Betulefetule Betulefetule komentáře u knih

☰ menu

Království prokletých Království prokletých Kerri Maniscalco

Tahle kniha mi přišla o něco horší než první díl. Emiliina povaha se žel bohu nezměnila, i když k tomu částmi příběhu měla nakročeno. Bylo tu žalostně málo nějakého plnohodnotného děje. Na konci se sice zvrat našel, ale jsem z něho hodně zmatená. Tak doufám, že se to všechno v posledním díle vyřeší :)

01.04.2024 3 z 5


Mrtvá holka, dobrá holka – část druhá Mrtvá holka, dobrá holka – část druhá Holly Jackson

Obyčejně thrillery ani detektivky nečtu, ale jsem ráda, že jsem v tomhle případě udělala výjimku. Celá série je za mě boží - jste pořád napjatí, není to zbytečně zamotané a hlavní hrdinka není otravná. Rozhodně všechny knihy doporučuji a dávám plný počet hvězdiček :)

01.04.2024 5 z 5


Hamlet Hamlet William Shakespeare

Ke knize jsem se dostala díky povinné četbě, a když jsem slyšela o čem kniha je, trochu jsem se lekla, že se v tom ztratím. Kdyby spolužačka neměla na knihu referát, asi bych se v ději opravdu ztratila. Neříkám tím, že kniha byla špatná, ale zorientovat se v ději by mohlo být pro někoho těžší :)

01.04.2024 4 z 5


Království hříšných Království hříšných Kerri Maniscalco

Celá tahle kniha mi přijde super! Je trochu tajemná, napínavá a některé části mi přišly zábavné. Jenom hlavní hrdinka mi nějak nesedí. Nedokážu popsat, co mi na ní vadí. Ale třeba se to v příštích dílech vylepší. Každopádně mě bavilo "propojení s prostředím" - používání některých italských slov nebo jídla, která hlavní hrdinka pořád vařila (měla jsem pak z toho pořád hlad) :)

01.04.2024 5 z 5


Krvavé ostří Krvavé ostří Sarah J. Maas

Tohle byla moje první kniha ze série ToG a přišla mi, popravdě, dost slabá. Možná je problém v knize, možná je problém ve mně a pořadí, ve kterém jsem se rozhodla sérii číst. Ani jedna z povídek mě moc nenadchnula a žádná z postav mě extra nebavila. Ale uvidím, až budu číst další knihy. Třeba se moje hodnocení zlepší :(

01.04.2024 2 z 5


Achilleova píseň Achilleova píseň Madeline Miller

(SPOILER) Achilleova píseň je jedna z nejkrásnějších knih, které jsme kdy četla. A tím nemyslím akční nebo napínavá. Je prostě krásná. U toho konce jsem nevěděla jestli mám brečet nebo být šťastná, že jsou zase spolu. Nevím, jak ostatní, ale naprosto zbožňuji postavu Odyssea. Ani nevím proč, prostě je u mě borec. Kniha je naprosto 10/10 a určitě si ji přečtu znovu :)


A jenom taková "otázka" k zamyšlení: Napadlo vás taky, že Achillova pata je vlastně Patrokles?

29.02.2024 5 z 5


Kniha noci Kniha noci Holly Black

Podle mě je Kniha noci naprosto boží! Je to sice něco jiného než svět Elfhame, ale zas tak odlišná ta kniha není - Charlie nikdy neví, komu může věřit. Spoustě lidí v komentářích se kniha moc nelíbila, ale já si s nimi dovolím nesouhlasit. Myslím, že kniha zas tak chaotická nebyla, a potenciál stínového světa skvěle využila.
Konec byl nečekaný (ale psala to Holly Black, ta nemá očekávané konce), a myslím, že si autorka nechala prostor pro další knihu, kdyby v budoucnu chtěla pokračovat. Zároveň má ale pořádný konec (žádný cliffhanger), za což jsem ráda. Knihu velmi doporučuji :)

15.02.2024 5 z 5


Bolo raz jedno zlomené srdce Bolo raz jedno zlomené srdce Stephanie Garber

Tohle byla moje první kniha v angličtině, kterou jsem kdy četla, a překvapivě to pro mě nebylo zas tak těžké. Na knize se mi líbilo, že má docela originální zápletku a ,že Evangeline (a možná i čtenáři) každou chvíli mění názor na to, kdo je "ten špatnej" - je to Jacks, Marisol, nebo někdo úplně jiný? Knize dávám plný počet hvězdiček, protože ji nemám, co vytknout :)

15.02.2024 5 z 5


Bolo raz jedno zlomené srdce Bolo raz jedno zlomené srdce Stephanie Garber

Knihu jsem ještě nedočetla, a i přes to, že ji čtu v aj, tak rozumím dobře. Každopádně ji MILUJU. A nevíte někdo, jestli je k téhle sérii založená diskuze (klidně odpovězte na účet), případně jestli tu lze nějde vyhledat daná diskuze (zatím jenom projíždím seznamy, takže by mi to pomohlo) :)?

SPOILER:

Popravdě mě docela dostalo když Apollo umřel (pocity jsou čerstvé, píšu to asi půl hodinu po dočtení části), a trochu doufám, že ho někdo vzkřísí. Nejsem ani tak smutná, jako překvapená aka pořád jsem nevstřebala, co se stalo. Já si myslela, že ji bude jenom nenávidět... ale je pravda, že mi vůbec nedošlo, jak před prvním polibkem říkal : není důvod mít v pokoji víc osob, když pácháš vraždu (asi ho přesně necituji)...



