Den, kdy se to stalo

Den, kdy se to stalo https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/397703/mid_den-kdy-se-to-stalo-jyf-397703.jpg 4 271 106

Šedesát vteřin poté, co se Maggie probere z komatu, si nepřeje nic jiného, než aby do něj znovu upadla. Aby nemusela žít s vědomím toho, co jí právě oznámila policie: že její dcera Elspeth je mrtvá. Podle policie ji nechala zamčenou v autě, které pak sjelo do řeky a Elspeth se utopila, uvězněná na zadním sedadle. Maggie si vůbec nic nepamatuje. Když však požádá o setkání se svým manželem Seanem, dostane se jí informace, že zmizel. Prý byl naposledy spatřen v den dceřina pohřbu. Co se skutečně tehdy u řeky stalo? Kam se Sean poděl? A proč se Maggie stále nemůže zbavit tušení, že Elspeth je naživu?... celý text

Literatura světová Thrillery
Vydáno: , Domino
Originální název:

The Day of the Accident , 2019


více info...

Přidat komentář

Bara52
02.04.2024 2 z 5

(SPOILER) Přečetla jsem to za dva dny, ale ... hlavní hrdinka mi přišla trošku jednodušší, jak se pořád hroutila, věřila všemu co jí kdo nakecal, a nakonec se na konci knihy promění ve velkou ženu činu, aby zachránila svou dceru, na kterou v průběhu knížky ani nepřišla řeč? To mi moc nedávalo smysl, stejně jako manželovo zmizení beze slova, a nenávist první dcery, která, ač pěstovaná 20 let, v minutě zmizela. Zhodnotila bych to asi následovně, pokud jen čtete a moc hluboce o tom nepřemýšlíte, tak to má fakt spád a je to čtivé, ale když se zamyslíte hlouběji - tak je to místy přihlouplé a nesmyslné.

maličkán
27.09.2023 5 z 5

Moje první kniha od autorky a jsem nadšená. Čtivý psychothriller, který vás nenechá vydechnout. Tajemné dopisy - kdo je psal? Všechny mé odhady byly vedle. Závěr byl nepředvídatelný. Doporučuji.


IvcaIva
11.08.2023

Kniha se dobře četla. Jelikož mám taky 10letou dceru, příběh pro mě byl velmi dojímavý a přitom úplně úděsný. Od autorky si určitě do budoucna zase něco přečtu.

rumova_kulicka
03.07.2023 3 z 5

Kniha se četla rychle, ale ničím nevybočovala z celé řady psychothrillerů, které nám jsou servírovány. Prostě průměr.

SimonaP
29.05.2023 3 z 5

Žádná pecka to teda nebyla, akorát jsem celou dobu byla zvědavá, kdo píše ty dopisy SPOILER: je těžko uvěřitelné, že by nikdo nechtěl adoptovat zdravé miminko, kterého se matka zřekla? Konec takový těžko uvěřitelný.

FoxFox
18.04.2023 4 z 5

Hlavní hrdinka Maggie se probudí po těžké autonehodě z komatu a zjistí, že její dcera při ní zemřela. Maggie si však nemůže na onen osudný den vzpomenout a nechce uvěřit tomu, že její dcera je mrtvá. Po propuštění z nemocnice začne pátrat po okolnostech, které oné události předcházeli a co se vlastně ten den doopravdy stalo.

Knížka byla čtivě napsaná a napětí jí také nechybělo. Jediné, co bych vytkla, je chování dcery, které mi nesedělo k jejímu věku (myslím kolem 10 let). Zkrátka taková oddechovka na upršené dny, u které po pár týdnech zapomenete, že jste ji četli.

MisakCZE
14.11.2022 3 z 5

Po celou dobu čtení jsem si říkal, co se z tohoto vyklube?
Budete přemýšlet, vymýšlet různé teorie ... Vrátí se jí paměť? Najde dceru? Zemřela? Je obětí nebo pachatelem? Je to všechno vůbec realita? ...
Je to zdrcující srdceryvný příběh o ženě, která přišla o všechno, doslova.
Smutné, čtivé, neodložitelné.

"Moje tělo, pokožka i buňky se regenerují, zatímco moje krásná dceruška hnije někde v hrobě."

Adriena838772
15.10.2022 5 z 5

ztrašně moc se mi to líbilo a hodně na pínavá

PeťulaV.
14.10.2022 5 z 5

Moje první zkušenost s touto autorkou a jsem nadšená. Je to smutný příběh plný napětí, emocí a hlavně překvapení. Vůbec jsem nedokázala odhadnout, jak to celé skončí. Kniha je napsaná opravdu skvěle, nutí vás číst pořád dál a dál a nedá se odložit. Ke konci do sebe úplně všechno zapadne a nic nezůstane nezodpovězené. Samotný konec mě pak dojal. Je to jedna z těch silnějších knih, alespoň mě teda zasáhla. Vyzdvihla bych větu, že matka udělá všechno, aby ochránila své dítě. Doporučuji!

