Bara52 Bara52 komentáře u knih

☰ menu

Hospodyně Hospodyně Joy Fielding

Fieldingova opet nezklamala, je to snad jedina autorka, co znam, u niz pri tom vysokem poctu napsanych knih prevazuji vyrazne ty dobre nad horsimi. Kniha se vyborne cetla, trosku mi vadilo, jak je Jodi celou dobu hrozne submisivni a nedokaze se za sebe postavit, rikala jsem si, ze to autorka az trochu prehani. Ale po docteni to vlastne vsechno zapadlo do sebe a konec "dobry" vsechno dobre.

28.04.2024 5 z 5


Rozlučka na ostrově Rozlučka na ostrově Lucy Clarke

Pokusila jsem se to cist, 95. strana a stale se nic nedeje. Jakesi podivne kamaradky, jedna dokonalost jmenem Lexi, kolem ktere se evidentne odjakziva toci svet, trapne rozhovory o nicem a tajemne vsuvky, ktere me mely asi napnout, lec nestalo se. Bohuzel, spis bohudik to zitra musim vratit do knihovny, protoze jsem zvykla i horsi knizky docitat, ale za toto pokutu platit nebudu. 81 % hodnoceni - zase se ukazuje, ze sto lidi, sto chuti.

22.04.2024 2 z 5


Jeho a její Jeho a její Alice Feeney

Zajimavy pribeh, klasicka zapletka, ale zvlastne zpracovano. Nemohla jsem se zacist, nebyl to typ knizky, ktera nejde odlozit, ale zaroven si nemuzu vybavit, jestli jsem neco podobneho nekdy cetla - pohled ONA, ON a JA - pricemz kdo jsem ja, neni do konce jasne. Autorka stridave nabizi postavy v knize jako vrahy, zaroven se hned v dalsi kapitole dozvite, ze vas zase taha za nos, a zaroven je to docela pruhledne a patrne, ze tyto osoby vrazi zcela urcite nejsou, pritom mi opravdu nebylo do konce jasne, kdo to teda je.

16.04.2024 5 z 5


Den, kdy se to stalo Den, kdy se to stalo Nuala Ellwood

(SPOILER) Přečetla jsem to za dva dny, ale ... hlavní hrdinka mi přišla trošku jednodušší, jak se pořád hroutila, věřila všemu co jí kdo nakecal, a nakonec se na konci knihy promění ve velkou ženu činu, aby zachránila svou dceru, na kterou v průběhu knížky ani nepřišla řeč? To mi moc nedávalo smysl, stejně jako manželovo zmizení beze slova, a nenávist první dcery, která, ač pěstovaná 20 let, v minutě zmizela. Zhodnotila bych to asi následovně, pokud jen čtete a moc hluboce o tom nepřemýšlíte, tak to má fakt spád a je to čtivé, ale když se zamyslíte hlouběji - tak je to místy přihlouplé a nesmyslné.

02.04.2024 2 z 5


Pod Ďáblovým mostem Pod Ďáblovým mostem Loreth Anne White

Spisovatelku jsem neznala, ale je to vyborna knizka, vtahne do deje, nema hlucha mista, dava smysl a neni v pulce odhalitelna. Urcite si prectu i dalsi.

31.03.2024 5 z 5


Hluboký sníh Hluboký sníh Brian Freeman

Musim se priznat, ze prvni tretina knihy mi moc nechutnala, az po precteni zdejsich recenzi jsem ji dala sanci a musim nakonec rict, ze je to jedna z tech lepsich knih. Kdyz nic predtim, tak nejvic me dostala konecna vypraveci kapitola prvni casti, kdy se shrnulo 10 nasledujicich let tak uzasnym zpusobem, ze pak uz jsem knizku neodlozila. Finale jsem vubec netipovala. Co je cilem cesty poutnika s dobrymi umysly ... ? Dokonale. Moc se mi libila i lehka mystika, ktere se pribeh jen tak lehounce dotykal. Fakt super, po delsi dobe plny pocet hvezd.

