Přivedeš mě do hrobu

Přivedeš mě do hrobu https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/503160/bmid_privedes-me-do-hrobu-yAL-503160.jpg 4 76 16

Ivy, Mateo a Cal si bývali blízcí, teď už je ale spojuje jen společná střední a to, že mají všichni tři den blbec. Ivy prohrála volby do studentské rady, Mateovi zbývá jen krůček k vyhoření a Cala odmítla holka. Zase. Když na sebe tahle trojce narazí na parkovišti, rozhodne se vykašlat na vyučování a vyrazit za školu. Jen oni tři jako za starých časů. Kdo by to byl řekl? Jen co opustí parkoviště jim ale dojde, že si nemají co říct. Dokud si nevšimnou dalšího studentka Carletonské střední, který se rozhodl zatáhnout školu, a nevydají se za ním. A nechtíc se tak stanou svědky jeho vraždy. Co když se před školou nepotkali náhodou? A co když mají společného mnohem víc, než si doposud mysleli? Doporučený věk 13+... celý text

Literatura světová Thrillery Pro děti a mládež
Vydáno: , Yoli (ČR)
Originální název:

You´ll Be the Death of Me , 2021


více info...

Přidat komentář

MollyCornelia
dnes 4 z 5

4*/5*
Povedená kniha, na rozdíl od Jeden z nás lže, což mě moc neoslovilo. Koncept postav mi připomíná Rodinu především, měla jsem ze začátku problém se v nich zorientovat a spojit si jejich zázemí a minulost.
Takový konec jsem nečekala, ale ani mě nepřekvapil.
Celkově jsem spokojená, příběhu dodaly šmrnc kapitoly z YouTube kanálu, u kterých jsem se i nasmála. Doporučuji dospívajícím od 15 let a dospělým, kteří za sebou nemají moc detektivek.

lejera
06.04.2024 3 z 5

Kniha mě neoslovila tolik, jako ostatní autorčiny knihy. Možná za to mohla tématika drog, která mě nikdy nijak nezajímala. Příběh se odehrával v rámci jediného dne a to mi vůbec nesedlo, trošku se to táhlo.


Boogi
08.03.2024 4 z 5

Téhle knížce zabralo docela dlouho než se pořádně rozjela. Než jsem se dostala asi do půlky, přemýšlela jsem, že to s knížkou vzdám, naštěstí jsem to neudělala. Nakonec se to pěkně rozjelo a když o tom tak přemýšlím, nebylo to tak špatné jak jsem čekala.

Ronnie68
13.02.2024 4 z 5

Kniha se mi četla relativně dobře... ale je pravda, že se zde jednalo o jednoduchou zápletkou....

veriszv
23.11.2023 3 z 5

Možná jsem z těch překombinovaných seriálů mimo, ale tady mi ta zápletka přišla prostě až příliš jednoduchá
Tři hlavní postavy mi přišly celkem nezajímavé a nějak jsem si k nim nedokázala vytvořit vztah.
Zkrátka bylo to takové neurazí, nenadchne

Bětuu
25.10.2023 4 z 5

Kniha mě bavila, to jo. Ale nějak mi nesedly postavy a zápletka mi přišla příliš jednoduchá. Rozhodně to není špatná kniha, ale já ji považuju za jednu ze slabších děl autorky.

Gabiika9
09.08.2023 5 z 5

Pomalý začátek, ale potom se to rozjelo a zajímalo mě jen kdo. :D

kytarka
23.05.2023 3 z 5

Za mě je to asi nejslabší kniha spisovatelky. S knihou Jeden z nás lže, nastavila laťku holt moc vysoko. Neříkám, že je kniha špatná, to ne. Jen jsem od knihy čekala daleko více.

Magdyla.8
12.05.2023 4 z 5

Autorku jsem si velmi oblíbila po knize "Jeden z nás lže" a její styl vyprávění prostě zbožňuju. Dokáže psát velmi čtivě, příběh odsýpá a má hlavu i patu. Je pravda, že se zde opakovala romantická linka mezi hl. hrdiny, měla podobné prvky jako v její předchozí knize. Nicméně to neubralo na čtivosti a ani na zápletce příběhu, která se mi velmi líbila.
Jen rozuzlení bylo maličko nevěrohodné a proto dávám hvězdičku dolů.