TerezaaBaarova
09.09.2022 3 z 5

Začalo to jak kniha od B.A.Paris... říkala jsem si dobrá oddechovka, následně mě to vtáhlo. Tajemství, trocha napětí, žádnej extra krvák, psycholidi okolo... Jo, ušlo to, taková knižní příjemná jedbohubka. Ale na 4 hvězdy to není...

curilka
20.08.2022 5 z 5

Přečetla jsem jedním dechem, nemohla jsem se od příběhu odtrhnout.

KatkaHutyrová
25.07.2022 5 z 5

Skvělé čtení! Velice dobře napsaný, čtivý psychothriller, který je plný napětí a překvapení.
Každá kapitola končí tak, že máte nutkavou potřebu číst dál a stránky Vám ubíhají jedna za druhou. Výborné! Kniha, která se opravdu špatně odkládá.
Co mě potěšilo ze všeho nejvíce - závěr je naprosto uvěřitelný a logický, autorka Vám všechno vysvětlí. Žádné překvapení, kterému byste se zdráhali uvěřit a přemýšleli o něm ještě dlouho po dočtení, se nekoná. Všechno zapadne na své místo. Za to velký palec nahoru.

PepkazDepka
14.06.2022 4 z 5

Dobre sa čítala, koniec kapitola ma vždy nechal v napätí, že čo bude ďalej. Trošku sa mi nepáčil ten nahustený koniec, veľa toho bolo na jednej ploche, možno by som uvítala rozuzlovanie troška skôr, nech to nie je tak nakope :)

Micha-Él
01.06.2022 4 z 5

Mně se zdá, že autorka mohla knížku lépe strukturovat, protože takhle byla první polovina hodně pozvolná a druhá zase příliš přeplácaná. Což by tak nemuselo působit, kdyby některé skutečnosti poodhalila dříve. Kladně ale hodnotím velmi čtivý styl psaní, kdy stránky doslova letí před očima. Autorka dokáže výstižně popsat bolestný psychický stav zlomené ženy, která přišla o všechno - dítě, manžela, domov. I když mám tedy určité výhrady k závěru, vzhledem k tomu, že jsem byla celou dobu napjatá a zároveň jsem hluboce soucítila s Maggie, hodnotím poměrně vysoko - 3-4*. Jsem ráda, že se děj neubíral tím směrem, kterým jsem předpokládala.

Ticiana
27.05.2022 4 z 5

Tak tohle je typ knihy, jakou pise B.A.Paris. Hodne mi to pripominalo V pasti lzi. Docela neuveritelne. Kniha se cetla rychle, diky kratkym kapitolam. Chtela jsem vedet to velike bolestne tajemstvi, myslela jsem si, ze je to neco horsiho, ale budiz. Hodnoceni pro mne mezi 3 a 4 hvezdicky.

broskev28
15.05.2022 4 z 5

Čtivé určitě, zajímavé téma také - třeba už jen podle komentáře 5holek: co všechno se dá pro někoho, kdo se ocitl v podobné situaci jako Maggie, udělat v rámci sociální péče. Četlo se mi určitě lépe než předešlá kniha Co zbylo z mojí sestry, ale dokonalé to (podle mě) nebylo, takže dávám čtyři hvězdičky. A děkuju za komentář Mandlevest, ten mě nejvíce oslovil.

Pavlina50
30.03.2022 4 z 5

Velice čtivá záležitost, i když od určité části částečně dost předvídatelná.
Ale ta sonda do trpící duše a myšlení ženy, která ztratila úplně všechno, byla nastíněna určitě zajímavě a dost důvěryhodně.
Podstatně méně důvěryhodné mi ale přišlo to závěrečné konečné rozuzlení a vyjasnění celého zamotaného příběhu. Melodramatičnost v závěru mi připadala až moc přehnaná a připomínala mi spíš nějaký béčkový nebo céčkový americký či kanadský rodinný thriller, což mi trošku pokazilo jinak velice dobrý dojem z celé knihy. Za ten konec tedy hvězdička dolů, jinak docela dobré, nenáročné čtení.

Terka1975
08.01.2022 4 z 5

Velmi dojemný a smutný psychothriller, těžko jsem to vše trávila, ale napsané to bylo dobře. Maggie mi bylo moc líto, protože to, co vše prožila, na ní muselo nechat šrámy. O to zajímavější je konec příběhu. Postava Seana by mohla více vykreslená a mohl mu být dán větší prostor.

ddkk
21.12.2021 5 z 5

Klobouk dolů! Psychologický thriller jak se patří! Od samotného začátku až do úplného konce napínavé, perfektně promyšlené a vypointované. Všechny nepochopitelné zvraty, nejistoty, ztráta paměti i sebeobviňování v životě hlavní hrdinky se dokonale vysvětlily až v závěru příběhu a všechno do sebe perfektně zapadlo.

Moc se mi to líbilo a doporučuji.

jiri77
09.12.2021 5 z 5

Nějak tak má vypadat napínavý psychologický thriller. Autorka nechává čtenáře v neustálém oparu pochybností ,až do rozuzlení příběhu ,který mě opravdu překvapil.
Knihu mohu jen doporučit, čte se jedním dechem.

,,Matka udělá všechno, aby ochránila své dítě''