lehké. Celý ten příběh jsem si užívala takovou pohodu, kterou už dlouho ne. Žádné nafouklé drama a naivní chování hlavních hrdinů, až jsem si říkala, že to ani není možné. A pak přišel ten konec. Proč? 250 stránek prožíváme krásně se vyvíjející lásku, super atmošku a pak to bohužel autorka za mě moc uspěchá a tak trochu zabije. Jasně, nějaký ten zvrat musel přijít, ale tohle za mě úplně nefungovalo.
Nicméně, i tak se těším na další díl a jsem zvědavá, jak se s ním autorka popere!
Tohle nic nemění na tom, že to byl milý, čtivý a originální romantický příběh, který se Vám bude líbit, ale za mě ten konec mohl být lepší a dalo se z toho vytřískat víc. :)

happy19
22.03.2023 5 z 5

(SPOILER) Jako silný zastánce slow burn romantiky,se mi bude hodnotit lehce.;-)
Moc se mi líbil jemný přístup obou hlavních hrdinů k budování vztahu...
Protože ten "čas být spolu" byl vlastně nejvzácnějším zbožím děje.:-)
Ale já jim věřím...silná pouta...,-)
Ten konec...njn,je to triologie..to čekání bude běs!


,,Už jen žít deset minut denně v souladu se svým snem představuje pokrok."

zuzak82
17.03.2023 3 z 5

(SPOILER) Průměrná romantika na téma hvězdný zpěvák a "normální" holka hledají sami sebe a lásku.

kristy.books
15.03.2023 4 z 5

V posledných rokoch som podľahla čaru romantických príbehov od nemeckých autoriek, takže som si nemohla nechať ujsť ani túto novinku (a novú autorku). Navyše ma zaujala téma K-Pop, ktorá sa mi doteraz viac-menej vyhýbala, takže z tohto dôvodu som bola na knihu ešte viac zvedavá. Ve snu je príjemná romantická oddychovka, keby som ju čítala počas dospievania, dokázala by som si ju asi viac vychutnať, ale aj tak som s ňou bola spokojná.

Ella žije so svojimi 2 sestrami. Pred pár rokmi im zomreli rodičia a od vtedy sa pretĺkajú životom samy. So sestrami mali pekný vzťah, najstaršia Mel síce bola trochu uzavretá, ale nemožno sa jej čudovať, musela tvrdo pracovať, aby všetky uživila a na jej pleciach bolo veľa starostí. Liv bola typická teenagerka, ktorá si užívala život plnými dúškami, vyžarovala okolo seba pozitívnu energiu. Ella bola povahovo niekde medzi, snažila sa pomáhať, ako najviac mohla, aby Mel trochu odbremenila od všetkých povinností a aby Liv nič nechýbalo. Vybrala si výšku, ktorá ju nebavila, a tak trochu tápala, akým spôsobom si predstavuje svoju budúcnosť, ale pre sestry sa bola ochotná obetovať. Bolo tu viacero krásnych sesterských momentov, predovšetkým medzi Ellou a Liv, kedy ma zahrialo pri srdci.

Jae-yong bol sympaťák, síce patril k najväčším hviezdam sveta, ale v súkromí to bol skromný chalan, ktorý miloval hudbu, čítanie, rodinu a priateľov. Bolo cítiť, že svet šoubiznisu ho na jednej strane napĺňal, keďže žil svoj sen, no zároveň aj "vyciciaval", pretože jeho život bol plný pravidiel, zákazov, príkazov a obmedzení. Vďaka nemu sme mali možnosť nahliadnuť do sveta K-Pop a dozvedieť sa o ňom niečo viac (ja som sa rozhodne dozvedela nové veci, o ktorých som doteraz netušila).

Romantická linka "populárny spevák a obyčajné dievča" je pomerne častá, no tentokrát bola ozvláštnená svetom K-Pop, takže to pre mňa bolo celkom spestrenie, keďže podobnú knihu som zatiaľ nečítala. V K-Pop to funguje inak než v Hollywoode, takže vzťah Elly a Jae-yonga bol ešte viac komplikovaný. Vyvíjal sa pomaly, kvôli vzdialenosti boli často v spojení len cez správy alebo hovory, o to viac boli ich spoločné stretnutia rozkošné. Často som pri nich mala na tvári prihlúply úsmev.

Ve snu je prvý diel trilógie o rovnakom páre, takže samozrejme, na konci sa muselo všetko pokašľať. Ella a Jae-yong sa ocitli v situácii, z ktorej neexistovalo východisko, ktoré by nikomu neublížilo. Som zvedavá, čo si pre nich autorka prichystala v ďalších častiach. Snáď sa pokračovania dočkáme čo najskôr.

Culda
15.03.2023 3 z 5

(SPOILER) 3,5 * .....je to taková milá jednohubečka na odpoledne (pro mě :D)
ALE! otevřený konec :) zjistila jsem si na goodreads že jsou tři díly, takže budu doufat, čekat, že se všechny přeloží a já se dozvím jak to s hlavními hrdiny dopadne.
co me pobavilo...V knihách bývá popis postav (postava, oblicej, vlasy apod.) hned na začátku a v průběhu už není zmíněn/změněn a vy si u toho uděláte představu jak vypadají...
tady? hl.hrdina změní barvu vlasů hned 3x :D :D

ptavichripkaa
05.03.2023 5 z 5

Kniha se mi moc líbila. Bavily mě všechny tři sestry a ta jejich dynamika. K pop a střípky toho jak to v něm funguje byla jen třešnička na dortu. Těším se na další díly.

Štítky knihy

k-pop

Autorovy další knížky

Anne Pätzold
německá, 1997
2023  78%Ve snu
2023  78%V pádu
2024  0%V naději

Kniha Ve snu je v

Právě čtených3x
Přečtených86x
Čtenářské výzvě4x
Doporučených1x
Knihotéce158x
Chystám se číst118x
Chci si koupit20x
dalších seznamech7x