17.03.2024 5 z 5


Nevlastní dítě Nevlastní dítě Nicole Trope

Prumerna knizka, nebyla urcite spatna, ale chybely pocity prekvapeni a zaujeti pri rozuzlovani. Konec jsem preskakala, pocity nekterych postav byly vykreslovany zbytecne zdlouhave. Na to, jak je knizka drobna, jsem se ji prokousavala trochu dlouho.

10.03.2024 3 z 5


V údolí lišek V údolí lišek Charlotte Link

Ja nevim, anotace asi o dost lepsi, nez finalni pribeh. Nebyla to uplne nejhorsi knizka, ale vubec jsem se nemohla zacist, dokonce i ke konci, kdyz se to zacinalo rozuzlovat, jsem preskakovala odstavce, abych to urychlila. Nektere cele stranky uvah treba Ryana jsem proste prelitla cele a podle vseho jsem o nic neprisla. Namet skvely, ale v knize zbytecne natahovany obsah o nicem.

04.03.2024 3 z 5


Přátele měj nablízku Přátele měj nablízku Paula Daly

Knizka celkem prumerna, ale dost ctiva. Takova obvykla zapletka - psychopaticka mrcha kamaradka (v jinych knizkach chuva, kolegyne ...) ... Ale ten konec to tady u teto knizky velice vylepsil.

06.02.2024 4 z 5


Poslední slova Poslední slova Linda Green

Konec byl mily, pekny, dojemny. Ale celkovy pribeh - uplne jsem se nezzila se zvlastnim pristupem nekterych postav, hlavne matky Irene. Chapu, ze pribeh se musel nejak vystavet, ale to jeji mlceni a zapirani mi prislo uz trochu prehnane vuci vlastni dceri a vnuckam. Kazdopadne pro me knizka postradala nejaky wau efekt, proste jsem ji precetla a zitra na ni zapomenu.

20.01.2024 3 z 5


Až tady nebudu Až tady nebudu Linda Green

Napad nebyl vubec spatny, ale provedeni trochu pokulhava. V zaverecne poznamce autorka pise, ze se ji puvodni napad na pribeh nezdal zajimavy a nedrzel pohromade. Bohuzel nemyslim, ze by to tady ve finalni podobe nejak napravila. Jess mi celkem lezla na nervy, mela to byt hrdinka, nejsilnejsi osobnost, ktera nakonec jedina dokaze zmenit svuj osud, nicmene v polovine knihy byla vykreslena jako sebestredna, neustale ubrecena slepice. K tomu jeste ten preklad - To je dobre, diky; strevicky, chlapik ... takhle se bavi mladej clovek v ere facebooku? Vsechny postavy tam byly, jak kdyby vypadly z filmu pro pametniky. Abu Zabí?? No nesdilim vubec mistni nadseni v podobe 82 %, cetla jsem plno mnohem lepsich knih.

13.01.2024 2 z 5


O krok pozadu O krok pozadu Kaira Rouda

Nic moc, pripadalo mi to trochu nedotazene a dost nerealne. Rozhodne jsem cetla plno mnohem lepsich knizek.

01.01.2024 2 z 5


Andílek Andílek Lucinda Berry

Tu malou psychopatku jsem nesnasela od prvni zminky o ni. V polovine jsem knizku chtela odlozit, ale jak uz tady nekdo psal, proste to neslo a musela jsem to docist do uplneho odporneho konce. Cira hruza. Ubiram jednu hvezdu za Christophera, ktery mi ukrutne lezl na nervy, jak byl strasne hodny a zaslepeny.

29.12.2023 4 z 5


151 příběhů na Stezce Českem: Dobrodružství holky s bucket listem 151 příběhů na Stezce Českem: Dobrodružství holky s bucket listem Lucie Kutrová

Miluju Luciny zazitky. Cetla jsem vsechny jeji knizky, u vsech jsem se dost nasmala, a do puntiku sdilim jeji nazory na chozeni po asfaltu, odpadky a individua nachazejici se v horach pobliz silnic a lanovek. Knizka pro me navic je inspiraci videt ruzna mista v CR, ktera jsem neznala. Za me nejstoprocentnejsich 100 %. Knizku jsem mela z knihovny, ale tak se mi libi, ze si ji koupim.