Každopádně až to dočtu, tak přidám komentář o svém finálním pocitu. Jenom jsem se potřebovala rychle podělit o zážitek. :)

28.01.2024 5 z 5


Odysseia Odysseia Homér

K Odysseie jsem se dostala díky škole. A docela jsem se těšila, protože jsem věděla o čem příběh je. Ze začátku mi chvíli trvalo se chytit, ale pak už jsem se v textu orientovala. Knihu určitě doporučuji :)

23.01.2024 5 z 5


Ptačí sněm Ptačí sněm Ransom Riggs

Knihu jsem přečetla rychle, ale musím říct, že předchozí knihy byly o něco lepší. Přijde mi dost zamotané to s tím proroctvím a tak... Ale věřím, že až se to v další knize vysvětlí, budu moci dát více hvězdiček :)

23.01.2024 3 z 5


Prohnilé město Prohnilé město Leigh Bardugo

Knihy od Leigh Bardugo naprosto zbožňuji! Druhý díl Šesti vran je stejně tak chaotický, akční a dokonalý jako ten první. Knihu jsem měla přečtenou snad do dvou dnů, a vůbec toho nelituji :)

05.01.2024 5 z 5


Ukradený dědic Ukradený dědic Holly Black

Už dlouho jsem se těšila na další příběh z Elfhame, a ani tenhle nezklamal. Ale přijde mi, že Wren a její nenávist k Jude je trochu přehnaná. (Trochu víc). Ten konec, kdy Surien zjistí, kde je skrytá "ta věc, kterou ledy Nora tak moc chtěla", je dost předvídatelný. Jinak se mi kniha líbila a dávám ji 4,5 hvězdiček ze 6. Ale Krutého prince mám stejně raději :)

05.01.2024 4 z 5


Mrtvá holka, dobrá holka – část první Mrtvá holka, dobrá holka – část první Holly Jackson

Knihu jsem přečetla během dvou dnů - přijde mi, že každý příběh je mnohem napínavější než předchozí. Kniha je určená spíš pro mládež, ale věřím, že si ji kdejaký dospělý zamiluje :) .

23.12.2023 5 z 5


Brána pekel Brána pekel Leigh Bardugo

Knihu jsem přečetla strašně rychle! A autorka se podle mě zase vyznamenala. Neskutečně mě baví postavy a jejich příběhy, místa a styl psaní. Šest vran a tahle série jsou moje nejoblíbenější knihy jak od autorky, tak obecně. Jediné, co my na tom trochu vadilo, byly některé scény, které se udály strašně rychle, a nevěděla jsem, co se děje. Rozhodně doporučuji :)


Nevím jestli jsem jediná, ale taky vám tyto postavy typově připomínaly postavy z Šesti vran? Alex -Kazz (a ještě to trauma s Hellie), Tripp -Jesper, Turner - Matthias, Mercy - Nina,...?

17.11.2023 5 z 5


Mladokrevní Mladokrevní Sasha Laurens

Kniha byla dobrá, ale četla jsme mnohem lepší. Bylo tam spoustu namíchaných věcí, a občas jsem se ztratila. Věřím, že autorka mohla ubrat minimálně milostný trojuhelník. Bylo to krásné, a bylo toho dost - Sbohem a šáteček
:)

17.11.2023 3 z 5


Devátý spolek Devátý spolek Leigh Bardugo

Tak tohle je podle mě jedna z nejlepších knih Leigh Bardugo. Skvěle propracované příběhy všech postav, míst a spolků. Velmi, velmi doporučuji :)

17.11.2023 5 z 5


Šest vran Šest vran Leigh Bardugo

Podle mě byla kniha naprosto luxusní. Knihy od autorky opravdu zbožňuju, ale tahle je podle mě nejlepší. Velmi se mi líbily postavy, a to, že každá má nějaký svůj příběh, což často nebývá. Takže rozhodně doporučuji :)

02.11.2023 5 z 5


Zkáza a naděje Zkáza a naděje Leigh Bardugo

Další perfektní kniha ze série! Akce za akcí, převrat za převratem.... A milostná linka vše skvěle doplňovala :)

Spoiler:

Potřebuju si trochu vylít srdíčko, no. Budu tu litovat a obhajovat postavy, tak od toho prosím nic převratného nečekejte :). Dočítala jsem to pozdě v noci, a tak trochu jsem si pobrečela nad Harshawem (skloňování prosím neřešte). Nebylo to tím, že bych si ho nějak oblíbila jeho postavu, ale bylo mi spíš líto té kočky. Jo, třeba jsem dětinská, cokoli, ale byla už noc, a prostě mi to bylo líto... A taky mi bylo líto Alexandra. Nemyslím si, že by byl přímo zlý, ale snažil se jenom udělat bezpečné místo pro grišy ( velmi doporučuji přečíst si Démona z lesů, tam je Temnyj jako dítě a je to skvělý), a pak v podstatě nikoho neměl. A klidně si mě nazývejte zvrácenou, ale bylo mi líto i Baghry. Jop, teď to víte.

Doufám, že nejsem jediná, která to vidí stejně. : )

26.10.2023 5 z 5


Pohřbené kosti Pohřbené kosti Lisa Regan

Knihy Lisy Reganové jsem měla vždycky v oblibě, ale nemohla bych je označit za oblíbené. Tahle kniha byla ale dokonalá. Dneska večer jsem si k ní sedla (lehla), a přečetla jsem ji. Nemohla jsem se od ní odtrhnout. (Myslím to vážně, právě jsem ji dočetla a je půl 12 v noci :) ), takže pokud jad touhle knihou váháte, rozhodně ji doporučuji ;)

26.10.2023 5 z 5