TeriLin1111
09.05.2023 4 z 5

(Čteno v angličtině)
Od autorky jsem předtím četla pouze "Jeden z nás lže", ale troufám si říct že tohle bylo lepší. Zápletka napínavější, zamotanější, a na konci do sebe všechno hezky zapadá.

PetraBery
06.05.2023 3 z 5

Ivy, Mateo a Cal, tři bývalí kamarádi, kteří se zapletou do události, která hýbe celou střední školou. Autorce tento styl psaní sedí, pořád se něco děje a konec většinou překvapí.

shadowhunter06
28.03.2023 4 z 5

Kdybych neměla již načtené všechny knihy od autorky, byla bych stylem psaní a zápletkou ohromena více, nutno podotknout, že lze vidět, jak se autorka uchyluje k stále stejným scénářům tří hlavních postav (podobnost Ivy s Bronwyn a Matea s Natem je v tomto případě asi více než očividná).
Přesto se ke knížce určitě někdy ráda vrátím jako skvělému young adult thrilleru a dobrou pointou :)

musivila
24.03.2023 4 z 5

Znáte to, den blbec, takový mají i Ivy, Cal a Mateo bývalí kamarádi, když se ráno náhodně potkají před školou. Během rozpačitého rozhovoru Cal navrhne, jít za školu jako za starých časů. K jeho překvapení Ivy i Mateo souhlasí. To ovšem netuší, že tím právě začíná jejich nejhorší den v životě... bezva čtení, plné tajemství, lží, odkrývání starých křivd, zkrátka vás nutí číst dál a dál, jak to tedy je, kdo za tím vším stojí ... rozuzlení bylo určitě překvapující..., i co se týče záhadného pisatele D. Autorka to umí bravurně do sebe zamotat.

"Všichni děláme chyby, ne? A většinou neodhadneme důsledky. Kdybychom s nimi totiž počítali, nikdy bychom neudělali to, čeho jsme se nakonec dopustili."

DK197
13.03.2023 4 z 5

KNIHA: Tenhle počin se velice dobře čte. Najdete tu kriminální zápletku zkombinovanou s komplikovanými přátelskými vztahy. Kniha nabízí hned několik překvapivých momentů i zvratů. Nechybí intriky ani nečekaně vyostřený závěr. Pro ty, co milují teen literaturu, doporučuji. Ačkoli dávám čtyři hvězdičky z pěti, protože zpočátku se mi kniha jevila jako velice jednoduché literární dílo (ačkoli na konci doceníte, že to tak úplně není pravda) a chování hlavních hrdinů pro mě bylo mnohdy nepochopitelné. Myslím ale, že cílové skupině se kniha líbit bude bez větších výtek. PS: Ta obálka se taky úplně nepovedla, co říkáte?
ČV 2023 - 20: kniha poprvé vydaná v roce 2023

Iva095
16.02.2023 5 z 5

Tato knížka byla sázka na jistotu. Celkově mám ráda YA thrillery, ale od této autorky je mám nejradši. Lži, manipulace, tajemství, který se odhalí vždy v tu nejhorší chvíli. Čtivá, napínavá knížka. Příběh odsýpal, přečteno během dne. Za mě zatím nejlepší knížka od McManus. Doporučuji.

Kuxka
10.02.2023 5 z 5

Tak to bylo hustý. Od určité části jsem se od toho prostě nemohla odtrhnout. Autorka mě totálně překvapila, nic z toho jsem nečekala.
Doporučuji!

Štítky knihy

tajemství vyšetřování

Autorovy další knížky

Karen M. McManus
americká, 1969
2017  83%Jeden z nás lže
2019  77%Dva tajemství neudrží
2020  83%Jeden z nás je na řadě
2021  80%Rodina především
2023  81%Přivedeš mě do hrobu

Kniha Přivedeš mě do hrobu je v

Právě čtených3x
Přečtených87x
Čtenářské výzvě19x
Doporučených4x
Knihotéce84x
Chystám se číst66x
Chci si koupit29x
dalších seznamech2x