27.12.2023 5 z 5


V zahradě zášti V zahradě zášti Camilla Bruce

O Belle Gunnessove jsem nikdy neslysela, tip na knizku jsem nasla tady, s hodne vysokym hodnocenim. Po zjisteni, ze se jedna o seriovou vrazedkyni jsem se chvili rozmyslela, jestli to budu cist, nakonec jsem se celkem zacetla. Bylo to ctive, hodne me bavilo, ze se pribeh odehraval pred 120 lety, ale ke konci uz mi ty jatka prisly trochu moc. A protoze je to podle skutecne udalosti, nelze to hodnotit jinak nez kladne, protoze napsano je to opravdu moc ctive.

24.12.2023 4 z 5


Pryskyřice Pryskyřice Ane Riel

Vubec nevim, jak to mam hodnotit. Ja toho snesu hodne, ale tohle bylo uplne morbidni, nechutne, ale pritom tak jakoby jemne a citlive podane. Rekla bych, ze to ani nejde dohromady, ale vyslo z toho fakt obri psycho, nektere odstavce jsem musela i preskocit, jak mi z toho bylo az zle. Na druhou stranu ten konec a posledni veta? Genialni, posadilo me to na zadek.

16.12.2023 4 z 5


Vše temné a nebezpečné Vše temné a nebezpečné Stacy Willingham

Zacatek me moc nezaujal, ale jak uz se mi parkrat stalo, na zaklade zdejsich komentaru jsem neohrozene pokracovala a ... vubec nelituju. Knizka se krasne rozbehla, jeste par stranek pred koncem me nenapadalo rozuzleni. Melo to spad, at uz linie Isabellina detstvi, tak linie Isabellina manzelstvi. A kdyz jsem na konci jeste precetla poznamku autorky, o co se snazila, vystoupily ty emoce a osudy z te knizky jeste vic.

03.12.2023 5 z 5


Bouře Bouře Kristina Ohlsson

Zase pujdu proti mistnimu vysokemu hodnoceni, ale ja nadseni tolik nesdilim. Prislo mi to zdlouhave, v dusledku toho takove nemastne neslane, od poloviny knihy jsem tusila, o co tam pujde. A to nezminuji casto prihlouple pasaze a pribehova vlakna. Tyrana policejni vysetrovatelka mi tam vubec nesedela, zbytecna linka, pak jsem si vlastne ani nevsimla, kdo porad chodil k Augustovi domu a sledoval ho z venku, a proc to delal. No, druhy dil si zcela urcite neprectu.

20.11.2023 2 z 5


Komunita zmizelých Komunita zmizelých Shea Ernshaw

Uz jsem par takovych zvlastnich knizek cetla, vetsinou slo o nejake fantasy romany. Chvilku mi trvalo se zacist, pribeh me asi do pulky knihy uplne nepohltil, od pulky uz sice ano, ale ne stoprocentne. Obcas se mi zdalo, ze autorka trochu prehani - Theo patra pod tapetou, ktera je tlustsi, nez by mela byt, a boji se, ze najde mrtveho hlodavce misto papiru??? A takovych blbin tam bylo vic, ty jakoby tu knihu horsily. Cetla jsem urcite lepsi knihy, ale taky hodne horsich.

25.10.2023 4 z 5


Matčina hra Matčina hra Sandie Jones

(SPOILER) Nee vazne? Tak skvele hodnoceni? Podle me vubec neodpovida obsahu! Podrpumerna zapletka s magorskou matkou, vypatlanym Adamem a totalne natvrdlou Emily, ktera sice vsechno jedina prokoukne, ale jakmile ji ve trictvrte knihy namluvi, ze James ma novou pritelkyni, tak tomu tupe zase okamzite uveri. A takovych mist je tahle kniha plna! Ani to nedoctu, opravdu mi to pripada tak strasne prihlouple, prvoplanove a o nicem. Vsechny postavy do jedne mi lezou na nervy.

18.10.2023 odpad!